Skip to main content

Lihasvastupidavus, jõud jne.

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Jõumehed » Lihasvastupidavus, jõud jne.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Kuup
    Member

Olen ca 2 ja rohkem aastat jõusaalis käinud, lihast kasvatamas. Nüüd hiljuti käisin Bodypumpis, kus avastasin et mul pole peaaegu üldse lihasvastupidavust. Mõned naissoo esindajad tegid ka minust suurtemate raskustega. No nii läbi võtab lihtsalt see. Ja see valu, see on ka talumatu, nagu lihased lõhkeksid. Sellepärast ei saagi palju teha. Eriti valusad olid reied ja õlad. Kui jõusaalis teen viiamase korduse, viimasel seerial, siis on ka valu, kuid see on teistsugune, muidugi lühem ja talutavam, mõnusam.

Muidugi aeroobset jõuan teha vabalt, näiteks 8-15km(tund kuni poolteist) sörki pole probleem.

Jõunäitajad on ka enda kohta normaalsed, aga krt lihasvastupidavust peaaegu polegi. Kuidas see nii väike saab olla? Kas aeroobsega ei saa seda parandada?

Kaval
    Member

aeroobne (joox, jalgratas) ei paranda ju kõikide lihaste vastupidavust?

wicked
    Member

asi vöib ju olla ka venitamises, et lihased pole piisavalt elastsed?

Olen ca 2 ja rohkem aastat jõusaalis käinud, lihast kasvatamas. Nüüd hiljuti käisin Bodypumpis, kus avastasin et mul pole peaaegu üldse lihasvastupidavust. Mõned naissoo esindajad tegid ka minust suurtemate raskustega. No nii läbi võtab lihtsalt see. Ja see valu, see on ka talumatu, nagu lihased lõhkeksid. Sellepärast ei saagi palju teha. Eriti valusad olid reied ja õlad. Kui jõusaalis teen viiamase korduse, viimasel seerial, siis on ka valu, kuid see on teistsugune, muidugi lühem ja talutavam, mõnusam.

Muidugi aeroobset jõuan teha vabalt, näiteks 8-15km(tund kuni poolteist) sörki pole probleem.

Jõunäitajad on ka enda kohta normaalsed, aga krt lihasvastupidavust peaaegu polegi. Kuidas see nii väike saab olla? Kas aeroobsega ei saa seda parandada?

Loomulikult ei ole sa harjunud sellise koormusega. Kui sa treenid kogu aeg ühtemoodi, ega see ei tähenda, et sa siis jõuad kõike teha samal tasemel.

BULDOOSER
    Member

Inimesel on kolme tüüpi lihaskiude, kiired , aeglased ja sellised , mis võivad treeninguga võtta nii kiirete , kui ka aeglaste lihaskiudude omadusi. Jõutrenn eelisarendab kiireid lihaskiude , mis suudavad maksimaalselt tööd teha lühikest aega. Anna endale aega ja lihased adapteeruvad sellise pikema koormusega , nagu bodypump, aga arvesta sellega , et maksimumjõud kahaneb.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.