Skip to main content

Midagi kerget peale trenni?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Midagi kerget peale trenni?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    rezer
    Member

Tere

Olen siin suht uus ja alustaks kohe küsimusega. Mida süüa peale trenni?

Tean, et peale trenni peaks korralikult sööma aga mul pole see võimalik ja 6 korda päevas ma ka ei söö.

Olen 16 aastane ja peale kooli teen trenni. Põhiliselt bodyweight ja cardio trenni. peale kooli mõtlem ma umbes kella 3-4 paiku.

Korralikku sööki saan alles kell 6. Mida soovitaksite süüa, mis oleks kergesti valmistatav? Mingid müslid või maisihelbed vms?

Või hoopis mingit proteiinijooki vms?

madis220
    Member

Tere

Olen siin suht uus ja alustaks kohe küsimusega. Mida süüa peale trenni?

Tean, et peale trenni peaks korralikult sööma aga mul pole see võimalik ja 6 korda päevas ma ka ei söö.

Olen 16 aastane ja peale kooli teen trenni. Põhiliselt bodyweight ja cardio trenni. peale kooli mõtlem ma umbes kella 3-4 paiku.

Korralikku sööki saan alles kell 6. Mida soovitaksite süüa, mis oleks kergesti valmistatav? Mingid müslid või maisihelbed vms?

Või hoopis mingit proteiinijooki vms?

Alguses võid ju alustada lihtsamalt nt:Riis,kanaliha,hautatud aedviljad,puuviljad,jogurt,maisihelbed jne.

Alguses võiks hommiku enne kooli peale kooli ja õhtusöök , et toitumis ajad oleks paikas ja siis akada vaikselt profesionaalsemaks minema.

Archangel
    Member

Täiesti vabalt peaks suutma süüa päevas kuskil 4-6 korda.

Millisena mina ette kujutaksin oma toidukordi, kui veel koolis käiksin:

07.30 – Hommikusöök, tereviljahelbed piimaga(mehine kausitäis). Või siis omlett ning kõrvale puuvili.

11.00 – keskpäevane toidukord, korralik kogus koolitoitu, või kodust kaasa võetud näiteks praetud kanafilee kartulipudru või riisiga, salatit juures(lihtne teha, ka külmalt söödav)

14.30 – lõuna, tükk veiseliha, kõrvale kartulit või riisi, natukene salatit ning lõppu veel puuvili.

15.30 – sheik enne trenni

Trenn

17.00 – Trenn läbi, sheik ning juurde puuvilja või mahla, et süsikuid saada.

18.00 – õhtusöök, pugib korralikult täis. Liha, kala, kartulid, puu ja juurviljad jne.

22.00 – uneaeg, enne magaminekut veel laks kohupiima kerre. Täidab kõhtu ning päeva viimane valgu-laks.

Täiesti usun, et teismelised enne kella 1-te, 2-te niikuinii magama ei saa, seega oleks see kava rohkem teoreetiline kui praktiline. Aga kui teha tõsiselt trenni siis tuleb korralikult toituda ning öösel välja puhata. Muidu on kogu raske töö lihtsalt maha visatud.

Kuna su küsimus oli peale trenni siis soovitaks valgusheiki ikkagist. Aga kui võimalik ei ole, siis jah liha, kohupiim, kodujuust, kala – kõik sisaldavad valke mida peale trenni kindlasti vaja on. Ning kõrvale siis kindlasti mahla, või kartulit, riisi, et süsivesikuid saada.(müsli ja helbed on põhimõtteliselt hea süsivesikute saamiseks, aga valku ei saa sellisest toidust peaaegu üldse, isegi suure koguse piimaga jääks kindlasti vajaka, seega pead täiendavalt peale trenni kuskil valke saama).

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.