Magamine
- This topic has 26 replies, 22 voices, and was last updated 12 years, 11 months tagasi by
martinkink.
-
AutorPostitused
-
märts 30, 2006 at 2:05 p.l. #78027
Vahue
MemberTohoh, mis imetrenn see selline on, mida tehakse hommikul 1,5 tundi?! Räägid, et kella kaheksaks pead koolis olema. Mis kell sa sel juhul üles ärkad?
märts 30, 2006 at 3:10 p.l. #78040madis_r
MemberAh et ei saa magada. Milleks see kool siis on ?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tagumine pink ja kellegi pikemakasvulise taha istuda ja..märts 30, 2006 at 4:11 p.l. #78054St
MemberMida teeb magamatus tervisele? Lugu nii, mõnikord juhtub et jääb enne tööd magamata st. tõusen hommikul üles, käin jõusaalis ja ujumas siis kodus aga ei tule und. Kell 8 pean tööle minema ja siis hommikul peale tööd on tunne nagu oleks purjus.
märts 30, 2006 at 4:15 p.l. #78055RaUl88
Memberhttp://www.amazon.ee/main.php?main=artikke…w=1&textID=2760
siin juttu magamisest!
märts 30, 2006 at 7:09 p.l. #78087Kurupt
Memberendale meeldib pärast trenni magada:)
aprill 2, 2006 at 10:07 p.l. #78494gmaster
Memberendale meeldib pärast trenni magada:)sama siin, peale trenni pean vähemalt 30-40 min uinaku tegema, muidu olen pärast tööl täielik zombie
aprill 3, 2006 at 12:06 e.l. #78503wicked
Membervahel kui teen kaks trenni mitu päeva jutti siis ikka trennide vahel tuleb tukk peale, kuid üldiselt magan öösiti, oma 6-8 tundi olenvalt vajadusest.
veebruar 12, 2013 at 6:52 e.l. #290942rait83
MemberPeale süsivesikurikka toidu söömist lahkuvad aminohapped insuliini toimel verest ja sisenevad lihaskoesse. Ajju jõuab rohkem trüptofaani ja muutub seal serotoniiniks. Serotoniin osaleb unemehhanismides ja avaldab uniseks tegevat toimet. Uinak võiks teha peale söömist.
Mul on uni täiesti paigast. Jõudsin googeldades serotoniinini:
Uuringud on näidanud, et dieedid, mis sisaldavad suures koguses süsivesikuid ning vähesel hulgal proteiini, tõstavad serotoniini taset sekreteerides insuliini.[6] Pikaajaline insuliini hulga tõstmine võib aga esile kutsuda insuliini resistentsuse, ülekaalu ning teist tüüpi diabeedi ja madalama serotoniini taseme. Lihased kasutavad paljusid aminohappeid peale trüptofaani, mistõttu on meestel serotoniini tase kõrgem kui naistel.[7]
Minu toitumine on ikka vastupidine, rohkem valku ja mõõdukalt süsivesikuid. Aga kas sellest ei või tuleneda serotoniini taseme langus ja läbi selle probleemid unega?
veebruar 12, 2013 at 7:32 e.l. #319681Archangel
MemberMadal süsivesikute tarbimine võib kindlasti erinevaid probleeme põhjustada. Täpseid vastuseid on raske anda palju see sind spetsiifiliselt mõjutab – seega tee mingi lühikene katseperiood, kus tõsta süsivesikute hulka. Ilmselgelt langeta siis valgu/rasvade kogust kui võimalik, et kaloraaž paigast ei läheks. Arvatavasti võid juurde võtta veekaalu omajagu, kui asud süsivesikuid lisama – aga seda pole vaja muidugi põdeda.
Insuliini resistentsuse üle aktiivne sportlane mõtlema üldjuhul ei pea. See on istuva eluviisi ja kuhjadega süsivesikuid igapäevaselt üle söövate inimeste probleem.
veebruar 12, 2013 at 9:14 e.l. #336653rait83
MemberJah, võiks ka seda proovida.
Mäletan, et mul on uneprobleeme olnud ka enne, kui raskeid jõutreeinguid alustasin. Seega kõike ületreeningu kaela ajada ma ei saa kuidagi. Uni on küll kehv ja kerge stress on peal aeg ajalt, kuid trennis taandarengut siiski pole. Seega ma ise julgen väita, et põhjus ei saa olla ainult ületreeningus.
Aga mis seal ikka, tuleb otsida professionaalset abi.
veebruar 12, 2013 at 9:20 e.l. #336654Archangel
MemberEks uneprobleeme on mitmesuguseid ning kõike toitumisega mõjutada ei annagi. Eestis peaks unekliinikuid tegelikult olema küll. Kiire googeldamine andis selle näiteks:
veebruar 12, 2013 at 6:18 p.l. #336699martinkink
MemberMagamisele pidi aitama kui trennid hommikuseks viia, mitte õhtul trenni teha. Kui võimalik muidugi see on tööinimestele, kuid minul see aitas.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.