Majanduslangus.
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Majanduslangus.
- This topic has 34 replies, 19 voices, and was last updated 17 years, 4 months tagasi by
Capricorn.
-
AutorPostitused
-
oktoober 8, 2008 at 7:33 p.l. #168298
Vägivaldur
MemberKui pank pankrotti läheb, siis ma ei saa ju enam laenu neile tagasi maksta.
oktoober 8, 2008 at 8:04 p.l. #168301ROtter
MemberMina küll usaldan panka – võtsin kogu oma raha pangaautomaadist välja ja viisin panka hoiule.
oktoober 8, 2008 at 8:43 p.l. #168308Mikk Raudsepp
MemberKui pank pankrotti läheb, siis ma ei saa ju enam laenu neile tagasi maksta.
oktoober 8, 2008 at 9:15 p.l. #168317gymer
MemberKuidas reageerite, keda/mida süüdistate, olete kuidagi piiranud oma tarbimist – esmatarbed, autokütus jne, kuidas laenudega on, panku usaldate? Pankade pankrotistumist ei karda?Ei süüdista otseselt kedagi, ei huvitu niivõrd poliitikast (ehk olen vales foorumis?). Samuti pole piiranud oma tarbimisi, mis vajalik, see olemas. Autokütust ei tarbi. Laenud on 0 (Noot, pisike õppelaen ikka piilub). Panku usaldan, sukasääres ei hoia. Rotte pangas veel ei karda. Saame hakkama
oktoober 9, 2008 at 5:29 e.l. #168266Alfonze
MemberKahjuks ilma laenudeta ei saa, vähemasti eluasemelaenuta, üürikorter veel hullem raha loopimine. Autoliising jah oma valida, mingi summa ikka kokku saab, et aeg ajalt mõni ront osta, iseasi, kui tahetakse võimalikult mugavalt ja võimalikult pidevalt liigelda, siis selline skeem ei tule kõnealla tihti. Eks see majanduslangus annab kaudselt kõigil tunda, kui ikka kanafilee ja kodujuust kallimaks läheb, siis kuu lõikes mõned sotid jälle läinud, lisaks kodu kütmine, autokütus jne, ongi jälle aastalõikes paarkend kilo läinud. Ennem sellest oluliselt aru ei saa kui tulude kulude suhe nullis või negatiivne ja palgatõus kuskilt ei paista.
oktoober 9, 2008 at 7:23 e.l. #168326Vägivaldur
MemberLaen kantakse üle kellelegi teisele. Aga kui sul on seal raha siis ei pruugi sa seda näha.Minuteada on hetkel riiklik garantii hoiustele 90% ulatuses. Tahetakse 100%ni nihutada. Seal vist mingi ülempiiri summa ka siiski paika pandud kui ma ei eksi.
oktoober 9, 2008 at 7:53 e.l. #168343ROtter
MemberMinuteada on hetkel riiklik garantii hoiustele 90% ulatuses. Tahetakse 100%ni nihutada. Seal vist mingi ülempiiri summa ka siiski paika pandud kui ma ei eksi.Ära unusta kunagi force majori´t.
oktoober 9, 2008 at 9:36 e.l. #168356Alfonze
MemberSelline uudis siis: http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus…php?id=20066160
Niiet kellel rohkem seisvat raha, siis jama majas:-P
oktoober 9, 2008 at 11:03 e.l. #168313Vägivaldur
MemberÄra unusta kunagi force majori´t.
oktoober 9, 2008 at 11:10 e.l. #168314Alfonze
MemberPakun et suurim Force Majeure oht on siiski meie naaber ja suhted temaga… Meie kliimavööndis ilmselt ei ole looduskatastroof niivõrd suur oht.
oktoober 9, 2008 at 1:37 p.l. #168374Tuki
Memberminu teada on hoistega nii, et Swedbank garanteerib 300 000, Sampo vist 600 000, Saksamaal pangad aga 100%. Näiteks Taanis küll garanteerib riik kõik, aga mu teada Eestis mitte. Miks muidu kardetakse, et eestlased hakkavad suure hooga raha panga välja võtma, kui hoius garanteeritakse. Parandage mind, kui ma eksin.
oktoober 9, 2008 at 2:40 p.l. #168377-Egert
MemberAga mille eest varsti riik hoiuse tagab, kui pole riigikassas raha? Laenab Venemaalt? Ja üleüldse, miks peab riik korvama pankurite sita.
oktoober 9, 2008 at 4:28 p.l. #168388Sir
MemberAga mille eest varsti riik hoiuse tagab, kui pole riigikassas raha? Laenab Venemaalt? Ja üleüldse, miks peab riik korvama pankurite sita.kui nüüd sinu termineid kasutada, siis pank on see kes sitta toodab, sitt majas on aga riigil, mille kodanikud on kõik oma vara kaotanud
oktoober 9, 2008 at 4:45 p.l. #168396renku
MemberNagu Alfonze pandud lingist näete, siis kuni 50 000 EURO t tagab riik, kui midagi peaks pankadega juhtuma. St seda, et kui pangas on vähem raha, kui 50 000 EUROt, siis seda te ei kaota- kui rohkem, siis ülejäänud läheb kaotsi:-). Aga Eestis olevate pankadega ei tohiks selliseid probleeme tekkida, et pankrotti lähevad.
Süüdistada ei ole mõtet kedagi- kui ise suudate läbimõeldult tegutseda ja hea haridus taskus on, siis nälga ei jää- ja kui keegi jääb, saab ta süüdistada ainult ennast.
oktoober 9, 2008 at 5:49 p.l. #168416Vägivaldur
MemberAga mille eest varsti riik hoiuse tagab, kui pole riigikassas raha? Laenab Venemaalt? Ja üleüldse, miks peab riik korvama pankurite sita.Selline asi nagu riigireserv on olemas jne
Millest riik sinu arvates koosneb? Inimestest ja ettevõtlusest. Kui riik laseb inimestel ja ettevõtetel laostuda, siis pole ka seda riiki ju olemas. Riigi funktsioon ongi inimesi “sita” eest kaitsta. Või mis on riigi funktsioon sinu arvates?
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.