Skip to main content

Lühiajaline soolaga kehakaalu manipuleerimine

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Lühiajaline soolaga kehakaalu manipuleerimine

Tagged: , ,

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere

Tekkis küsimus lühiajalise kehakaalu manipuleerimisega soola mõjul.

Kehakaalu saab lühiajaliselt langetada kui toitumisest paari päeva jooksul eemaldada sool. Sool seob kehas vedelikku. Järelikult siis keha eraldab läbi uriini teatud osa “üleliigsest” vedelikust (käid siis natukene aega WC-s).

Kas ja kuidas sellisel viisil mõjub keha vähemesem vedeliku hulk(sellest tulenevalt ka siis väiksem kaal) sportlikule sooritusele? Sportliku soorituse all mõtlen sprindidistantse kestvusega 10-50sek.

Tänud vastuste eest.

jrx
    Member

Oma arvamus – sprindidistantsi tüüpi soorituses selline kaalulangus sooritust ei mõjuta tulemust ei positiivselt ega negatiivselt.

Archangel
    Member

Tere

Tekkis küsimus lühiajalise kehakaalu manipuleerimisega soola mõjul.

Kehakaalu saab lühiajaliselt langetada kui toitumisest paari päeva jooksul eemaldada sool. Sool seob kehas vedelikku. Järelikult siis keha eraldab läbi uriini teatud osa “üleliigsest” vedelikust (käid siis natukene aega WC-s).

Kas ja kuidas sellisel viisil mõjub keha vähemesem vedeliku hulk(sellest tulenevalt ka siis väiksem kaal) sportlikule sooritusele? Sportliku soorituse all mõtlen sprindidistantse kestvusega 10-50sek.

Tänud vastuste eest.

Nagu jrx ütles, siis ma arvan ka, et nii lühikese pingutuse puhul üldiselt probleemi ei tohiks olla, vähemalt soorituse tulemuse suhtes. Kuigi ma ei anna pead selle eest, et kas mitte krampide oht veidi suuremaks ei lähe… Sprintimise puhul on tegemist siiski äärmiselt tugeva lühiajalise pingutusega ning krampide teke ei ole just erakordne. Seega soola/veega mängimine ma kujutan ette võib mõju omada. Aga ma ei oska detaile pakkuda.

jrx
    Member

Värskemad andmed krampide kohta ütevad, et asi ei ole niiväga ei vedeliku- ega soolade kaotuses v.a. juhul kui see kaotus tõesti ekstreemseks läheb. Soolade ära jätmisel (oletame, et 2 päeva süüa ainult magedaid aedvilju ja kohupiimapastat moosiga nt), siis vett läheb välja küll (ca 75 kilosel indiviidil läheb kaalu nii kuskil 1-2 kg) aga mingeid krampe sellest ei usu et tuleb.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.