Mandlite ära lõikamine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Mandlite ära lõikamine
- This topic has 40 replies, 32 voices, and was last updated 13 years, 3 months tagasi by
maddox.
-
AutorPostitused
-
august 27, 2005 at 11:59 e.l. #58469
hentz
Memberenndal lõigati ka mandlid kuskil aasta tagasi ära trenni sai hakata tegema normaalselt 3 nädalal peale opi.aga jah jogurtit ja banaani ei taha enam näha.päev peale opi võtab kurguvalu hästi ära mahlapulk kuigi jah neelata on raske.mina küll ei tahaks seda enam läbi elada kuna operatsiooni käigus läks palju verd alla ja siis sai seda öösel oksendatud väga rõve oli
august 27, 2005 at 1:04 p.l. #58474jasmiini
MemberSee et haigus hakkab peale mandlite eemaldamist mujal välja lööma on jama, ma olen kõvasti vähem haige olnud peale lõikust.miks inimesed lähtuvad ainult endast, et kui minul on nii, siis nii peab ka olema – üldiselt on see enesekesksus lastesündroom!
minul eemaldati samuti need jubedad mandlid, aga haigused ei lõppenud, siis tulid riburada kõik muud mandlipõletikud mis võimalikud: neelumandel, keelemandel ja ikka aina sügavamale, kõris ägedad põletukud, alles hiljuti tehti mulle ninakoopa loputus.
me ei tea iial kuidas mingi op meile mõjub, mõni taastub 3 nädalaga(jumalale tänu!) aga mõni 6 kuuga kõik on individuaalne, mõni talub narkoosi kergelt mõni annab üldse otsad!
ja eriti nõmedad on sellised lollideks lahmimised!
märts 18, 2008 at 5:16 p.l. #146250Amarillo
Membermul suure tõenöosusega krooniline mandlite põletik 90%, umbes kuu pole trenni teinud, läksin eile trenni oli jõud suht kesine ja lõpus hakkas pea ringi käima,tulin ära.
Mul räigelt suued mandlid ja kurguarst alles 2 kuu pärast konsultatsioon :S, trenni tahan hirmsasti teha, sai ka tellitud toitumis ja treeningkava. Kas üldse võib teha, kui on selline diagnoos? mandlid mäda mis mäda, kohati palaviku hood ja nõrkus. Südames ka pistab aegajalt, ja vererõhk on kohati kõrge ja pulls oli normaalolekus 103, EKG ajal. Koormustesti tulemused oli ka alla kesmise:( ? nii et mis peale hakata? Maks oli ka korrast ära vms, lihastaastuvus ka 4.5x aeglasem vms, nii et suht hale. antibiootikumi kuur ka ei mõjunud:(
Keegi annaks nõu mida peale hakata vms?
Kui palju maksab ilma haigekassa süsteemita mandlite lõikus?
Kas trenni võib teha, kui on selline diagnoos?
märts 18, 2008 at 7:42 p.l. #146140Ruubikukuubik
MemberSpordiarst rääkis mulle küll, et kui mandlid ikka haiged on siis tuleks neist võimalikult kiiresti vabaneda, muidu võib treeningkoormus südamelihaste põletikuga lõppeda.
märts 18, 2008 at 8:51 p.l. #146271wokie
MemberIlma haigekassata ~10 000.-
Mul oli ka krooniline põletik sees, pidevalt jäin haigeks, vererõhk kõrge ja trenni tehes süda peksis kõvasti.Peale oppi on tervis palju paremaks läinud! Kui kuu aega trenni pole teinud, siis on see loogiline, et jõudu vähem.
Söö korralikult ja tee rahulikult. Mandlid tasub kindlasti eemaldada.
Edu!
märts 18, 2008 at 9:11 p.l. #146272rainisk
MemberTegelikult maksab ka 10 k ? Siis kui mina paar aastat tagasi oma mandlid kodututele Tartu kassidele loovutasin, oli jutt maksimaalselt 2000 eek-st. Loomulikult aeg on edasi läinud, aga 5x inflatsioon on kyll nat kahtlane !
märts 18, 2008 at 9:19 p.l. #146274MOTep3a
MemberIlma haigekassata ~10 000.-Mul oli ka krooniline põletik sees, pidevalt jäin haigeks, vererõhk kõrge ja trenni tehes süda peksis kõvasti.Peale oppi on tervis palju paremaks läinud! Kui kuu aega trenni pole teinud, siis on see loogiline, et jõudu vähem.
Söö korralikult ja tee rahulikult. Mandlid tasub kindlasti eemaldada.
Edu!
10 000.- krooni see küll nüüd ei maksa. Eelmine aasta tuttav lasi enda raha eest mandlid ära lõikata. Ma täpselt ei mäleta, kuid tal läks kuskil paar tuhat krooni.
märts 18, 2008 at 9:44 p.l. #146282aries
MemberMul endale tehti eelmine aasta opp.
Ütlen ette et nädal aega süüa ei saa, isegi neelata on valus, esimesed 2 päeva rääkida kah täitsa jama

Üldiselt päris naljakas tunne oli, mulle pandi vedelnarkoos – siis ytlesin arstile (arvasin et mingi jama, sest ei teadnud et need torud mis veeni lykati narkoos oli
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>), et kisub uimaseks kuidagi, arst ytles et see läheb varsti yle. Siis kuulsin kuidagi läbi une veel, kui arst kysis, noh magad juba w
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, yli uimaselt suutsin vastata mkmmm.Järgmine hetk ärkasin ylesse, vaatasin et voodi oli uues kohas, sylitasin yli palju verd. Siis mingi noor meesarst kysis et noh kuidas tunne on, ma vastasin (ise olin pool uimane), et tavai ma hakkan koju nyyd minema, mille peale kogu palat naerma hakkas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) ja ytles mis te naerate, ma annan teile kõigile peksa ja magas edasi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Kukkusin ka ise unne kohe, 2h pärast ärkasin, siis arst tuli kysis mult et kas viivad mu kanderaamil teise palatisse. Olin nii kangekaelne, et hakkasin ise jalutama, mõne meetri pärast kukkusin ymber ja viidi ikkagi kanderaamiga minema
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Magasin natsa veel kõrval palatis ning ärkasin 1h pärast yles ning avastasin, et kõrval voodis lebab mingi päris kaunis tšikk
, aa kahjuks ei saand me kumbki rääkida, mandlid olid valusad. Lebasin veel paar tundi ja läksin koju, ennem koju minekud luges arst s6nad peale, et kas sa ikka lähed või jääd ööseks veel siia, aa ma ikkagi läksin
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS! kui narkoosist hakkad toibuma, siis siuke tunne nagu oleksid täis
NB! igaljuhul 1-2 nädalat oled vedeltoidul
trenni kohta mai oska kahjuks midagi öelda, aa ise hakkasin mingi kuu pärast uuesti treenima ja midagi pole juhtund veel.
märts 18, 2008 at 9:49 p.l. #146283Amarillo
Membernojaa, tänan vastutse eest, ise trenni teinud 3-4x kui olen põletikus olnud, enam kindlasti ei tee, 1-2 tonni eest teeks lõikuse ära aga 10k eest vaevalt
märts 18, 2008 at 10:08 p.l. #146288maza
MemberNo selle raha summa eest ma küll valima ei hakkaks,kas jään elama või mitte:D
Kuna mul ka lõigatud,käisin alguses diagnoosis arsti juurde ja öeldi et 80% on vaja ära lõigata,kuna ohustasid juba südant( tekitasid nii palju mäda).
Nii et jah.
märts 19, 2008 at 2:05 e.l. #146294Amarillo
MemberNo selle raha summa eest ma küll valima ei hakkaks,kas jään elama või mitte:DKuna mul ka lõigatud,käisin alguses diagnoosis arsti juurde ja öeldi et 80% on vaja ära lõigata,kuna ohustavad juba südant( tekitasid nii palju mäda).
Nii et jah.
jap mul ka süda veits jamab;S aga oskab keegi nimetada erakliinikuid vms kus seda kiiremas korras teostatakse, uuriks veits täpsemalt.
märts 19, 2008 at 6:06 e.l. #146297scubamonkey
MemberUmbes 2000 aasta pärast ei ole inimestel enam kurgumandleid, pimesoolt, tarkusehambaid ja……vasakut kätt. Täiesti mõttetud organismi osad.
Tegelikult soovitaksin mandlid maha võtta kohe kindlasti. Minu puhul tähendas taastumine umbes sama pikka tsükklit, mis kaasnes tavalise angiiniga.
Eraarstid siis:http://www.fert-c.ee/elite/kasulik/korvaarstijuttEST.html
http://www.medisfaar.ee….ühesõnaga googelda natuke
märts 19, 2008 at 9:20 e.l. #146310hunter
MemberKas operatsioon on ikka Narkoosiga ? Kuidas see protsetuur välja näeb , valgustaks ehk keegi?
märts 19, 2008 at 9:28 e.l. #146311scubamonkey
MemberProtsetuura, kes teatavasti on üks tuurlaste sugukonda kuuluv elukas ärgem norigem…palun. Samas on tuur ka üks kõva atleet läbides kudemiseks üle 1000 km.
Ära muretse, sind pannakse magama. Ärgates on mandlid kadunud nagu Siim Kallase miljonid.
märts 19, 2008 at 11:49 e.l. #146327RD
MemberÄra muretse, sind pannakse magama. Ärgates on mandlid kadunud nagu Siim Kallase miljonid.Mingite tüsistuste või narkoosi mitte talumise tõttu tehti mulle nii 4 aastat tagasi mandliopp kohaliku tuimestusega. Siiamaani üks naljakamaid kogemusi minu elus. Alustuseks anti üks rahustitablett, mis tuju heaks tegi (krt oleks pidanud küsima millega tegu oli
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Edasi istutati mingisse hambaarsti tooli meenutavasse kaadervärki ja tehti paar süsti, mis olemise kõri ja keele piirkonnas üsnagi tuimaks tegid.Järgnev ei lähe mul vist kunagi meelest, arstitädi asus _väga värisevate kätega_ näpitsaid meenutavate atribuutidega mu kurgus sorkima ja nii need mandlid lõpuks ükshaaval välja tulid, koguaeg rääkis juurde mida ta parajasti teeb, tundus, et pigem julgestuseks endale kui mulle. Mul oli elulõbus, üritasin teda vahepeal norida ja nalja teha aga no rääkimisega oli nii nagu oli. Tipphetk oli see, kui üks praktikantidest arsti selja tagant piiludes iitsatas, et küll tuleb alles palju verd ja siis seejärel pikali põrandale varises

Palatisse viidi mind ratastoolis mille vastu ma üritasin võidelda aga ega kõndimisest suurt miskit välja ei tulnud. Palatis oli narkoosi all inimesi üsna õnnetu vaadata, oli kohe hea meel, et endal koguaeg pilt ees oli ja kõva kogemus taas kirjas

Seda kuidas ma veidi peale oppi palati peldikusse minnes pildi taskusse pannud oleks ja kui suur vaenlane on neelatamine, lähemalt seletama ei hakkaks, sellest siin juba piisavalt. Taastumine oli jah nii paari nädala kandis.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.