Lisavalk ja süsikud rasvaks?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Lisavalk ja süsikud rasvaks?
- This topic has 46 replies, 12 voices, and was last updated 19 years, 1 month tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
detsember 29, 2006 at 2:11 p.l. #99827
ROtter
MemberÜheks erakordseks ainevahetuse näiteks on tõesti Gröönimaa eskimod. Geograafilise isolatsiooni ja ühekülgse toitumise tagajärjel on neil arenenud geneetilised mutatsioonid, mille tulemusena nad ei ole enam võimelised omastama neid toitaineid, mis nende toidus süstemaatiliselt puuduvad. Väljakujunenud mutatsioonidel ei ole kahjulikku mõju eskimote tavalise toidu puhul, mis on liha- ja kalatoit ja sisaldab vähe süsivesikuid. Need mutatsioonid aga võivad osutuda problemaatiliseks siis, kui nad lähevad üle teistsugusele toidule.Miks ma kirjeldan kõike nii drastiliste tagajärgedega – sellepärast, et te ilma põhjalike teadmisteta ei hakkaks lollusi tegema.
See ei ole küll viide algallikale, aga tekst on pärit meditsiinidoktor Selma Teesalu loengust.
detsember 29, 2006 at 2:14 p.l. #99828Fred Antson
MemberAitäh Fred
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aga ma küsin siinsamas teemas ühe küsimuse ka – kas eriti intensiivsel treeningperioodil on ka mõtet hoida süsivesikuid kontrolli all (ma räägin koormusest ca 15 h nädalas, kõik on intensiivne treening) või siis pigem lähtuda sisetundest ja süüa mida iganes hing ihaldab (tõenäoliselt tähendab see 40-50% süsivesikuid – loomulikult vältides totaalset saasta nagu näiteks trans-rasvad, limonaadid ja muu selline).
Peale trenni ära arvuta,vaid söö süsivesikuid julgesti! Muul ajal võid ka veidi vabamalt võtta.
detsember 29, 2006 at 2:18 p.l. #99829M.M.
MemberMa küll ei julgeks populatsioonile omast õiget toiduratsiooni seostada geenimutatsiooniga.Või on sul konkreetseid andmeid?Pole vaja inimesi hirmutada,kui nad on valmis proovima süsivesikuvaest dieeti, kui samal ajal kogu tsiviliseeritud maailm ruineerib tervist süsivesikurikka toiduga! Neile,kes eksperimenteerivad rasvavaba toiduga,on vaja mõistust pähe panna,et nad lõpetaksid oma tervise hävitamise!
Nägin ise hiljuti ühelt taevakanalilt dok. saadet nendest ja tõepoolest seal väideti, et nendel on aastatuhandetega toimunud geenimuutus, kus nad ei vaja absoluutselt süsivesikuid ja ega neil seal seda pole nagu võtta ka kuskilt eriti. Toituvad nad siis lihast ja rasvast (hülged, kalad ja osad mandrihõimud suvel ka põhjapõdralihast). Paraku on nad kõik meie mõistes ülekaalulised aga ju siis peab see nii olema, muidu seal ellu ei jääks (see on kõik omavahel seotud). Mis veel huvitav – neile on peaaegu tundmatud kõiksugused rasked haigused, mis meie ülekaaluliste kohta ei saa öelda. Nad tõenäoliselt suretaksid oma hõimud välja kui nad võõraga kas või ühe järeltulija teeksid.
detsember 29, 2006 at 9:20 p.l. #99874Fred Antson
Member1941 aasta uurimuse kohaselt ei leitud uuritavate hulgast ühtki ülekaalulist ja ei tohiks neid ka praegu olemas olla.
Charles rääkis auditooriumile eskimost NHL hokimängijast,kes hooajasisese suure treeningu- ja mängukoormuse juures läheb vormist välja,sest toitub ameerikapäraselt,kuid naaseb kolmekuuliselt puhkuselt oma kodukohast suurepärase rasvaprotsendiga,sest toitub nagu eskimole kohane.
Eskimoid peetakse võib-olla sellepärast paksudeks,et nad kannavad karusnahkseid rõivaid,mis teeb neid visuaalselt suuremaks.
detsember 29, 2006 at 9:36 p.l. #99875jrx
MemberCharles Poliquin? Kas sa tema hiljutist artiklit t-nationist oled lugenud, kus ta soovitab MASSIIVSEID kalaõli doose päevas? 30-40 grammi? See vbla vajaks eraldi teemat, aga ma ei viitsi seda artiklit põhjalikult üle lugeda, lihtsalt tahaks teada, mis arvad ja kas ise järgid. Mina pole veel pudelis kalaõli leidnud ja pagana kulukas oleks ka see trikk hetkel, et proovida:(
detsember 30, 2006 at 6:52 e.l. #99883Mr.Y
MemberKapslitega jah seda annaks ära süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Seal oli veel lisatud, et kui inimesed iga päev vist tarvitaksid kalaõli, siis kohe väheneks ka vähki haigestuvate inimeste arv 50%detsember 30, 2006 at 9:11 e.l. #99895M.M.
Member1941 aasta uurimuse kohaselt ei leitud uuritavate hulgast ühtki ülekaalulist ja ei tohiks neid ka praegu olemas olla.Charles rääkis auditooriumile eskimost NHL hokimängijast,kes hooajasisese suure treeningu- ja mängukoormuse juures läheb vormist välja,sest toitub ameerikapäraselt,kuid naaseb kolmekuuliselt puhkuselt oma kodukohast suurepärase rasvaprotsendiga,sest toitub nagu eskimole kohane.
Eskimoid peetakse võib-olla sellepärast paksudeks,et nad kannavad karusnahkseid rõivaid,mis teeb neid visuaalselt suuremaks.
Asi ei olnud riietes vaid konkreetsel faktil aga seda rasva % ma tõesti ei oska nende kohta öelda ja paljalt neid ei näidatud ja oma silmaga pole ka neid näinud. Kui me võtame aluseks 1941 aasta siis oli nagu saleda ja ülekaalulise standart natuke teine. Sellel ajal olid moes nt. “saledad” 70-80 kilosed naised, keda ei peetud ülekaalulisteks vaid terveteks ja tugevateks naisteks.
Aga üldiselt peaks aluseks võtma vana hea tõdemuse : kui oma silmaga pole näinud siis pole see fakt.
detsember 30, 2006 at 10:25 e.l. #99898ROtter
MemberAsi ei olnud riietes vaid konkreetsel faktil aga seda rasva % ma tõesti ei oska nende kohta öelda ja paljalt neid ei näidatud ja oma silmaga pole ka neid näinud. Kui me võtame aluseks 1941 aasta siis oli nagu saleda ja ülekaalulise standart natuke teine. Sellel ajal olid moes nt. “saledad” 70-80 kilosed naised, keda ei peetud ülekaalulisteks vaid terveteks ja tugevateks naisteks.Aga üldiselt peaks aluseks võtma vana hea tõdemuse : kui oma silmaga pole näinud siis pole see fakt.
Jusht! Ja mina näen ka, et Päike tiirleb ümber Maa.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2007 at 4:38 p.l. #100566Fred Antson
MemberCharles Poliquin? Kas sa tema hiljutist artiklit t-nationist oled lugenud, kus ta soovitab MASSIIVSEID kalaõli doose päevas? 30-40 grammi? See vbla vajaks eraldi teemat, aga ma ei viitsi seda artiklit põhjalikult üle lugeda, lihtsalt tahaks teada, mis arvad ja kas ise järgid. Mina pole veel pudelis kalaõli leidnud ja pagana kulukas oleks ka see trikk hetkel, et proovida:(Kalaõli ei ole toidulisa, vaid tänapäeva toiduratsioonist enamjaolt puuduvate oomega-3 rasvhapete DHA ja EPA allikas ning C.P. poolt soovitatud kogused on vajalikud lappimaks neid puudukääke. Ise olen tarbinud vähemalt 30 grammi kalaõli ööpäevas sajandi/aastatuhande algusest saadik.
Pudelis kalaõli müüb iga apteek!
jaanuar 4, 2007 at 4:45 p.l. #100568Fred Antson
MemberNägin ise hiljuti ühelt taevakanalilt dok. saadet nendest ja tõepoolest seal väideti, et nendel on aastatuhandetega toimunud geenimuutus, kus nad ei vaja absoluutselt süsivesikuid ja ega neil seal seda pole nagu võtta ka kuskilt eriti. Toituvad nad siis lihast ja rasvast (hülged, kalad ja osad mandrihõimud suvel ka põhjapõdralihast). Paraku on nad kõik meie mõistes ülekaalulised aga ju siis peab see nii olema, muidu seal ellu ei jääks (see on kõik omavahel seotud). Mis veel huvitav – neile on peaaegu tundmatud kõiksugused rasked haigused, mis meie ülekaaluliste kohta ei saa öelda. Nad tõenäoliselt suretaksid oma hõimud välja kui nad võõraga kas või ühe järeltulija teeksid.Imestada pole siin midagi, sest oomega-3 rasvhapped aitavad ravida/ennetada/leevendada peeaaegu kõiki haigusi ja kui samal ajal ka pankreast üle ei stimuleerita, siis saabki olla terve nagu purikas.
jaanuar 4, 2007 at 4:51 p.l. #100569Fred Antson
MemberAsi ei olnud riietes vaid konkreetsel faktil aga seda rasva % ma tõesti ei oska nende kohta öelda ja paljalt neid ei näidatud ja oma silmaga pole ka neid näinud. Kui me võtame aluseks 1941 aasta siis oli nagu saleda ja ülekaalulise standart natuke teine. Sellel ajal olid moes nt. “saledad” 70-80 kilosed naised, keda ei peetud ülekaalulisteks vaid terveteks ja tugevateks naisteks.Aga üldiselt peaks aluseks võtma vana hea tõdemuse : kui oma silmaga pole näinud siis pole see fakt.
Kus on siis fakt, kui rasvaprotsenti ei tea ja paljalt ka ei näinud?
Või kahtleb keegi C.P. kompetentsis, kes rasvaprotsendi muutusi oma eskimost kliendil aastast aastasse registreerib?
Kui mul uuemale uuringule viidet pole, kas see tähendab siis, et tegu ongi viimase sellealase teadustööga?
jaanuar 4, 2007 at 9:20 p.l. #100614monarh
MemberKalaõli ei ole toidulisa, vaid tänapäeva toiduratsioonist enamjaolt puuduvate oomega-3 rasvhapete DHA ja EPA allikas ning C.P. poolt soovitatud kogused on vajalikud lappimaks neid puudukääke. Ise olen tarbinud vähemalt 30 grammi kalaõli ööpäevas sajandi/aastatuhande algusest saadik.Pudelis kalaõli müüb iga apteek!
Millist toodet sa ise kasutad ja kui kulukas see siis ikkagi on?
jaanuar 4, 2007 at 9:58 p.l. #100619jrx
MemberKalaõli ei ole toidulisa, vaid tänapäeva toiduratsioonist enamjaolt puuduvate oomega-3 rasvhapete DHA ja EPA allikas ning C.P. poolt soovitatud kogused on vajalikud lappimaks neid puudukääke. Ise olen tarbinud vähemalt 30 grammi kalaõli ööpäevas sajandi/aastatuhande algusest saadik.Pudelis kalaõli müüb iga apteek!
Ma olen ainult kalaMAKSAõli näinud Tartus
??:”> Kardan, et sellega läheks A ja D vitamiini kogused metsikult suureks kui seda tarbida…jaanuar 4, 2007 at 10:01 p.l. #100620monarh
MemberMa olen ainult kalaMAKSAõli näinud Tartus
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kardan, et sellega läheks A ja D vitamiini kogused metsikult suureks kui seda tarbida…Arvatavasti küll. Lapsepõlvest mäletan, et päeva kõige õudsem osa oli see, kui seda jubedat ollust neelama pidi
??:”>jaanuar 8, 2007 at 1:48 p.l. #100986