Skip to main content

Mida süüa, kui on vähe aega?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Mida süüa, kui on vähe aega?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Autor
    Postitused
    johann
    Member

Probleem, siis selline, et käin ülikoolis ja päevad venivad vahest väga pikaks. Loengute vahel on aega umbes 15-20 minutit.

Mida te soovitate süüa või hamba alla pista, et päris nälga ei sureks :???:”>

subertoz
    Member

Pakk meelepärast kodujuustu ja puuvili näiteks. Hea ja tervislik

tomster
    Member

Ka endal on vahel sama probleem, kus aega söömiseks jääb vaid loengute vahepeal 15 minutit. Loengus olles pole ka kõige meeldivam hakata klassis enda kodujuustu lusikaga sööma. Seepärast ostan ise sinna kaasa 1 liitri rasvatut jogurtit, (neid poes saadaval erinevaid – AB sari vast kõige tuntuim). 15 minutiga saab liitri jogurti joomisega hakkama küll ning pealegi on nad ka tetrapakendis ning pole vaja muretseda lusikate vms pärast. Vajaliku valgukoguse saad sealt kätte. (Ja sa ei pea ostma muidugi just rasvavaba).

savi_
    Member

Mina ostsin pikka aega loengute vahele kodujuustu , aga siis viskas üle .. sama maitse ja isegi vahelduse mõttes maitsestatud variandid viskasid üle. Üldiselt on hea variant osta näiteks banaani … kui ikka 2-3 banaani ära süüa, siis on kõht täis .. vahel ostan ühe banaani ja 300g salatit (riisi vms) sest energiat peab ka kuskilt saama … ega ma ka aint valgust ela :???:”>

borka
    Member

Endale meeldib marjatoru (maasika, vanilje, shokolaad) see siis maitsestatud kohupiim.

johann
    Member

Aitäh, eks ma siis katsetan.

Ise kaalusin ka enne varianti hakata jooma vahepeal jogurtit või sööma mingit piimatoodet.

Xero
    Member

Seepärast ostan ise sinna kaasa 1 liitri rasvatut jogurtit, (neid poes saadaval erinevaid – AB sari vast kõige tuntuim).

AB sarjas olevast jogurtist saab koguni 40g valku kätte. Vahi!!! :???:”>

Aga kui see kopa ette viskab võib ka kohupiima või -kreemi. Viimane on võib-olla rohkem meeltmööda, kuna on hea maitsestatud ega pole kuiv. Seda on hea süüa piimaga

savi_
    Member

Oleks siis et keha suudaks selle 40g omistada ka .. tuleks isegi 30g ära oleks hea :???:”>

Xero
    Member

Oleks siis et keha suudaks selle 40g omistada ka .. tuleks isegi 30g ära oleks hea :???:”>

Kui tegeled ikkagi raske trenniga, siis usun et keha võtab toidust kõik mis võtta annab. Arvan et see “30g valku ühe toidukorra ajal” on lihtsalt üks müüt. V-olla on suunatud see neile, kes ei tegele intensiivse ja raske jõutrenniga. Kui aga tegeled, siis keha omastab kõk mis saab. Miks muidu kulturistide päevane valgukogus on ~500g ja ühe toidukorraga saavad kätte 60g või enam valke.

Aga olgu kuidas on, alati võib süüa tagavaraga, mitte lootma jäädes sellele, et jood liiter jogurtit ära, milles 30g valku, omastab kõik. Kui jood aga jogurtit, milles 40g valku on 30g omandamine tõenäolisem.

R.Tamm
    Member

Kui tegeled ikkagi raske trenniga, siis usun et keha võtab toidust kõik mis võtta annab. Arvan et see “30g valku ühe toidukorra ajal” on lihtsalt üks müüt. V-olla on suunatud see neile, kes ei tegele intensiivse ja raske jõutrenniga. Kui aga tegeled, siis keha omastab kõk mis saab. Miks muidu kulturistide päevane valgukogus on ~500g ja ühe toidukorraga saavad kätte 60g või enam valke.

Aga olgu kuidas on, alati võib süüa tagavaraga, mitte lootma jäädes sellele, et jood liiter jogurtit ära, milles 30g valku, omastab kõik. Kui jood aga jogurtit, milles 40g valku on 30g omandamine tõenäolisem.

See 30g võib tõesti olla müüt, kuid võib-olla on tegu siiski keskmise inimese näitajaga.

See, kui palju keha on võimeline valku sünteesima, ei sõltu ainult sellest, kui kõvasti treenida. Treening on küll eelduseks, et süntees toimuks, kuid organism seab siiski omad piirid valgukogusele, mida see otstarbekalt töödelda suudab. See, et on kulturiste, kes päevas 500g valku tarbivad, ei tähenda seda, et kõik selliselt toimima peaksid. Tegemist on sellisel juhul tõenäoliselt tipptasemel kulturistidega, kelle kehad on võimekamad kui enamike jõusaalis treenijate omad; samuti kasutatakse nende puhul tihtilugu ka nö toetavaid preparaate, mis võimaldavad organismil loomulikust kõrgemaid koguseid toitaineid ja treeninguid eesmärgipäraselt realiseerida. Ei maksa üks ühele järgida neid, kelle tase, rahalised võimalused, eesmärgid ning kehalised ja psüühilised võimed ei ühti järgija omadega.

Nn tagavaraga söömist pooldan ka mina, kuid on oht, et tegemist on raiskamisega, st et kui keha nagunii ei omasta nt üle 20g valgu 3h-ga, siis 40g valku sisse ajada ei ole otstarbekas ei kehale ega ka rahakotile. Samas ei tea me kunagi päris täpselt, milleks on meie kehad võimelised. Seega-pigem pisut rohkem kui vähem.

Vastates teema algataja küsimusele, siis ajanappuse korral on enamasti tegemist kugistamisega ja see ei ole kindlasti soovitatav: see on tervisele kahjulik, kuna koormab seedesüsteemi liigselt, ja see on ka raiskamine, kuna keha ei pruugi korralikult läbimälumata toidust selles sisalduvat maksimaalselt (kui täpne olla, siis maksimalilähedaselt) ära kasutada.

Söö loengute vahel seda, mida sa muidu sööksid. See, et sa koolis käid ei ole mingi vabandus, et mitte korralikult süüa. Olin eelmisel aastal ka statsionaarõppes ja pidin jala ühest tunnist teise minema, samas söödud sain nagu pidin. Mõnikord on jah loengud 8.00-18.00 so what? Paned hommikul söögid valmis ja asi klaar. Ise tegin liha, panin karpidesse valmis kohupiima puuviljade ja koorega, kodujuustu salatit jne. Mis iganes pähe tuleb, mille iganes järgi isu on (jäädes muidugi enda normi piiresse).

Edu!

R.Tamm
    Member

Söö loengute vahel seda, mida sa muidu sööksid. See, et sa koolis käid ei ole mingi vabandus, et mitte korralikult süüa. Olin eelmisel aastal ka statsionaarõppes ja pidin jala ühest tunnist teise minema, samas söödud sain nagu pidin. Mõnikord on jah loengud 8.00-18.00 so what? Paned hommikul söögid valmis ja asi klaar. Ise tegin liha, panin karpidesse valmis kohupiima puuviljade ja koorega, kodujuustu salatit jne. Mis iganes pähe tuleb, mille iganes järgi isu on (jäädes muidugi enda normi piiresse).

Edu!

Sama siin: olin ka päevases õppes ja enamasti juba õhtul sai vajalikul hulgal toitu karpidesse pandud ja külmikusse, kust hommikul oli hõlbus need kotti pista ja kooli minna. Loengute vaheajad olid 30 min, õhtuste loengute puhul ka 15 min, nii et jõudsin süüa ja samal ajal vajadusel ka järgmiseks loenguks ettevalmistusi tehes materjale uurida. Ja see, et teised ei mõista, miks Sa just nii sööd, nagu sööd (sageli ja suurtes kogustes ja kohati maitsetut toitu), ei tohiks tegelikult häirida. Nii et-käi koolis ja söö.

johann
    Member

Edu!

Ise olen ka söönd siiamaani seda, mis ette jääb. Peaasi, et kõht oleks täis. :???:”>

Ise olen ka söönd siiamaani seda, mis ette jääb. Peaasi, et kõht oleks täis. :???:”>

Ma ei mõelnud, et tuleb süüa seda, mis ette jääb. Vaid seda, mis peab muidu sööma.

johann
    Member

Ok :???:”>

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.