Liiga lihastes jalad?
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Liiga lihastes jalad?
- This topic has 66 replies, 44 voices, and was last updated 13 years, 11 months tagasi by
valgedpapud.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 4, 2012 at 2:24 p.l. #263859
Archangel
MemberNiiet kui Kiivikas hakkaks maratoonariks, siis tal lihased väiksemaks ei läheks?
Teadmiseks niipalju, et lihaskuid on võimelised ka oma tüüpi muutma (kiirest aeglaseks, järelikult ka erineva mahuga):
Vastavalt suurenenud lihase koormamisele muudetakse ka raku talitlust. Erinevates lihaskiududes on erinevad valkude isovormid. Valkude isovormide muutus lihaskius kutsub esile ka lihaskiu ning kogu lihase fenotüübi muutuse. Need muutused reguleeritakse transkriptsiooni tasandil, mis kutsub esile vastavate valkude isovormide RNA sünteesi, millest omakorda sünteesitakse vastav valgumolekul.
Sul on muidugi õigus.
Okei, rääkides lähemalt siis võin ma ka oma jalgu väiksemaks treenida, kui kasutan raskusi, mis on tunduvalt väiksemad, kui need millega oma praeguse lihasmassi üles ehitasin ning teise rõhuga.
Oleksin pidanud vast detailsemalt lahti mõtestama.
Ilmselgelt kui Kiivikas hakkaks vastupidavus-aladega tegelema siis tema jõutreeninguga ülesehitatud ja alal hoitud suured lihased oleks ebaotstarbekad ning kehal ei oleks ka mingit vajadust neid kinni hoida. Treeningud toetaksid pigem sitkema, vastupidavama lihasmassi arengut ning toimuks lihasmassi suuruse vähenemine, arvatavasti ka üle-kaloraaži puhul – kuigi see ei saaks just eriti kiire olema.
Aga ega ikka tavainimene üldjuhul enda väheseid lihaseid (eriti naistel oma pea olematute lihastega) just väiksemaks positiivse kaloraaži peal ei treeni – enne lähevad nad pigem suuremaks. Alakaloraaži korral põletatakse vast pekk pealt ära.
jaanuar 4, 2012 at 2:29 p.l. #263748lkv
MemberAga ega ikka tavainimene üldjuhul enda väheseid lihaseid (eriti naistel oma pea olematute lihastega) just väiksemaks positiivse kaloraaži peal ei treeni – enne lähevad nad pigem suuremaks. Alakaloraaži korral põletatakse vast pekk pealt ära.
Põletataksegi pekk pealt ära ja ”lihased” on väiksemad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2012 at 2:41 p.l. #263729samuil
MemberSeparatsioonitsüklis(reljeef) treenitaksegi negatiivse energiabilansiga. Rasvakihi vähenemisele (mis toimub ainult negatiivse energiabilansi korral) aitab kaasa mahukam s.t energeetiliselt kulukam treening. Kasutatakse pikki seeriad(kõrged kordused) ja seeriapausid lühenevad. Siia tsüklisse sobivad ideaalselt väljaasted(kõnd) hantlitega või kangiga. Näiteks minutilise puhkepausiga 3 X 20 on väga “mõnus”.
jaanuar 4, 2012 at 2:50 p.l. #263702Archangel
MemberSeparatsioonitsüklis(reljeef) treenitaksegi negatiivse energiabilansiga. Rasvakihi vähenemisele (mis toimub ainult negatiivse energiabilansi korral) aitab kaasa mahukam s.t energeetiliselt kulukam treening. Kasutatakse pikki seeriad(kõrged kordused) ja seeriapausid lühenevad. Siia tsüklisse sobivad ideaalselt väljaasted(kõnd) hantlitega või kangiga. Näiteks minutilise puhkepausiga 3 X 20 on väga “mõnus”.
Võimalik tõesti. Mis puutub lihas-separatsiooni väljatoomisele siis pole eriti süüvinud. Paljud soovitavad erinevate harjutustega ja korduste/seeriatega mängida ning leida see, mis nende puhul seda väljanägemist kõige paremini korrigeerib. Tundub suht katse-eksitus meetod olevat… peaks uurima, kui palju uuringuid selle nähtuse kohta tehtud on.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 4, 2012 at 4:46 p.l. #263638ROtter
MemberNende puhul saame siiski rääkida üliväiksest rasvaprotsendist. Lihased neil treeninguga väiksemaks otseselt ei lähe ju. Lihtsalt veedetakse piisavalt palju aega alakaloraažis ning kaotatakse enamus oma rasvamassist ning miks mitte ka osa üldisest lihasmassist (alakaloraaži ja metsiku koormuse tulemusena). Treenitakse siiski peamiselt rõhuga lihaskiududel, mis üldjuhul tugevnedes ja vastupidavamaks muutudes suuremaks märgatavalt ei lähe.
Jalgratturitel aga teinekord ilged pakud all ning ega nende sport ka niivõrd erinev pole pikamaa-jooksjatest ega suusatajatest.
Jalgratturid jagunevad nö. sprinterid (Kirsipuu, reied jämedad) ja mägedesõitjad (Taaramäe). Sprinterid mägedes eriti ilma ei teinud.
jaanuar 4, 2012 at 6:16 p.l. #263455matroxx
MemberEi teinud muidugi sest suusa sprint on ainult jutumärkides sprint.
jaanuar 5, 2012 at 11:46 e.l. #262256valgedpapud
Memberpilti ma oma jalgadest nüüd küll siia panema ei hakka aga olen mänginud 7 aastat Tennist ja töötan ettekandjana. 13h tööpäevad ringi joostes teeb kaa oma töö. ehk siis tulemus on see et jalgadel on ikka väga hästi eristatavad lihased, mis ei ole üldse ilus ja naiselik, küll aga ei väida ma, et mul väike rasvaprotsent oleks. sääremarja ümbermõõt, kui see pinge all on, on 39cm no maitea ma olen üsna võhik aga mõistan et ei tohiks jalgadele trenni teha, et siis toitumisega kuidagi??? aga nagu samal ajal kui mul jalad on lihases ja treenitud on kõhu peal päris palju rasva, et siis kuidas õigesti toituda ja treenida??
jaanuar 5, 2012 at 12:41 p.l. #262153argoll
Memberpilti ma oma jalgadest nüüd küll siia panema ei hakka aga olen mänginud 7 aastat Tennist ja töötan ettekandjana. 13h tööpäevad ringi joostes teeb kaa oma töö. ehk siis tulemus on see et jalgadel on ikka väga hästi eristatavad lihased, mis ei ole üldse ilus ja naiselik, küll aga ei väida ma, et mul väike rasvaprotsent oleks. sääremarja ümbermõõt, kui see pinge all on, on 39cm no maitea ma olen üsna võhik aga mõistan et ei tohiks jalgadele trenni teha, et siis toitumisega kuidagi??? aga nagu samal ajal kui mul jalad on lihases ja treenitud on kõhu peal päris palju rasva, et siis kuidas õigesti toituda ja treenida??
Mine mõnda spordiklubisse ja näita ennast treenerile.Ütled, et pole selle ja sellega rahul ja vaata mis ta Sulle soovitab.Mis puudutab sääremarjasid, siis see on puhas geneetika ja ega neid väiksemaks eriti ei saa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga toitumine on selle kõige võti …Argo
jaanuar 5, 2012 at 2:51 p.l. #261817-TANK-
Memberjaanuar 6, 2012 at 2:08 p.l. #259822valgedpapud
Memberikka mõistad, et minu puhul on tegu mittekulturistist naisterahvaga???
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 6, 2012 at 2:11 p.l. #259818Archangel
Memberikka mõistad, et minu puhul on tegu mittekulturistist naisterahvaga???
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Seega tahakski näha neid hiigel-lihaseid, mis nii muret valmistavad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 6, 2012 at 3:04 p.l. #259803priit002
MemberKas need 39cm sääred on kindlasti õigesti mõõdetud, sest mina kui 20 aastane hetkel lihase kasvatamisega tegelev noormees, kes säärtele mitte vähe jalapäeval valu ei anna saan ka sinna nii 2-5 millimeetri võrra juurde ja selle 40 juurde jõuda tundub ikka vääga vaevarikas. Samuti olen ma töötanud ka terve suve kelnerina ja mitte vähem kui 13h tööpäevadega, pigem nagu ka kuni 18h päevas vahepeal. Ja ma julgeks arvata ,et testosterooni on mul kõvasti rohkem ja söömine nii ka enam vähem korras , no mitte ei saa suuri sääri ja jalgu nagu miina tahaks . Ja 4 kuud kelneritööd ei andnmud mitte midagi erilist juurde ! Nii et soovitaks esmalt oma mõtlemist natuke muuta. Raskustega trenn isegi ei tee lihaseid kergesti suurteks, rääkimata siis veel seismisest ja käimisest nagu enamus inimesi seda mõistavad! Vabanda kui olin natuke kriitiline ja laialivalguv, aga mull tunudb, et kuni sa ise mõtlemist ei muuda ei suuda keegi siit sulle head nõu anda!
jaanuar 6, 2012 at 3:18 p.l. #259793ROtter
MemberKas need 39cm sääred on kindlasti õigesti mõõdetud, sest mina kui 20 aastane hetkel lihase kasvatamisega tegelev noormees, kes säärtele mitte vähe jalapäeval valu ei anna saan ka sinna nii 2-5 millimeetri võrra juurde ja selle 40 juurde jõuda tundub ikka vääga vaevarikas. Samuti olen ma töötanud ka terve suve kelnerina ja mitte vähem kui 13h tööpäevadega, pigem nagu ka kuni 18h päevas vahepeal. Ja ma julgeks arvata ,et testosterooni on mul kõvasti rohkem ja söömine nii ka enam vähem korras , no mitte ei saa suuri sääri ja jalgu nagu miina tahaks . Ja 4 kuud kelneritööd ei andnmud mitte midagi erilist juurde ! Nii et soovitaks esmalt oma mõtlemist natuke muuta. Raskustega trenn isegi ei tee lihaseid kergesti suurteks, rääkimata siis veel seismisest ja käimisest nagu enamus inimesi seda mõistavad! Vabanda kui olin natuke kriitiline ja laialivalguv, aga mull tunudb, et kuni sa ise mõtlemist ei muuda ei suuda keegi siit sulle head nõu anda!
Naise alakeha on suhteliselt võimsam ja tugevam kui rindkere ning seetõttu ongi naistel alakeha kergemini arendatav jõu ja massi seisukohalt.
Mõtlemisega ei ole siin midagi pistmist.
jaanuar 6, 2012 at 3:31 p.l. #259768Archangel
Mõned abinõud sulle säärte treenimiseks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>http://www.youtube.com/watch?v=vNn0pOhVKaw&list=UUpJzlyBdPgGrArwn6Ov6MaA&index=24&feature=plcp
veebruar 26, 2012 at 8:52 p.l. #192280missyqueen
MemberTere kallid foorumlased ja asjatundjad kes seda teemat kommenteerinud. Sattusin selle teema peale ja tegin lausa konto, sest mind on ära tüüdanud jutt, et naised polegi praktiliselt suutelised lihaseid saavutama kui nad just igapäevaselt jõusaalis ei rüga. Või siis unustavad säärelihast mõõtes oma randme mõõdulindi ja sääre vahele.
Nagu keegi eelpoolgi mainis, on mängus ilmselt küll geenid, aga ma kujutan ette, et kui nuudelkätega vennikesed suudavad end trenniga vormi ajada, siis peaks olema ka võimalus leida sobiv trenni- ja toitumislahendus ka neile, kes neile looduse poolt antud lihaseid ei soovi. Lihaskasvu soovivad inimesed leiavad siit foorumist tihtipeale soovitusi jms, kuid analoogsetele teemadele nagu see siin, pole ma veel ühtki asjalikku soovitust leidnud peale “Ära kujuta ette!”. See, kui Sul on ilusad lehvivad lokid, ei kohusta Sind ju veel ‘nui neljaks’ juukseid kasvatama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Sama vast lihastegagi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Olen ise sarnases olukorras nagu teemaalgataja. Kannan rõivaid S-M kuid tihtipeale mu sääremarjad keelduvad kitsamatesse pükstesse mahtumast. Minu rasvaprotsent on normaalse allpoolääres, olen pikemat kasvu ning minu lihasmass (ühe imekaalu abil leituna) on 32% (olin kaks nädalat enne mõõtmist hakanud 1-2x nädalas aeroobikas käima, kuni selleni polnud ca pool aastat end praktiliselt liigutanud peale mõningase jalutamise).
Lisan siis pildi ka, et tõestada oma jala olemasolu. Aadress: http://www.snap.ee/user/MuM ja Pw: 45tr90 . Ümbermõõt siis sääremarja kohalt ca 38-39 cm. Muide, see enda jala pildistamine on üks keerukas asi, aga tegin kompilatsiooni piltidest iga nurga pealt ning huvi pärast ootan muidugi ka kommentaare! Ning ehk ka soovitusi, millise trenniga end vormis hoida selleks, et jalalihased väga julgelt arenema ei hakkaks (mul üle kogu keha lihased arenevad hästi, aga jalad saavad pea iga tegevusega mingisugust koormust ning seetõttu on ülejäänud kehast ees). Vastuste eest aitäh ette!
P.S. Mitte et õel olla, aga kas mitte eelpool kõnelenud noormees kes kõva jõusaalitrenniga tegeleb kuid isegi 40 cm-ste säärelihasteni ei suuda küündida, hoopis oma keha piinamisega ei tegele? Ehk oleks asjalikum see energia hoopis millessegi sellisesse suunata, milleks ka eeldusi on ning mitte nii kramplikult lihasmassi suurendamisega maadelda?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.