Liigesetoidud glükoosamiin, kondroitiin, MSM, rasvhapped, kibuvits
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Liigesetoidud glükoosamiin, kondroitiin, MSM, rasvhapped, kibuvits
- This topic has 219 replies, 102 voices, and was last updated 7 years, 7 months tagasi by
kivo.
-
AutorPostitused
-
detsember 30, 2011 at 12:08 p.l. #266698
JACKO
MemberMina soovitaksin uut lisandit ja kindlasti ka kalamaksaõli. Dymatize uus lisand Joint Repair sisaldab 2 tabletis Glükosamiini 1000mg, kondrioitiini 800mg ning Metüülsulfonüülmetaani (MSM) 800mg.
Metüülsulfonüülmetaan on suhteliselt uus toidulisand, mis sisaldav väävli ühendit, mida on leitud meie eluskudedes. MSM-i kasutamine tagab terved sidekoed, kõõlused, sidemed ja lihased. Lisaks vähendab põletiku ohtu, liigese põletiku olemasolul vähendab ka seda:P
Täpsem info:
http://www.fitsport.ee/?p=4&folder=6&product=154&is_sub=&lk=&sort=
detsember 11, 2012 at 8:25 e.l. #332102porikonn
MemberHei,
hetkel veel mingeid liigeseprobleeme ega valusid ei ole ning kõik ok. Aga suure raskustega kükkides kuulen kuidas hüppeliigesed ja põlved ragisevad, kas peaks igaksjuhuks hakkama tarvitama join+ vms sarnast toodet et vältide probleeme? Või need raginad normaalsed
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 9, 2013 at 9:41 p.l. #334431Leon20vt
MemberHea uudis on see, et Arthryl (1200mg glükosamiini) ei ole enam retseptiravim ja seda saab nüüd ka uuesti apteegist.
jaanuar 10, 2013 at 9:12 e.l. #334446maleva
MemberHea uudis on see, et Arthryl (1200mg glükosamiini) ei ole enam retseptiravim ja seda saab nüüd ka uuesti apteegist.
Lihtsam on tabletina võtta kui seda pulbrit kulistada, mulle oli vähemalt tüütu.
jaanuar 10, 2013 at 10:13 e.l. #334453Sarge
Member“Liigeste raksumine” ei tähenda, et neil midagi viga oleks. Minu mäletamist mööda olid need CO2 mullide vabanemise helid liigestes.
jaanuar 10, 2013 at 1:57 p.l. #334466gmaster
Member“Liigeste raksumine” ei tähenda, et neil midagi viga oleks. Minu mäletamist mööda olid need CO2 mullide vabanemise helid liigestes.
CO2, soolad, “ebatasasused”, vali ise mida uskuda tahad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 10, 2013 at 2:43 p.l. #334471Sarge
MemberCO2, soolad, “ebatasasused”, vali ise mida uskuda tahad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hannes Tomusk rääkis CO2 mullidest.
jaanuar 10, 2013 at 6:20 p.l. #334490maleva
MemberHannes Tomusk rääkis CO2 mullidest.
Jätsid teise allika mainimata, Galileos räägiti ka!
aprill 12, 2013 at 7:40 e.l. #340633Akrapovic
MemberEhk sobib siia teemasse. Mida arvate ja kas olete tarvitanud ekstra kollageeni valku ( või hüdrolüüsitud kollageeni) . Eraldi toidulisandina ja kas on mingit kasu või millistes toiduainetes seda kõige rohkem esineb ?
aprill 12, 2013 at 7:43 e.l. #340635gmaster
MemberIse kasutasin protein no1 kunagi, selles vist oli.
Olen lugenud selle kasudest küll, peaks täitsa toimima mõnede vigastuste v krooniliste haiguste puhul.
http://www.ergo-log.com/collagensupplements.html
http://www.ergo-log.com/collagenreducespain.html
http://www.ergo-log.com/collagen-type-2-supplement-reduces-joint-pain.html
aprill 12, 2013 at 8:07 e.l. #340639jorsik
Halb uudis on see, et järelikult tuleb nüüd täishinda maksta, kuna pole enam retseptiravim
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 12, 2013 at 8:31 e.l. #340642gmaster
MemberHuvitav kas glükoosamiin polegi enam “ravim” siis?
aprill 12, 2013 at 5:08 p.l. #340706mikk2222
MemberEuroopas on ta ravim, USA-s toidulisand. http://en.wikipedia.org/wiki/Glucosamine#Legal_status
Eestis on mõned vormid ravimina registreeritud, enamus neist retseptiga http://193.40.10.165/register/register.php?lk=1&otsi=J&keel=est&inim_vet=inim&raviminimi=&ta_eesti=gl%FCkoosamiin&ta_inglise=&ta_ladina=&atc=&mlhoidja=&spckp_algus=&spckp_lopp=&pilkp_algus=&pilkp_lopp=&naidustus=&mlnr=&mlkp_algus=&mlkp_lopp=
Veel tsitaat wiki-st: “A meta-analysis concluded: “Compared with placebo, glucosamine, chondroitin, and their combination do not reduce joint pain or have an impact on narrowing of joint space. Health authorities and health insurers should not cover the costs of these preparations, and new prescriptions to patients who have not received treatment should be discouraged.”
mai 10, 2013 at 3:18 p.l. #342705Marina
MemberSiit saab rohkem tarkusi kui perearstilt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ehk siis, olen 29a. naine, 1,70m. 69kg ja hakkasin just kaalulangetamise nimel treenima. Põlved valusad ja väljaasteid teha ei saa, samuti rattasöit on valulik. Aga tahaks ju teha trenni.
1. Lugesin teema läbi ja olen kolmevahel Arthryl vs Arthrostop Rapid vs JointRepair. Saan aru et glükosamiin ja kondroitiin peaksid olema koos. Aga millist võtta? Kas alustada väiksema doosiga või kohe 1500mg?
2. Kas kõrvalmõjusid (seedeprobleemid, väsimus) tuleks karta?
3. Kui palju peab tarbima Omega 3 ja Omega 6? (Kui söön igapäev 100g forelli ja 50g mandleid siis kas pean lisaks veel võtma õli?)
Tänud!
mai 10, 2013 at 5:18 p.l. #342710gmaster
MemberSiit saab rohkem tarkusi kui perearstilt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ehk siis, olen 29a. naine, 1,70m. 69kg ja hakkasin just kaalulangetamise nimel treenima. Põlved valusad ja väljaasteid teha ei saa, samuti rattasöit on valulik. Aga tahaks ju teha trenni.
1. Lugesin teema läbi ja olen kolmevahel Arthryl vs Arthrostop Rapid vs JointRepair. Saan aru et glükosamiin ja kondroitiin peaksid olema koos. Aga millist võtta? Kas alustada väiksema doosiga või kohe 1500mg?
2. Kas kõrvalmõjusid (seedeprobleemid, väsimus) tuleks karta?
3. Kui palju peab tarbima Omega 3 ja Omega 6? (Kui söön igapäev 100g forelli ja 50g mandleid siis kas pean lisaks veel võtma õli?)
Tänud!
Arthrostop Rapidi ja Jointrepairi (kui mõtled bodyvisioni oma) vahe on ainult selles, et esimene sisaldab veidi II tüübi kollageeni, Jointrepair sisaldas see-eest rohkem kondroitiini ja MSMI. Samas võid kollageeni saada näiteks pärispuljongist. Et ise vbl isegi panustaks rohkem viimasele tootele.
Kuna need pole minu silmis ravimid, vaid pm ehitusmaterjal siis mingit ettevalmistusperioodi küll vaja pole, lisaks ei tohiks olla ka kõrvalmõjusid. Peaks piisama täitsa kui võtad nii, et saad grammi glükosamiini päevas.
Kui sööd iga päev 100g forelli siis mina ei näe lisaõli võtmise vajadust.
Mainin aga ära, et koormuse tõustes võivad põlvevalu tekitada ka muud struktuurid peale põlve kõhre, erinevad bursiidid, düsbilansid, lihaspinged mida sa ise ei pruugi tajudagi. Selliste probleemide hindamise ja raviga tegelevad füsioterapeudid.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.