Lihasvenitus
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Lihasvenitus
- This topic has 6 replies, 6 voices, and was last updated 19 years, 7 months tagasi by
Metalstorm.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 12, 2006 at 6:18 p.l. #6231
Mr.Y
MemberTahaks võimalikult ruttu lahti saada oma õlavigastusest. Alguses ma ei teinud seljest väljagi (treenides valus veel ei olnud, ainult mõnede äkiliste liiguste ajal nt pallivise), nüüd paar nädalat möödas, pigem on nagu hullemaks läinud (treenides on nüüd valus). Täpselt ei teagi kuidas see mul tekkis.
Igatahes esimese harjutusena kui hakkan rinnalt suruma, siis soojendusseeriaid teen niikaua kuni valu enam pole. Hiljem võib küll korraks turgatada, aga kestvat valu pole. Valu lööb kuskile õla-biitsepi piirkonda… (pigem rohkem õlavarres kui õlapeas)
Aga kitsa haardega surudes (peaks just rohkem õlale mõjuma) valu nagu õieti pole, mida laiema haarde kangil võtan seda valusam on (laiem haare peaks tähendama rohkem tööd rinnale, vähem õlale) – veider ?
Kaua on ligikaudne aeg, mis kulub lihasvenituse paranemiseks?
Kas see paraneb ise või on tingimata vaja määrida geele vms?
Foorumist otsides olen leidnud igal pool vastuseks Ultra Gel, aga see liigeste jaoks, mul endal peaks olema ainult lihasvenitus. Rebestus ei ole sest siis pidi olema kogu aeg kätt liigutada (tõsta) valus, mul ainult äkiliste liigutuste tegemisel või raskuste liigutamisel.
Arsti juurde pole tahtnud minna, need vist kipuvad sellised jõusaali-vihkajad olema soovitavad võimalikult pikka aega eemale hoida. Aga ei tahaks küll pausi sisse teha.
Nüüd tundub et see paratamatu, aga kas nädalat piisaks?
jaanuar 12, 2006 at 6:38 p.l. #66545theONE1
Memberarvad et asi on venituses? Sümptomid on sarnased õlaliigese ümber olevate sidemete vigastustele, aga kõige kindlamini saab seda öelda ikkagi arst. Ja see jutt et arstid jõusaalis käijaid nö. nimelt jõusaalist eemal hoiavad on nagu küll vale arusaam. Tuleb pöörduda ikkagi spordiarstide poole. Õlavigastused on tõsised asjad ning selle mitte väljaravimine võib su jõusaali tegevusele üldse kriipsu peale tõmmata! Seda soovitan mina, aga eks sa tea ise paremini!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 12, 2006 at 6:52 p.l. #66547ROtter
MemberTegemist võib olla ka ligamentiidiga e.sideme põletikuga, mille põhjuseks on eelneva vigastuse ebapiisav lühike ravi ja puuduv taastusravi. Kõige sagedasem on õla piirkonna ligamentiit. Iseloomulik on valu teatud kindlatel liigutustel, mis ei taha taanduda, vaid aeg-ajalt ägeneb. Raviks kasutatakse üldiseid ja lokaalseid põletikuvastaseid vahendeid, süste. Ligamentiit on väga visa taanduma, kui ei ravita. Väga paljudel juhtudel kasutatakse kirurgilist ravi just õla piirkonnas.
Mina soovitan küll spordiarsti poole pöörduda.
jaanuar 12, 2006 at 6:58 p.l. #66548Mr.Y
MemberSpordiarste kahjuks lähedal ei leidu.
Aga eks ma kõige pealt pöördun perearsti poole.
Tänud, arvan et teema võib kinni panna, rohkem saab vist aidata ainult arst
jaanuar 12, 2006 at 8:14 p.l. #66561hampton
MemberIse soovitan ka spordiarsti juurde minna (mitte perearsti juurde), aga kui muud võimalust pole siis käi perearsti juures ja vaata mis ta ütleb.
Mis puutub rinna surumisse siis:
Kitsas haare – mõjub kõige efektiivsemalt Triitsepsile
Keskmine haare – mõjub kõige efektiivsemalt Rinnale
Lai haare – mõjub kõige efektiivsemalt Õlale
Minu arust see peaks nii välja nägema, kui ma eksin siis palun parandage.
juuli 10, 2006 at 8:27 e.l. #87081Metalstorm
MemberEndal tekkis kaks nädalat tagasi sama jama. Surusin rinnalt maksimumi (170kg) ja oligi tulemus käes. Täna proovisin soojenduseks 50 kg sinnamaale see raskus jäigi. Krt, see ei ole ju normaalne, et kõigest 50 kilose kangiga on juba valus. Muidu kõike muud saab teha, sest teisi lihaseid treenides valu ei teki. Kuigi jah, vigastusega kaob igasugune trenni isu ära. See on ju nii tüüpiline, et kui suudad midagi saavutada, tuleb kohe vigastus. Eks nüüd tuleb siis vähemalt kuuks ajaks veel rinnalt surumine pooleli jätta. Kahju muidugi, et peale taastumist tuleb jälle nullist alustada (seda just jõu mõttes).
“>juuli 10, 2006 at 9:10 e.l. #86684greenu
Membermul olnud sarnane kui mitte sama asi … nimelt sügisel alustasin igat trenni rinnaltsurumisega kuna jõulude eel oli klubi sisene võistlus…paari kuu möödudes oli õlas sama valu …. hakkasin siis tegema intensiivselt õlga ja paari kuu möödudes see valu kadus … st saan jälle suruda ilma valuta… teooria selle taga on siis selline(leidsin selle bodybuilding.com ist) rinnalihas tõmbab kogu õlga ettepoole ja tegumine õlalihas peab seda kompenseerima …. kuid kui palju rinda teha ja rind areneb tugevamaks kui tagumine õlg siis ei jõua tagumine õlg enam vastu hoida ja rinnalihas hakkab “omavolitsema” … sama võib juhtuda ka näiteks siis kui teha jõutõmmet ja rinnaltsurumist suurte raskustega samal päeval … vähemalt mul trennikaaslasel juhtus nii …
igatahes minul aitas see et rinnaltsurumine muutus kavad vähekseks .. ja iga trenn tegin 4 harjutust õlale igas ühes3 seeriat ja 10 kordust…. ja väiksemate raskustega alguses .. ja kui tundsin et valu pole siis võtsin suuremad hantlid….
hantlitega kõrvaletõsted…
ettekummardunult samuti hantlitega kõrvaletõsted….
hantlitega istudes tõsted jne …
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.