lihaste ebaühtlane areng
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » lihaste ebaühtlane areng
- This topic has 16 replies, 12 voices, and was last updated 18 years, 10 months tagasi by
Eeerik.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 19, 2006 at 10:33 p.l. #6317
flach
MemberNiisiis, mul on väga suur probleem erinevate lihasgruppide erineva arenguga. iseenesest on mul väga kena ning trimmis keha, kuid siiski osad lihased on paremini arenenud ja osad jällegi mitte.
Tooksin välja mõningad näited:
vasak rinnalihas on kuidagi rohkem punnis ning suurem, parem ent seevastu on lamedam ning allapoole rohkem ulatuvam.
ülemine vasak seljalihas (need mis ülevalt alla tulles kolmnurga moodustavad) on ka jällegi isegi mitu sentimeetrit pikem.
seevastu aga on paremal käel piitseps rohkem punnis kui vasaku käe oma ning õlalihas on ka suurem.
kõhulihastega on jällegi omaette teema: nimelt on vasakul pool kaks ülemist “padjakest” välja arenenud, kuid paremal ainult üks.
ma olen selle kohta uurinud, et ühtlase treeningu korral peaks mõlemad pooled balanssi saama, kuid olen jõusaalis üritanud maksimaalselt võrdselt treenida mõlemaid pooli, kuid siiski pole tulemust näha olnud. ikka tahab kokkuvõttes vasak pool kiiremini areneda. kui harjutusi teen, siis on ka tunda, et vasak pool on enam pinges kui parem pool. kusjuures isegi karvakasv on vasakul kehapoolel suurem, seda on näha rinnalt ning habemest.
milles võib asi olla? ootan väga abistavaid kommentaare. tahan vaid, et lihased normaalselt ning ühtlaselt areneksid ja et saaksin korralikult jõusaalis käimist jätkata.
jaanuar 19, 2006 at 11:22 p.l. #67371Czar
Memberma arvan et enamusel inimesel on üks keha pool erinev kui teine
eks ühe poole järele aitamine aitab ka veits kuid suuresti on see lihtsalt keha iseärasus
jaanuar 20, 2006 at 5:26 e.l. #67372Kurupt
Memberinimese keha ei ole propotrsioonis yldjuhul. m6ni on 6nnelikum sest proportsioonid on paremad ning m6ni(sina?) 6nnetum sest proportsioonid kehvad.
jaanuar 20, 2006 at 6:29 e.l. #67373ROtter
MemberÜkski inimene ei ole 100% sümmeetriline. Osaliselt on seda võimalik küll kompenseerida, andes mahajäänud osadele rohkem koormust. Aga paljuski sõltub sellest, kuidas lihased on skeleti külge kinnitunud, looduse vastu siiski ei saa.
Loodan, et lohutasin piisavalt hästi.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 20, 2006 at 8:11 e.l. #67362theONE1
MemberSee mure on väga paljudel ja siin tueb lihtalt hakata neid nö. mahajäänud lihaseid eelisarendama ja nendega rohkem vaeva nägema!
jaanuar 20, 2006 at 8:17 e.l. #67363come123
Membermul on ainult ülemiste kõhulihastega jama parempoolne on ullult väljas ja suur aga vasak kuidagi poole väiksem
jaanuar 20, 2006 at 10:50 e.l. #67388flach
Memberaitäh, jälle natukene targem:)
a kui ikka ülemise seljalihase üks pool on sentimeetreid pikem, siis ei ole suurt midagi teha, et pikkused tasakaalu läheks?
ja on kõhulihaste üht mahajäänud poolt kuidagi võimalik järele treenida? või on ehk nii, et kui ühel poolel on kõik välja arenenud kenasti, siis teine pool jõuab teatud aja pärast esimesele järele?
jaanuar 20, 2006 at 10:53 e.l. #67389come123
Memberma arvan et jõuab järele
jaanuar 20, 2006 at 3:02 p.l. #67423BULDOOSER
MemberIse sa näed seda , teised ei pane üldiselt tähelegi , et üks silm on rohkem punnis. Suurem mass või paksem pekk varjab need iluvead.
jaanuar 20, 2006 at 3:39 p.l. #67430shreku
MemberMul endal on vasak seljapool suurem kui parem. Tegu on lihtsalt paratamatusega.
jaanuar 20, 2006 at 3:47 p.l. #67431TANK
Membermina arvan et asi võib ka sellest olla et harjutuste sooritamisel on tehtud n.ö. s*tta. ehk siis halva tehnikaga….
jaanuar 20, 2006 at 5:46 p.l. #67440phoe
Membermul on paremal kehapoolel kõik parem
las ma arvan — sa kirjutad ka vasaku käega?!
jaanuar 20, 2006 at 6:38 p.l. #67447flach
Memberkusjuures ei, ma olen paremakäeline. ja see, et tehnikaga jama olnud, sellesse ma ei usuks väga, sest ma üritan väga pingsalt jälgida, mida ma teen.
ise loodan sellele, et ma pulbreid ega midagi ei tarvita, et siis kui lihaste areng kuskil maal seisma jääb, et siis teise poole lihased jõuavad järgi ilusasti. kas tasuks sellele loota?
jaanuar 24, 2006 at 1:43 p.l. #67819ceork
Membernagu siin kõik juba öelnud pole hullu, meil kõigil on erinevatel kehapooltel mõned lihased erineva kuju ja suurusega. Endal näiteks vasak ja parem biits täiesti erinevad, kuigi trenni on saanud teha võrdste raskustaga ja liigutustega
jaanuar 24, 2006 at 1:56 p.l. #67820ROtter
Memberkusjuures ei, ma olen paremakäeline. ja see, et tehnikaga jama olnud, sellesse ma ei usuks väga, sest ma üritan väga pingsalt jälgida, mida ma teen.ise loodan sellele, et ma pulbreid ega midagi ei tarvita, et siis kui lihaste areng kuskil maal seisma jääb, et siis teise poole lihased jõuavad järgi ilusasti. kas tasuks sellele loota?
Sellele ei tasu loota. Sa pead mahajäänud lihaseid järgi aitama, juhul muidugi, kui ei ole anatoomilisi iseärasusi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.