Miks inimesed arvavad, et Ameeriklased on..rumalad?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Miks inimesed arvavad, et Ameeriklased on..rumalad?
- This topic has 56 replies, 28 voices, and was last updated 19 years tagasi by
Kuup.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 13, 2007 at 3:53 p.l. #101737
Mr.Y
MemberSee on sellepärast, et põhimõtteliselt kõik ülejäänud kohanimed Eestis on omastavas käändes.
jaanuar 13, 2007 at 5:38 p.l. #101750Flex250
Memberarvavad või? mina ei arva. rumalus ei olene rahvusest!
jaanuar 13, 2007 at 6:42 p.l. #101759Mr.Y
MemberRävala oli maakond!Infoks sulle: Henriku Liivimaa kroonikas on mainitud Lindaniset, mis tähendab sõna sõnalt Taani (danise) linna/linnust (lin) ning millega samatüveline on eesti keelne nimetus Tallinn (Taani linn). Hilisem (alam-) saksa keelne Reval tuleneb ilmselt asulat ümbritsenud Rävala maakonna nimest.
Ega ma ajalugu eriti ei tea jah, ainult seda teadsin, et täishäälikuga lõppev nimi tal oli ja Rävala tuli kõige enne pähe. Nüüd tuleb meelde küll ja Lindaniset olen ka kuulnud.
jaanuar 13, 2007 at 7:57 p.l. #101769Kuup
MemberNo nende haridust ei anna meie omaga võrreldagi. Nemad on niigi kaardi peal olema suurelt ja ilusalt. Meie oleme väike rahvas ja et kaardil püsida, konkurentsi pakkuda, tuleb kõva põhi alla saada. Näiteks Eesti oli eelmine aasta loodusteadustel(või geograafias) teadmiste poolest teisel kohal.
jaanuar 13, 2007 at 10:08 p.l. #101773Hi
MemberEestis on jah haridustase kõrgem kui paljudes teistes maades nagu ma kuulsin et Hiinast vist tulid mõned ülikooli lõpetajad Eestisse Estonian Buisness Schooli äri õppima ja tuli välja et nende teadmised ei kündinud põhikooli tasemenigi. Ja võin õelda kuna õpin ise tehinkumis et eestis olevad tehnika spetsialistid on välisriikides väga tunnustatud .
jaanuar 13, 2007 at 10:09 p.l. #101774QWE8
MemberÜritatakse küll rääkida kogu aeg, kui lollid ameeriklased on, aga faktid näitavad meile vastupidist – USA ülikoolid on suveräänselt parimad maailmas. 20 parima ülikooli seas on 17 USA kooli ning ka ülejäänud listis domineerivad ameerika haridusasutused.Top 500 Universities in the World
Nagu eelnevalt öeldud, võib iga riigi kohta sellise video teha.
See on täielik bullshit.
Seda on juba ammu aega räägitud, et see usa ülikoolide väga kõrge tase on väga suurelt üles puhutud ja heal juhul peaks top 20nes olema 5 USA ülikooli.
Ja väga suur osa osakaal on nendes üikoolides japsidel.
Harvardi õpilased ei oska ette ka kujutuda, kudas Tokio ülikoolis õpitakse.
jaanuar 13, 2007 at 11:08 p.l. #101781Xero
MemberKas see on siis Sinu jaoks nii suur probleem, peast oma riigi maakonnad nimetada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>?
Kusjuures, seda ma ma arvasingi, et keegi tahab, et ma siis need maakonnad ära nimetan
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Fakt on see, kui ma neid siin nimetama hakkan, ei saa ma tõestada, et ma seda peast tegin
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga nohh…. Eestis on 15 maakonda: Harju maakond
Hiiu maakond
Ida-Viru maakond
Jõgeva maakond
Järva maakond
Lääne maakond
Lääne-Viru maakond
Põlva maakond
Pärnu maakond
Rapla maakond
Saare maakond
Tartu maakond
Valga maakond
Viljandi maakond
Võru maakond
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidagi kahtlaselt kokkusattumus, et panid nad ka just selliste nimedega nagu SIIN
Võib ka öelda lihtsalt Järvamaa või Lääne-Virumaa. Vähemalt ma olen nii nimetanud neid ja seda ei ole valeks loetud.
jaanuar 14, 2007 at 12:59 e.l. #101784pacman
MemberKuidagi kahtlaselt kokkusattumus, et panid nad ka just selliste nimedega nagu SIINVõib ka öelda lihtsalt Järvamaa või Lääne-Virumaa. Vähemalt ma olen nii nimetanud neid ja seda ei ole valeks loetud.
Ja kuidagi kahtlane, et kui neti.ee-sse trükkida eestimaa maakonnad siis just see leht kohe silma torkab, nii-et sealt kohe mugav copyda oli:D?
Tõde tõuseb, vale vajub!
jaanuar 14, 2007 at 8:10 e.l. #101788fighter
MemberSee on täielik bullshit.Seda on juba ammu aega räägitud, et see usa ülikoolide väga kõrge tase on väga suurelt üles puhutud ja heal juhul peaks top 20nes olema 5 USA ülikooli.
Ja väga suur osa osakaal on nendes üikoolides japsidel.
Harvardi õpilased ei oska ette ka kujutuda, kudas Tokio ülikoolis õpitakse.
Ilusad sõnad küll, aga faktid näitavad väheke teist juttu.
Isegi siis, kui uskuda sinu argumentideta väidet “Ameerika ülikoolid on üleshaibitud,” siis on Tokio ülikool top20 seas rahvusvaheliste auhindade poolest(nt Nobeli preemiate saamine) viimasel kohal.
jaanuar 14, 2007 at 8:34 e.l. #101792Aile
MemberEestis on jah haridustase kõrgem kui paljudes teistes maades nagu ma kuulsin et Hiinast vist tulid mõned ülikooli lõpetajad Eestisse Estonian Buisness Schooli äri õppima ja tuli välja et nende teadmised ei kündinud põhikooli tasemenigi. Ja võin õelda kuna õpin ise tehinkumis et eestis olevad tehnika spetsialistid on välisriikides väga tunnustatud .Sama loen ylaltoodud kommist… K2ib ka paljude teiste kommijate kohta. 6ppige eesti keelt! Ma saan aru, et see ei ole eriti lihtne. V2hemalt yritage. Emakeele oskus on t2htis. Valus on lugeda vigadest kubisevat kirjutist.
Peaks vist ka olema p2dev arutama ameeriklaste rumaluse v6i mitterumaluse yle… Ameerika ei ole yheselt m6istetav. Liiga suur, liiga eripalgeline jne.
P6hiliselt viibin juba sada aastat ja rohkem tagasi sinna emigreerunud juutide seltskonnas. Ys rumalusest oleks kohatu r22kida.
AS AN AMERICAN MY PERSPECTIVE OF THE VIDEO:
AMERICA IS VERY MUCH A CLASS SOCIETY BASED ON EDUCATION THAT LEADS TO WEALTH. I ASKED MY SON (WHO IS PROBABLY YOUR AGE) WHY HE WORKS SO HARD.THE ANSWER IS POWER,NOT MONEY.
HIS KNOWLEDGE OF THE WORLD CAME EARLY,BY 3 HE HAD LIVED IN BRAZIL WHERE WE HAD A FACTORY.WORKING HERE,ISLAMIC COUNTRIES,LATIN AMERICAN AND ASIAN ONE FINDS THE WORLD NOT UNDERSTANDABLE JUST DIFERENT.IF YOU THINK YOU CAN UNDERSTAND THE DIFERENT SOCIETIES FROM A VACATION,READING OR TV YOU HAVE ALOT TO LEARN.
AMERICA IS AN EFFICIENT SYSTEM THAT PROVIDES MANY A GOOD STANDARD OF LIVING.THERE ARE A FEW HIGHLY EDUCATED,EXTREMELY HARD WORKING, THAT REALLY DICTATE TO THE MANY THAT BENEFIT FROM THE EFFICIENIES.
jaanuar 15, 2007 at 2:26 p.l. #101966klubikas
MemberMa pole siia veel kordagi postitus teinud, sest ei tea mida öelda. Aga nüüd sattusin just ühe noorte ajalehe peale kus sees oli intervjuu Eesti vahetusõpilasega , kes käis ameerikas. Tooksin intervjuust välja mõned lõgud!
Käisid seal kohalikus keskkoolis. Kuidas koolis oli, raske või kerge?
Hullult lihtne! Lõpetasin siin põhikooli, kui sinna läksin! USAs hakksin kohe õppima 12. klassis ning olin seejuures klassi parim! Aga kooli oli tore, inimesed olid lahedad, kuid kohati väga naiivsed.
Kas sealne haridussüteem erineb Eesti omast väga palju?
See on täiesti erinev. USAs on see hea, et sa saad alati valida aineid, mida tahad rohkem õppida ja rõhku pannakse just tunnis õppimisele mitte kodutööle. Võrreldes minu keskkooliga Eestis oli USA keskkooli õpilaste areng ümmargune null!
Mida uut ja huvitavat seal olles veel õppisid?
Õppisin näiteks kruvikeerajaga lukke muukima ning et on võimalik teha õli ja võid, mis sisaöldavad0% rasva. Neid asju, mida na õppisin, on väga palju, kuid enamikud liiga hullud, et lehetrükki anda.
Nii see seal käib. Lisaks tahaks veel tuua ühe lõigu vaba aja kohta välja.
Mida vabal ajal tegid?
…Muide, peod on küll sellised, nagu filmides näidatakse. Päris hullud! Aga nad ei kannata üldse alkoholi ning seetõttu saavad peod üsna kiiresti läbi…
jaanuar 15, 2007 at 3:33 p.l. #101989Kuup
MemberSee viimane postitus paneb vist enamus asja paika. Ja vaevalt need ülikoolid nii kõvad on. Sest kui põhja all pole, siis need ameeriklased ei saaks elusees seal hakkama.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.