Millest tekib ülekaal?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Millest tekib ülekaal?
- This topic has 38 replies, 13 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
PaKaalu.
-
AutorPostitused
-
märts 3, 2009 at 9:43 e.l. #184520
Eestlane112
MemberRikkaliku all ma pidasin siiski silmas suurt kalorisisaldust:
“Toodetakse seda mida inimene tahab, inimene tahab seda, mis on hea, hea on see, kus on palju süsivesikuid/rasva.”
Näiteks enne põllumajandust oli inimesele süsivesikurikkaim toit mari või puuvili.
Ka metslooma liha on oopis midagi muud kui rasvane laudasiga.
Tänapäeva saias on 50kcal(mari/puuvili) asemel üle nelja korra rohkem.
märts 3, 2009 at 9:44 e.l. #184521Panda
MemberKui me paneme v6rdusm2rgi s6nadele rikkalik ja k6rge toitev22rtusega. Siis kindlasti tuleb eelistada rikkalikku ehk siis k6rge toitev22rtusega toitu.Toit ei ole pelgalt energia…
..njah, kui nüüd tähte närima hakata, siis selgituseks, et rikkaliku toidu all küsimuse kontekstis sain ma aru, et silmas peeti lihtsalt kõrge kalorisisaldusega toitu, arvestamata toiteväärtust
märts 3, 2009 at 9:47 e.l. #184522Aile
MemberMina võin olla lugenud ükskõik mida, aga siinsele rahvale peab asju üheselt selgitama. Enamasti puust ja punaseks stiilis. Või kui juba vanarahvast mainisid siis MAAKEELI. Onju Aile.
“>L6pmatuseni ei saa k6ike lihtsustada ja ma ei taha foorumi kylastajat alahinnata.
märts 3, 2009 at 9:50 e.l. #184523Aile
MemberRikkaliku all ma pidasin siiski silmas suurt kalorisisaldust:“Toodetakse seda mida inimene tahab, inimene tahab seda, mis on hea, hea on see, kus on palju süsivesikuid/rasva.”
Näiteks enne põllumajandust oli inimesele süsivesikurikkaim toit mari või puuvili.
Tänapäeva saias on 50kcal(mari/puuvili) asemel üle nelja korra rohkem.
Siis orienteeruge ymber. Vastasel juhul te meenutate mulle ameeriklast, kes on veendunud, et prantsuse k88k on ebatervislik.
“>märts 3, 2009 at 10:02 e.l. #184524Eestlane112
MemberMiks mitte vaadata asja evolutsioonist lähtuvalt, Homo sapiens on nö metsatoidu peal olnud 2 miljonit aastat, mis ei ole võrreldavgi mõningate tuhandete aastate põllumajanduse ja karjakasvatusega.
Teooria on ka igati kooskõlas foorumi üldsuhtumisega, et süsivesikutest saadav energia peaks olema väiksem kui rasvadest tulev.
Prantsuse köögist ma ei tea rohkem midagi kui ebameeldiv magus kaste ja pooltoores liha
“>märts 3, 2009 at 10:26 e.l. #184528Aile
MemberMiks mitte vaadata asja evolutsioonist lähtuvalt, Homo sapiens on eksisteerinud maal 2 miljonit aastat, mis ei ole võrreldavgi mõningate tuhandete aastate põllumajanduse ja karjakasvatusega.Teooria on ka igati kooskõlas foorumi üldsuhtumisega, et süsivesikutest saadav energia peaks olema väiksem kui rasvadest tulev.
Selleks, et m6ista, mida ja millises koguses me tarvitama peame, on vaja teada toitainete funktsionaalset v22rtust.
Lihtsustatult:
Energiat saame me k6ige paremini sysivesikutest.
Rasvad on oluliseks ehitusmaterjaliks jne.
Valgud on oluliseks ehitusmaterjaliks jne
Energiavajaduse v6ite endal kokku arvutada.
Ainevahetuse p6hik2ive v6ib meil (tavalinlasel) moodustada ligi 70 %. See on puhtalt energiavajadus… Oleneb nyyd teist endast, millega te seda katate.
Kas te s88te energia saamiseks sysivesikuid, valke v6i rasvu…. Vaba inimene, vabal maal…
Probleem ei ole mitte sysivesikutes yldistatult. Probleem on selle allikate v2heses toitev22rtuses (ylet88tlemine…jne).
märts 3, 2009 at 11:59 e.l. #184546Eestlane112
MemberAile, Sa siis ütled, et globaalne paksenemine on põhjustatud liigsest toidu töötlemisest?
märts 3, 2009 at 1:22 p.l. #184563Aile
MemberAile, Sa siis ütled, et globaalne paksenemine on põhjustatud liigsest toidu töötlemisest?Toiduainetet88stus on p6hisyydlane.
1. Pyytakse leida alati odavaimat toorainet. Enamikul juhul ei taha te teada
“> , millest see k6ik tehtud on… Odavaim variant raha teha tundub mulle igatsugu kr6binate meisterdamine, pane sinna veel silt ka kylge, et sydamele hea…2. Kasutatakse palju man made asju (maitse, v2rv, l6hn, tekstuur, s2ilivus jne).
3. Eelk6ige pyytakse saada inimest “konksu otsa” ehk siis rohkem tarbima, mis omakorda k6neleb s6ltuvuse tekkest. 2rge proovige a la “me oleme s88misest v6i 6hust s6ltuvad” nalju teha…
Vajadus ja s6ltuvus mingist kr2pist on kaks ise asja.
märts 3, 2009 at 1:31 p.l. #184565Eestlane112
MemberEt siis kaalu langetav inimene peaks toituma töötlemata asjadest?
No ka teoreetiliselt võimalik ju, ei tea aint kas töötab.
märts 3, 2009 at 1:37 p.l. #184569Wire
MemberEt siis kaalu langetav inimene peaks toituma töötlemata asjadest?No ka teoreetiliselt võimalik ju, ei tea aint kas töötab.
teoreetiliselt võimalik aga raske (rahaliselt raske ja kättesaadavuselt).
märts 3, 2009 at 1:38 p.l. #184570zx11
Member1. Pyytakse leida alati odavaimat toorainet. Enamikul juhul ei taha te teada , millest see k6ik tehtud on… Odavaim variant raha teha tundub mulle igatsugu kr6binate meisterdamine, pane sinna veel silt ka kylge, et sydamele hea…
Näit. Snicersi üks komponentidest(ei meenu hetkel) vedeleb sadamates tageda taeva all. Frontaallaaduritega(millega hetk varem näit. puitu laaditi) laaditakse see mant kalluritele mille kasti puhtus ei huvita kedagi. Aeg-ajalt need pasahunnikud süttivad iseenesest jne. Head isu.
märts 3, 2009 at 1:45 p.l. #184573zx11
Member1. Pyytakse leida alati odavaimat toorainet. Enamikul juhul ei taha te teada , millest see k6ik tehtud on… Odavaim variant raha teha tundub mulle igatsugu kr6binate meisterdamine, pane sinna veel silt ka kylge, et sydamele hea…Näit. Snicersi üks komponentidest(ei meenu hetkel) vedeleb sadamates tageda taeva all. Frontaallaaduritega(millega hetk varem näit. puitu laaditi) laaditakse see mant kalluritele mille kasti puhtus ei huvita kedagi. Aeg-ajalt need pasahunnikud süttivad iseenesest jne. Head isu.
…tegemist kakaoubadega.
märts 3, 2009 at 1:46 p.l. #184577Aile
Member1. Pyytakse leida alati odavaimat toorainet. Enamikul juhul ei taha te teada , millest see k6ik tehtud on… Odavaim variant raha teha tundub mulle igatsugu kr6binate meisterdamine, pane sinna veel silt ka kylge, et sydamele hea…Näit. Snicersi üks komponentidest(ei meenu hetkel) vedeleb sadamates tageda taeva all. Frontaallaaduritega(millega hetk varem näit. puitu laaditi) laaditakse see mant kalluritele mille kasti puhtus ei huvita kedagi. Aeg-ajalt need pasahunnikud süttivad iseenesest jne. Head isu.
Ait2h!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on olnud ka Snicersi aegu…
“> Oi, kui tore on paks laps olla…märts 3, 2009 at 1:54 p.l. #184581Aile
MemberEt siis kaalu langetav inimene peaks toituma töötlemata asjadest?No ka teoreetiliselt võimalik ju, ei tea aint kas töötab.
Kaalu langetav inimene peab toituma t2isv22rtuslikest toiduainetest.
Talunike poolt tuleb korralikke kaera jne helbeid, t2isterajahusid. Mina teen oma leiva ise…n2iteks…isetehtud juuretisega. Mitte mingit p2rmi, suhkrut jne sodi.
Meil veel kasvatatakse k88givilja (porgand, peet, kapsas, kaalikas…eriti kaalikas!!!.
Igasugused maitsetaimed (till, petersell, tyymian, rosmariin, salvei jne jne)
Mustikad, astelpaju, j6hvikad, pohlad, vaarikad, maasikad jne on hetkel olemas kylmutatud kujul. Tsitruselised!
Liha, munad, kala, keefir, kohupiim (kellele sobib).
ys valik on tegelikult v2ga lai. Olge leidlikumad ja avastage naturaalseid maitseid.
märts 3, 2009 at 2:04 p.l. #184587Eestlane112
MemberRääkides töötlemata toiduainetest.
Mis siis öelda kaalukale põllumehele, kes oma aidast/põllult laua katab?
Või siis “tugevale maatüdrukule”, kes muuhulgas ka vormikas?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.