meniski vigastus?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » meniski vigastus?
- This topic has 14 replies, 10 voices, and was last updated 14 years, 4 months tagasi by
aljosa.
-
AutorPostitused
-
juuni 13, 2005 at 12:36 p.l. #4841
Anonüümne
Guestküsimus siis selline…kui kellelgi on olnud põlvel meniski rebend
,siis kui kaua on see võtnud aega paranemiseks? ma mõtlen peale lõikust? või on ise paranenud,mingil moel ,(nagu arst mulle rääkis,et selline võimalus on olemas)? ja et mis põlv praegu teeb,kuidas kannatab koormust,valutab jne? ette tänades…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 13, 2005 at 2:03 p.l. #55681ROtter
MemberEi ole olemas kahte ühesugust traumat ja paranemine nendest on individuaalne.Kõige rohkem oskavad sulle vastata ikkagi spordiarstid,sest nemad puutuvad nende ravimisega kokku iga päev.
juuni 13, 2005 at 6:08 p.l. #55692carter
Memberindividuaalne
aga sinust sõltub paranemine kah–>kuidas ise hoiad seda
mul sõber ei kannatanud oodata ja nüüd teeb põlv valu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 3, 2008 at 3:54 p.l. #173302-Egert
MemberKas menskivigastuse ravi on ainult lõikus? Või saab ravida ka kampriõli kompressidega?
detsember 3, 2008 at 5:15 p.l. #173307daman
MemberMine käi lõikamas ära, saad isegi kohaliku tuimestusega ja paar tundi peale oppi koju. Omal tehti ära see kuskil 18 aastaselt (hetkel 27), paranemine võttis aega ~kuu. 2 päeva peale oppi võeti niidid välja ja oligi kõik, ilma kepita käima hakkasin umbes 3 päeva peale oppi, edasi läks kiiresti.
Hetkel põlv täiesti korras.
detsember 3, 2008 at 5:19 p.l. #173310-Egert
MemberAga ega ma teagi, kas on see viga või ei. Põlv on valus, koormuse suurenedes valu suureneb. Valu on enamasti siis, kui põlv on kõveras, istudes vms. Püsti on ka vahel tunda. Sõjaväes laatsaretis anti kampriõli, aga pole veel jõudnud kasutada seda. Kui õigesti mäletan, siis öeldi, et kui põlv kõveras, siis mingi vedelik ei saa seal korralikult liikuda vms.
detsember 4, 2008 at 8:45 p.l. #173467-Egert
MemberKeegi tark võiks vastata.
detsember 8, 2008 at 10:39 e.l. #173992pohjamaatytar
MemberMinul oli mõned aastad tagasi. Raske öelda, kaua täielikuks paranemiseks aega läks, arvan samuti, et see on individuaalne.
Mul käis see suhteliselt kiiresti, umbes kolme kuuga oli põlv nagu uus, kuigi lükati klambrid põlve
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nüüd, aastaid hiljem annab mõnikord ikka tunda, aga mitte nii hullusti, et see talumatu oleks. Samas ei kahetse lõikust, mine tea, mis oleks kõik võinud veel juhtuda..aprill 17, 2010 at 5:47 p.l. #265462pikkpoiss
MemberKas meniski vigastuse korral valutab põlv koguaeg või ainult pärast liikumist/koormust?
aprill 17, 2010 at 6:36 p.l. #265468mr815
MemberMul on umbes aasta-poolteist olnud meniski vigastus. Kuna meniskit võib rebestada mõlemat pidi(risti ja piki), on arsti sõnul minul see leebem variant. Siiamaani olen ilma opita hakkama saanud, loodetavasti ka edaspidi. Kerge soendus-toestusside on pidevalt füüsilise koormuse ajal peal, saan kõike teha, kaasa arvatud tugevat jõusaalitreeningut. Tunda annab vaid siis, kui on põlve küljele väänamised, nt jalgpallis siseküljega sööt jne.
aprill 17, 2010 at 6:42 p.l. #265470pikkpoiss
MemberMiks sa operatsiooni väldid? Saaksid ju terveks.
aprill 17, 2010 at 8:11 p.l. #265484arved
MemberKindlasti pöördu asjatundjate poole.Mul poeg vigastas krossiga end (ühe jala meniskid ja kõõlus) ja opp oli ikkagi vältimatu .
Taasstumisest niipalju, et kõik sõltub järelravist ja treenimisest -ta eriti ei näinud sellega vaeva ja nüüd isegi kolm aastat hiljem annab tunda ja suht tihti sportides kasutab ortopeedilist tuge . Nii et see ei ole üldse nali
aprill 17, 2010 at 9:02 p.l. #265491mr815
MemberSest mul ei ole võimalik kooli tõttu mitmekuulist pausi teha ning tunda annab ta ka väga harva, niiet saan kõike teha. Arst ütles samuti, et kui tunda ei anna ja tegemisi ei häiri, pole oppi vaja.
aprill 18, 2010 at 9:00 e.l. #265540HenryP
MemberMul endalgi põlvedega jama olnud ja on. Selles suhtes on ROtteril õigus, et ühesuguseid traumasid ei ole ja seega ei saa ka ühest vastust anda, kuid mulle soovitasid Dr. Tein, et operatsioon jätta ikka viimaseks variandiks, et proovida teisi ravivõimalusi, sest ka op ei ole kindel, tihti ei saa ka sellega põlve korda.
september 15, 2011 at 4:16 p.l. #313383aljosa
Memberega mul on sama asi,et teeb valu
Meniski osa eemaldamisel vigastuse tõttu
muutub põlveliiges ebastabiilsemaks
(ümar reieluu libiseb lamedal sääreluul).
Selle tagajärjel võib liigesekõhr enneaegselt kuluda ja tekkida osteoartroos.
Osteoartroos on liigeskõhre kulumisest
tingitud haigus, mille peamiseks
sümptomiks on valu kahjustatud liigeses.
Mida suurem osa meniskist puudub, seda
suurema tõenäosusega osteoartroos
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.