Skip to main content

millest alustada?

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » millest alustada?

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Autor
    Postitused
    wandersell
    Member

seadsin endale hiljuti eesmärgiks hakata tervislikult elama. aga ei tea kuidas alustada. kui palju peab minu treeningus olema jõusaali ja kui palju aeroobset treeningut. samuti on mu toitumine täiesti käest ära, aga ei oska teha endale menüüd, millest saan endale kõik vajaliku kätte. viimati siit tallinnast klubisid otsides jäin kimpu korraliku jõusaali valimisega. alati oli mingi viga jõusaalil küljes, kas liiga kallis, liiga väiksevõitu, liiga ülerahvastatud.. ühesõnaga minu (algaja) jaoks ei leidnud sobivat saali. võib-olla soovitaksite mulle mõnd kohta, kus saaks rahulikult (ja taskukohase hinnaga) treenida (tallinnas). esimene samm tervislikuks eluviisiks oli mul polar kella ostmine. pidasin seda vajalikuks, et oma vormi kontrollida. proovimise käigus tuli välja, et vormi pole ollagi. selle põhjuseks oli ilmselt viimaste aastate istuv eluviis. pulss näitas mõõduka tempo juures käimisel 140-150 lööki minutis ja suusatamisel ei langenud südametegevus alla 180gi, ükskõik kui aeglaselt ma püüdsin suusatada. a põhiliselt ei oska ma midagi selle teadmisega (et ma vormist väljas olen) peale hakata. muidu olen 17 aastane ja 190cm/86kg, kui need aitavad natuke asjasse süveneda ja mind aidata.

tänan tähelepanu eest,

wandersell

TheBest
    Member

arvan et alguses peaksid rohkem selliseid asju tegema mis sinu südant treeniksid näiteks suusk ja jooks. Kui sul kõndides juba 150 on siis süda tahab sul treenimist. või on asjad oopis halvad

palmsaar
    Member

Mõõdukas joox tõepoolest hea algus millega oma tervislikke näitajaid parandada ja nii samuti ka ujumine, ning toitumise kohapealt niipalju et siin amazonis ja ka teistel samalaadsetel linkidel üsna palju juttu sellest, kuidas tervislikult toituda jpm. Olin isegi huvitatud samast teemast, ja leidsin siit nii mõndagi kasulikku enda jaox. Otsimise vaev tasub ennast ära, kui ikka tõsine soov midagi muuta :-)

wandersell
    Member

aga jõusaalide valikut ei oska keegi mul kergendada?

ja see ka veel, et kas see jääb väheseks, kui alguses tegeleksin spordiga nii, et 1x nädalas ujumine, 1x nädalas jooks, ratas, suuks jms. ja 1x nädalas jõusaali. või alustada auahnemalt? või on siis kurvemad tagajärjed? pigem ikka tasa ja targu? kuidas oleks effektiivsem, kasulikum?

kadri k
    Member

Sinu puhu kindlasi tasa ja targu,kuna sa pole ammu kehalist aktiivsust tundnud ei tohiks organismi ära ehmatad!Sul puudub kehaline ettevalmistus,selle pärast soovitan soojalt alustada kas või 2 x nädalas, kas siis rattasõidu ,kõndimis või suusatamisega, treeningu pikkus võiks alguses olla lausa 20min, seda aega võiksid tõsta aegamööda, et organism harjuks kehalise pingutusega.Selline läbimõeldud treenimine aitab organismil paremini kohaneda kui kiire rapsimine!EDU

Ott Kiivikas
    Member

Jõusaali valides vaata eelkõige seda kas ta on su elukoha lähedal, et mitte kulutada liigset aega läbi linna sõitmisele samuti vaata kes on treenerid mingis klubis. Võid võtta odavama saali, kuid kui seal puudub hea treener, siis oled paljuski ilma jäänud ja esialgne tunne et võidad rahas võib osutuda petlikuks kuna sa ei jõua püstitatud eesmärgini, kuna pole kelleltki hüva nõu saada. Treener ja inventar need on kaks peamist asja jõusaali juures.

vend vähk
    Moderator

oleks tore, kui leiad omale asjaliku treeningpartneri, kellel on samuti eesmärk enda kehaga midagi ette võtta! Saate teineteist rasketel aegadel toetada ja tekib ka võistlusmoment! EDU!

joker
    Member

Mina soovitaksin alustada lugemisest. Isegi eestis ja eesti keeles on sellele vastavat kirjandust küllaga. Või veel lihtsam, siinsamas Amazon.ee -s miljon artiklit arhiivis. Niisama lambist vehkida ja lihtsalt oletuste järgi midagi teha on kaunis lootusetu ettevõtmine. Tean sest olen seda kogenud:(

wandersell
    Member

kodukoha lähedal oleks valida harku sõudebaasi jõusaali, panacea ja kaugel pole ka arctic. kahes esimeses pole minu andmete kohaselt treenerit. arcticut on laidetud hinna ja ülerahvastatuse pärast. panaceas olen korra käinud ja mitte midagi head selle saali kohta öelda ei ole. sõudebaasis tundub ainuke viga olema, see et seal pole treenerit. äkki on mõttekas enne treener otsida ja siis treeneri järgi klubi. ja üldse palju treenerite hind on? palju keskmiselt treenimise eest küsitakse?

ette tänades

Ott Kiivikas
    Member

Kui raha on sinujaoks probleem, siis personaaltreenerist ei ole mõtet unistada, külla aga sisalduvad jõusaali kuukaardi sees treeneri nõuanded. Nii et treenerite menüüst vali sobiv treener ja otsi ta üles.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.