Mandlite ära lõikamine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Mandlite ära lõikamine
- This topic has 40 replies, 32 voices, and was last updated 13 years, 3 months tagasi by
maddox.
-
AutorPostitused
-
juuni 8, 2005 at 9:47 e.l. #4817
TANK
MemberMul selline küsimus: kas tasub mandlid lasta ära lõigata?
Ja kuna ja kuidas siis jälle trenni võib/saab teha?
eks nendega ole pidevalt jama…
n. peale trenni külm jook ja olen kohe haige jms.
Perearst soovitas mõelda ja ütles et pärast pool aastat trenni ei saa teha,
samas lugesin siin foorumis ühte postitust kus Hr. Tony hakkas kaks nädalat pärast op.-i täiega treenima.
juuni 8, 2005 at 10:09 e.l. #55436Sohne
Memberoh shit pool aastat ei tohi trenni teha??
mul kadusid valud(loe: lõpetasin valuvaigistite võtmise) kusagil nädal peale operatsiooni ja siis juba hakkasin rahulikult trenni tegema. 3 nädalat pärast oppi käis juba jube andmine. Aga mulle arstid just lubasid, et ma olen peale operatsiooni tugevam jne kuigi ise seda küll kuidagi ei tunne.
Ja kui ikka jama on siis lase maha võtta. Mis seals ikka.
Minu trennitegemisele pole mandlite lõikus kuidagi mõjunud. Arengut on ikka vahepeal olnud küll. Mina sain mandlitest lahti 2004 a detsembris.
juuni 8, 2005 at 10:14 e.l. #55437siimukas
MemberTasub ikka,…10 päeva pidi taastumisaeg olema,…ja 2 nädal pärast võis trenni minna. Vähemalt mulle ütles arst nii.
juuni 8, 2005 at 10:51 e.l. #55441kame
Moderatorega hobikorras pole mõtet aga kui vaja siis ikka! mul lõigati 1 ära sest oli mädane aga see oli ammu!
juuni 8, 2005 at 11:18 e.l. #55450nomam
MemberMjah, lambist ei tasu midagi ära lõigata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kõige pealt lase kurguarstil otsustada, kas jah/ei, perearstid pakuvad asju lambist. Analüüsid teha (ASO indeks, streptokoki uuring,vere üldpilt). Tean seda teemat hästi, kuna kuu aega tagasi käisin opil.
Muidugi, kui tahad seda teha läbi riikliku meditsiini süsteemi ootad kaks aastat.
Taastumisega nii, et 5 päeva peal oppi kirud kõike siin maailmas,
(vedel jogurt, jäätis põhitoit), valgusheik pani mul kõri jõhralt kipitama.
Leiged puljongid põhitoit.
Kuna oled jõusaali inimene, siis enne oppi kogu ikka parajalt massi, mina kaotasin oma kaalust 8 kg.
Trenni hakkasin tegema 3 nädalat peale oppi,,,rahulikult, doktor (V.Solovjov hea kurguarst), soovitas üldse kuu aega pausi pidada.
Kuid nüüd enesetunne fine, mul oli põhiprobleem äkkväsimus, kurk läks punaseks ja nagu keegi oleks mind välja lülitanud, midagi ei jäksanud enam teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> nii, et siis lase analüüsid teha ning harjuta enne oppi maailma kirumist
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ja tea, et neelatamine on Sinu suurim vaenlane
juuni 8, 2005 at 2:10 p.l. #55476erxs11
MemberKui sul on see probleem, et jääd tihtilugu igast külmetushaigustesse, siis lase ära lõigata . Sõbral oli sama jama. Talvel oli a’la 20 x haige ja siis viskas kopa ette ja käis opil ära. Sel talvel oli tervis korras ja trennis hakkas käima umbes 1 kuu peale oppi.
juuni 8, 2005 at 2:20 p.l. #55478jarmo
Memberasi selles, et kui lased mandlid ära lõigata siis hakkab haigus nohu koguaeg, lihtsalt lööb teise kohta.
juuni 8, 2005 at 4:33 p.l. #55496Bozz
Membermul ka juba kindel minek septembris,ma arvan küll, et 2 nädalat puhkust on norm,ma igatahes küll ei kavatse kauem trennist eemal olla.
juuni 8, 2005 at 5:57 p.l. #55497nomam
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kordan veelkord, ära trenniga kiirusta, kannata minimaalselt 3 nädalat,sest vastasel juhul võivad haavad kurgus lahti minna ning haigla laks olemas.
Siis ootad veel 3-4 nädalat, kas asjal pointi.
Võid kergelt teha 3 nädalal, 4 nädala lõpus, sain ise juba trenni normaalsemalt teha, kuid täitsa maksimumi peale ei läinud.
olen selle jama kuu aega tagasi üle elanud, nii, et tipake tean millest räägin.juuni 8, 2005 at 6:23 p.l. #55499KONDIPUKETT
Memberpäris loll arst peaks ytlema…
2-3 nädalat piisab kinddlalt
juuni 8, 2005 at 8:33 p.l. #55503StenD
MemberIse elasin ka selle protseduuri läbi umbes pool aastat tagasi – see muidugi on igal inimesel isemoodi aga minu jaoks oli see üks haigemaid asju üldse; esiteks see valu mis peale operatsiooni on: mina elasin selle nimel, et uut valuvaigistavat süsti saada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Rääkimine ja neelatamine oli mitu päeva võimatu ning hingata sai ainult nina kaudu – kurgunibu paisus nii suureks, et magades pidi külili olema kuna see vajus muidu kurku. Pärast paranemist ei tahtnud jogurtit, jäätist ja kohupiima mitu kuud näha, sest midagi muud olulist nagu süüa ei saanud – jube soolase toidu isu oli. See on lihtsalt minu kogemus asjast. Kui mandlid tuksis, siis tasub igal juhul ära lõigata. Kuna ma iga kevad olin angiinis, siis oli see minule möödapääsmatu operatsioon.
Kui peaksin selle uuesti läbi elama, siis teeksin seda, sest siiamaani on väga normaalne olnud. Trenni hakkasin ka mingi 3-4 nädala pärast täiega tegema nii, et ära muretse ja lase asi ära teha
EDU!juuni 8, 2005 at 9:04 p.l. #55505jorsik
MemberMul ka lõigati ära 2 aastat tagasi, esimene nädal oli kõige halvem, ei saanud neelatada ilma räige valuta ja ila jookseb ka esimesed 3-4 päeva jõhkralt. Samas 2 nädala pärast enam ei mäletanudki enam õieti midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga füüsilise koormusega soovitati jah kuu aega vähemalt oodata, kindlasti jõusaalis kus on suur pingutamine. Mul tuttav arst samas ütles, et täiskasvanutel on mandel täiesti mõttetu asi ja peaks kõigil ära lõigatama, mandli kaitseotstarve olevat ainult lastel. See et haigus hakkab peale mandlite eemaldamist mujal välja lööma on jama, ma olen kõvasti vähem haige olnud peale lõikust.juuni 11, 2005 at 7:14 e.l. #55604siimukas
MemberKäisin eile mandli opil. arst ütles, et 3 nädalat jõusaalist pausi teha,..muidu võivad haavad lahti rebeneda ja siis hakkab verd lahmama. Soovita lasta teha operatsioon üldnarkoosis palju mugavam.
juuni 11, 2005 at 11:05 e.l. #55607trash
Memberhaiged mandlid hakkavad verre mingit ainet tootma, mis mõjub südamele üsna halvasti. rinnus hakkab tihti kergelt pistma ja infarktioht pidavat reaalsemaks muutuma. vereanalüüsi tulemustest on seda kohe näha. seega saad sa arsti käest esmast nõu selles küsimuses.
kui kurk tihti haige ja valus neelata, siis mugavuse pärast tasub juba opile minna.
enda kogemus: mul olid mandlitega lood juba üsna halvad (olid väga suureks muutunud). seega oli op küllaltki raske, st oli vaja kõri seestpoolt õmmelda. pärast oppi mingi 10 päeva olin praktiliselt ainult vee peal (samas palatis olnud mingi 10 aastane poiss jõi juba samal õhtul gaseeritud limonaadi ja ütles ainult, et nats valus on – seega on see üsna individuaalne ja sõltub kindlasti ka mandlite seisukorrast). kahjuks ma ei suutnud ka seda palju kiidetud jäätist süüa. poes lihaletist möödudes tuli aga pisar silma.
lisaks kurguvalule oli ka keel üsna valus, sest opi käigus tõmmatakse ta suust välja ja kinnitatakse klambritega, et ei segaks lõikust. nii, et esimesed 10 päeva oli toiduks vesi ja rääkimine vaevarikkas. kurguvalu läks üle järsku, st üks päev avastasin, et neelata on võimalik ja asusin kohe liha kallale.
trennis hakkasin käima mingi 3 nädalat peale oppi, alguses oli see rohkem lihtsalt liigutamine jõusaalis. mingi 1,5…2 kuu pärast hakkas asi juba trenni moodi välja nägema.
postituse alguses mainitud pistmine rinnas on kadunud. lisaks pole peale opi talvel haige olnud ja olen unustanud talvel täiesti sellise tülika asja nagu seda on sall.
august 16, 2005 at 6:53 p.l. #58001WinchesterMan
MemberEndal torkab päris tihti nagu südamesse mingi 10 sekundiks ja hingata ei saa siis, sest väga vlaus on. Ja arst ei osanud ka selle pistmise kohta midagi öelda. Aga äkki on tegu sama asiaga mida trash mainis. Rinnus pistmine?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.