Mikk Raudsepp
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Mikk Raudsepp
- This topic has 560 replies, 95 voices, and was last updated 12 years, 2 months tagasi by
Mikk Raudsepp.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 28, 2012 at 11:41 e.l. #238153
Mikk Raudsepp
MemberKai Greene – I’ll Never be A Weightlifter.
Kai Greene Explains the Difference between a Bodybuilder and a Weightlifter!jaanuar 28, 2012 at 11:54 e.l. #238148Ott Kiivikas
MemberJah põhimõte on õige, et tihti lahmitakse kaal peale ja tehnika on olematu, kuid ma ei ole päris veendunud, et ilma raskuste mõttes edasiminekuta ka mingit tugevat progressi toimuks. Selle kütuse pealt millel on Kai, ei ole tõenäoliselt vaja suuri raskusi tõstagi ,et lihast kasvatada….
jaanuar 28, 2012 at 1:19 p.l. #238058ville1
MemberJah põhimõte on õige, et tihti lahmitakse kaal peale ja tehnika on olematu, kuid ma ei ole päris veendunud, et ilma raskuste mõttes edasiminekuta ka mingit tugevat progressi toimuks. Selle kütuse pealt millel on Kai, ei ole tõenäoliselt vaja suuri raskusi tõstagi ,et lihast kasvatada….
Peas tekkis selline küsimus et põhimõtteline vahe peaks ikkagi olema jõutõstjate ja kehaehitajate vahel. Kui kaugele peab siis kulturist raskustes püüdlema või mis selle asja sügavam mõte on?
jaanuar 28, 2012 at 4:18 p.l. #237972Mikk Raudsepp
Õigus kuid ma näen sellel mõtet kaheliigeseliste harjutuste puhul ja mõnel veel. Kuid ei näe mõtet sellisel biitsepsi vehkimisel. Kui baas on tugev saab ka biitsakribalale mõne grammi juurde panna.
veebruar 6, 2012 at 11:16 e.l. #225186Ott Kiivikas
MemberMiki kohta pikka juttu ei ole kirjutada, tema teod räägivad tema enda eest. Jõutõmme kitsas 230kg x6
veebruar 6, 2012 at 4:56 p.l. #224891Mikk Raudsepp
MemberTänud Otile video eest!
Päris hea soorituse tehnikat pärast video pealt vaadata. Ise mõtlesin tegemise ajal selja peale, kuna tundsin, et selg hakkas viimaste korduste ajal küüru minema. Teine punkt, oleks võinud natuke rohkem jalaga tõmmata.
Jätkaks veel mõne mõttega harjutuse soorituse vallast. Otil on õigus, raskustega peab progresseeruma, see on ikkagi otsene indikaator lihaskasvuks. Mis sellest, et kulturist ei tõsta laval kangi. Kuna kehal ei ole vaja edasi areneda, kui ta tuleb toime koormusega, mida trennis tehakse. Lisa koormust saab juurde panna ka korduseid, mahtu või hoopiski soorituse aega suurendades. Muidugi on igal ühel omad eelistused erinevate metoodikate suhtes ning teatud kohtad ei olegi määravad. Kuid paljud metoodikad võivad jätavad petliku mulje, kuna esmapilgul jõuavad kaks võistlejat erinevat treeningut tehes samasse vormi. Kuid tasub ka vaadata tulevikku ja mida tegi ettevalmistuse ajal keha.
Kuid kas alati peab olema tehnika täiesti veatu? Muidugi on teatud põhi hoiakud millest ei tohiks kunagi taganeda, nagu nt: sirge selg, jäsemete ebaloomulikku asendisse viimine. Tehnika arvelt võiks väikest varastamist teha järgmistel juhtudel:
– Viimased “punnitamise” kordused. Hüpata üle enda varju ja järgmisel korral saab seda raskust juba taltsutada ning sooritust parandada.
– Proovides uut raskust/rekordit. Sellega ületab nii füüsilise kui ka mentaalse raskuse kartuse. Kuna vahel teeb kangi lihtsalt teadmine, et sellist rauahunnikut pole liigutatud ning see on raske katsumus.
– Närvisüsteemi ehmatamine.
Kuid tekib küsimus, kas sellel on mõtet negatiivses kaloraažiga olekus? Ajal kus edasijõudnutel on väga väike lootus raskusi tõsta. Välja arvatud juhtudel, kui harjutada on noor, massiperioodil ei ole oma treeningut, toitumist nii hästi jälgitud kui seda tehakse kaalulangetus perioodil, harjutaja on alustanud enda potentsiaalist madalamalt raskustega ning progresseerutakse plaani järgselt.
Sellel perioodil peab vahel raskustega üleval, seda siis lihase säilitamise aspektist. Kuid ei näe mõtet ennast lõhkuda lihtsalt suuremate raskustega, ilma lihasgrupile soovitud lihaskoormust saavutamata. Kuna see ei ole lihase areng, kui sinna panna mingi puusa nõks, põlvevibutus sisse. Kangil on kilod juures, aga lihasele avaldatud koormus jääb samaks, kuid hoopis koormab see meie kalleid liigeseid, närve ja kõõluseid. Kuna vigastused on kiired nendes tingimustes tulema ja raskesti välja ravitavad. Praktika on näidanud seda, et negatiivses kaloraažis ei ravigi midagi täielikult välja. Kuna koormust ei saa väga maha võtta ja vajalikke toitaineid peale anda, kuid muidugi midagi ei ole välistatud, kuna olukorras ja vigastused on erinevad.
Teada on ka vana tõde, et kõige paremini stimuleerib lihast pikk amplituut. Koos korraliku negatiivse ja positiivse liigutuse faasiga.
Kindlasti peaksid eriti hoolikalt jälgima endi sooritust algajad. Arusaamaks, mis harjutus kuhu täpselt mõjub. See aitab paremini kaasa harjutuste valikule ning edasisele arengule, üldisele lihastunnetusele. Kui see faas on läbitud ja sooritus on selge saab alati vastavalt enda spordiala spetsiifikale raskust, kiirust suurendada, jäädes samas aga liigituse puhtuse samaks.
Sellised mõtted tekkisid harjutuste soorituste kohta. Võite alati ka enda mõtted kirja panna.
veebruar 6, 2012 at 6:38 p.l. #224750Angelo
MemberEt siis sinu tekstist loeb välja,et dieedi ajal kui kaloraaz on kergelt miinustes pole mõtet hambad ristis pingutada.Trenn peaks olema ikkagi tugev ,kuid mitte nii karm kui kaloraaz plussis olles.Ise just olen mõtteid mõlgutanud kuidas peaks pingutama dieedi ajal…
veebruar 6, 2012 at 7:05 p.l. #224697Kristjan-Johannes Konsap
MemberÕiged mõtted. Dieedi ajal peab küll raskuseid võimalikult üleval hoidma, et lihas säiliks, kuid dieedi lõpuni sama raskusega treenida või isegi raskust juurde panna ei ole võimalik tehnikat ohverdamata. Nagu Dorian Yates ütleb oma saatuslike vigastuste kohta: treeningmetoodika oli õige, kuid üritas dieedi ajal raskust aina lisada(mida võimalusel tulekski teha) kuid läks üle piiri ja minu mälu järgi just dieedi lõppfaasis, kus keha kõige nõrgem ja vigastused eriti altid tulema.
veebruar 6, 2012 at 10:12 p.l. #224394Mikk Raudsepp
MemberEt siis sinu tekstist loeb välja,et dieedi ajal kui kaloraaz on kergelt miinustes pole mõtet hambad ristis pingutada.Trenn peaks olema ikkagi tugev ,kuid mitte nii karm kui kaloraaz plussis olles.Ise just olen mõtteid mõlgutanud kuidas peaks pingutama dieedi ajal…
Jah, te olete mõttele pihta saanud.
veebruar 12, 2012 at 4:16 p.l. #216296vend vähk
ModeratorMikul vägevad jõutõmbed ja viisakas tehnika. Kuidas kehakaal? Selles suhtes, et kui peaksid -80 kg kätte saama, siis tahaksin ise filmida seda kohta, kus Ott mütsi maha võtab. Sebiks talle veel hallist vene ajast sellise suure 1×1 meetrise läbimõõduga karvamütsi selle ürituse jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2012 at 4:49 p.l. #216158Rainerr
MemberMikul vägevad jõutõmbed ja viisakas tehnika. Kuidas kehakaal? Selles suhtes, et kui peaksid -80 kg kätte saama, siis tahaksin ise filmida seda kohta, kus Ott mütsi maha võtab. Sebiks talle veel hallist vene ajast sellise suure 1×1 meetrise läbimõõduga karvamütsi selle ürituse jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Karvamütse ikka laenan kui vaja!
veebruar 12, 2012 at 4:57 p.l. #216138vend vähk
ModeratorKarvamütse ikka laenan kui vaja!
Kas see legendaarne müts on endiselt kusagil klaasi taga alles? Jah, just sellist mütsi ma mõtlesingi!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2012 at 6:40 p.l. #215900Rainerr
MemberKas see legendaarne müts on endiselt kusagil klaasi taga alles? Jah, just sellist mütsi ma mõtlesingi!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Just! Müts on alles ja mul on sellega päris huvitavad plaanid! Eks rahvas näeb kui aeg on käes
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2012 at 6:56 p.l. #215875Mikk Raudsepp
MemberMikul vägevad jõutõmbed ja viisakas tehnika. Kuidas kehakaal? Selles suhtes, et kui peaksid -80 kg kätte saama, siis tahaksin ise filmida seda kohta, kus Ott mütsi maha võtab. Sebiks talle veel hallist vene ajast sellise suure 1×1 meetrise läbimõõduga karvamütsi selle ürituse jaoks
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>87,8kg langeb plaanipäraselt.
veebruar 12, 2012 at 8:43 p.l. #215473renku
MemberÕiged mõtted. Dieedi ajal peab küll raskuseid võimalikult üleval hoidma, et lihas säiliks, kuid dieedi lõpuni sama raskusega treenida või isegi raskust juurde panna ei ole võimalik tehnikat ohverdamata. Nagu Dorian Yates ütleb oma saatuslike vigastuste kohta: treeningmetoodika oli õige, kuid üritas dieedi ajal raskust aina lisada(mida võimalusel tulekski teha) kuid läks üle piiri ja minu mälu järgi just dieedi lõppfaasis, kus keha kõige nõrgem ja vigastused eriti altid tulema.
Ütleme nii, et minu praegune õla vigastus juba enam kui pool aastat ongi tingitud sellest, et kaalu langetamisel säilitasin praktiliselt raskused ja praegu olen sant valmi ning teen rinda 50 kiloga ja õlalt surumisi 20 kilose kangiga.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.