… Olen paar korda perearstilt ka uurinud, et kurat, äkki mul on midagi viga, et uuriks asja lähemalt. Arstide vastuväide on olnud siiani, et mu ainevahetus ongi selline – kogulugu; ilma igasuguste uuringuteta. Kui teaks, mida peaks uurida laskma, käiksin mõne era arsti juures ja küsiks otse, et tahan neid neid uuringuid. Perearst ei liiguta kulmugi.
Tegemist on vist täitsa tavalise perearstiga või mis?! Huvitav küll, kuidas ta siis tõesti seda teab ilma uurimiseta? On olnud su perekonna arst aastakümneid?! Nende aur läheb vist pensionäridele, keda ma alati ootesaalis näen, kui ma ise perearstile lähen.
Endokrinoloog ehk kilpnäärme arst saab ainevahetuse probleeme uurida, kuid eriarstile ilma perearsti saatekirjata riiklikus arstiasutuses minu teada ei saa. Pead siis perearsti pehmeks rääkima. Ja kui sa ka vist mainisid, et on jõuetust (uimasus?) jms probleeme (või mis hädad sul olidki…) siis on nagu sel ka mingi point rohkem juures. Tean, et kilpnäärme väärtalitused võivad mõjutada enesetunnet, sh ka jõudlus jne.