Liigesetoidud glükoosamiin, kondroitiin, MSM, rasvhapped, kibuvits
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Liigesetoidud glükoosamiin, kondroitiin, MSM, rasvhapped, kibuvits
- This topic has 219 replies, 102 voices, and was last updated 7 years, 7 months tagasi by
kivo.
-
AutorPostitused
-
juuli 25, 2007 at 10:51 e.l. #120040
jrx
MemberArthrostopi ja Ultrageli vahe on toimeaine kogus ja vorm (lahustav pulber vs. tablett).
Ise olen kasutanud Arthrostop PLUSi, kus lisaks glükosamiinile veel toimeaineid. Tuletaks meelde, et kõik kliinilised katsed, kus glükosamiini efektiivsust näidatud tegelevad üldiselt doosidega 1 gramm või rohkem päevas. Enamik tavapreparaate ent sisaldavad vaid 500 milligrammi, Ultrageli kogus veel vähem.
Litozin on mingi kibuvitsal põhinev asi, mida ise kasutanud ei ole. OldMan – apteeker väitis mulle, et Litozin on rangelt põletikuvastane ning sellist preventatiivset-tugevdavat toimet nagu glükosamiinitoodetel väidetakse olevat, sellel ei ole. Kuidas sellega siis on?
juuli 25, 2007 at 11:00 e.l. #120041Aken
MemberMina lugesin oma arthostopi pealt et kuur kestab 3 kuud ja tuleb võtta iga päev. Peale kuuri pidi toime paar kuud edasi kestma ja sellel ajal ei pea võtma.
juuli 25, 2007 at 11:31 e.l. #120045gmaster
MemberArthrostopi ja Ultrageli vahe on toimeaine kogus ja vorm (lahustav pulber vs. tablett).Ise olen kasutanud Arthrostop PLUSi, kus lisaks glükosamiinile veel toimeaineid. Tuletaks meelde, et kõik kliinilised katsed, kus glükosamiini efektiivsust näidatud tegelevad üldiselt doosidega 1 gramm või rohkem päevas. Enamik tavapreparaate ent sisaldavad vaid 500 milligrammi, Ultrageli kogus veel vähem.
Litozin on mingi kibuvitsal põhinev asi, mida ise kasutanud ei ole. OldMan – apteeker väitis mulle, et Litozin on rangelt põletikuvastane ning sellist preventatiivset-tugevdavat toimet nagu glükosamiinitoodetel väidetakse olevat, sellel ei ole. Kuidas sellega siis on?
mulle ütles arst, et litozin on glükosamiinist selle võrra erinev, et kuidagi veel soodustab seda liigese ainevahetust ka, samas kui glükosamiin annab ainult selle vajaliku materjali
juuli 25, 2007 at 11:47 e.l. #120048ROtter
MemberArthrostopi ja Ultrageli vahe on toimeaine kogus ja vorm (lahustav pulber vs. tablett).Ise olen kasutanud Arthrostop PLUSi, kus lisaks glükosamiinile veel toimeaineid. Tuletaks meelde, et kõik kliinilised katsed, kus glükosamiini efektiivsust näidatud tegelevad üldiselt doosidega 1 gramm või rohkem päevas. Enamik tavapreparaate ent sisaldavad vaid 500 milligrammi, Ultrageli kogus veel vähem.
Mis liigub, see kulub ja mis kulunud on, seda praktiliselt taastada on võimatu ( tuginen dr. Tein`ile).
Inimesed on erinevad, liigespindade kulumine on erinev, igapäevane koormus liigestele on erinev, mõnedel on reuma jne.
Kui ravimeetmeid ei kasuta, siis kindlasti midagi paremuse poole ei liigu. Alati tuleb raviks kasutada kompleksvõtteid, mis oleksid järgmised:
valu vähendamine antud piirkonnas, s.t. põletikuprotsesside vähendamine (vajadusel valuvaigistid, külmaravi, soojaravi)
vere koostist mõjutavad ained ( oomega-3 rasvhapped, lõheõli, -rasv, linaseemne õli)
liigese kõhre ainevahetust mõjutavad ained ( glükosamiini sisaldavad preparaadid)
lihaseid (liigest fikseerivaid) tugevdavad harjutused ( staatilised harjutused, rattasõit)
ebasoodsate tegurite vältimine (niiskus, külmetamine, liigne füüsiline koormus, ülekaalulisuse vältimine).
Niimoodi peaks olema kõige efektiivsem.
juuli 25, 2007 at 1:29 p.l. #120057jrx
Membervalu vähendamine antud piirkonnas, s.t. põletikuprotsesside vähendamine (vajadusel valuvaigistid, külmaravi, soojaravi)vere koostist mõjutavad ained ( oomega-3 rasvhapped, lõheõli, -rasv, linaseemne õli)
liigese kõhre ainevahetust mõjutavad ained ( glükosamiini sisaldavad preparaadid)
lihaseid (liigest fikseerivaid) tugevdavad harjutused ( staatilised harjutused, rattasõit)
ebasoodsate tegurite vältimine (niiskus, külmetamine, liigne füüsiline koormus, ülekaalulisuse vältimine).
Niimoodi peaks olema kõige efektiivsem.
Loen siit praegu välja, et ka sinu meelet siis mina kui suhteliselt noor sportlane EI peaks võtma Litozini kui just mingi kergelt põletikulise vigastuse otsas konkreetselt ei istu?
juuli 25, 2007 at 5:51 p.l. #120083ROtter
MemberLoen siit praegu välja, et ka sinu meelet siis mina kui suhteliselt noor sportlane EI peaks võtma Litozini kui just mingi kergelt põletikulise vigastuse otsas konkreetselt ei istu?LITOZIN®:
• leevendab liigesevaevusi
• vähendab liigesejäikust
• parandab liigeste liikuvust
• 100% looduslik toimeaine
• ohutu ka pikaajalisel kasutamisel
Koostis:
Üks kapsel sisaldab 750 mg kliiniliselt tõestatud toimega ja patenteeritud toimeaine GOPO® sisaldusega kibuvitsamarjade pulbrit. Samas sisaldab LITOZIN® järgmisi komponente: Looduslikud vitamiinid: vitamiin A, C, E, B1, B2, B3, B6, foolhape, B12 ja vitamiin K. Looduslikud mineraalid: kaltsium, kaalium, kloor, magneesium, fosfor, naatrium, vask, mangaan, floor, raud, väävel, tsink, räni, boor, jood, alumiinium, nikkel, molübdeen, koobalt, liitium, kroom, seleen.
Ei näe põhjust mitte võtmiseks.
veebruar 5, 2008 at 6:12 p.l. #139104potiäss
MemberViimasel ajal on hakanud trenni segama igasugu raginad liigestes. Kindlasti on olemas mõni asi mis seda leevendab, niisiis äkki on mõnel välja pakkuda lahendus minu murele.
veebruar 5, 2008 at 6:16 p.l. #139105ROtter
MemberGlükoosamiin + kalaõli .
veebruar 5, 2008 at 6:20 p.l. #139107taavs
MemberKalaõli kohta küsimus.
Kas haigete liigeste korral võib seda rohkem võtta(näiteks päevas soovitatakse 2 tabletti aga võtaks 4?)
veebruar 5, 2008 at 6:39 p.l. #139120AlanBStard
Moderator2 kapslit on hiirele soovitatav annus, inimesele soovitaks ikka rohkem. EPA+DHA võiks kokku olla 4 g
veebruar 5, 2008 at 6:47 p.l. #139123potiäss
Memberkalaõli sellel kujul http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP…products_id=563 , aga glükosamiin?
veebruar 5, 2008 at 7:02 p.l. #139128Xero
MemberTeinekord ei aita ka ravimid nagu glükoosamiin.. või on see tõesti nii individuaalne, igaljuhul asi lahenes, kui hakkasin liigeseid soojas hoidma(soe aluspesu jne). Eriti veel praeguste ilmadega, küll on külm küll niiske ja siis vahepealne… täielik jama on see liigestele.
veebruar 5, 2008 at 7:16 p.l. #139132taavs
Memberseda ma arvasingi, aitäh.
veebruar 5, 2008 at 7:20 p.l. #139133gmaster
Memberkalaõli sellel kujul http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP…products_id=563 , aga glükosamiin?http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP…products_id=298
http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP…products_id=570
nendes peaks olema kõike ja piisavates kogustes:)
veebruar 5, 2008 at 7:20 p.l. #139134potiäss
Memberenne ei tea kui proovinud pole. Liigesed peaksid olema üsna soojad, kuna ka saalis olena ma tihtipeale pikkade riietega, rääkimata muidugi väljas käimisest. Just seda sama silmas pidades.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.