Madalalaubalisus!
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Madalalaubalisus!
- This topic has 145 replies, 55 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
arrow.
-
AutorPostitused
-
märts 8, 2009 at 1:21 p.l. #185496
Heix89
MemberHuvitav ei ole mul selliseid juhuseid ette tulnud nagu te siin kirjutate.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ott, sa oled tuntud nägu ja omajagu lihastes. Keskmise jõmmi ehmatab muskel ära lihtsalt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aile juttu enesekaitsest lugedes tuli meelde üks kummaline nähtus. Rakvere on suhteliselt väike linn ja jutud ühe või teise inimese tegemistest levivad siin üsna kiiresti. Kui mina kunagi ammu võitlusspordiga tegelema hakkasin, oli see kohalikel jõmmidel mingit teedpidi kähku teada. Miskipärast muutusin ma kohe atraktiivseks tülinorimisobjektiks – mitu korda tekkis situatsioone, kus tuldi minuga kaklust otsima eesmärgiga tõestada, et ollakse minust kui võitlusspordiga tegelejast üle. Mõistus-mõistus, tule koju…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ükskord aastavahetusel sattusin üksi kesklinna poole jalutades kambaga vastamisi. Järgnes väike rüselus ja see n-ö ninamees ootas, et ma talle kallale sööstaks (ta sõbrad ümbritsesid mind, et õigel hetkel rünnata). Sain jalalöögi kõhtu, aga kuna jõudsin õigel ajal kõhulihaseid pingutada, ei teinud see suuremat kahju. Neelasin ego olla ja jäin rahulikuks – teadsin, et võin selle tegelase paari tugeva löögiga ohutuks teha, aga olukorda hinnates poleks see kõige targem tegu olnud. Mind jäeti rahule ja jalutati võidurõõmsalt edasi…vanad arvavad vist senimaani, et panid mind paika.Niisiis…vahel mõtlen: olen aja jooksul üht-teist õppinud, keskmisest paremas füüsilises vormis ja vajadusel suudaksin tülinorija üsnagi kakti teha. Ometi pole ma neid oskusi (v.a 1-2 ekstreemset olukorda) rakendanud. Tollele aastavahetusele tagasi mõeldes – äkki oleks siiski pidanud? Siis oleks need tüübid, või vähemasti see ninamees, äkki natukenegi õpetust saanud. Mind ei huvitanudki niiväga see, et ma oleks ise ülejääund kamba käest kere peale saanud…mind hoidis tagasi teadmine, et paar tugevat lööki ja vend liigub sündmuskohalt minema ainult kiirabiga. Tahan ma kellegi sandistamist enda südametunnistusele? Ei.
Ja nii jõuamegi surnud ringini. Mind hoiab kaine mõistus tagasi ja jõmmid saavad tuult tiibadesse, et järgmisi tülisid otsima minna… Võta näpust – milline minupoole käitumine siis õige oleks olnud?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2009 at 1:45 p.l. #185502timo116
MemberOi kust mulle meeldivad venelased
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga noh, mis ikka, kui sa tundud väheke väiksem olevat, siis on kõik kõvad mehed midagi ütlema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2009 at 1:55 p.l. #185505Kristjan-Johannes Konsap
Member……….Nägin nüüd eelmisel suvel seda esimest “kargajat” Tallinnas ja irvitasin omaette. Läksin siis tema poole ja mehe nägu läks jube kaameks (selleks ajaks kaalusin 85kg). Istusin baltas siis tema kõrvale , võtsin ümbert kinni(käe üle õla) ja küsisin , et kas sa mulle jäätist ei taha osta wä
Aga kahjuks saabus tema rong ja ta pidi minema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei salli absoluutselt neid kambajõmme..
Midagi nii naljakat kui see lugu pole ma see nädal veel vist lugenud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Mis ma oskan öelda – tegijal juhtub nii mõndagi.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2009 at 2:15 p.l. #185507Lemka
MemberHeix89, kus mängisid eile piljardit?
märts 8, 2009 at 2:25 p.l. #185508Samakamees
MemberOtt, sa oled tuntud nägu ja omajagu lihastes. Keskmise jõmmi ehmatab muskel ära lihtsalt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aile juttu enesekaitsest lugedes tuli meelde üks kummaline nähtus. Rakvere on suhteliselt väike linn ja jutud ühe või teise inimese tegemistest levivad siin üsna kiiresti. Kui mina kunagi ammu võitlusspordiga tegelema hakkasin, oli see kohalikel jõmmidel mingit teedpidi kähku teada. Miskipärast muutusin ma kohe atraktiivseks tülinorimisobjektiks – mitu korda tekkis situatsioone, kus tuldi minuga kaklust otsima eesmärgiga tõestada, et ollakse minust kui võitlusspordiga tegelejast üle. Mõistus-mõistus, tule koju…
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ükskord aastavahetusel sattusin üksi kesklinna poole jalutades kambaga vastamisi. Järgnes väike rüselus ja see n-ö ninamees ootas, et ma talle kallale sööstaks (ta sõbrad ümbritsesid mind, et õigel hetkel rünnata). Sain jalalöögi kõhtu, aga kuna jõudsin õigel ajal kõhulihaseid pingutada, ei teinud see suuremat kahju. Neelasin ego olla ja jäin rahulikuks – teadsin, et võin selle tegelase paari tugeva löögiga ohutuks teha, aga olukorda hinnates poleks see kõige targem tegu olnud. Mind jäeti rahule ja jalutati võidurõõmsalt edasi…vanad arvavad vist senimaani, et panid mind paika.Niisiis…vahel mõtlen: olen aja jooksul üht-teist õppinud, keskmisest paremas füüsilises vormis ja vajadusel suudaksin tülinorija üsnagi kakti teha. Ometi pole ma neid oskusi (v.a 1-2 ekstreemset olukorda) rakendanud. Tollele aastavahetusele tagasi mõeldes – äkki oleks siiski pidanud? Siis oleks need tüübid, või vähemasti see ninamees, äkki natukenegi õpetust saanud. Mind ei huvitanudki niiväga see, et ma oleks ise ülejääund kamba käest kere peale saanud…mind hoidis tagasi teadmine, et paar tugevat lööki ja vend liigub sündmuskohalt minema ainult kiirabiga. Tahan ma kellegi sandistamist enda südametunnistusele? Ei.
Ja nii jõuamegi surnud ringini. Mind hoiab kaine mõistus tagasi ja jõmmid saavad tuult tiibadesse, et järgmisi tülisid otsima minna… Võta näpust – milline minupoole käitumine siis õige oleks olnud?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui olukord just väga ekstreemne pole , siis ei tohi mitte mingil juhul rünnata , kuna Eestis saab karistada see , kes teist vigastas…vahet pole kas enesekaitse või mitte , vigastaja saab ikka kogu s*ta enda kaela
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2009 at 2:32 p.l. #185510timo116
MemberKui olukord just väga ekstreemne pole , siis ei tohi mitte mingil juhul rünnata , kuna Eestis saab karistada see , kes teist vigastas…vahet pole kas enesekaitse või mitte , vigastaja saab ikka kogu s*ta enda kaela
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kahjuks on jah nii, Eesti Vabariigi õigussüsteem on üldse väga mööda kahjuks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2009 at 3:40 p.l. #185519jrx
MemberMinul pole kunagi midagi sellist ette tulnud. Suht pisike poiss olen:)
märts 8, 2009 at 4:08 p.l. #185529Heix89
MemberHeix89, kus mängisid eile piljardit?Algul Virmas, siis kolisime Bowlingusse ja lõpetasime karvaste pubina tuntud Kära Kantsis, mis on üks rahumeelsemaid kohti.
märts 8, 2009 at 4:09 p.l. #185530Samakamees
MemberMinul pole kunagi midagi sellist ette tulnud. Suht pisike poiss olen:)Vaesed nagad , kui nad peaksid sinu kallal nokkima tulema
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2009 at 4:17 p.l. #185532Sir
MemberVaesed nagad , kui nad peaksid sinu kallal nokkima tulema
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vaevalt, et oma võimeid hästi tundev inimene neid vaeseid rullnokkasid väga lõhkuma hakkaks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Samas muidugi kui on vaja lollile kohta kätte näidata, siis tõenäoliselt kõige efektiivsem olekski rahulikult rääkida, et pole eriti mõtet tõmblema hakata ja kui siis ikka proovib, siis ilusti mingisse valuvõttesse väänata ja sama rahulikult edasi rääkida. Küsida viisakalt, et kas ta nüüd ise ka nõustub, et pole mõtet tõmmelda jne. Sellise esineja eesmärk ongi ju šõu ja see oleks päris lahe šõu ta sõpradel vaadata, järgmine kord ikka mõtleks enne ülbama hakkamist, et kas see on ikka see sõu mida ma sõpradele näidata tahan
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>peace
märts 8, 2009 at 4:17 p.l. #185534Heix89
MemberKui olukord just väga ekstreemne pole , siis ei tohi mitte mingil juhul rünnata , kuna Eestis saab karistada see , kes teist vigastas…vahet pole kas enesekaitse või mitte , vigastaja saab ikka kogu s*ta enda kaela
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oleneb vigastamisest. Võid vigastada…aga seadusega sätestatud hädakaitse piiri ei tohi ületada. St et neutraliseerid ohu ja sellega asi piirdubki – vältimaks omakohust.
märts 8, 2009 at 4:24 p.l. #185537Sir
MemberHädakaitse peaks vist tähendama seda, et ei tohi rohkemat teha kui see mis oleks võin sinuga juhtuda. Ei tea kas just sellist järeldust teha sab, aga selle loogika järgi kui keegi kavatseb sul kaikaga pea lõhki lüüa, siis kui hakkama saad, võid talt selle kaika ära võtta ja hoopis tal vastu kuppu virutada ja seaduse silmis asi aus:D
peace
märts 8, 2009 at 4:34 p.l. #185542timo116
MemberOleneb vigastamisest. Võid vigastada…aga seadusega sätestatud hädakaitse piiri ei tohi ületada. St et neutraliseerid ohu ja sellega asi piirdubki – vältimaks omakohust.Ja kui sul on õpitud võitluskunsti, või siis saadud mingisugune eriväljaõpe, siis seda arvestatakse ka veel sinu kahjuks, kui liigseid vigastusi tekitada…
märts 8, 2009 at 4:46 p.l. #185543Vägivaldur
MemberJu siis mõnda ei ole vanemad piisavalt lapsepõlves kallistanud…või on liiga palju kallistanud. Väiksemates kohtades on see tunne tugevam, et võõrastele tuleb kolakat anda. Ja muide – see pole üldse mingi Eestis ainuesinev nähtus.
märts 8, 2009 at 4:52 p.l. #185544jrx
MemberOma võimeid hästi tundev inimene teab ka seda, et võitlus on üks tõenäosuslik asi ja seega on targem seda vältida ükskõik kui suur ülekaal ka endal tundub olevat (kas siis oskuste või kaaskonna vms osas)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.