Madalalaubalisus!
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Madalalaubalisus!
- This topic has 145 replies, 55 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
arrow.
-
AutorPostitused
-
märts 10, 2009 at 7:16 e.l. #185833
JamesC
MemberMul selliseid lööma insidente päris kõvasti juhtunud… mitte et oleks ise alustanud… aga ise jäin süüdii, on see eesti kohtusüsteem ikka p**der!
Kõigepealt viimasest sündmusest sügisel… kui kõndisime niisama linnas ajasime sõpradega juttu… ,kes suitsetas, kes mitte ühe korraga hüppab vastu oma küla mees… loomulikult nädalas korra teda näen tean kes ta on, siis hakkab segast panema et mis te siin jällitate noori tüdrukuid… annan kohe tappa väää… suutsin rahulikuks jääda, kuna polnud mõtet ärrituda. mees oli alkoholist üle tõmmanud… siis hakkasin ise küsimusi esitama, et mis tüdrukuid? Mees ei saanud siis enam enda jutule ega minu jutule sotti pihta. ja hakkas käised üles keerama… sain aru et läheb vist “vere” valamiseks… korraga paugatas pähe”idee” hakkata põuest võtma aeglaselt”Mr beani relv” senikaua kui ma jõudsin käe põue tasku panna oli vend auto peale ja lapatsi põhja vahetanud… teised kes muinuga pundis olid… olid nii ära ehmunud et, ei osanud sõnagi öelda… nalja kahh
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga mul on neid juhtumeid kõvasti… koolis on mul selliseid insidente juhtunud mis jube… neid jääkski kirjutama…märts 10, 2009 at 8:39 e.l. #185839KennyLumiste
MemberKunagi nägin ABC saatejuhi John Quinones varjatud kaamera saadet “Mida sina teeksid?” ja seal oli lõik kus “mustanahalised” mees ja naine vaidlesid omavahel avalikus pargis ja mida siis teised sellest arvasid.
Verbal and Physical Abuse in the Park:
The set up of this experiment found a couple arguing in the park with the man getting more verbally aggressive and starting to get physical.
Many people would stop and stare and even shout out from across the park, but only 1 woman had the courage to stop and do something.
Tammy appeared on the show saying she felt it was what she had to do - she decided to stay with the woman until help came,
and even told the man that she wasn't afraid of him.
Karen, the actress, said after 5 hours it was hard to separate herself from the situation and was moved my Tammy's actions.
Karen expressed that the comments from some of the people in the park making calls were to "take it somewhere else"
as if it were ok to do not in public or "these people" since the couple was black.
John shared that the comments were different depending on the race of the couple in the experiment,
as if it were acceptable for a black man to abuse his partner.
It shows a lot about Tammy's character that 58 people passed by and she was the only person to do something.Ma arvan, et eestlaste puhul on ka probleemiks ükskõiksus (neutraalsus). Et kui keegi eestlane saab peksa, siis teine kaasmaalane ei astu appi, mõnikord ei viitsita isegi abi kutsuda. Samas olukorras venelane osutaks oma „abistava käe“ peksajale lisaks. Me võime siin silma kinni pigistada aga kahjuks nii need asjad on.
Nagu ka eelnevalt mainiti, mõned lihtsalt tõmbavad jamasi ligi. Täiesti päri sellega.
SA ju võid arvata, et oled suur ja tugev, kuid Narva, Sillamäe, Jõhvi või Kohtla-Järve öökluppi minnes pole mõtet „Eesti asja“ ajama hakata kui SA oled vähemuses.
Kui sa aga oled kellegi kohaliku „autoriteediga“, siis sind ei puutu mitte keegi, samas siin võib tekkida teine probleem – sa ei suuda enam nendega võidu vodkat juua. Konkreetne olukord oli mu Töökaaslastel, kes läksid kliendivisiidile Narva. Õhtul mindi baari ja telliti joogid. Natukene hiljem liitus nendega ka Klient, kelle juurde külla mindi. Klient oli väga üllatunud, et miks nad enda joogi eest ise maksid. Klient läks baari omaniku juurde ja ütles, et tegemist on tema sõppradega Tallinnast ning neile peavad olema joogid tasuta. Selle peale tuli ettekandja Töökaaslaste juurde ja maksis sularahas raha tagasi. Peale neljandat päeva Töökaaslased enam ei jaksanud vodkat juua ja telefonitsi naistele kodus seletada, et nad on ikka veel „kliendivisiidil“ Narvas.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei saa väita, et Ida-Virumaal oleks ainult pätid, l*tsid ja narkomaanid. Tegelikult on seal väga palju ka toredaid vene rahvusest kodanike. Lihtsalt neile tuleb vähem vodkat anda ja asi ongi kontrolli all. Teatavasti on Eestis peksupealinn üleüldse – Pärnu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2009 at 8:42 e.l. #185840masterofceremony
MemberMul üks parimaid seiku, mis meelde tuli selle koha pealt juhtus ca 5a tagasi. Sel ajal saalis, ega kusagil ei käinud. Olen lihtsalt koguaeg selline juba kondist tugevam olnud ja eks see ole ka päris tihti päästnud selliste olukordade tekkimisest. Aga see selleks.
Sõidan autoga, sel ajal oli mul Saab 99 ja sellel oli juhiistme põhi ära vajunud, nii, et mul põhimõtteliselt paistis küljeaknast välja vaid peanupp. Kui Tallinnas Kaarli kiriku juurest tahad Luise tänavale saada, siis vaja võtta kas keskmine või parempoolne rada. Mina olin keskmisel rajal ja parempoolne rada oli täiesti tühi. Ja siis mingi vene vant, rahvus selgus pärast, hakkab mulle lambist vasakult autoga sisse pressima ja nähes, et ma teda ette ei lase, siis hakkas kätega vehkima. Luise tänavale jõudes keeras ta oma auto mulle risti teele ette, mõtlesin veel, et äsaks sisse, kuna Saab’i esiots on ikka tunduvalt kõvem, kui tema auto külg, aga otsustasin ikkagi igaks juhuks peatuda ja vaadata kuidas sündmused arenevad. Nüüd siis algas komöödia. Tumendatud klaasidega autost hüppas tohutu inertsiga välja mingi ca 160 cm vene jorss, oksad mega laiali ja käed rusikas ja käisid nagu tuuleveskid ning sõimas midagi. Ma kerisin siis selle peale akna alla. Vana selle peale, et a’la tule välja ja oii blääd kuidas ma pidavat kohe peksa saama. Ma ütlesin talle rahulikult, et kui tal midagi öelda mulle on, siis tehku seda eesti keeles. Temapoolne monoloog loomulikult vene keeles ja minu see ainuke lause selles intsidendis eesti keeles. Selle peale, et ma temaga julgesin eesti keeles rääkida ajas teda veelgi vihasemaks ja käed hakkasid veel kiiremini tuuleveskeid tegema. Ärme unusta sellel ajal fakti, et tänu ära vajunud juhiistme põhjale paistsin ma talle autos istudes arvatavasti 1,5 meetrine. Peale tema veelgi vihasemaks muutumist otsustasin siis autost välja astuda. Panin siis vasaku jala autost välja ja hakkasin vaikselt ennast püsti ajama ja mida rohkem ma autost välja sain, seda väiksemaks jäi selle vene jorsi tuuleveskite amplituud ja seda vaiksemaks võttis tooni. Kui ma siis lõpuks püsti sain, siis astus vana veel vaikselt sõimates kiirelt autosse ja sõitis kummi vilisedes minema
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Ma istusin siis rahulikult autosse tagasi ja jätkasin sõitu. Elu nagu Ameerikas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2009 at 9:11 e.l. #185847Pjoonas
MemberPäris ulme kogemused ikka ,õnneks pole ise kogenud midagi sellist
märts 10, 2009 at 9:55 e.l. #185856Aile
MemberMul üks parimaid seiku, mis meelde tuli selle koha pealt juhtus ca 5a tagasi. Sel ajal saalis, ega kusagil ei käinud. Olen lihtsalt koguaeg selline juba kondist tugevam olnud ja eks see ole ka päris tihti päästnud selliste olukordade tekkimisest. Aga see selleks.Sõidan autoga, sel ajal oli mul Saab 99 ja sellel oli juhiistme põhi ära vajunud, nii, et mul põhimõtteliselt paistis küljeaknast välja vaid peanupp. Kui Tallinnas Kaarli kiriku juurest tahad Luise tänavale saada, siis vaja võtta kas keskmine või parempoolne rada. Mina olin keskmisel rajal ja parempoolne rada oli täiesti tühi. Ja siis mingi vene vant, rahvus selgus pärast, hakkab mulle lambist vasakult autoga sisse pressima ja nähes, et ma teda ette ei lase, siis hakkas kätega vehkima. Luise tänavale jõudes keeras ta oma auto mulle risti teele ette, mõtlesin veel, et äsaks sisse, kuna Saab’i esiots on ikka tunduvalt kõvem, kui tema auto külg, aga otsustasin ikkagi igaks juhuks peatuda ja vaadata kuidas sündmused arenevad. Nüüd siis algas komöödia. Tumendatud klaasidega autost hüppas tohutu inertsiga välja mingi ca 160 cm vene jorss, oksad mega laiali ja käed rusikas ja käisid nagu tuuleveskid ning sõimas midagi. Ma kerisin siis selle peale akna alla. Vana selle peale, et a’la tule välja ja oii blääd kuidas ma pidavat kohe peksa saama. Ma ütlesin talle rahulikult, et kui tal midagi öelda mulle on, siis tehku seda eesti keeles. Temapoolne monoloog loomulikult vene keeles ja minu see ainuke lause selles intsidendis eesti keeles. Selle peale, et ma temaga julgesin eesti keeles rääkida ajas teda veelgi vihasemaks ja käed hakkasid veel kiiremini tuuleveskeid tegema. Ärme unusta sellel ajal fakti, et tänu ära vajunud juhiistme põhjale paistsin ma talle autos istudes arvatavasti 1,5 meetrine. Peale tema veelgi vihasemaks muutumist otsustasin siis autost välja astuda. Panin siis vasaku jala autost välja ja hakkasin vaikselt ennast püsti ajama ja mida rohkem ma autost välja sain, seda väiksemaks jäi selle vene jorsi tuuleveskite amplituud ja seda vaiksemaks võttis tooni. Kui ma siis lõpuks püsti sain, siis astus vana veel vaikselt sõimates kiirelt autosse ja sõitis kummi vilisedes minema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Ma istusin siis rahulikult autosse tagasi ja jätkasin sõitu. Elu nagu Ameerikas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Arvuti taga istudes on see igastahes v2gagi l6bus lugu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2009 at 10:57 e.l. #185876smack
MemberMuideks igaüks, kes väitis, et temaga tuldi tüli norima ja ta oleks tahtnud nii väga agressorile vastu hambaid panna aga neid nii palju jne, siis unistage edasi. Pakun, et süda oli saapasääres, adrekas laes, ja ei mõistnud sittagi kuni olid tülist piisavalt kaugele eemaldunud.
märts 10, 2009 at 11:00 e.l. #185877smack
MemberMul üks parimaid seiku, mis meelde tuli selle koha pealt juhtus ca 5a tagasi. Sel ajal saalis, ega kusagil ei käinud. Olen lihtsalt koguaeg selline juba kondist tugevam olnud ja eks see ole ka päris tihti päästnud selliste olukordade tekkimisest. Aga see selleks.Sõidan autoga, sel ajal oli mul Saab 99 ja sellel oli juhiistme põhi ära vajunud, nii, et mul põhimõtteliselt paistis küljeaknast välja vaid peanupp. Kui Tallinnas Kaarli kiriku juurest tahad Luise tänavale saada, siis vaja võtta kas keskmine või parempoolne rada. Mina olin keskmisel rajal ja parempoolne rada oli täiesti tühi. Ja siis mingi vene vant, rahvus selgus pärast, hakkab mulle lambist vasakult autoga sisse pressima ja nähes, et ma teda ette ei lase, siis hakkas kätega vehkima. Luise tänavale jõudes keeras ta oma auto mulle risti teele ette, mõtlesin veel, et äsaks sisse, kuna Saab’i esiots on ikka tunduvalt kõvem, kui tema auto külg, aga otsustasin ikkagi igaks juhuks peatuda ja vaadata kuidas sündmused arenevad. Nüüd siis algas komöödia. Tumendatud klaasidega autost hüppas tohutu inertsiga välja mingi ca 160 cm vene jorss, oksad mega laiali ja käed rusikas ja käisid nagu tuuleveskid ning sõimas midagi. Ma kerisin siis selle peale akna alla. Vana selle peale, et a’la tule välja ja oii blääd kuidas ma pidavat kohe peksa saama. Ma ütlesin talle rahulikult, et kui tal midagi öelda mulle on, siis tehku seda eesti keeles. Temapoolne monoloog loomulikult vene keeles ja minu see ainuke lause selles intsidendis eesti keeles. Selle peale, et ma temaga julgesin eesti keeles rääkida ajas teda veelgi vihasemaks ja käed hakkasid veel kiiremini tuuleveskeid tegema. Ärme unusta sellel ajal fakti, et tänu ära vajunud juhiistme põhjale paistsin ma talle autos istudes arvatavasti 1,5 meetrine. Peale tema veelgi vihasemaks muutumist otsustasin siis autost välja astuda. Panin siis vasaku jala autost välja ja hakkasin vaikselt ennast püsti ajama ja mida rohkem ma autost välja sain, seda väiksemaks jäi selle vene jorsi tuuleveskite amplituud ja seda vaiksemaks võttis tooni. Kui ma siis lõpuks püsti sain, siis astus vana veel vaikselt sõimates kiirelt autosse ja sõitis kummi vilisedes minema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui pikk sa olid siis?
märts 10, 2009 at 11:17 e.l. #185880jrx
MemberMuideks igaüks, kes väitis, et temaga tuldi tüli norima ja ta oleks tahtnud nii väga agressorile vastu hambaid panna aga neid nii palju jne, siis unistage edasi. Pakun, et süda oli saapasääres, adrekas laes, ja ei mõistnud sittagi kuni olid tülist piisavalt kaugele eemaldunud.See on tõsi. Reaktsioon sellistel hetkedel on midagi, mille jaoks üks-ühele valmistuda ei ole võimalik.
märts 10, 2009 at 11:32 e.l. #185882krut949
MemberKa hr Kiivikas siin sõna võttis , et tema pole sellistesse situatsioonidesse sattunud. Täpselt sama siin. Olen käinud Narvas Genevas pidutsemas ja Mammastes klubis Life, Pärnus Strandis ja mitmetes Tallinna klubides. Osadel juhtudel tungitakse kindlasti kõikidele kallale (ajukääbikutest jobud), kuid enamjaolt annab rünnatava kehakeeles midagi teada, et ta kardab vmt. Kas pole piisavalt enesekindla hoiakuga või midagi sellist. Endaga on norima tuldud ka näiteks Tartu kesklinnas Ristiisa pubis, kuid ka seegi kord sai asjad rahulikult läbi räägitud. tundub, et tuleb lihtsalt valida, kuhu lähed ja kuidas seal käitud. Nagu mõnedki siin komminud on, tuleb võtta üle “karja” käitumismaneerid ja mitte eristuda massist. Siis lihtsam elada. Või on tõesti tegemist treenitusega, mis mind halvast hoiab. Olen 1,82m pikk ning kaalu 92 kg
märts 10, 2009 at 11:39 e.l. #185888Aile
MemberSee on tõsi. Reaktsioon sellistel hetkedel on midagi, mille jaoks üks-ühele valmistuda ei ole võimalik.…ja rynnatakse ikka ainult eeldusega, et vasturynnakut ei tule.
märts 10, 2009 at 12:29 p.l. #185901kame
ModeratorJulgen väita, et enamus siin olevatest nn. probleemidest on välditavad: alustaks lihtsa ja siira vabandusega. Tegid midagi kellegi arust valesti:,,VABANDUST´´ ja kõnni edasi – keegi ei jookse järgi a´la tont tule siia.
Vaimne üleolek on iga konflikti võidu võti, olgu võit füüsiliselt või sõnaliselt saavutatud. Võin ka garanteerida 99% tõenäosusega, et kui sina kodanikule kolakat ei anna, teeb seda keegi teine.
Toon ühe lihtsa näite ka elust enesest: sõber, kes Eestisiseselt on kõrgel tasemel võitleja (rohkem ei täpsusta), satub ka olukordadesse aegajalt – kahel korral sai 3 kuti korraga temalt nahutada ja peale selle veel siin seal ja kolmandas kohas – lõuapoolikud ja ülbitsejad saavad igalpool. Samas ise oma nn. vabandustega kõnnin igalt poolt puhtana läbi ja fakt on, et ka Eesti võitlejate paremik võib saada seljatagant pihta, aga nn. vabandaja seda saab vähem.
PS- Et mitte tekitada väärarusaamu, siis ma ei räägi mingist anna andeks palun asjast vaid neutraalsest vabandusest nagu see toimib näiteks Inglismaal või Iirimaal kaubanduskeskusi külastades: SRY and GO. Ja saan garanteerida rahulolu tunde peale seda. Tuleb teha vahet argusel ja uhkusel – kas suvaline kukk üldse väärib minu ajanatukest? Olen kakelnud ja kõik korrad võitnud ka… aga see ei ole alatiseks kindel ega jätkusuutlik, seega ajast kui vastutan rohkemate inimeste eest, kui vaid minu pers… ja rahakott, olen ka mõistlikum.
Naiste teemast niipalju, et kui mehe naine jalutab mööda klubi ringi ja mees otsib sõpradega probleeme, siis ehk ongi naisel aeg uus mees otsida. Samas on juhtunud, et väga täis klubis tuli mingi sell minu naise tuharate taha oma pisikest hööritama, samal ajal kui olime ise käest kinni ja kutt sai ilusti aru, et aeg on koju minna…
Loo moraal – naise eesti tapa aga muidu ole vait
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> See vaid minu nägemus. Ilusat rahulikku päeva Teile härrased
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2009 at 12:44 p.l. #185907jrx
MemberLoo moraal – naise eesti tapa aga muidu ole vaitSellisel kujul see küll aasta moraal
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2009 at 12:53 p.l. #185914Blackdom
MemberSee on tõsi. Reaktsioon sellistel hetkedel on midagi, mille jaoks üks-ühele valmistuda ei ole võimalik.Mitte kõigi jaoks pole see ka päris võimatu. Iseenda meeleseisundite teadliku suunamisega on ju tegeldud juba päris ammu, näiteks budismis läbi meditatsioonide – üks kasulik harjutus on näiteks rahus viibimine, seisund, mida oskavad treenitud meeltega praktiseerijad üsna lihtsalt esile kutsuda ka väljaspool meditatsiooniruumi. Algajatele on see muidugi väga raske. Vähemalt teatud piirini on võimalik ankurdada mõningaid reflekse mingite situatsioonide jaoks ning ka seda, et iga asja peale ülemäära endast välja ei läheks. Suur osa reflekse (nii psühholoogilised kui ka sellest tulenevalt käitumuslikud) ankurduvad niikuinii elu jooksul läbi kogetu automaatselt alateadvusesse, aga seda protsessi saab vähemalt teatud määral ka ise juhtida. Üldiselt inimesed enesele teadvustamata seda protsessi ise juhivadki. Olete ju kuulnud fraasi “inimene on oma harjumuste ohver”.
Konkreetselt tänavakakluste telgitagustega on põhjalikumalt tegelenud Richard Grannon ( http://www.streetfightsecrets.com/ )
Mõned videolõigud kah lisaks:
http://www.youtube.com/watch?v=1UapkfpGktQ…t=1&index=3
http://www.youtube.com/watch?v=shPj5xidsQo…feature=related
märts 10, 2009 at 1:08 p.l. #185917TaaviI
MemberPäris naljakas teema
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Hea lugeda!Madalalaubalisi jagub meil ja ka võõrsil küllalt. Ise üritan neist lihtsalt üle olla/targem, ei haaku ma kinni mingi odava sõna kolksu taha. Nagu keegi ees pool kõnelejatest rääkis…ütle sry ja jaluta edasi! Kui tõesti kisub jamaks siis alati arvestan enda jõudude/varudega, isegi kiireid jalgu olen kasutanud, kui olukord valusaks on muutunud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2009 at 1:24 p.l. #185920jrx
MemberMitte kõigi jaoks pole see ka päris võimatu. Iseenda meeleseisundite teadliku suunamisega on ju tegeldud juba päris ammu, näiteks budismis läbi meditatsioonide – üks kasulik harjutus on näiteks rahus viibimine, seisund, mida oskavad treenitud meeltega praktiseerijad üsna lihtsalt esile kutsuda ka väljaspool meditatsiooniruumi. Algajatele on see muidugi väga raske. Vähemalt teatud piirini on võimalik ankurdada mõningaid reflekse mingite situatsioonide jaoks ning ka seda, et iga asja peale ülemäära endast välja ei läheks. Suur osa reflekse (nii psühholoogilised kui ka sellest tulenevalt käitumuslikud) ankurduvad niikuinii elu jooksul läbi kogetu automaatselt alateadvusesse, aga seda protsessi saab vähemalt teatud määral ka ise juhtida. Üldiselt inimesed enesele teadvustamata seda protsessi ise juhivadki. Olete ju kuulnud fraasi “inimene on oma harjumuste ohver”.Konkreetselt tänavakakluste telgitagustega on põhjalikumalt tegelenud Richard Grannon ( http://www.streetfightsecrets.com/ )
Mõned videolõigud kah lisaks:
http://www.youtube.com/watch?v=1UapkfpGktQ…t=1&index=3
http://www.youtube.com/watch?v=shPj5xidsQo…feature=related
Reflekside ankurdamine ja ankurdumine… kuskohas sa selliseid termineid oled õppinud:)
Veel üks video “streetfightsecretsist”
Jätaks ulme ikka ulmevaldkonda:)
Ja NLP’st võib lugeda näiteks siit NLP skeptika
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.