Mida oodata?
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Mida oodata?
- This topic has 63 replies, 14 voices, and was last updated 13 years tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 6, 2013 at 12:38 p.l. #24642
moonwish
Membertere,
olen uus nii siin foorumis kui trenni/toitumise maailmas üldse. ma ei ole päris kindel, et ma oskan oma küsimuse arusaadavalt kirja panna – aga ma püüan. lühidalt öeldes, ma tahaksin teada, mil määral on mul (minu vanuses, minu eluviisidega, minu ajalooga) oma kehalist vormi parandada ja kui kaua see võiks aga võtta. mida võin oodata?
olen naine, “40 ringis”, umbes 20 kilo ülekaalus. mul on 4 last, kellest kaks alles üsna väikesed. meespool aga eestist enamasti ära. seega on mu tööst vaba aeg üsna piiratud – mitu korda nädalas jõusaali või metsajooksu vms ei ole mõeldav (max 1-2 korda saan ehk organiseeritud, kuid seda vaid neil aegadel, mil lapsed ei ole haiged). kodus ei tee ma ammugi mingit trenni – lihtsalt ei tee, ei ole võimalik, ei saa. palgatöö on istuv, tööle-koju-poodi sõidan autoga – maakoht, teadagi. jõusaali sõidaksin kah autoga, lähim on 10km – aga no saaksin ehk lasteaias-poes-käiguga ühitada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>toitumise või trenniga ei ole viimased 10 aastat tegelenud, enne sedagi mitte süstemaatiliselt ega teadlikult. niiet puhas leht
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>on mul üldse mingit mõtet tellida siit toitumis-treeningkava? on mul üldse mingit lootust? millest alustada?
ette tänades
paha siga, mitu viga
jaanuar 6, 2013 at 12:50 p.l. #333920ROtter
Membertere,
olen uus nii siin foorumis kui trenni/toitumise maailmas üldse. ma ei ole päris kindel, et ma oskan oma küsimuse arusaadavalt kirja panna – aga ma püüan. lühidalt öeldes, ma tahaksin teada, mil määral on mul (minu vanuses, minu eluviisidega, minu ajalooga) oma kehalist vormi parandada ja kui kaua see võiks aga võtta. mida võin oodata?
olen naine, “40 ringis”, umbes 20 kilo ülekaalus. mul on 4 last, kellest kaks alles üsna väikesed. meespool aga eestist enamasti ära. seega on mu tööst vaba aeg üsna piiratud – mitu korda nädalas jõusaali või metsajooksu vms ei ole mõeldav (max 1-2 korda saan ehk organiseeritud, kuid seda vaid neil aegadel, mil lapsed ei ole haiged). kodus ei tee ma ammugi mingit trenni – lihtsalt ei tee, ei ole võimalik, ei saa. palgatöö on istuv, tööle-koju-poodi sõidan autoga – maakoht, teadagi. jõusaali sõidaksin kah autoga, lähim on 10km – aga no saaksin ehk lasteaias-poes-käiguga ühitada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>toitumise või trenniga ei ole viimased 10 aastat tegelenud, enne sedagi mitte süstemaatiliselt ega teadlikult. niiet puhas leht
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>on mul üldse mingit mõtet tellida siit toitumis-treeningkava? on mul üldse mingit lootust? millest alustada?
ette tänades
paha siga, mitu viga
Koju on võimalik osta velotrenažöör, ja sellel saab kogu pere harjutada, ei sõltu ilmastikust, ainult tahet ja järjepidevust on vaja.
Teie puhul on mõtekas ainult toitumiskava tellida, sest ka õigesti toitudes on võimalik liigsest kehakaalust vabaneda. Treeningkava üksi ei tee kedagi saledaks, kui ei ole võimalik järjepidevalt treenida.
jaanuar 6, 2013 at 12:53 p.l. #333921Archangel
MemberÜlekaalust saab ainuüksi köögis juba lahti. Kuid õige treening sinna juurde teeb protsessi kiiremaks ja tulemuse paremaks. Treening parandab ka tervist, aitab vähendada stressi ja lisaks välimusele lihtsalt keha ka füüsiliselt tugevdada mis ei jookse kellegil mööda külgi maha.
Pole elu-stiili, kuhu ei saaks õiget toitumist ja treeningut külge pookida. On vaid laiskus ja vabandused. Mõne inimese olukord on tõesti väga ebamugav, aga alati leiab mingi lahenduse, isegi kui veidi enam piiratud määral, kui enamike inimeste puhul.
Toitumis/treening-kava saab sulle olema investeering pikaks ajaks ja kindlasti tasuks oma tervisesse ja vormi investeerida. Treeneritest näiteks telli Kiivikase käest, või Kiivikase naise Natalia käest, kui tahad treenerit, kes oskaks veidi paremini mõista naiste ja pere-ema hinge-elu.
See kaua aega läheb on individuaalne. Aga 20kg ülekaalu veidi piiratud vahendite puhul läheks vbl aasta aega. Siinkohal eeldan juba ette, et tuleb mõni seisak või paus sisse.
jaanuar 6, 2013 at 12:55 p.l. #333922TomiP
MemberKõik algab toitumisest… Paljud proovivad kusagilt netis saada toitumiskavasi, aga noh, see vasikavaimustus ei kesta kaua.Paar nädalat proovitakse ja siis jääb asi soiku. Kui tellida see spetsaalselt endale ja selle eest raha välja käia, siis tavaliselt inimesed mõistavad, et nad on selle eest maksnud ning peavad ka sellest kinni, sest on mulle ju selgeks tehtud, et on mõeldud spetsiaalselt mulle ja saa aitab kaalu alla võtta. Suurem distsipliin nagu. Vähemalt minul on nii, kui midagi välja juba rahakotist käinud, siis teen selle ka lõpuni.
Sest nagu ROtter juba mainis, ainult toitumisega saab juba väga väga palju asju ära teha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 6, 2013 at 1:04 p.l. #333923Tragl
MemberKõik algab toitumisest… Paljud proovivad kusagilt netis saada toitumiskavasi, aga noh, see vasikavaimustus ei kesta kaua.Paar nädalat proovitakse ja siis jääb asi soiku. Kui tellida see spetsaalselt endale ja selle eest raha välja käia, siis tavaliselt inimesed mõistavad, et nad on selle eest maksnud ning peavad ka sellest kinni, sest on mulle ju selgeks tehtud, et on mõeldud spetsiaalselt mulle ja saa aitab kaalu alla võtta. Suurem distsipliin nagu. Vähemalt minul on nii, kui midagi välja juba rahakotist käinud, siis teen selle ka lõpuni.
Sest nagu ROtter juba mainis, ainult toitumisega saab juba väga väga palju asju ära teha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidas võtta, inimesed on erinevad. Millagil lugesin Bonsuna foorumist, et üks mees oli erinevatel aegadel ära proovinud 5 toitumiskava ja vaid ühega jäi enam-vähem täielikult rahule. Olen kindel, et vähemalt 50 protsenti inimestest tellib toitumiskava emotsioonist lähtuvalt, järgivad seda paar nädalat ja siis see hajub.
jaanuar 6, 2013 at 1:05 p.l. #333924moonwish
MemberAitäh julgustuse eest. Süüa tuleb ju niikuinii, ehk siis tõesti alustan toitumiskavast. Ega need ei sisalda ju suurtes kogustes pulbreid jms onju?
Treeningu peale mõtlesin just seepärast, et minu vanuses lihtsalt kaalu alandamine ilma trennita võib äkki lõppeda… eee… millegi veel koledamaga kui lihtsalt paks naine?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 6, 2013 at 1:06 p.l. #333925TomiP
MemberToitumiskavas pole tavaliselt üldse pulbreid ega toitulisandeid…Puhas söök..kasulik ja tervislik
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 6, 2013 at 1:18 p.l. #333926TomiP
MemberKuidas võtta, inimesed on erinevad. Millagil lugesin Bonsuna foorumist, et üks mees oli erinevatel aegadel ära proovinud 5 toitumiskava ja vaid ühega jäi enam-vähem täielikult rahule. Olen kindel, et vähemalt 50 protsenti inimestest tellib toitumiskava emotsioonist lähtuvalt, järgivad seda paar nädalat ja siis see hajub.
Pigem jh mõtlesin ennast ja enda tuttavaid, kes on selle läbi teinud. Kindlasti on erandeid, ei vaidle absoluutselt vastu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 6, 2013 at 2:41 p.l. #333931Archangel
MemberAitäh julgustuse eest. Süüa tuleb ju niikuinii, ehk siis tõesti alustan toitumiskavast. Ega need ei sisalda ju suurtes kogustes pulbreid jms onju?
Treeningu peale mõtlesin just seepärast, et minu vanuses lihtsalt kaalu alandamine ilma trennita võib äkki lõppeda… eee… millegi veel koledamaga kui lihtsalt paks naine?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No peki kaotamine vaevalt koledamaks teeb. Päris modelliks muidugi jah niisama enam ei saa. Selline “lodev” välimus jääb ilma trennita igal juhul, aga vähemalt endal on kergem olla ning tervis paraneb ka üldjuhul. Ning nagu Rotter ütles siis mingi trenazööri saab ikka koju muretseda, mis aitab olukorda veidi parandada.
jaanuar 6, 2013 at 3:06 p.l. #333932Sarge
MemberToitumiskavas pole tavaliselt üldse pulbreid ega toitulisandeid…Puhas söök..kasulik ja tervislik
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sportlastel siiski on pulbrid ja toidulisandid. Lisaks kui klient ütleb, et tarvitab lisavalku, siis peaks sellega ka arvestama kava tegija. Kui inimene ütleb, et ta ei saa näiteks lõunasööki kaasa võtta või eelistab kuskil välja süüa, siis samuti peab sellega arvestama ja kavasse panema variante.
Minu toitumiskavad koosnevad üldjuhul minimaalselt 3.variandist ühe toidukorra kohta ehk siis näiteks 3 erinevat hommikusööki, mis on sama kaloraaži ja samade makrotoitainetega nagu teised hommikusöögidki, et inimene saaks vaheldust, aga samas kaloraaž ja toitained jäävad samaks.
jaanuar 6, 2013 at 3:10 p.l. #333933TomiP
MemberKui aga teemaalgataja teeb toitumiskava, siis kahtlen, et temal mingeid toidulisandied tuleb.
Sportlastel jh muidugi erinevad lisandid, ilma oleks nagu keerukas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
jaanuar 6, 2013 at 3:26 p.l. #333934Sarge
MemberKui aga teemaalgataja teeb toitumiskava, siis kahtlen, et temal mingeid toidulisandied tuleb.
Sportlastel jh muidugi erinevad lisandid, ilma oleks nagu keerukas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
jaanuar 6, 2013 at 3:34 p.l. #333936TomiP
MemberJu see tähendab, et sa siis sööd tõsiselt palju ja suht pideval
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 
Või eksin ?
jaanuar 6, 2013 at 3:44 p.l. #333938ROtter
MemberNo peki kaotamine vaevalt koledamaks teeb. Päris modelliks muidugi jah niisama enam ei saa. Selline “lodev” välimus jääb ilma trennita igal juhul, aga vähemalt endal on kergem olla ning tervis paraneb ka üldjuhul. Ning nagu Rotter ütles siis mingi trenazööri saab ikka koju muretseda, mis aitab olukorda veidi parandada.
Kodus saab lisaks teha veel harjutusi kõhulihastele ja toenglamangus kätekõverdusi.
jaanuar 6, 2013 at 4:28 p.l. #333941Archangel
MemberKodus saab lisaks teha veel harjutusi kõhulihastele ja toenglamangus kätekõverdusi.
Üldiselt saab kodus kõik lihased läbi töödata kui pea tööle panna. Algaja võib saavutada vägagi ilusa vormi erinevate kehakaalu harjutustega ning mõningate abivahenditega nagu seljakott, käepidemega veekanistrid jms.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.