Lihtsad ja head koogikesed/batoonid
Avaleht » Forums » Toitumine » Retseptinurk » Lihtsad ja head koogikesed/batoonid
- This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated 12 years, 11 months tagasi by
kappa.
-
AutorPostitused
-
veebruar 23, 2013 at 10:45 e.l. #24573
PlaaTable
MemberVaja läheb:
3 küpset banaani
200 g õunakastet
1 1/4 dl suhkrut
1 terve muna ja 2-3 munavalget
vanilli suhkrut /ekstrakti
kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit
teelusikatäis kaneeli
1 1/2 dl tavalist nisujahu
3 dl kaerahelbeid (ise tegin tavalistega, ei oska öelda kuidas kiirkaerahelvestega tuleb)
anumaid
ahju
midagi millega saaks banaane tampida
Sega kuivained omavahel ning peale lisada munad, mõõda õunakaste kuhugi anumasse välja ning lõika banaanid tükkideks (paar korda viuh viuh noaga banaanist läbi) ja lisa õunakastmesse.
Võta nui või midagi taolist ja tambi banaane õunakastme sees kuni tuleb ühtlane segu. Vala segu kuivainetele hulka ja sega.
Peaks tulema ühtlane ja mitte väga vedel segu, kui ei, siis lisada vett. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala segu peale.
Küpseta 25-35 min 180 kraadi juures, jahuta ja lõika välja nii palju pätsikesi kui tahad. Võib ka kasutada leivavormi vms et saada midagi rohkem batooni meenutavat.
veebruar 23, 2013 at 2:41 p.l. #267169RiinaSolo
MemberKui siin juba retseptide jagamiseks läks …
Kuna ise väga suur jahu-suhkru sõber pole (õigemini mu kehale nad ei meeldi), siis sai külalistele pakutud järgnevat küpsetist, mis ka väheke sportlikumale -tervislikumale inimesele koogiks kõlbab:
http://www.farmi.ee/retseptid/retseptid-kodujuustust/9165

Mul oli kohupiimaks lahja vanillikohupiim, mistõttu suhkurt panin väga vähe- saputasin natuke viinamarjasuhkurt peale. Jahuga oli ka selline lugu, et kuna taigen tundus üsna paks juba iseenesest, siis panin 1spl rukkijagu ja pool lusikat nisujahu. Toorjuustu asemel läks hetkel Rimis soodukaga olev banaani toorjuustumaius. Et maitsed üle ei peksaks panin ka vähem sidrunit-sidrunikoort.
Külalised sõid ka hea isuga ja kiitsid, polegi alati vaja biskviidist, kreemist ja võist tehtud kooke, on ka teisi võimalusi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 24, 2013 at 8:24 e.l. #155867martinkink
Kuna ise väga suur jahu-suhkru sõber pole (õigemini mu kehale nad ei meeldi), siis sai külalistele pakutud järgnevat küpsetist, mis ka väheke sportlikumale -tervislikumale inimesele koogiks kõlbab:
http://www.farmi.ee/…dujuustust/9165

Mul oli kohupiimaks lahja vanillikohupiim, mistõttu suhkurt panin väga vähe- saputasin natuke viinamarjasuhkurt peale. Jahuga oli ka selline lugu, et kuna taigen tundus üsna paks juba iseenesest, siis panin 1spl rukkijagu ja pool lusikat nisujahu. Toorjuustu asemel läks hetkel Rimis soodukaga olev banaani toorjuustumaius. Et maitsed üle ei peksaks panin ka vähem sidrunit-sidrunikoort.
Külalised sõid ka hea isuga ja kiitsid, polegi alati vaja biskviidist, kreemist ja võist tehtud kooke, on ka teisi võimalusi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väga mõnus tundub
Ise olen ka ümber enda inimeste ikka soovitanud, et 80% koogist ei pea sõltuma nisujahust ja suhkrust. On muidki võimalusi kuidas kook magusaks teha ja mitte nii väga seda nisujahu kasutada. Teiseks kook ei peagi minu arust nii magus olema, et sinna kõrvale sobib ainult juua ilma suhkruta musta kohvi, et natukenegi “mitteniimagus” ei oleks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 24, 2013 at 1:34 p.l. #337303Marxengel
Member“Toorjuustu asemel läks hetkel Rimis soodukaga olev banaani toorjuustumaius.” – kõigest nii paarkümmend grammi lisasuhkurt läks lupsti sisse..- imelikud keha, mis suhkru pakist suhkrut ei talu aga tehase poolt kohupiimakilesse pakendatuna võtavad meelsasti omaks.
veebruar 24, 2013 at 5:25 p.l. #337312RiinaSolo
MemberSeepärast mainisingi kohe alguses ära selle, et ma lisaks suhkurt väga ei paneks, kui kasutada juba eelnevalt magusat kohupiima ja seda toorjuustudesserti. Natuke sõnastasin halvasti, oleks pidanud selle mainima kohe siis, kui magusa kohupiima kasutamise kohta kirjutasin.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lisasin ise küll u 30g viinamarjasuhkurt, aga oleks võinud ka täiesti lisamata jätta!
veebruar 25, 2013 at 12:20 p.l. #337348villu_v
http://www.farmi.ee/…dujuustust/9165

” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>100g toodet sisaldab
Valkud 10,0 g
Süsivesikud 18,6 g
Rasvad 11,0 g
Kalorid 216,7 Kcal
veebruar 25, 2013 at 7:36 p.l. #337375kappa
Member200 grammi mett segada 200 grammisulavõiga
lisada 6 muna ja 200 grammi jahu,100 grammi rosinaid ning lõpuks pool kilo täisterakaerahelbeid
ahi 200 kraadi juurde ja küpsetada kuldpruunistumiseni
Trenni ajal väga hea söömas käia, kui halvaad pole
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.