Mida veel lisaks süüa, et saada piisavalt valku?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Mida veel lisaks süüa, et saada piisavalt valku?
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
Archangel.
-
AutorPostitused
-
aprill 8, 2011 at 1:16 p.l. #17039
zxy_g
MemberTere,
olen 22 a naisterahvas, kaal hetkel 60 kg, pikkus 178 cm, rasvaprotsent erinevatel andmetel 17-16% (oleneb mõõtmisvahendist). Eesmärk on alandada veel rasvaprotsenti ning kõhulihas nähtavale saada. Hetkel teen nädalas ca 4-5 aeroobset + 1 bodypump’i. Toidukava üritan jaotada rasvad-valgud-süsivesikud suhtes 40-40-20. Päevas oleks vaja tarbida ca 2000 kcal, kuid raske on antud kalorsus täis saada, sest kõht on pidevalt täis ja rohkem lihtsalt ei mahu ( söön ca 5-6 korda). Minu küsimus on, et mida peaksin veel lisaks sööma, et hoida valkude osakaal 40% peal?
Hetkel toidukava:
Hommik:
omlett kahest munast, hapukoorest (10%), singist (vahepeal panen viinerit, kui sink otsas), oliivõliga kergelt praetud, edasi ahju pandud
2 rukkileiba sulatatud juustu (15%), juustu (18%) ja singiga. Peale laon veel tomatit, kurki, sibulat- mida parajasti kodus on
Tee
Vahepala:
Puuvili (õun/melon/kiivi) / Tuunikala
Lõuna:
Hautatud kanafilee juuviljade/konserv herneste/
Vahepala:
kodujuust (0.1%) hapukoorega (10%) / kohupiim
Õhtu:
Hautatud liha/kana kodujuustuga
Trenni teen tavaliselt ca kella 6-7 paiku, peale seda joon vadakuvalgu kontsentraati ( 30 g-s valke 23 g, süsivesikuid 2.2, rasva 1.7) piimaga (2.5%). Veega paraku ei suuda seda alla libistada endal. Mõnikord söön ka banaani peale trenni.
Ehk oskate anda ideid, kuidas kava täiustada ning ehk oskate välja pakkuda valgurikkaid toite.
Suured tänud!
aprill 8, 2011 at 1:28 p.l. #296442younger
MemberAga kust kohast Sa võtad ,et valgud peaks 40% olema?
aprill 8, 2011 at 1:31 p.l. #296444zxy_g
MemberAllikas 1- fitness.ee foorum ehk siis erinevate kasutajate kogemused
Allikas 2- olen aasta jooksul proovinud erinevaid vahekordi umbes 3 kuuliste tsüklitena, 40-40-20 on esimene, millega hakkasid reaalselt tulemused tulema (rasvaprotsent 23 -> 17)
aprill 8, 2011 at 1:32 p.l. #296445Archangel
MemberTäiesti ok kava esialgsel vaatamisel.
Soovitan siiski kasutada valgupulbrit, kui tunned, et tahket toitu niipalju süüa ei jõua. Ega neid maitseid ei ole ainult üks ringi liikumas. Ma oskan peast kohe mitu tükki öelda, mis ka veega juues väga maitsvad.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis puutub valgu sisaldusse, siis 40% on minu arvates täiesti OK. Kui tunned mingit peavalu või muud sellist, siis on süsivesikute tase vbl liiga madalale langenud ja siis võid nõksa valke/rasvu kärpida ja veidi süskareid juurde lülitada menüüsse.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 8, 2011 at 4:09 p.l. #296459sigrim
MemberMa tahaks nii huvi pärast küsida, et kui palju valku, rasva ja süsikaid sul grammides tuleb päevas? Oled siin kalkulaatorisse need toksinud? Tahaks enda menüüga võrrelda lihtsalt.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 8, 2011 at 5:26 p.l. #296464Archangel
MemberKelle kohta see nüüd siis käis, küsimus mulle või teema-algatajale? Kui teema-algatajale siis vastan tema eest. Kui 2000kcal ja 40,40,20 suhted siis:
40% valku = 800kcal = 200g
40% rasvu = 800kcal = 90g
20% süsivesikuid = 400kcal = 100g
PS. teema-algataja mainis, et otsib viisi valku juurde saada, seega vist see praegune kava, mis ta üles pani ei sisalda täit 2000kcal.
Mis minusse puutub siis need numbrid on isegi suhteliselt samad. Kuidagi nii, et : Ekstra 50g valku, ekstra 30g rasvu ja ekstra 30g süskareid vast juures ainult kuna kehakaal ka vastav.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.