Skip to main content

Mida arvate paksudest?

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Mida arvate paksudest?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 62 total)
  • Autor
    Postitused
    JuRvX
    Member

w0w …

Et nii paks olla tuleb juba mitmeid kuid kõvat söögi trenni teha …

Aile
    Member

Aga osad paksud ei ole vabast tahtest paksud. Kui inimene on olnud haige ja ta on hormoone täis topitud ning seetõttu kaalus juurde võtnud siis seda kaalu ei olegi vist võimalik alla saada. Oma perekonnas on üks selline inimene ja tutvusringkonnas veel nii mõnigi. Ise olen küll KMI järgi normaal kaalus, kuid nagu ikka naisena ei ole rahul sellega mis on, kuid kaal ei lange mul ka just hormoonide tõttu (trenni teen palju, toitun tervislikult, magan hästi).

Mina olen yks nendest, kes oli n8 “hormoone t2is topitud” jne. Eks ta yks paras vaev ole…ma m6tlen sellest sodist taastumine, kuid tasub ennast 2ra igati.

Aile
    Member

Tundub, et sul omal lapsi pole. Võitlus laste toitumiseelistustega võtab mul endal vahel naha seljas märjaks. Eriti kui ei taha väga autoritaarset õhkonda koju luua. Õnneks on mul abikaasa samal pool rindejoont ja nii me siis päev päeva järel muudkui selgitame ja selgitame ja selgitame….. samas näidatakse pidevalt reklaame kus “coolid” lumeladadega ja ruladega sõitvad noored energiajooke, kokasid ja krõpse näost sisse ajavad. Aga mis teha, omad lapsed, tuleb seda taaka kanda.

V6tan mytsi maha ja kummardan

Archangel
    Member

Paksud või kõhnad, hästi ma neisse ei suhtu mitmel põhjusel.

Esiteks tervis. Liigne kehakaal ja liiga madal kehakaal põhjustavad lugematul arvul hädasid. Milleks vaevelda, kui lahendus ei ole midagi üle mõistuse keerulist.

Teiseks, välimus. See on muidugi vaieldav, et tegemist on subjektiivse arvamusega. Tõsi, kuid enamus inimesi näeb ilu vägagi sarnaselt. Kauni kehaga modell on kaunis, sest muidu ei ilutseks ta ajakirjade kaantel ja ei oleks paljude ihaldusobjekt.

Seega milleks näha välja ebaatraktiivne? Oma näojoonte ja luuehituse koha pealt on meil vähe teha, kuid rasvaprotsent võib inimest tundmatuseni muuta. Normaalkaalus inimene näeb igal juhul ilusam välja, kui kondikubu või pekinägu. Kui muutmine on võimalik, ning igati kasulik ja soovitatav, milleks jätkata vanaviisi?

Kolmandaks suhtumine. Mind vihastab nind ärritab südamepõhjani selliste inimeste suhtumine. Küll virisetakse, et ei suudeta muutuda, samas kallatakse liiter cocat ja ajatakse kolm burgerit näost sisse või hoopiski süüakse üks porgand ja öeldakse, et tänaseks aitab.

Ma olen vaielnud vaat-et lööminguni mõnede inimestega, ja lihtsalt nende Ajus on midagi ees, mis ei lase neil asja mõista. Räägiks nagu seinaga. Sellised inimesed on kas olematu tahtejõuga ja neil puudub igasugu eneseusk või nad on nii totaalselt keskendunud oma absurdse eluviisi propageerimiseks ja säilitamiseks, et kuul pähe ka ei muuda. Ruumi raiskamine…

Samas need, kes haiguse tagajärjel on sellised, nendest saan aru. Elu keeras käkki, juhtub. Ning inimesed, kes on mõõdukas üle või alakaalus, sest see sobib nende elustiiliga ning nad ei koge erilisi hädasid, on täiesti normaalsed. Keegi ei eeldagi, et igaüks oleks tip-top vormis.

Lihtsalt need totaalsed ekstreemsused… arusaamatu. (ärge katsugegi tuua siia kulturismi kolmandaks ekstreemsuseks. See ei ole sama. Kulturismi põhitalad on tervislik eluviis ning keha võimete ja välimuse parandamine).

M.M.
    Member

Niikaua kui ülekaaluline häbeneb, et ta selline välja näeb on kõik veel korras. Kui enam isegi ei häbene siis pole enam midagi temaga teha. Täiesti kohutav mis toimub Ameerikas üldistatult muidugi – terved perekonnad koos lastega käivad hommikueinet söömas enne tööd ja kooli Mc Donaldsis – see on nede meelest täiesti normaalne. Päeval toimitakse samamoodi ja õhtuks tellitakse koju pizzad koos jäätisega. Ülekaaluliste % on seal hetkel umbes täpselt 65. Kui see % oli veel 40, umbes 15 aastat tagasi, võttis riik appi uue riiklikuprogrammi – low fat food ning selle asemel tõusis märgatavalt süsivesikute tarbimise kogused. Asi läks veel hullemaks nagu näha. Saledad on seal juba haruldus : )

4Qlimax
    Member

Kui inimene on paks ja sellega rahul, siis on midagi mäda.

Tuleks ikka midagi ette võtta, ikkagi see on ju nende enda tervis, mitte kellegi muu oma.

mullaonu
    Member

Ega ei peagi kerge olema
    Biitseps
    Member

Sellist ikka annab süüa ju http://blog.somekool.net/files/cheeseburger.jpg

painkiller
    Member

Kui on mingi tõsine haigus, sel juhul saan ma veel aru. Kui aga asi on ainult enda viitsimise ja tahtmise taga, pole kindlasti kõik korras. Enim aga häirivad need kes vinguvad selle kallal, aga ise ei võta midagi ette.

kuuliks
    Member

Ma võtaks miskit ette ja kiirelt! Õnneks on loodus mind selle koha pealt säästnud.

hehee
    Member

Mulle topiti ka heeringat kuni maitsema hakkab aga näe, ikka hakanud. Pekstes ka enam sööks
    kraaner
    Member

-Vinguvad et ei kaota kaalu , ise ei tee selleks midagi , söövad ikka oma burgereid ja asju edasi. Nendel on lihtsalt nõrk iseloom ma arvan.. Ei viici teha ära vingu.. Pm ainul heade söprade, tutavate, pere utsitamisel osad saavad piisaval innustust et trenni minna.. Nende vastu muidu pole midagi , suhtlen , sõbrad on ikka jne.

-Need kes haiguse tõttu rasvuvad, väga kahju.

-vanemad kes söödavad lapsed trulladeks, käivad närvi, ei hooli lapse tervisest.

daemonium
    Member

Mnjah.

Et mida ma arvan …

omades – erinevalt enamusest – kogemust ,mismoodi on olla vastik ,ilge ja rõve,nagu siin öeldi …

1.ei taha enam iial selline olla

2.paneb imestama inimeste enesealalhoiuinstinkti puudumine

3.kerget põlgust tekitab pidev halin ja imerohtudele lootmine.(Ka minu käest NÕUTI,et ma avaldaks saladuse;imerohu nime.Juttu rezhiimist ,õigemini rezhiimimuutusest,ja trennist ei tahtnud keegi kuulda)

4.Vaatamata eelöeldule EI arva ma,et tegemist on vastikute,ilgete ja rõvedate tüüpidega.

btw,millegipärast tunnevad erilist vihkamist paksude(s.t. endast paksemate) vastu kergelt (ja mitte väga kergelt) ülekaalulised eesti naised …,

Bonsuna
    Member

-Vinguvad et ei kaota kaalu , ise ei tee selleks midagi , söövad ikka oma burgereid ja asju edasi. Nendel on lihtsalt nõrk iseloom ma arvan.. Ei viici teha ära vingu.. Pm ainul heade söprade, tutavate, pere utsitamisel osad saavad piisaval innustust et trenni minna.. Nende vastu muidu pole midagi , suhtlen , sõbrad on ikka jne.

-Need kes haiguse tõttu rasvuvad, väga kahju.

-vanemad kes söödavad lapsed trulladeks, käivad närvi, ei hooli lapse tervisest.

Eks nad ikka hoolivad ja armastavad oma lapsi. Paljude puhul on tegu lihtsalt teamatusega, teadmatusega sellest kuidas peaks toituma. Pole keegi neid omalajal õpetanud ja ei oska nad ka lastele eeskujuks olla. Hiljem võidakse ju üht-teist lugeda ja õppidagi tervisliku toitumise kohta kuid siis on harjumused juba oma töö teinud. Siin saaks suure töö ära teha koolid kus peaks olema üsna põhjalik õpetus tervislikust toitumisest. Iga nädal võiks olla paar sellist tundi ja see peaks olema kohustuslik. Loomulikult peaks olema ka koolitoit vastavalt siis selle järgi koostatud. Nii see aga vist igal-pool ei ole. Tegelikult ei tuleks tervislik koolimenüü sugugi kallim sellest mis seal praegu kokku keedetakse. Lihtsalt ka siin on tegu vanade harjumuste ja ülejala suhtumisega.

Aga noh, iga koolitoit on kindlasti tervislikum kui krõpsud, burgerid coca ja saiakesed. Paljud lapsed just seepärast koolides söömas ei käigi, et sealpakutav on neile vööras, ei maitse. Kodust saadakse kooli kaasa taskuraha ja selle eest siis ostetakse seda millega väiksest peale ollakse harjunud oma keha toitma. Ja nii see läheb…………..

Kõmpsi
    Member

Tere!

Elan ise neljandat aastat USAs ja inimeste ülekaalulisuse teema on siin väga aktuaalne. Ise arvan, et inimese keha on loodud liikumiseks ja kui keegi on omale nii palju rarva peale kogunud, et raske liikuda, siis ei saa see olla positiivne. Pilt on siin väga kurb tõepoolest ja olen täheldanud ka, et paljudel juhtudel need kõige suurema isuga on kõige väiksemad liigutajad. Loomulikult on ju väga kerge süüa rohkem kui toit sind iga nurga pealt maha niidab. Jah halbadest harjumustest on raske lahti saada eriti kui neist on saanud teatud viisi sõltuvused. Siiski arvan, et kui inimesed muudaksid oma elustiili ja toitumist , kaoksid ka need hundiisud erineva nänni järgi. Kurb on tõdeda, et siin riigis(USAs) inimesed põhimõtteliselt söövad ennast surnuks, mis näitab tänapäeva inimlooma nõrkust. Ei ole kindel, kas see “heaoluühiskond” lõppkokkuvõttes nii hea ongi.

kai

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 62 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.