Mida süüa hommikul ennem kooli?
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Mida süüa hommikul ennem kooli?
- This topic has 19 replies, 16 voices, and was last updated 18 years tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 27, 2008 at 8:02 p.l. #137772
Kristjan-Johannes Konsap
MemberInimese kogu sooletraktist võib imenduda ööpäeva jooksul 150 – 160 g rasva. Seda kogust ei pea ju korraga ära sööma.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Energiaallikana kasutatakse rasva jõudeseisundis, öösel magamise ajal, väheintensiivse ja pikaajalise töö korral. Kuna hommikul on glükogeenivarud veel kulutamata, siis ei ole normaalse toitumise korral küll vaja kohe ainult süsivesikurikkaid toite süüa.
Muidugi toitumist tuleb arvestada ööpäevaringselt ja lähtuda päevaplaanist – millal töö, millal treening ja vajalikud seedimisajad enne treeninguid ja enne magama minekut. Tuleb arvestada ka seda, kas tahetakse kaalus juurde võtta või kaalu langetada, treeningkoormusi jne.
Nii et sa arvad, et see rasva seedivaid organeid üleliia ei piina?(Ma ei tea täpselt, mis nüüd neid vedelikke eritavad)
Ja kui Flexis samastatakse magamine jõusaalitrenniga, nii et hommikul peaks kähku-kähku hüdrolüüsitud vadakut ja süsivesikuid sisse ajama, siis tegelikult öise paastu ajal glükogeeni EI kasutata? Aga millest see öise kataboolsuse kartus siis tingitud on?
jaanuar 28, 2008 at 5:17 p.l. #137858bohemianrhapsody
MemberNii et sa arvad, et see rasva seedivaid organeid üleliia ei piina?(Ma ei tea täpselt, mis nüüd neid vedelikke eritavad)Ja kui Flexis samastatakse magamine jõusaalitrenniga, nii et hommikul peaks kähku-kähku hüdrolüüsitud vadakut ja süsivesikuid sisse ajama, siis tegelikult öise paastu ajal glükogeeni EI kasutata? Aga millest see öise kataboolsuse kartus siis tingitud on?
Kasutatakse ikka glükogeeni ka, aga nagu sa tead, mida nö. uimasem on tegevus, seda rohkem osakaalult kasutatakse energiaks rasvu.
See öise kataboolsuse kartus on ju nagu kõik ülejäänud kulturismiga seotud paranoiad; jääb toidukord vahele nüüd lihas laguneb või et peab valku meeletutes kogustes sisse ajama jne.
Kui mina üles ärkan, mina küll magamisest kurnatud ei ole, et peaksin kohe glükoosiga sheigi sisse kallama.
jaanuar 28, 2008 at 5:45 p.l. #137860katsi
MemberEt mida võiks siis süüa hommikul enne kooli, et peale teist tundi kõht tühi juba ei oleks?Kui nüüd natuke küsija küsimuse juurde tagasi tulla, siis …
Mina võin süüa hommikuks ükskõik mida (normaalses koguses) – olgu see siis puder, soe võileib, rasvarikas omlett singi ja juustuga või jogurt müsliga, aga kümneks on mul kõht ikkagi tühi (see siis umbes sama nagu Sinu teise tunni lõpp)

Sellepärast ma kasutangi meetodit – vahepala
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nüüd Sind kohe huvitab, et mis selleks vahepalaks olema peaks?
Minule piisab näiteks porganditest, ühest puuviljast või peotäiest pähklitest vms
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mees pistab aga paki kohupiima või suure tüki kohupiimakooki kinni. Eks see oleneb lisaks füsioloogilistele näitajatele ka hommikusöögist ja selle suurusest.Mõni ütleb küll, et pole mõtet oma isu rikkuda, aga kui hommikusöögi ja lõunasöögi vahele jääb ikka mingi 5-6 tundi, siis on ju normaalne, et kõht läheb tühjaks ja oleks vaja väike lisa”toidukord” teha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 28, 2008 at 7:21 p.l. #137878jaanuar 28, 2008 at 8:01 p.l. #137885jrx
MemberSöö hommikul nii raske hommikusöök (valke, rasvu, aedvilju) kui mugav on…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.