mida teha?
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » mida teha?
- This topic has 1 reply, 1 voice, and was last updated 21 years, 8 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
mai 21, 2004 at 8:34 e.l. #2492
mino
MemberTahaksin saada kunagi professionaalseks aeroobika treeneriks. Kuna ma olen kooli lõpetamas tahaksin teada, et kas algajad treenerid saavad alguses kohe põhikohaga treeneriteks või on neil mõini teine põhiamet, mille kõrvalt nad annavad ka trenne? ning siis on mul veel 2probleemi: kas astmaatikud saavad olla üldse treenerid? ma käin muidu peaaegu igapäev jooksmas u 1h ja 10min ja tavaliselt pole mul midagi viga kui ma enne rohtu võtan. Ning teine probleem on see, et ma ei ole eriti peenike ega treenitud?! Ning ega te ei oska öelga millal on järgmised Faf´i koolitused? Aitäh!!
juuni 10, 2004 at 6:28 e.l. #38761Annika Pärtel
MemberTere!
Treenerina tööle asudes sõltub enamasti tööandjast-kas hakkad põhitööna trenne andma või teed mingit teist tööd ja nö hobina annad tunde. Tavaliselt antakse algajale siiski migi arv tunde nädalas. Eestis minuteada põhikohaga (aeroobika )treenereid on üldse vähe, sest ega selle eest just tohutut raha maksta ja rikkakssaamise lootust pole (enne pead olema endale ikka nime teinud jne), needki põhikohaga treenerid teevad treeneriameti kõrvalt enamasti midagi muud ka(koolitavad, teevad karjääri vabakutseliste tantsijatena, toovad midagi spordiga seotust maale, õpivad kusagil kehakultuuri, mis on vajalik kõrgema treenerikvalifikatsiooni saamiseks jne)
Koolituste kohta võiksid aga lugeda Kadri foorumi teemat “tere!”, seal kommenteerisin veidi FAFi. Kui aga oled siiski FAFist huvitatud, võta ühendust Kaisa Teimanniga näiteks (vt http://www.fittest.ee), tema käest saad täpsemat infot.
Treenituse kohta kehtib selline tõsiasi, et treener kui teistele eeskuju näitaja peab ikka eelkõige ise hästi treenitud olema-litsentsieksami sooritamiseks pole see küll üks tingimustest, aga siiski.. (paljud treenerid käivad näiteks lisaks aeroobikale jõusaalis vmt, sest alati aeroobikast ei piisa, et omada madala rasvaprotsendiga keha ja ilusaid muskleid). Muidu klient vaatab, et pole mõtet selle treeneri trennis käia, kui kasu pole (kasutegurit vaatab esmalt treeneri välimuselt-seda rõhutatakse muide igal treenerite kursusel!) Nii et pead pingutama, aga eks sul ole vaja ju kõigepealt kursused läbida, eksam teha ja selleks ajaks oled juba ilusti vormis ka ma arvan!
Astma teemat ei oska eriti kommenteerida, sest ei tunne ühtegi astmaatikust treenerit. Peaksid küsima nõu arsti käest, kas su tervis kannatab treeneriametit välja. Pead aga arvestama, et treeneriamet pole mitte lust ja lillepidu-palju pead end sundima (ei saa nii, et oled veits haige või lihtsalt tuju pole ja ei lähe trenni-siis järgmine kord klient enam ei tulegi!), füüsiline koormus on kindlasti väga suur ja on pidev läbipõlemise või ületreenituse oht.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.