millal on vägivald õigustatud/aktsepteeritav?
Avaleht » Forums » Seltskonnad » FightClub » millal on vägivald õigustatud/aktsepteeritav?
- This topic has 100 replies, 37 voices, and was last updated 17 years, 10 months tagasi by
erxs11.
-
AutorPostitused
-
veebruar 10, 2008 at 8:57 e.l. #139971
MEE
MemberMida see nüüd tähendama pidi??? Hunti, ehk Sind ma ei karda, ei füüsiliselt, ega ka kuidagi teistmoodi, ja metsa ma läksin, ehk Sulle märkuse tegin! Proovi mõne teise sügavamõttelise lausejupikesega
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aga igatahes mul on pühapäevase päevaga ka targemat teha, kui seda mittekuhugi viivat dialoogi edasi arendada, lähen, teen ühe kõva trenni hoopis!
antud metafoori sisu on kaugem kui üksikisiku tasand, sinule personaaalselt pole mul midagi öelda.
veebruar 11, 2008 at 12:31 p.l. #140135hunter
MemberMa lõõn siis, kui tehakse liiga lähedastele. Nt , sõbrad, pere jne.
veebruar 11, 2008 at 1:12 p.l. #140147Varjatud
MemberMinu arvates võib lüüa ainult enesekaitseks ja siis kui lähedastele kiputakse kallale.
Kõige parem moodus on üldse mitte kedagi lüüa , ja seda saab vältida reeglina suheldes normaalsete inimestega ja hoidudes pahadest inimestest
Aga on ka juhtusid , nagu näiteks mu tuttav läks naise kaitseks välja ( naiselt pressiti raha välja) lõi kurjategijat ja kohtus kaotas!
Järgnes paras hunnik jamasid , rahatrahve ja krim asi.
Vägivald : Vägivald on minu arvates kellegi vastu üleliigse jõu ( mistahes jõu) tarvitamine , ilma põhjuseta
veebruar 13, 2008 at 12:12 p.l. #140583Vägivaldur
MemberMõned pildid vägivalla huvilistele…Normaalne empaatiavõimeline inimene minuarvates sellistest kaadritest ei saa huvituda ega rõõmu tunda. Just eluvõõraste netinohikute seas, kelle reaalse elu kõige erutavam sündmus on PC hangumine, olen tähendanud vaimustust sarnaste lehtede vastu.
veebruar 13, 2008 at 12:23 p.l. #140585MEE
Memberkustutasin Tank`i postituse ära kuna see on liialt võigas ja seda ei saa mitte mingi valemiga vägivalla alla tõlgendada.
Jagan Vägivalduri arvamust..
veebruar 13, 2008 at 12:25 p.l. #140587matti
Memberloll jutt suhu tagasi (edited by MEE)
Millal aga võib kasutada vägivalda? Toidu hankimiseks,enese ja oma inimeste kaitseks,samuti ka ebaausate äripartnerite ümberkasvatamiseks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 13, 2008 at 12:30 p.l. #140590Indrek K
MemberMõni aeg tagasi keerlesid need pildid päris aktiivselt mööda foorumeid, jäledad on nad tõesti!
Vägivalla õigustuse suhtes seda et, see on igal inimesel isiklik teema. Tänavanarkar lööb ja lööb selja tagant ja mingi raske asjaga lihtsalt järgmise doosi tarbeks, temal on vägivald juba siis õigustatud. Mõni käib mööda lõbustusasutusi, et kaklust otsida. Samas mõni ei kasuta füüsilist vägivalda mitte mingil juhul, võib-olla ainult täieliku piiri peale aetuna, milline see piir on ja kus ta vastu tuleb, seda kommenteerida ei saa, see on jälle individuaalne asi!
Sellele küsimusele on suhteliselt raske ühest vastust leida, siin toodud näited, nii elust enesest, kui ka väljamõeldud on kõik ka rahumeelselt lahendatavad, see näitabki, et see piir tuleb igaühel omas kohas ette, mitte nii, et igaüks tabades oma naise võõra mehega voodist, mehele üle kurgi tahab anda! Kas see Peterburi teema oli ka selles teemas või selles teises, millest see tehti, ei vinni järgi ka kaeda, igaljuhul sealgi oli paremaid lahendusi, kui kurjategija kohapeal mahalöömine, mõningast õigustust võib-olla toob see, et tegemist oli poksijaga! Esiteks neil see veres ja teiseks, ise ka tahaks samas olukorras pätile mööda hambaid panna vist, aga kuna pole olnud profipoksija, siis suure tõenäosusega surnuks kaabakat vast ei lööks ühe löögiga. Iseasi, kas see Piiteri juhtum just nii aset leidis nagu meedia seda kajastab!? Nii et minu arust mingite näidete toomine küll siin vstust ei anna, kuigi omamoodi huvitav on neid näiteid lugeda!
veebruar 13, 2008 at 1:05 p.l. #140599MEE
Membermõte ongi teema arendamine. Pole näiteid, pole teemat. Pole probleemi, pole vajadust otsida lahendust.
Kogu see foorum hakkas “probleemist”
veebruar 13, 2008 at 1:32 p.l. #140603Indrek K
Membermõte ongi teema arendamine. Pole näiteid, pole teemat. Pole probleemi, pole vajadust otsida lahendust.Kogu see foorum hakkas “probleemist”
Ok! Aga siin foorumis olevatele küsimustele, ehk probleemidele on üldiselt olemas vastused, mida on võimalik väljendada numbrites või sõnades, eks
Kas seadus ei ütle selle kohta midagi, mina ei tea, äkki keegi teab, kuigi mu arust on seda väga raske kirja panna! Mingi vara ja tervise kaitsmiseks vägivalla kasutamise seadus on ju olemas vist? Iga juhtum on ju erinev, mingit üldistavat seletust küll sellele asjale ei saa anda, millal võib, millal mitte. Neid näiteid võib kümneid lehekülgi tuua ja iga näite kohta võib ka kümme lehekülge vaielda, kas oli õigustatud või mitte, aga kas see lahenduse lõpuks toob, on küsitav! Samas teemat ikka võib arendada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 13, 2008 at 1:35 p.l. #140605MEE
Memberno see minu mõte oligi selle teema puhul, et saada ülevaade inimeste ENDI taluvuspiirist. Seadusi tean ma isegi.. need mind ei huvita. Seadus on kuiv ja ta ei ütle mida mees tegema peaks ja ei peaks kui ta poega vägistatakse jne. Seadus annab piirid, meie aga sisustame.
Kõik need näited/olukorrad on välja toodud just selliselt, et saaks näha mida inimesed mõtlevad. Kuidas nooremad näevad maailma, kuidas naised, kuidas vanemad. Tegelikult see on huvitav võrrelda oma enda temperamenti ja taluvuspiiri teiste omaga. Igaks saab oma järeldused teha v-o ka areneda sellest.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 13, 2008 at 1:47 p.l. #140612Indrek K
MemberAjame asja veel segasemaks. Sellel näitel pole midagi pistmist selle foorumiga!!! Ütleme, et kaks inimest vaidlevad, lahendust nad ei leia, otsustavad, et kaklevad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kes võidab, sellel on õigus! Kuigi lisan, et sellised vaidlused toimuvad tavaliselt täis peaga, siis nagunii aru ei saa eriti, mis õige või mis vale
Aga igatahes, kas sellisel juhul on löömine õigustatud
???PS. Näide pole võetud minu elust, lihtsalt torkas siuke lollakas mõte pähe, mis rahvas arvab?!
veebruar 13, 2008 at 1:56 p.l. #140615MEE
MemberAjame asja veel segasemaks. Sellel näitel pole midagi pistmist selle foorumiga!!! Ütleme, et kaks inimest vaidlevad, lahendust nad ei leia, otsustavad, et kaklevad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kes võidab, sellel on õigus! Kuigi lisan, et sellised vaidlused toimuvad tavaliselt täis peaga, siis nagunii aru ei saa eriti, mis õige või mis vale
???
PS. Näide pole võetud minu elust, lihtsalt torkas siuke lollakas mõte pähe, mis rahvas arvab?!
Irwe, no kui need kaks lammast OTSUSTAVAD, et nad kaklevad siis pole enam midgai öelda. Lammas on lammas:D Siis on nad õigluses ise kokku leppinud. Ma ei oskagi sellele kuidagi reageerida, ei ole selliste jamadega kokku puutunud. Küll aga natuke muteerides seda näidet ja tuues juurde aspekt kus küsida, et MILLAL võib anda piki pead kui asi hakkab foorumis pihta. I mean, kui tekib vaidlus siis mis hetk on see hetk kus inimene on oma sõnadega ületanud selle piiri kus on “gloves off”?
PS! Sinu näite puhul lõi mulle ette kohe venelased ja reede õhtu. Kõigepealt joovad sõbralikult, siis saab viin otsa siis hakkab pihta bratistumine, solvumine, naiste ees kekkamine ja lõpuks siis minnakse karvupidi kokku. Lüüakse üksteise testosterooni tase madalale ning ollakse jälle brat. Kas nad ka õigluseni jõudsid.. who knows… Omavahel kindasti..
veebruar 13, 2008 at 2:02 p.l. #140616Vägivaldur
MemberÜtleme, et kaks inimest vaidlevad, lahendust nad ei leia, otsustavad, et kaklevad
Kes võidab, sellel on õigus! Kuigi lisan, et sellised vaidlused toimuvad tavaliselt täis peaga, siis nagunii aru ei saa eriti, mis õige või mis vale
???Teoreetiliselt on see juba sport!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 13, 2008 at 2:07 p.l. #140618Indrek K
MemberSee venelaste näide oli hea

Toon siia ilma mingi tagamõttetan ühe värske uudise, mis haakub mingil määral selle Piiteri teemaga
Täitsa haige teema minu arust, võimalus, et see tegelane on vanglas paipoisiks saand, on imeväike ju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Näide ka… kui mina näeks siukest asja pealt, siis haaraks küll esimese ettejuhtuva eseme ja teeks kõik, et need tegelased enam edaspidi täisväärtuslikku elu elada ei saaks, ei imesta, kui surnuks tambiks isegi
Täitsa p…..s ikka, kusjuures mulle ei meenugi see uudis 1999-st aastast 
Edit: link parandatud
veebruar 13, 2008 at 3:36 p.l. #140622undisputed
Memberhttp://www.youtube.com/watch?v=7gWYrX0apNY kommige siis, kas on õigustatud või mitte
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.