Skip to main content

Liigesetoidud glükoosamiin, kondroitiin, MSM, rasvhapped, kibuvits

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Liigesetoidud glükoosamiin, kondroitiin, MSM, rasvhapped, kibuvits

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 220 total)
  • Autor
    Postitused
    jrx
    Member

Arthrostopi ja Ultrageli vahe on toimeaine kogus ja vorm (lahustav pulber vs. tablett).

Ise olen kasutanud Arthrostop PLUSi, kus lisaks glükosamiinile veel toimeaineid. Tuletaks meelde, et kõik kliinilised katsed, kus glükosamiini efektiivsust näidatud tegelevad üldiselt doosidega 1 gramm või rohkem päevas. Enamik tavapreparaate ent sisaldavad vaid 500 milligrammi, Ultrageli kogus veel vähem.

Litozin on mingi kibuvitsal põhinev asi, mida ise kasutanud ei ole. OldMan – apteeker väitis mulle, et Litozin on rangelt põletikuvastane ning sellist preventatiivset-tugevdavat toimet nagu glükosamiinitoodetel väidetakse olevat, sellel ei ole. Kuidas sellega siis on?

Aken
    Member

Mina lugesin oma arthostopi pealt et kuur kestab 3 kuud ja tuleb võtta iga päev. Peale kuuri pidi toime paar kuud edasi kestma ja sellel ajal ei pea võtma.

gmaster
    Member

Arthrostopi ja Ultrageli vahe on toimeaine kogus ja vorm (lahustav pulber vs. tablett).

Ise olen kasutanud Arthrostop PLUSi, kus lisaks glükosamiinile veel toimeaineid. Tuletaks meelde, et kõik kliinilised katsed, kus glükosamiini efektiivsust näidatud tegelevad üldiselt doosidega 1 gramm või rohkem päevas. Enamik tavapreparaate ent sisaldavad vaid 500 milligrammi, Ultrageli kogus veel vähem.

Litozin on mingi kibuvitsal põhinev asi, mida ise kasutanud ei ole. OldMan – apteeker väitis mulle, et Litozin on rangelt põletikuvastane ning sellist preventatiivset-tugevdavat toimet nagu glükosamiinitoodetel väidetakse olevat, sellel ei ole. Kuidas sellega siis on?

mulle ütles arst, et litozin on glükosamiinist selle võrra erinev, et kuidagi veel soodustab seda liigese ainevahetust ka, samas kui glükosamiin annab ainult selle vajaliku materjali

ROtter
    Member

Mis liigub, see kulub ja mis kulunud on, seda praktiliselt taastada on võimatu ( tuginen dr. Tein`ile).

Inimesed on erinevad, liigespindade kulumine on erinev, igapäevane koormus liigestele on erinev, mõnedel on reuma jne.

Kui ravimeetmeid ei kasuta, siis kindlasti midagi paremuse poole ei liigu. Alati tuleb raviks kasutada kompleksvõtteid, mis oleksid järgmised:

valu vähendamine antud piirkonnas, s.t. põletikuprotsesside vähendamine (vajadusel valuvaigistid, külmaravi, soojaravi)

vere koostist mõjutavad ained ( oomega-3 rasvhapped, lõheõli, -rasv, linaseemne õli)

liigese kõhre ainevahetust mõjutavad ained ( glükosamiini sisaldavad preparaadid)

lihaseid (liigest fikseerivaid) tugevdavad harjutused ( staatilised harjutused, rattasõit)

ebasoodsate tegurite vältimine (niiskus, külmetamine, liigne füüsiline koormus, ülekaalulisuse vältimine).

Niimoodi peaks olema kõige efektiivsem.

jrx
    Member

valu vähendamine antud piirkonnas, s.t. põletikuprotsesside vähendamine (vajadusel valuvaigistid, külmaravi, soojaravi)

vere koostist mõjutavad ained ( oomega-3 rasvhapped, lõheõli, -rasv, linaseemne õli)

liigese kõhre ainevahetust mõjutavad ained ( glükosamiini sisaldavad preparaadid)

lihaseid (liigest fikseerivaid) tugevdavad harjutused ( staatilised harjutused, rattasõit)

ebasoodsate tegurite vältimine (niiskus, külmetamine, liigne füüsiline koormus, ülekaalulisuse vältimine).

Niimoodi peaks olema kõige efektiivsem.

Loen siit praegu välja, et ka sinu meelet siis mina kui suhteliselt noor sportlane EI peaks võtma Litozini kui just mingi kergelt põletikulise vigastuse otsas konkreetselt ei istu?

ROtter
    Member

Loen siit praegu välja, et ka sinu meelet siis mina kui suhteliselt noor sportlane EI peaks võtma Litozini kui just mingi kergelt põletikulise vigastuse otsas konkreetselt ei istu?

LITOZIN®:

• leevendab liigesevaevusi

• vähendab liigesejäikust

• parandab liigeste liikuvust

• 100% looduslik toimeaine

• ohutu ka pikaajalisel kasutamisel

Koostis:

Üks kapsel sisaldab 750 mg kliiniliselt tõestatud toimega ja patenteeritud toimeaine GOPO® sisaldusega kibuvitsamarjade pulbrit. Samas sisaldab LITOZIN® järgmisi komponente: Looduslikud vitamiinid: vitamiin A, C, E, B1, B2, B3, B6, foolhape, B12 ja vitamiin K. Looduslikud mineraalid: kaltsium, kaalium, kloor, magneesium, fosfor, naatrium, vask, mangaan, floor, raud, väävel, tsink, räni, boor, jood, alumiinium, nikkel, molübdeen, koobalt, liitium, kroom, seleen.

Ei näe põhjust mitte võtmiseks.

potiäss
    Member

Viimasel ajal on hakanud trenni segama igasugu raginad liigestes. Kindlasti on olemas mõni asi mis seda leevendab, niisiis äkki on mõnel välja pakkuda lahendus minu murele.

ROtter
    Member

Glükoosamiin + kalaõli .

taavs
    Member

Kalaõli kohta küsimus.

Kas haigete liigeste korral võib seda rohkem võtta(näiteks päevas soovitatakse 2 tabletti aga võtaks 4?)

AlanBStard
    Moderator

2 kapslit on hiirele soovitatav annus, inimesele soovitaks ikka rohkem. EPA+DHA võiks kokku olla 4 g

potiäss
    Member

kalaõli sellel kujul http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP…products_id=563 , aga glükosamiin?

Xero
    Member

Teinekord ei aita ka ravimid nagu glükoosamiin.. või on see tõesti nii individuaalne, igaljuhul asi lahenes, kui hakkasin liigeseid soojas hoidma(soe aluspesu jne). Eriti veel praeguste ilmadega, küll on külm küll niiske ja siis vahepealne… täielik jama on see liigestele.

taavs
    Member

seda ma arvasingi, aitäh.

gmaster
    Member
    potiäss
    Member

enne ei tea kui proovinud pole. Liigesed peaksid olema üsna soojad, kuna ka saalis olena ma tihtipeale pikkade riietega, rääkimata muidugi väljas käimisest. Just seda sama silmas pidades.

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 220 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.