Skip to main content

Magusaisu…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 40 total)
  • Autor
    Postitused
    WBP
    Member

Tere! Mure selline, et kaal, toitumine ja trenn on väga korras, aga… Aeg-ajalt käivad kohutavad magusaisud peal ja kui mõtlen, et natuke ju ikka võib, siis pidama ei saa enne, kui kõik, mis leian, on otsas ja järel vaid kohutavad süümekad ning lubadus, et see jäi viimaseks korraks… kuni järgmise korrani! =( Olen mitmeid kordi kaltsiumi kuure teinud, kuid minule nad küll mingit mõju ei avalda ega isu vähenda! Lihtsalt ajab närvi ja tekib tunne, et käin trennis ainult selleks, et saaksin magusat süüa! Kas see on võõras mure või oskab keegi midagi soovitada?

jorsik
    Member

magusaisu viitab kroomipuudusele, osta apteegist kroomi sisaldavaid tablette või toidulisandeid. Samas kui sellised isud ainult vahetevahel peal käivad ja kehakaalu ei mõjuta, ei ole eriti mõtet põdeda ka, mul ka aegajalt tuleb hirmus isu maci burgereid süüa või shokolaadi, so what.

ROtter
    Member

Mina järeldan sellest, et toitumine ikka päris korras ei ole. Ajurakud ja erütrotsüüdid saavad oma elutegevuseks vajaliku energia glükoosist. Keskmise energiakuluga täiskasvanu ööpäevane glükoosivajadus on umbes 100 g. See moodustab umbes ühe viiendiku kogu süsivesikutega saadud energiast. Vaata veelkord üle oma toitumine, võib-olla on midagi korrast ära.

Oldmaniga täiesti nõus! Kui üldine toitumine on paigast ära, toidukordade vahed liiga pikad, siis magusaisu tekibki. Söö korralikult, 4-5 korda päevas, ja enam probleeme ei teki.

PS: süümekad on mõttetud,kui endale midagi konkreetselt keelad, siis isu tekibki. Keelad, keelad ja kui ükskord lubad, siis enam pidama ei saa. Parem tee nädalas üks päev, kui lubad endale rohkem (ka veidi magusat)

theONE1
    Member

Tere! Mure selline, et kaal, toitumine ja trenn on väga korras, aga… Aeg-ajalt käivad kohutavad magusaisud peal ja kui mõtlen, et natuke ju ikka võib, siis pidama ei saa enne, kui kõik, mis leian, on otsas ja järel vaid kohutavad süümekad ning lubadus, et see jäi viimaseks korraks… kuni järgmise korrani! =( Olen mitmeid kordi kaltsiumi kuure teinud, kuid minule nad küll mingit mõju ei avalda ega isu vähenda! Lihtsalt ajab närvi ja tekib tunne, et käin trennis ainult selleks, et saaksin magusat süüa! Kas see on võõras mure või oskab keegi midagi soovitada?

Jälgi kas saad piisavalt valku!!! Väga paljud sellised probleemid on tingitud sellest, et ei saada piisavalt valku!

…Mure selline, et kaal, toitumine ja trenn on väga korras, aga…

… ja järel vaid kohutavad süümekad ning lubadus, et see jäi viimaseks korraks…

…lihtsalt ajab närvi ja tekib tunne, et käin trennis ainult selleks, et saaksin magusat süüa!

…oot, nüüd ei saanudki aru, mis siis ikkagi see probleem on? Kaal on korras, toitumine ka, aga IKKAGI käid trennis selleks, et kommi süüa…? :???:”>

Kõlab nii, nagu kardaksid paaniliselt siiski paksuks minna, ega muidu need süümekad ju ei tekiks..

WBP
    Member

Sööngi vähemalt 4-5 korda päevas, kusjuures hommikuti ja peale trenni teen proteiini laksu, pluss lahja kohupiim ja jogurt iga päev ja kana ja kala ja toorsalatid! Nädal aega on kõik korras, aga nii kui siis keegi kuskil midagi pakub, läheb asi käest ära! ISE ma magusat ei osta, aga ära öelda ka ei suuda – iseloom vajab vist täielikku teraapiat! Samas tean, et ei ole selle asja pärast mõtet ka üle põdeda, aga… ideaalsuse pisik on sees! Igatahes tänud, kes arvamust avaldasid! =)

…Kroomi tablette tarvitasingi, sry, et sassi ajasin, aga ei aidanud absoluutselt!

Titaan
    Member

mul tekivad ka

Aga kuskilt toitu ei oska öelda mis sisaldab kroomi???

Nuvot, aga usu, kui käid korralikult trennis, siis võid endale üht-teist lubada ka. Valid magusamast midagi tervislikumat ja sööd ja ei juhtu midagi.

Proteiini saad küll ilusti, nagu kirjutasid, aga süsivesikud?

Või-miks ikkagi kardad nii paaniliselt magusasöömist?

WBP
    Member

….Asi ei ole selles, et kardan paksuks minna – pole seda kunagi olnud, isegi siis, kui trenni eriti ei teinud, aga söödud sai kõvasti rohkem ja igast kräppi, lihtsalt mõnikord mõtlen, et see ei ole normaalne, et see on nagu mingi halb komme, sõltuvus magusast! :???:”>

Kuidas ta siis sõltuvus on? Igapäev sööd või?

Avaldan: mina söön ka vahel magusat (täna hommikul vot tahtsin shokolaadi ja sõin kah). Ja mis siis? Ju siis organismil on vahel vaja.

jrx
    Member

Ma tahtsin just liitrit shokolaadijäätist. Ja sõin kah :???:”> Aga homsest olen korralik :???:”> Võistlused liiga ligidal juba.

ROtter
    Member

Ülemäärane stress põhjustab samuti magusaisu.

WBP
    Member

Ei söö iga päev – üritangi enam-vähem nii, et kord nädalas ainult, aga oleks, et siis na-tu-ke – ei! Nii kui maitse suhu saan, nii tuleb minnalaskmis tunne! Ja sellest omakorda süümekas – pidin ma ometi NII palju jõhverdama! Ja siis mõtlen, et jälle on terve nädala trenni hool ja vaev mõttetu! Sest tahaks nagu rasva% võimalikult miinimumini viia, aga kui sellised “hood“ peal käivad, ei arene ma ei edasi ega tagasi, selles on point! Mul oleks nagu mingit magusa vastast ampulli naha alla vaja – nagu alkohoolikutel on mingi eri ravi! =)

WBP
    Member

…Jestas, ma enda arust pole absoluutselt mingi stressaja tüüp! Aga välistada muidugi ei saa – võib-olla mul on mingi selline vorm, mis on varjatud keep smiling’u taha! =) Aga võib-olla on mul stress sellest, et ma ei saa aru, kuidas mõne inimese magus täiesti külmaks jätab! Kade olen! =)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 40 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.