Skip to main content

Lõdvestus

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Lõdvestus

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    Magnat
    Member

Peale trenni või jooksu lõdvestus ja venitus harjutuste asemel lihtsalt sooja vanni ei või ronida?

Sarge
    Member

Lugesid SL Õhtulehte ?

Seal oli midagi juttu duššimažaasist kah. Et kuuma/sooja dušši all vedeled mõnda aega.

matti
    Member

Hea oleks tegelikult mõlemad,nii venitusharjutused kui ka jahe dušš peale trenni

Sarge
    Member

Soe äkki just ?

matti
    Member

Soe äkki just ?

EI tea isiklikult olen ma aru saanud,et just jahedapoolsem dušš peale trenni on parem,jahutab ja lõdvestab lihased maha

tarmps
    Member

Jahe dušš pidi jah parem olema, pidi taastumist kiirendama. Korduvate intensiivsete treeningute puhul eriti.

Sarge
    Member

Nüüd võiks keegi targem postituse teha

tarmps
    Member

Olen ise ka müelnud, et kumb see parem siis on…

Googeldage… leidsin, et kohe peale trenni on külm dušš hea, kuna vähendab lihaste mikrovigastustest tekkivat paistetust ja seega ka sellega kaasnevat lihasevalu. Osad kes ennast trennis viimase piirini viivad kasutavad seda meetodit päris ekstreemselt – näiteks istuvad jäävannis peale trenni 5 minutit.

Samas aeglustab külm dušš vereringet, mis on taastumiseks halb. Seega tuleks pärast külma dušši ka sooja sušši alt või soojast vannist läbi käia – vereringe kiireneb, millega koos kiireneb näiteks piimhappe ja muude jääkide eemaldamine lihastest ning toitainete toomine lihastesse.

Arvan, et jätkan ise leige dušši all käimisega

Sarge
    Member

Ma jään vast jään dušši kasutama ainult pesemiseks XD

matti
    Member

Ma jään vast jään dušši kasutama ainult pesemiseks XD

noh,pärast trenni pead sa pesema niikuinii,seega miks mitte seda ära kasutada? Ise olen teinud tavaliselt nii,et alguses pesen end jahedama veega,kui aga tunnen et olen end piisavalt jahutanud,siis reguleerin vee vaikselt soojemaks

Magnat
    Member

No nii või teisiti tuleb peale trenni pesema minna või on sul teised kombed?

Autor
    Postitused
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.