Miks kaal trenniga tõuseb
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Miks kaal trenniga tõuseb
- This topic has 136 replies, 23 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
märts 24, 2011 at 3:46 p.l. #294385
Aile
MemberMiks? Mis siis juhtub? Oletame, et ärkad homme ja oled 5 kg raskem. Mis siis teistmoodi on (peale selle fakti)?Jorx, mul on raske uskuda, et sa isegi seda nii kergelt võtaks…
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hea oleks ikka, kui inimesed saavad aru, kas me oleme püsti või pikali
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2011 at 3:47 p.l. #294387Kirsi-Mari
MemberSiin on üks link…vaata.fitness.ee s on ka BAV arvutaja, kuid seal oli rohkem lahti seletatud.
Selle lehe järgi on minu BAV 1383
märts 24, 2011 at 3:54 p.l. #294391Aile
MemberSelle lehe järgi on minu BAV 1383Sa vaata edasi ka…
Sellist kalorihulka on sul vaja selleks, et lihtsalt elus püsida (termoregulatsioon, hingamine jne)
Kogu energiakulu tuleb sul siis 2000 kcal ümber. Tahad maha võtta, siis üle 10 % ära kaloraazhi alla lase.
St, kuskil 1800 kcal päevas….toiduainetega, mis on toitainerikkad.
Pea alati meeles, et mida vähem sa sööd, seda vähem sa ka süüa saad ilma, et kaal tõuseks. Mitte mingeid kiirdieete. Kindel viis paksuksminemiseks.
märts 24, 2011 at 4:19 p.l. #294393jõuents
MemberOlen siin väga värske kasutaja ega tea, mida see BAV endast kujutab? Mul endal on küll selline tunne, nagu koguaeg sööks ainult ning ei ütleks, et kõht tühi oleks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pidevalt nii paljuga kalorites miinustes olemine aeglustab ainevahetust, sellepärast ple ka tühja kõhu tunnet. Aga selle funki saab ainevahetusele tagasi keerata kui hakkad rohkem sööma.
Soovitan lugeda läbi see postitus. Sealt (ning seal olevatest linkidest) saad enamus baasteadmised kaalulangetuseks.
märts 25, 2011 at 7:48 e.l. #294467jrx
MemberJorx, mul on raske uskuda, et sa isegi seda nii kergelt võtaks…
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Hea oleks ikka, kui inimesed saavad aru, kas me oleme püsti või pikali
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas ma ütlesin midagi kergelt võtmise kohta? Ma tunnen lihtsalt uudishimu, et mida teemaalgataja mõtleks. Et mis siis olekski tema jaoks teistmoodi kui ta hommikul oleks 5 kg ühtäkki raskem. Mida ta tunneks, mida see tähendaks, mida ta mõtleks.
Äkki viitsid vastata Mari?
(ja Aile, kui tunned, et see teema sind puudutab, siis võid ise ka kirjutada – mida see sinu jaoks tähendaks?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 25, 2011 at 8:29 e.l. #294472Aile
MemberKas ma ütlesin midagi kergelt võtmise kohta? Ma tunnen lihtsalt uudishimu, et mida teemaalgataja mõtleks. Et mis siis olekski tema jaoks teistmoodi kui ta hommikul oleks 5 kg ühtäkki raskem. Mida ta tunneks, mida see tähendaks, mida ta mõtleks.Äkki viitsid vastata Mari?
(ja Aile, kui tunned, et see teema sind puudutab, siis võid ise ka kirjutada – mida see sinu jaoks tähendaks?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>5 kg planeerimata kaalutõusu järgmiseks hommikuks?
See tähendaks, et ma olen millegagi nö täiesti puusse pannud. Tekitaks üsna palju küsimusi. Ma arvatavasti läheks ka kohe arsti juurde analüüse tegema. Midagi peaks olema oluliselt teisiti. Ma enam ei kaalu igat suutäit, kuid ma tean täpselt, mida ma söön.
Kas ma arvan, et mina isiklikult selle pärast halvem olen? Vast mitte. Ma olen ka 15 kg raskem olnud kui praegu. Harjunud olen ma suguvõsas pigem selliste tugevate 100 kg ste meeste ja naistega. Paksud tunduvad mulle heasüdamlikumad ja elurõõmsamad
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mida see sinu jaoks tähendaks, Jorx?
märts 25, 2011 at 8:46 e.l. #294477Kirsi-Mari
MemberKas ma ütlesin midagi kergelt võtmise kohta? Ma tunnen lihtsalt uudishimu, et mida teemaalgataja mõtleks. Et mis siis olekski tema jaoks teistmoodi kui ta hommikul oleks 5 kg ühtäkki raskem. Mida ta tunneks, mida see tähendaks, mida ta mõtleks.Äkki viitsid vastata Mari?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ilmselt tunneks ma suurt pettumust, oleksin ülimalt hämmingus ning üllatunud. See tähendaks seda, et nüüd tuleb midagi tõsiselt ette võtta, et igal hommikul sama üllatust kogeda ei tuleks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vot sellised oleksid minu emotsioonid tõenäoliselt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kaalulanguseks on toitumine. Ka shapingus saab mõningal määral kaalu lihaste arvelt suurendada.Ega Sa shapingu toitumisnõuandeid ei kuula? Mina tegin seda kunagi ja raiusin mehele vastu, et treener ju ütles, et pärast trenni ei tohi süüa. Tulemuseks oli rasvasem keha. Kui meest kuulda võtsin ja normaalselt sööma hakkasin, kadus ka rasv.
Kirjuta siis, mida ja millal Sa sööd.
Aga mida Sina sööd peale trenni täpsemalt? Mina käin trennis ainult 2x nädalas nagu eelpool ka mainisin, et kuidas ma siis nendel mitterennipäevadel sööma peaks, kas natuke vähem või kuidas, no täitsa segadusse ajab, et mis see siis õige oleks, et kaal püsiks või siis pigem alaneks veidi?
See on küll tubli samm!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
See pakiheeringas… võiks asendada ka millegi vähemsoolase ja vähem tontteabveelmidasisaldavaga.
Aga kuidas soolalõhega lood- kas peaksin ka loobuma, kuna liialt soola?
Täna nt polnud suurt muud valida võileivale, seega pidin sellega leppima
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 25, 2011 at 11:12 e.l. #294499Kirsi-Mari
MemberNiisiis panen kirja oma 1 päeva menüü:8.15
2 võileiba, mis koosnesid:
1,5 väikest keedetud muna
Rännumehe 1 koorikleib (mõlemad pooled )
1 spl 3% rasvasisaldusega majoneesi
1 viil heeringafileed (nagu need seal plastmasskarbis on poes )
marineeritud kurk
roheline sibul
1 õhuke viil õuna-kohupiimakooki (ise tegin, pidin maitsma
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )pojalt näppasin 2 pisikest vahukommi
2 tassi kohvi piimaga
11.30
pool õuna
12.15
kanakints nahata
100 gr 2,1% rasvasisaldusega jogrtit
2 pisikest kiivit
14.30
õun
jälle see enda tehtud õunakoogi pisike viiluke, mainin ära,et tegu suht väherasvaste koostisosadega kook.
15.30
u 60-70 gr rosina-mandli segu
õhtul shapingusse ning peale seda ilmselt tass 1%-list keerilri spl-täie kamaga.
No ma ei oska ise kuidagi arvustada ega halvustada oma menüüd täna, seega jube hea, kui keegi seda minu eest teeks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks veel, et peale trenni sõin lisaks keefirile kamaga ka pool banaani ning 6-7 mandlit.
Veel tahaks teada, et kas mu söögikorrad liialt tihedad pole?
märts 25, 2011 at 11:12 e.l. #294501AlanBStard
ModeratorParem vaata, kust lõhe pärit on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kasvanduse oma väga hea pole. Aga üldiselt on lõhe ja heeringas mõlemad ühed paremad asjad üldse.
märts 25, 2011 at 11:16 e.l. #294502Aile
MemberAga kuidas soolalõhega lood- kas peaksin ka loobuma, kuna liialt soola?Täna nt polnud suurt muud valida võileivale, seega pidin sellega leppima
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Alustama peaks võileibade ärajätmisest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Soolalõhe (kui sa seda ise ei tee..) ei sisalda ka…mitte ainult soola vaid ka suhkrut javeeltontsedateabmida.
Parem on osta lõhe ja seda näiteks küpsetada. Mina soolan ise.
märts 25, 2011 at 11:34 e.l. #294503Kirsi-Mari
MemberAlustama peaks võileibade ärajätmisest
Soolalõhe (kui sa seda ise ei tee..) ei sisalda ka…mitte ainult soola vaid ka suhkrut javeeltontsedateabmida.
Parem on osta lõhe ja seda näiteks küpsetada. Mina soolan ise.
Aga mis võileibades halba on hommikul- üle ma nendega ei pinguta, kasutan üldjuhul kas ainult rukkileiba või täisteraleiba, võid kasutan üliharva. Tavaliselt on leival viil juustu ning kanasink. Viimasel kahel päeval olen söönud jah kala
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 25, 2011 at 11:37 e.l. #294505JungaTroll
MemberLisaks veel, et peale trenni sõin lisaks keefirile kamaga ka pool banaani ning 6-7 mandlit.Veel tahaks teada, et kas mu söögikorrad liialt tihedad pole?
Siiani on kõikide minu trennis käivate ja tunduvast ülekaalust saledaks saanute retsept sama. Me jälgime alati koos edusamme kehakoostise monitoriga, mis peale kaalu kontrollib ka, et kaalulangus tõesti tekiks rasva arvelt. Edukate langetajate retsept on nende intervjueerimise tulemusel alati sama:
1. Rangus dieedist kinni pidamisel. Sa kas võtad asja tõsiselt, ilma mitte mingite järeleandmisteta a la “vahel ju võib”, “see xyz on mu lemmik ja seda ma ära ei jäta”, “midagi peab elus rõõmu ka pakkuma” või lepid olukorraga.
2. Sa valid, kas rõõmustad ühel hetkel oma välimuse üle või rõõmustad vahukommi üle. Kahte korraga ei ole keegi veel saanud. Selle tunnistamine on olnud kõige raskem.
3. Unusta ära jalutamine või kord nädalas tantsimine muusika saatel. Dieedil olles vajad vähemalt ühte jõutreeningut nädalas, et hoida lihased alles ja et ainevahetus oleks kiire. Sobib ka lihasvastupidavustreening.
Edukamad on nii alla saanud kümneid kilosid, 3-4 riidenumbrit.
märts 25, 2011 at 11:43 e.l. #294511AlanBStard
ModeratorAga mis võileibades halba on hommikul- üle ma nendega ei pinguta, kasutan üldjuhul kas ainult rukkileiba või täisteraleiba, võid kasutan üliharva.Parem söö naturaalset võid ja kasuta leiba üliharva
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>1. Rangus dieedist kinni pidamisel. Sa kas võtad asja tõsiselt, ilma mitte mingite järeleandmisteta a la “vahel ju võib”Oleneb mida see tähendab… stabiilne madal kaloraaz ei ole üldiselt hea.
märts 25, 2011 at 11:51 e.l. #294518Kirsi-Mari
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Parem söö naturaalset võid ja kasuta leiba üliharva
Oleneb mida see tähendab… stabiilne madal kaloraaz ei ole üldiselt hea.
Miks leib halb on?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 25, 2011 at 11:54 e.l. #294521jrx
MemberSiiani on kõikide minu trennis käivate ja tunduvast ülekaalust saledaks saanute retsept sama. Me jälgime alati koos edusamme kehakoostise monitoriga, mis peale kaalu kontrollib ka, et kaalulangus tõesti tekiks rasva arvelt. Edukate langetajate retsept on nende intervjueerimise tulemusel alati sama:1. Rangus dieedist kinni pidamisel. Sa kas võtad asja tõsiselt, ilma mitte mingite järeleandmisteta a la “vahel ju võib”, “see xyz on mu lemmik ja seda ma ära ei jäta”, “midagi peab elus rõõmu ka pakkuma” või lepid olukorraga.
2. Sa valid, kas rõõmustad ühel hetkel oma välimuse üle või rõõmustad vahukommi üle. Kahte korraga ei ole keegi veel saanud. Selle tunnistamine on olnud kõige raskem.
3. Unusta ära jalutamine või kord nädalas tantsimine muusika saatel. Dieedil olles vajad vähemalt ühte jõutreeningut nädalas, et hoida lihased alles ja et ainevahetus oleks kiire. Sobib ka lihasvastupidavustreening.
Edukamad on nii alla saanud kümneid kilosid, 3-4 riidenumbrit.
Mina arvan, et saab ka ilma esimese kahe punktita:) Rangus on suhteline. Eksimine peab olema sisse planeeritud.
Sellest tulenevalt saab korra nädalas või muu süsteemi järgi rõõmustada nii vahukommi kui välimuse üle.
Kui mina oleks lihtsalt 5 kg raskem (5 sai valitud tegelikult natuke liiga suur number, 2,5 oleks parem olnud:), siis ma kehitaks õlgu ja elu läheks edasi juhul kui üldine enesetunne ja sportlik sooritus on samad mis enne.
Kaal on lihtsalt number ja see number on oluline ainult siis kui võistlema kaaluklassis peab.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.