Magusaisu
- This topic has 105 replies, 33 voices, and was last updated 15 years, 2 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
märts 1, 2010 at 11:44 e.l. #259201
asdfghjkl
MemberPalju sa ise praktiliselt süsteemselt oma toitumist ja sellest tulenevaid kehalisi ja vaimseid muutuseid oled jälginud?Kui sa nt. kuu aega näljas oled, kas sa oled ikka sama energiline “isiksus”? Kas kui sa jood 3 tassi kohvi, ei muutu sa erksamaks? Kui jood pudeli viina siis loiumaks? Pannitäe praekartuleid soustiga unisemaks?
See kui ma kuu aega näljas olen, pole ma energiline seetõttu, et pole energiat, magusad pudinad või rasvased toidud ei puutu sellesse üldse.
Uimasus ja erksus ja magusavajadus minu arust ei sõltu toidu makro-atribuutidest.
Ja mida muud on “aju kapriisid” kui füsioloogiline nähtus, mis on seotud füsioloogiliste protsessidega, mis muuhulgas on seotud toitumisega?Lõpptulemusena on kõik füsioloogiline, kuid siin me ei tea, mis laadi füsioloogiaga o ntegu. Mina arvan, et mistahes söögi “makrotoitainete kaart” ei tekita füsioloogiat, mis magusa isu mõjutaks.
märts 1, 2010 at 12:01 p.l. #259205daemonium
MemberKust te muidu võtate seda, et magusaisu ja rasvane toit on korrelatsioonis omavahel? Kas sellest, et kuulsite kuskil foorumis seda väidet kellegi poolt, või seetõttu, et lugesite läbi ühe artikli kusagil foorumis või? Ma praktiliselt ise ei ole küll täheldanud, et magusaisu suureneks või väheneks sellest, milline menüü mul on. Lisaks ei tähelda ka energilisuse/erksuse sõltuvust menüüst. Erenrgiline olen seetõttu, et selline on isiksus jms psühholoogiline, söön ma hetkel saia või joon õli, ei muuda seal midagi. Magusat söön harva koguaeg, seejuures menüü kõigub aeg-ajalt süsivesikute rohke sisalduse juurde, ja seejärel Atkinsi dieeti kanti, see magusaisu mingit korrelatsiooni küll ei ole näidanud menüüga, see isu tekib aju kapriiside jms normaalsete nähtuste pärast, mitte aga mingi menüü tõttu. Niiet minu jaoks arusaamatu see jutt et “toidurasva hulk ja magusaisu on korrelatsioonis”.Selline mõttekäik siis teile järelemõtlemiseks, ümber-lükkamiseks.
Mul ei ole sellele :
Tahaks kangesti näha inimest,kes peale hommikust singiomletti avokado,tomati ja hapukoorega(brokkoli oli vist kah) päeva jooksul veel magusat himustaks
midagi lisada kui et tõesti tahaks siukest inimest kohata.
Põhjenduste-selgituste otsimisega tegelegu teised,minu kompetents saab siinjuures kahjuks otsa.
märts 1, 2010 at 12:12 p.l. #259210jrx
MemberSee kui ma kuu aega näljas olen, pole ma energiline seetõttu, et pole energiat, magusad pudinad või rasvased toidud ei puutu sellesse üldse.Uimasus ja erksus ja magusavajadus minu arust ei sõltu toidu makro-atribuutidest.
Lõpptulemusena on kõik füsioloogiline, kuid siin me ei tea, mis laadi füsioloogiaga o ntegu. Mina arvan, et mistahes söögi “makrotoitainete kaart” ei tekita füsioloogiat, mis magusa isu mõjutaks.
Teame küll. Veresuhkru taseme ning insuliini taseme, samuti mitmete neuropeptiidide tase on nii rottides kui inimestes seostatud erinevate isude ja käitumistega.
Oma arvamuseks jääb sulle alati õigus:)
märts 1, 2010 at 12:19 p.l. #259212gmaster
MemberUimasus ja erksus ja magusavajadus minu arust ei sõltu toidu makro-atribuutidest.http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4631
Loe siis see läbi. Siin vähemalt su uimasuse ja erksuse vastu.
Ja magusavajadus tekib minu arusaamade järgi siis, kui kehal on puudu n.ö. ehitusmaterjalist. Kui sööd magusaisu peale korraliku söögi siis sul ju see magusaisu kaob ära? S.t. kui sul on toitumine pidevalt korras ehk tuleb pidevalt peale kvaliteetset ehitusmaterjali ja energiat, siis ei teki kehal tahtmist saada seda suhkrust..
märts 1, 2010 at 12:32 p.l. #259214asdfghjkl
MemberTeame küll. Veresuhkru taseme ning insuliini taseme, samuti mitmete neuropeptiidide tase on nii rottides kui inimestes seostatud erinevate isude ja käitumistega.Kui sa väidad, et kuskil on tõestatud, et magusaisu ei teki kui süüa rasvarikast toitu, siis võiksid tuua selle allika, kus see on tõestatud.
märts 1, 2010 at 12:34 p.l. #259215asdfghjkl
MemberMul ei ole sellele :Tahaks kangesti näha inimest,kes peale hommikust singiomletti avokado,tomati ja hapukoorega(brokkoli oli vist kah) päeva jooksul veel magusat himustaks
midagi lisada kui et tõesti tahaks siukest inimest kohata.
Ma arvan, et teema-algataja ongi selline.
Siit vastuküsimus: kaso led nõus, et kui sinu poolt pakutud omleti asemel süia torti, siis samuti ei soovi magusat hiljem?
märts 1, 2010 at 12:40 p.l. #259216hehee
MemberSiit vastuküsimus: kaso led nõus, et kui sinu poolt pakutud omleti asemel süia torti, siis samuti ei soovi magusat hiljem?Kui palju hiljem?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 1, 2010 at 12:41 p.l. #259217asdfghjkl
Memberhttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4631Loe siis see läbi. Siin vähemalt su uimasuse ja erksuse vastu.
Ja magusavajadus tekib minu arusaamade järgi siis, kui kehal on puudu n.ö. ehitusmaterjalist. Kui sööd magusaisu peale korraliku söögi siis sul ju see magusaisu kaob ära? S.t. kui sul on toitumine pidevalt korras ehk tuleb pidevalt peale kvaliteetset ehitusmaterjali ja energiat, siis ei teki kehal tahtmist saada seda suhkrust..
Seal artiklis pole allikaid, ja artikkel tundub olema stiilis “aju on keerukas ja uurimata, aga mõnede uuringute baasil võiks arvata erksuse kohta nii, et natuke on erksam tunne, kui on rasvarikkam toit.”.
Sina arvad, et magusavajadus tekib kui ehitusmaterjali või energiat on puudu eksole. Teised arvavad teisiti siin Teemas.
Mina arvan, et rasv kui makrotoitaine ei määra midagi magusa vajaduses, kui poel sellekohast uuringut ette näidata.
märts 1, 2010 at 1:06 p.l. #259220gmaster
MemberOlgu. Proovime nii. Magusaisu tekib siis, kui veresuhkru tase on madal, eks ole?
Current research confirms what has been known for many years: a high-protein diet lowers blood glucose levels after meals in people with type 2 diabetes and improves overall glucose control.
Not surprisingly, many studies have shown clearly that eating fat gives by far the best control over blood glucose and insulin levels
http://www.second-opinions.co.uk/diabetics…ld-eat-fat.html
Su tahetud referenced ka:)
et see peax siis jrxi teooria kohta käima.
märts 1, 2010 at 1:17 p.l. #259223jrx
MemberProteiinijook teeb kõhu rohkem täis kui süsivesikujook
Mingi kokkuvõte koos viidetega
Palun.
Minu arvates võiks asja kokku võtta nii:
1) On kindel, et proteiin ja aedviljad (suure mahuga toit) tagavad pikaaegse kõhu täis püsimise võrreldes rasva ja SVga
2) Mõnedes katsetes inimestel omab rasv kõige väiksemat täiskõhutunnet tekitavat potentsiaali AGA nendes katsetes antakse rasva tavaliselt LISAKS baas SV toidule.
3) Rotid seevastu tarbivad rasvast saades vähem toitu edaspidi, seega neil on “täiskõhutunne”.
SEEGA: parima ja kestvaima täiskõhutunde annab eine, mille makrokoostis on valk + rasv + madala SVga aedviljad. Biokeemiliselt halvima reaktsiooni annab kombinatsioon SV + rasv. Täiskõhutunne on otseselt seotud ka isuga tarbida täiendavat energiat.
M.O.T.T.
(rohkem ei viitsi)
märts 1, 2010 at 1:40 p.l. #259230Snoopie
MemberVõi siis joo kondenspiima, ega sa seda ei suuda nagunii palju lürpida enne kui isu täis
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 1, 2010 at 1:58 p.l. #259232asdfghjkl
MemberProteiinijook teeb kõhu rohkem täis kui süsivesikujookMingi kokkuvõte koos viidetega
Palun.
Minu arvates võiks asja kokku võtta nii:
1) On kindel, et proteiin ja aedviljad (suure mahuga toit) tagavad pikaaegse kõhu täis püsimise võrreldes rasva ja SVga
2) Mõnedes katsetes inimestel omab rasv kõige väiksemat täiskõhutunnet tekitavat potentsiaali AGA nendes katsetes antakse rasva tavaliselt LISAKS baas SV toidule.
3) Rotid seevastu tarbivad rasvast saades vähem toitu edaspidi, seega neil on “täiskõhutunne”.
SEEGA: parima ja kestvaima täiskõhutunde annab eine, mille makrokoostis on valk + rasv + madala SVga aedviljad. Biokeemiliselt halvima reaktsiooni annab kombinatsioon SV + rasv. Täiskõhutunne on otseselt seotud ka isuga tarbida täiendavat energiat.
M.O.T.T.
(rohkem ei viitsi)
Thx, hetkel ise ka ei saa linke lugeda, loen hiljem.
Aga esmapilgul tundub, et räägid täiskõhutunde kestvusest, mitte aga magusa-isust ja selel seosest menüü rasva osalusega.
märts 1, 2010 at 3:31 p.l. #259247jrx
MemberThx, hetkel ise ka ei saa linke lugeda, loen hiljem.Aga esmapilgul tundub, et räägid täiskõhutunde kestvusest, mitte aga magusa-isust ja selel seosest menüü rasva osalusega.
Inglisekeelne termin “satiety” eesti keeles ei ole päris täpselt täiskõhutunne. Objektiks on nendes uuringutes muuhulgas ka see, palju täiendavaid kaloreid tarbitakse.
Magusaisu, muide, on seotud ka stressi ja muude asjadega. Loomulikult ei ole rasva tarbimine/mittetarbimine ainus osa valemis, aga väita, et see mingi suur müsteerium ainult oleks, pole ka õige.
märts 1, 2010 at 4:29 p.l. #259254marjasha
MemberVõi siis joo kondenspiima, ega sa seda ei suuda nagunii palju lürpida enne kui isu täis
märts 2, 2010 at 12:22 e.l. #259347Kassisilm
MemberMina sain magusaisust tõeliselt lihtsalt ja ilma asendusi otsimata lahti. Lahendus: ma lihtsalt ei söönud seda. See oli nagu surnud ring – tekitas sõltuvust ja tahtsin üha enam. Nüüd söön vb sünnipäeval tüki paremat torti või kui midagi tõeliselt head lauapeale ette jääb. Ise ei osta magusat üldse. Nüüdseks piisab korra nädalas näiteks 21 grammisest Kinderi batoonist, millest ma tõesti loobuda ei tahagi. Samal päeval on vaja iseloomu palju, järgmisel päeval ei tule šokolaad meeldegi.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.