kas on nii,et kui tahan lihasmassi suurendada ,tuleb teha vähem kordusi ja seeriaid suuremate raskustega ja kas siis raskused peaks olema nii,et vimased tõmbed on punnitatutlt või peaks vabalt tulema.
Olen kll palju artikleid lugend,aga eile jäin puntrasse.Nimelt massitreeningu inffi otsides leidsin:
1) Artikkel-massitreeningus 6x 10-12
2) Artikkel-massitreening 2x 6-8 Oletame et mõlemad seeriad on mõeldud siis näiteks selja jaoks.
kas on nii,et kui tahan lihasmassi suurendada ,tuleb teha vähem kordusi ja seeriaid suuremate raskustega ja kas siis raskused peaks olema nii,et vimased tõmbed on punnitatutlt või peaks vabalt tulema.
Olen kll palju artikleid lugend,aga eile jäin puntrasse.Nimelt massitreeningu inffi otsides leidsin:
2) Artikkel-massitreening 2x 6-8 Oletame et mõlemad seeriad on mõeldud siis näiteks selja jaoks.
Minu arust on nii et 4×8-12 ja raskused vali nii et jõuaksid 4 seeriat teha ja igakord vähemalt 8-12
kui jõuad vähem siis vähenda raskust ja kui jõuad rohkem siis suurenda raskust
kuna ilmselt oled alles algaja, siis proovi jätta korduste arv seerias 8-12 vahele. See 6-8 kordust (mis sind segadusse ajas)seerias, mida juba kogenud kulturistid kasutavad nt lihase kasvu eesmärgil, on juba mehe enda kogemuste põhjal välja kujunenud ja leidnud, et selline tegutsemine annab just temale parimaid tulemusi. Samuti sinu mainitud 6×10-12….. see 6 seeriat ühes harjutuses on alguses liig (kui sooritus on tehtud õigesti ja keskendunult) arvestades, et teed mitu harjutust ühele lihasgrupile.