Maailmameistri tõde ja õigus!
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Maailmameistri tõde ja õigus!
- This topic has 213 replies, 81 voices, and was last updated 19 years, 11 months tagasi by
crawe.
-
AutorPostitused
-
veebruar 28, 2006 at 1:41 e.l. #72780
Penzo
MemberET… siin on küll asi suhteliselt selge.
See, et profikulturismis ilma keelatud aineteta tippu jõuda pole võimalik, on laialt teada. Võtavad kõik. Iga sportlane oma riisikol. Kui jääb vahele, vastutab ise ja kannab karistust. See on üks asi.
See, et Eesti spordialaliidu president tunnistab, et on (olles samaaegselt tegev alaliidu presidendina) andnud teadlikult keelatud dopingaineid sportlastele, vähe sellest, tegelenud metoodiliselt dopinguainete salamüügiga, see on teine asi. Sellise asja eest on tõenäoline kriminaaljuurdluse alustamine, halvima stsenaariumi korral ka kriminaalkaristus. Tokko pääseb sellest praegu ilmselt puhtalt tänu kuriteo aegumisele. Siin peab natuke seadusi vaatama. Või kas pääseb. Ei tea praegu peast, mis astme kuritegude alla see kuulub.
Patukahetsus on tore asi ja inimlikus plaanis on see kergendav asjaolu. Kuid see pole vastutus tehtud tegude eest. Mina pole kulturist, kuid olen spordiga siiski piisavalt tegelenud, et arvata: Tokko avalik ülestunnistus on paras pauk kõikidele spordiga seotud inimestele. Pole kahtlust, et siinne “räägime niisama foorumis juttu” teema kistakse ajakirjanduses suurelt üles.
Minu soovitus Tokkole oleks lühike:
– Juba täna, s.t. teisipäeval esitada tagasistumisavaldus EKFL presidendi kohalt.
– Peatada paariks aastaks igasugune spordijuhtimisega seotud tegevus.
Kui Tokko ise seda kiirelt ei tee, siis tõmbab meedia kahtlemata ta tükkideks, hakates uurima ka Kiivikase dopingupuhtust, lisaks Robocopi omanikkonna ja EKFL juhatuse vahelist seost. Oma ülestunnistusega on Tokko teinud seega lisaks endale ja kulturismile karuteene Kiivikasele, kelle kohal ripub nüüd samuti dopingukahtlus (vähemalt ühel puhul) – kuna Tokko tunnistas mõlemale sportlasele keelatud ainete andmist.
Ilmselt Tokko ei adu veel adekvaatselt skandaali suurust. Väga rumal on oodata alaliidu juhina kuni skandaal täies mahus käima läheb. Ja ta kahtlemata läheb.
veebruar 28, 2006 at 4:56 e.l. #72781veebruar 28, 2006 at 6:32 e.l. #72782Baracus
Memberma ei saa aru miks tokko üle tunnistas poleks seda teinud oleks kõik vanaviisi edasi läinud
veebruar 28, 2006 at 6:38 e.l. #72783kentaur
Membermis kamm siin käib mehed??? See ei lõhna hästi!
veebruar 28, 2006 at 7:58 e.l. #72791rait83
MemberJa läkski siis asi suure kella külge kohe täiega
veebruar 28, 2006 at 8:58 e.l. #72802Makaveli
MemberDelfis ja Postimehes juba artikkel üleval , asi levib ikka kiiresti!
veebruar 28, 2006 at 9:07 e.l. #72803Rambo vend
MemberKõige targem oleks üles tunnistada ja kahetseda. Ott saaks raha endale jätta, kui ise tunnistab. Rahvas tunneb pigem kaasa, kuna me kõik oleme inimesed. Samuti on selge, et üles tunnistada on raske. Mulle tuleb meelde, kuidas isegi USA president vandus “i did not have sex with this woman”, pärast tuli kõik välja ja ainus, mis rahva silmis probleemi tekitas, oli see, et miks ta valetas.
Ka meie presidendiskandaali puhul oli oli palju varjamist algul, samuti õlireostuse puhul, praktiliselt iga skandaali puhul on viimane kommentaar, et oleks pidanud üles tunnistama ja asi korras.
Niiet lihtne valem: kiire ülestunnistus, edasistest kommentaaridest loobumine ja viide ülestunnistusele, siis mõni muu skandaal, kui võimalik ja ongi kõik.
veebruar 28, 2006 at 9:22 e.l. #72806lili
MemberJah, õiglus on vajalik. Iseasi kui palju tasub Marekil sellele teemale energiat kulutada. Elu lõikes pole see asi ju oluline. Või on?
Marek (ja kõik teisedki) teavad neid asju minevikust. Nagunii on mõtlemis- ja tajumisvõimega publikul ammu pilt selge. Sõda pole vaja. Arvan, et see pole Mareki eesmärgiks ka olnud. Vajas lihtsalt tõde. Väljaütlemist.
Kes ei vajaks?
veebruar 28, 2006 at 9:31 e.l. #72807bohemianrhapsody
MemberNii, ma ei hakka nüüd kedagi siin süüdistama, sest et asjad ei põhine siin eriti kindlatel faktidel ( mudugi välja arvata Tokko ülestunnistus )Aga et pakkun välja veel ühe toreda mõttekäigu:
Kui Kalmusele tehti esimese dopinguprooviga ära, tehti nii et see oleks positiivne, sest ta eraldus “meeldivast” seltskonnast.
Ja kui siis EKFL liidu juht siin rääkis meile kuidas valitseval Eesti meistril on ette näidata vist oli 13 puhast dopinguproovi?
Et mu point oleks siis selles, et kui ühe venna sai siin süüdi lavastatud, mis probleem on siis teist venda “puhtana hoida” ?
Ott ütles, et ta on aastast 2001 need negatiivsed dopinguproovid andnud, praegu jutuks olev võistlus oli aastal 2000.
Enne kui midagi kirjutate siis ikka lugege läbi korralikult see teema.
veebruar 28, 2006 at 11:35 e.l. #72833Alexander Andrusenko
ModeratorMul selline kysimus, et kas hr. Arnold ise on kunagi kulturismiga tegelenud? Ma ei nori, lihtsalt tahaks teada, kuidas liidu presidendiks saadakse.
veebruar 28, 2006 at 11:37 e.l. #72835Alberd
MemberOn küll ja päris asjalikult
veebruar 28, 2006 at 11:48 e.l. #72840TANK
Memberüks asi on puhas dopinguproov teineasi puhas südametunnistus…
veebruar 28, 2006 at 11:51 e.l. #72842Kuup
Membernatuke üle pingutate mehed.
veebruar 28, 2006 at 11:52 e.l. #72843Rihostern
MemberMarek , kui sa ütled ,et Arnold ei ole õige inimene presidendi toolil , siis kes võiks seal toolil Arnoldit asendada `?!
veebruar 28, 2006 at 11:55 e.l. #72844pökk1
MemberTäielik jama,Kalmus on liiale läinud, nagu naine karjub siin
??:”> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.