Liigne valgu tarbimine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Müüdimurdjad » Liigne valgu tarbimine
- This topic has 31 replies, 17 voices, and was last updated 17 years, 9 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
aprill 17, 2008 at 6:03 p.l. #150727
dj
MemberKes ei tea valkude mõjust neerudele, nendel pole mõtet ka plõksida… Liigne valgu tarbimine koormab neere. Probleeme põhjustab nenedele, kellel neerud juba haiged on…näiteks nagu mul. Minge suvalise nefroloogi jutule, räägivad teile ilusti ära, kuidas liigne valk neerudele head ei tee.
aprill 17, 2008 at 7:15 p.l. #150741MEE
MemberKes ei tea valkude mõjust neerudele, nendel pole mõtet ka plõksida… Liigne valgu tarbimine koormab neere. Probleeme põhjustab nenedele, kellel neerud juba haiged on…näiteks nagu mul. Minge suvalise nefroloogi jutule, räägivad teile ilusti ära, kuidas liigne valk neerudele head ei tee.Ühtset seisukohta ei ole, teaduslikud artiklid räägivad nii ühe poolt kui teise poolt. Siis esitaks juba retoorilise küsimuse, mis asi on “liiga palju” valku, kas me räägime 10g, 100g või 1000g või 10 000g.
Kui sa nii tark oled, siis räägi, mismoodi organism teeb vahet tavatoidu valgul ja pulbrivalgul?Targaks end ei pea aga minu väide, et toiduvalk on parem kui sünteetiline valk põhineb väitel, et ühe puhul on tegu vähem töödeldud produktiga kui teisel puhul. Kas sa tõesti tahad öelda, et protseduurilises ketis eespool olev (vabaõhu)lehmast tulev piim on samaväärse kvaliteediga mis pulber? Toitaineväärtus ON drastiliselt teine. Siinkohal ma ei hakka laskuma laktoositalumatuse tasandile või veel kaugemale. Puhtalt common sense aspektist rääkides on eelnev jutt.
Mis teha ROtter ma olen juba vanakooli austaja selles suhtes.. oleks võimalik siis jooks piisoniverd hobusepiimaga kah.
aprill 17, 2008 at 7:19 p.l. #150745past
Membermis ta ikka teeb. maks niikuinii lagundab üleliigseid hormoone ja valke, ning need lähevad verega neerudesse, kus veri nii v naa filtreeritakse.. eks kindlasti see hea pole, kuna maks peab rohkem tööd tegema, kuigi samas kui probleeme pole maksaga, vaevalt see midagi hullu teeb.. küll millegipärast ma ei soovitaks eluaeg valku liigselt tarbida.. võib lõpuks pähe hakata:D käid ringi: valku valku valku
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>http://www.tarbija24.ee/121206/esileht/olu…rvis/233209.php
Niiet ära parem jama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 17, 2008 at 7:21 p.l. #150746KpoS
MemberMina pidasin silmas umbes 30-70g liigsed valku, kui valgu vajadust arvestada 2g/kg kohta
aprill 17, 2008 at 7:28 p.l. #150747gmaster
Memberma ei muretseks selle 30-70g pärast
juba puhtalt sellepärast, et pole kindel, kust see piir läheb, kas ta on 2g v 2,5g v isegi 3g, kindel on see, et keha komakohtasid ei tunne
Dorian Yates näiteks soovitas süüa 3g keha kg kohta
aprill 17, 2008 at 8:18 p.l. #150758ROtter
MemberMinul võtab liigne valk kõhu kinni. Siis pean jälle omale linaseemneid keetma, et süsteem jälle käima saada.Vähe jood vedelikke, valguline toit tahab seedimiseks rohkem vett.
aprill 17, 2008 at 8:28 p.l. #150761ROtter
MemberVõi äkki ongi valk Oldman arvates väga kahjulik ja kõik kulturistid hävitavad oma neere?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lugesid ikka seda artiklit:
aprill 17, 2008 at 8:36 p.l. #150763Vilps
MemberMina pidasin silmas umbes 30-70g liigsed valku, kui valgu vajadust arvestada 2g/kg kohtaNagu eelpool mainiti, siis see küll midagi hull pole. Loomulikult ka eeldades, et sa tegeled jõusaaliga.
aprill 17, 2008 at 8:46 p.l. #150767Capricorn
MemberKindlasti jah oleneb mingil määral inimesest, kui ma keskmiselt u. 250 g või veidi üle selle valku iga päev sõin, siis oli ka selline kahtlane tunne (päris 100% kindel ei ole, et sellest põhjustatud), et mõjus neerudele, nagu kerge valu moodi tunne alaseljas vms, ühel pool just (kunagi sain teada, et selle neeruga tegelikult ongi üks väike probleem, ei midagi väga hullu küll väidetavasti)
aprill 17, 2008 at 8:58 p.l. #150769scorpion666
MemberMuidugi hakkab neerudele, ku tarbid liigselt neid pulbreid. Enda nahal olen kogenud. Nimelt jõin 4x päevas valgusheiki ( kõva paar aastat tagasi), kui ei olnud aega tõsisemalt toituda, siis sai nipet-näpet muud söödud ja sheik nagu magustoiduks kõrvale. Enne trenni, peale trenni ja õhtuti veel see öövalk ja vahest ühe sheigi jõin, kui läks kõht tühjaks. Ja tõesti peale 3 nädalat niisugust tarbimist tuli tõdeda, et ega see hea ei ole. Neerud hakkasid valutama. Ei saanud kõhtugi enam teha nii, et neerudesse valu ei löönud, samuti võis jõutõmbe unustada ning vahest oli isegi raske voodist üles saada. Võtsin tarbimise 1 sheigile päevas ja hakkasin korralikult toituma ning ca 1,5 kuu pärast enam neerud valu ei teinud…
aprill 19, 2008 at 9:30 p.l. #151065AlanBStard
ModeratorTargaks end ei pea aga minu väide, et toiduvalk on parem kui sünteetiline valk põhineb väitel, et ühe puhul on tegu vähem töödeldud produktiga kui teisel puhul. Kas sa tõesti tahad öelda, et protseduurilises ketis eespool olev (vabaõhu)lehmast tulev piim on samaväärse kvaliteediga mis pulber? Toitaineväärtus ON drastiliselt teine.Ja kuskohast sa seda vanakooli lehmapiima saad ? Poest ju ei saa
aprill 19, 2008 at 10:01 p.l. #151070Aile
MemberJa kuskohast sa seda vanakooli lehmapiima saad ? Poest ju ei saa
aprill 19, 2008 at 10:54 p.l. #151074AlanBStard
ModeratorLiiga palju valku koormab organismi, kiirendab vananemisprotsesse jne.Milliseid mehhanisme ? Igal pool räägitakse ainult süsivesikute mõjust vananemisprotsessidele, valkude mõjust pole ma üldse kuulnud.
(Kui just glükeeritud valgud ei ole ja siis on ikka süsivesikus viga ju).
aprill 20, 2008 at 1:18 e.l. #151081gmaster
MemberKui sa nii tark oled, siis räägi, mismoodi organism teeb vahet tavatoidu valgul ja pulbrivalgul?kas muidu valgu kontsentratsioon ei või mingi tegur olla?
aprill 20, 2008 at 7:35 e.l. #151086punu
MemberHm, minu rumala pea teada on asi nii, et valkude ülejääki ei saa kehas valguna talletada. See lagundatakse maksas ära ja eritatakse neerude kaudu kusiainena. Kusiaine koostises on kusihape. Kui valku üle süüa, on seega neerudest läbimineva vedeliku kusihappe kontsentratsioon tunduvalt suurem, ehk siis asi on happelisem ja hape lagundab neere. Seega võib ohtu maandada näiteks rohkem vett juues.. samas on ka liigne vesi ilmselt neerudele koormav, sest peavad rohkem tööd tegema. Aktiivset jõutrenni tegevate inimeste kohta öeldakse, et turvaline on kuni 2 g kehakaalu kilo kohta, muidu soovitatakse 0,6. Mina söön umbes 100 g päevas ja kaalun 53 kg.. siiani pole midagi juhtunud.
Meie piirkonnas muuseas sellist asja nagu valgu defitsiit toidus ei pidada esinema. Pool grammi kehakaalu kilo kohta tuleb ikka ära. See on pigem aafrika ja aasia probleem, kus toitutakse väga ühekülgselt nt riisist või teraviljast ja liha on defka.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.