Men’s physique 2013 Eestisse?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Küsitlused » Men’s physique 2013 Eestisse?
- This topic has 171 replies, 34 voices, and was last updated 11 years, 11 months tagasi by
AnneP.
-
AutorPostitused
-
oktoober 26, 2012 at 1:09 p.l. #328039
BRIKI
Memberoktoober 26, 2012 at 4:40 p.l. #32806047
MemberTooksin välja punkti, mis peaks natukene selgitama, miks see ala mõtekas tundub.
Saalid on täis palju tublisid poisse/mehi, kellel eesmärk jõuda lavale klassikas või kulturismis. See uus ala oleks nö hyppelauaks, kust siis edasi liikuda. Teadu poolest ei sünnita kulturistiks üleöö ja nii mõnelgi kaob siht silme eest rassides aastaid ainult jõusaalis
oktoober 26, 2012 at 5:52 p.l. #328068Tragl
MemberVõimalik…. samas tundub, et mujal maailmas seda hüppelauana ei võeta, kui vaadata Matt Christianeri pilte. See härra võiks Euroopa tasemel klassikas väga konkurentsivõimeline olla.
Too härra on pro, seega peaks kõvem mees olema kui tavavõistlejad.
See kategooria on sarnane Bikini Fitnessiga. Võistlejad on nagu modellid, hinnatakse nahka, juukseid jms. Mehed on siiski heas vormis ja seda vormi on võimalik mingil määral ka hinnata, seepärast mina isiklikult eelistaksin seda Bikini Fitnessile.
Lkv ettepanek on hea – võiks selle kategooria ühendada Bikini Fitnesssiga ja korraldada neile eraldi võistlused. Spordi mõttes ja EMV jaoks on ka see kategooria siiski liig.
oktoober 26, 2012 at 6:09 p.l. #328070Ott Kiivikas
MemberMinuarust sobiks sinna Imre täpselt oma kehaga. Mitte et Imrel häid jalgu ei oleks, vaid tal on minuarvates täpselt selline ülakeha, hea kõhulihased, mis sellel võistlusel edu aluseks oleks, ühesõnaga esteetiline keha, mida sooviks omale iga noorsand.
oktoober 26, 2012 at 8:51 p.l. #328086htilga
MemberMa kardan, et kui tahata, et kulturismi hakataks kunagi sama tõsiselt võtma nagu teisigi olümpiaalasid, siis sellise ala lisandumine viib olukorda antud eesmärgist vaid kaugemale.
oktoober 26, 2012 at 9:45 p.l. #328088Eleri
MemberMinul on jällegi selline arvamus et see ala tooks kulturismi kui sellist tavaimimesele lähemale, sest:
Kui tavainimene (pean siis silmas kulturismist eemal olevat inimest) näeb pilte kulturismivõistlustest, siis on reaktsioon umbes selline, et “fui, ta on liiga lihastes, paha vaadata” vms. Mis on minu jaoks uskumatu, siis on öeldud seda bodyfitnessistide kohta, kelle kehal on rasva mitu korda rohkem kui lihast, aga see selleks. Olen ka tähele pannud et peale bikini fitnessi n.ö. tulekut on tavainimese suhtumine bodyfitnessisse ka muutunud. Miks? Eeldan, et see tuleneb sellest, et inimene harjub reljeefse keha nägemisega (olgem ausad, bikinitüdrukutel ju paistavad lihased ka) ning seega bodyfitnessistide keha ei tundu enam liiga lihases. Arvan et samamoodi tekib efekt men’s physique ja kulturismi vahel.
Tegin eksperimendi, saatsin väga erinevatele tüdrukutele need eelpool lisatud Matt Christianeri pildid. 20st tüdrukust 18 arvasid et tollel poseerimispükstega pildil olev mees on kole. 2 arvasid et riietega oleks päris normaalne. 20st tüdrukust 20 arvasid et shortsides olev mees on “superhot”, “ülihea” jne. Kusjuures keegi ei taibanud et pildil on üks ja sama mees
Seega- mina leian et men’s physique maaletoomine eestisse muudaks ala kulturismi üha levinumaks. Ning vastuseks eelpool kõnelejale: mida rohkem on spordialal publikut, seda tõsiseltvõetavam ta on.
oktoober 27, 2012 at 6:25 e.l. #328094Arnold
MemberKasutame MP formaati AF i kehavooruna, nii oleks sellest kõige rohkem kasu.
Naistel vastavalt miniseelikud ja topid.
Athletic Fitness: kõige tugevamad, vastupidavamad ja ilusamas!
Mida teie arvate?
oktoober 27, 2012 at 6:54 e.l. #328096Ott Kiivikas
MemberMinul on jällegi selline arvamus et see ala tooks kulturismi kui sellist tavaimimesele lähemale, sest:
Kui tavainimene (pean siis silmas kulturismist eemal olevat inimest) näeb pilte kulturismivõistlustest, siis on reaktsioon umbes selline, et “fui, ta on liiga lihastes, paha vaadata” vms. Mis on minu jaoks uskumatu, siis on öeldud seda bodyfitnessistide kohta, kelle kehal on rasva mitu korda rohkem kui lihast, aga see selleks. Olen ka tähele pannud et peale bikini fitnessi n.ö. tulekut on tavainimese suhtumine bodyfitnessisse ka muutunud. Miks? Eeldan, et see tuleneb sellest, et inimene harjub reljeefse keha nägemisega (olgem ausad, bikinitüdrukutel ju paistavad lihased ka) ning seega bodyfitnessistide keha ei tundu enam liiga lihases. Arvan et samamoodi tekib efekt men’s physique ja kulturismi vahel.
Tegin eksperimendi, saatsin väga erinevatele tüdrukutele need eelpool lisatud Matt Christianeri pildid. 20st tüdrukust 18 arvasid et tollel poseerimispükstega pildil olev mees on kole. 2 arvasid et riietega oleks päris normaalne. 20st tüdrukust 20 arvasid et shortsides olev mees on “superhot”, “ülihea” jne. Kusjuures keegi ei taibanud et pildil on üks ja sama mees
Seega- mina leian et men’s physique maaletoomine eestisse muudaks ala kulturismi üha levinumaks. Ning vastuseks eelpool kõnelejale: mida rohkem on spordialal publikut, seda tõsiseltvõetavam ta on.
See on huvitav eksperiment ja hea tagasiside, mida vaatajad arvavad. Sest ega sporti tänapäev ei tehta ainult oma jaoks. Iga spordiala edukaks arenguks on vaja, et oleks publiku huvi, vastasel juhul jääbki see ala marginaalseks alaks. Rääkisin taanlastega Põhjamaade meistrivõistustel ja neil oli 3000 pealtvaatajat saal kahel päeval taani meistrivõistlustel täismüüdud, osavõtjaid oli 214…
oktoober 27, 2012 at 8:12 e.l. #328107maleva
MemberSellise ala lisamisega naeravad jõutõstjad teie üle veelgi rohkem!
oktoober 27, 2012 at 8:20 e.l. #328109htilga
MemberPalun ärme AF ja MP küll liidame, rikume hea uue ala ära, mis pidi just nagu tõsiseltvõetavust lisama. Pigem las olla see men physique ikkagi eraldiseisev, nagu meeste bikini fitness vms. Et teeks neile kahele siis eraldi päeva nagu eespool pakutud? Ma saan aru, et paljudel tuleb objektiivsuse osas plokk ette, kuna MP on saanud kõrgemalt poolt (rahvusvahelisel tasemel) heakskiidu, kuid teatud kaine lähenemine peaks sellest hoolimata jääma.
—
Uuringu alusel, mis on läbi viidud kasutades kõigest (juhuslikku?) 20 inimest, ei saa üldistust teha kogu populatsiooni osas. Nad ei esinda ju kogu inimkonda?
—
Niigi on keeruline teatud seltskonnale selgeks teha, kui oluline on kogu keha (sh. jala) treening. See annaks neile vastuargumendi a.la “Sry, ma treenin MP’ks”. Olukorra lahendaks, kui lisada koos MP’ga ala “MP reverse”, kus tulevad välja mehed kampsunites ja suusamütsides. Muidu on signaal vaid ühepoolne, sellisel juhul aga mõlemapoolne ehk tasakaalus (st. tasakaal ei kalduks nihkesse vaid ülakeha suunas, kus soodustame tegelasi, kel on iga päev “rinna-biitsa” trenn).
—
Küsige praegustelt AF võistlejatelt, et kas nad oleksid nõus välja tulema, kui kehavooruks saab MP. Ma näiteks lõpetan AF-spetsiifilise treeningu selle lisandudes ära (mõtlesin et võib-olla aasta-paari pärast ehk proovin AF kui konkurentsivõimeliseks saan) ja naasen endise spetsiifika juurde.
oktoober 27, 2012 at 9:01 e.l. #328111lkv
MemberBikini fitnessi tehti ka esimesel võistlusel (Karikas kevadel 2011) totaalselt maha.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nüüd on see aga vaat et kõige populaarsem ala üldse. Selle ala pärast ei pea kunagi põdema, et äkki ei tule võistlejaid.Athletic on niigi nii vaatemänguline, et ei tea miks sinna peaks veel mingeid tobedaid voore või nõudmisi lisama. Võiks ükskord need kriteeriumid paika panna ja nende järgi ka võistelda, mitte, et iga võistlus on uus versioon, kuidas võistlust tehakse (kas või nt see Põhjamaade AF konveiermeetod). Vaatajatel on muidugi hea soe saalis vaadata, aga leidke siis ka sportlased, kes seda ala harrastama hakkavad, kui seda aina keerulisemaks aetakse ning küsimärke tekitavaid nõudmisi lisatakse.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Men’s Physique on veidi võrreldav bikini fitnessiga. Mina olen küll jõusaalides näinud väga palju ilusaid, vormis mehi. Kulturisti mõõte nad välja ei anna ja see polegi nende eesmärk. Miks peakski iga mees olema kulturist?
Nt võtke kas või Kristjan Kasearu, Uku Suviste. Miks nad peaks mingiteks kollideks ennast tõmbama? Minu meelest väga kenad sportlikud kutid ja sellisel alal võiksid väga vabalt võistelda.
Vaata Kristjan Kasearu imelist transformeerumist!

oktoober 27, 2012 at 9:02 e.l. #328112AnneP
MemberIFBB Finland announced yday that Finland will have this men’s athletic physique during next fall. I am not really getting the point of this category though… .
oktoober 27, 2012 at 9:24 e.l. #327798maleva
MemberMen’s Physique on veidi võrreldav bikini fitnessiga. Mina olen küll jõusaalides näinud väga palju ilusaid, vormis mehi. Kulturisti mõõte nad välja ei anna ja see polegi nende eesmärk. Miks peakski iga mees olema kulturist?
Samamoodi võib kulturist ja klassik võtta MP-st osa. Sellisel juhul pole neil “ilusatel poistel” seal ikkagi miskit teha. Pange veel kikilips ka neile ette ja võite juba ette kujutada, mis ürituseks seda kutsuma hakatakse…
oktoober 27, 2012 at 9:52 e.l. #328117Ak_47
MemberSamamoodi võib kulturist ja klassik võtta MP-st osa. Sellisel juhul pole neil “ilusatel poistel” seal ikkagi miskit teha. Pange veel kikilips ka neile ette ja võite juba ette kujutada, mis ürituseks seda kutsuma hakatakse…
Päris nii ei saa, nagu BF’is on liigne lihasus miinuseks, st, et suur koll tavainimesele ei ole esteetiline vaadata. Nagu ma aru saan,siis aetakse silmailu-esteetilisust taga, a’la,et kõhulihased oleks nagu spordiajakirja esikaanel, nägu nagu mõnel printsil ja nahk nagu beebil
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Need reeglid on bikinifitnessis, ma eeldan,et midagi sarnast tuleb ka MP’sse. edit: jah, lugedes reegleid,siis ongi samad
Füüsise üldmuljega algavasse hinnangusse peaks kuuluma ka juuste ja näo ilu, sportlikult arendatud lihaskond, sümmeetrilise ja proportsionaalse füüsise esitlus, naha seisukord ja toon ning sportlase võime esitleda end enesekindluse, tasakaalukuse ja graatsiaga.2. Füüsist tuleks hinnata üldise lihastoonuse tasemel, mis on saavutatud läbi sportlike jõupingutuste. Lihasrühmad peaksid olema kindla kujuga ning vähese keharasvaga. Füüsis ei tohi olla liiga lihaseline, kõhn, sügavalt eristunud lihastega ega sooneline. Füüsist, mida peetakse liiga lihaseliseks või kõhnaks, hinnatakse madalamalt.
3. Hindamise alla kuulub ka naha pingulolek ja toon. Nahatoon peaks olema ühtlane ja terve väljanägemisega. Jumestus ja soeng peaksid täiendama sportlase poolt esitatud „kogupaketti”.
4. Sportlase füüsise hindamise alla kuulub kogu sportlase esitus, alates hetkest, mil sportlane astub lavale kuni hetkeni, mil sportlane lavalt lahkub. Bikini fitnessi võistlejat tuleks vaadata, kui tervet, heas vormis ja sportlasliku füüsise atraktiivselt esitatud kogupaketti.
5. Kohtunikele tuletatakse meelde, et tegemist ei ole bodyfitnessi võistlusega. Võistlejatel peab olema lihaskuju, kuid mitte separatsioon, definitsioon ega ülimadal rasvaprotsent, mida näeb bodyfitnessi võistlustel. Võistlejat, kellel esinevad sellised omadused, hinnatakse madalamalt.
Bikinifitness ja MensPhysique võiks koondnimetada Beachbody’ks
, sest seda need ju eelkõige on. Kulturismi tõsiseltvõetavusse need juurde jah ei panusta, teisalt põhjendus,et see toob rahva saali, parandab tervist, see nagu oleks väärt ürituse korraldamist. 
Kui keegi on bb.com/misc lugenud, siis sealne kasutaja, zyzz, kirjeldakski seda kategooriat kõige paremini (no homo)
oktoober 27, 2012 at 9:54 e.l. #328051maleva
MemberPäris nii ei saa, nagu BF’is on liigne lihasus miinuseks, st, et suur koll tavainimesele ei ole esteetiline vaadata. Nagu ma aru saan,siis aetakse silmailu-esteetilisust taga, a’la,et kõhulihased oleks nagu spordiajakirja esikaanel, nägu nagu mõnel printsil ja nahk nagu beebil
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Alles sokutas Ott Imret MP-sse…
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.