Lihaste aeglaseks jäämine ja selle vältimine
- This topic has 23 replies, 12 voices, and was last updated 14 years, 12 months tagasi by
smack.
-
AutorPostitused
-
veebruar 7, 2011 at 5:05 p.l. #289183
jõuents
MemberMilline su treening välja näeb, et tahad seda vältida? Kui teed pikamaa jooksu siis ära enam lihtsalt jookse pikka maad. Venitused on tähtsad aga sellega sa teed lihtsalt sidemeid ja lihaseid elastsemaks kuid ei muuda lihaskiudu.
Kui tahad, et lihased oleksid kiired (nagu paljudel
) ja jõuaksid pikaajaliselt anaeroobset tegevust teha siis treeni II tüübi kiudu. Kui tahad, et lihased oleksid üle keskmise kiired (nagu
) siis treeni II x kiudu. Kui aga tahad, et lihased oleksid väga kiired (nagu
) siis treeni II b kiudu. Ehk siis, treenides nagu jõutõstja või tõstja, väldid sa lihaste aeglaseks muutumise.
See kes oskab vähegi inglisekeelt ja bioloogiat ütleb see pilt suht kõik ära:
veebruar 7, 2011 at 7:09 p.l. #289199jrx
MemberPikamaajooks on ka vajalik. Kui selleks aega on.
veebruar 7, 2011 at 7:30 p.l. #289202Undionu
MemberTasakaalu ja stabiliseerivate skeletilihaste arendamiseks on väga head eeskükk ja kükk kang sirgetel kätel pea kohal.
veebruar 10, 2011 at 2:12 p.l. #289482fortuna.9
MemberMilline su treening välja näeb, et tahad seda vältida? Kui teed pikamaa jooksu siis ära enam lihtsalt jookse pikka maad. Venitused on tähtsad aga sellega sa teed lihtsalt sidemeid ja lihaseid elastsemaks kuid ei muuda lihaskiudu.Kui tahad, et lihased oleksid kiired (nagu paljudel
) ja jõuaksid pikaajaliselt anaeroobset tegevust teha siis treeni II tüübi kiudu. Kui tahad, et lihased oleksid üle keskmise kiired (nagu
) siis treeni II x kiudu. Kui aga tahad, et lihased oleksid väga kiired (nagu
) siis treeni II b kiudu. Ehk siis, treenides nagu jõutõstja või tõstja, väldid sa lihaste aeglaseks muutumise.
See kes oskab vähegi inglisekeelt ja bioloogiat ütleb see pilt suht kõik ära:
Ma usun, et ma pole ainukene kes ei saanud sellest tabelist aru. Kuidas ma siis pean ennast treenima jõusaalis, et lihased muutuksid kiiremaks(ei jääks aeglaseks)?
Kui kiireid on vaja :
veebruar 10, 2011 at 3:32 p.l. #289493smack
MemberMa usun, et ma pole ainukene kes ei saanud sellest tabelist aru. Kuidas ma siis pean ennast treenima jõusaalis, et lihased muutuksid kiiremaks(ei jääks aeglaseks)?Kui kiireid on vaja :
See tabel annab ülevaate lihaskiudude tüüpidest. Vaata contratcion time ja power production- need millel see kõrge, on need lihased, mis teevad sind kiireks ja võimsaks. Ühesõnaga arenda jõudu. 3×5 on hea jõu arendamiseks. Kükis lased alla kontrollitult ja üles tuled võimalikult kiiresti. Seda kõige harjutuste puhul, surud kiiresti, alla lased kontrollitult. Maadluses ja judos on jõud väga tähtis. Judos tuleb kõik võimsus puusadest. Pead jõutõmmet ja kükki tegema. Eks selg peab ka väga tugev olema.
veebruar 10, 2011 at 8:09 p.l. #289519Sadist2
Membermulle tundub, et kiiruse arendamiseks ei pea keskenduma ainult mitte harjutuse dünaamikale, vaid ka puhkuste (seeriatevahelised pausid) õige ajastamise ja üldise närvisüsteemi taluvuse/ärrituvuse arendamisele
veebruar 10, 2011 at 11:49 p.l. #289528smack
Membermulle tundub, et kiiruse arendamiseks ei pea keskenduma ainult mitte harjutuse dünaamikale, vaid ka puhkuste (seeriatevahelised pausid) õige ajastamise ja üldise närvisüsteemi taluvuse/ärrituvuse arendamiseleKui jõudu arendad, siis puhkepaus 3…5 minutit. See tagab närvisüsteemi taastumise.
veebruar 11, 2011 at 2:01 p.l. #289576fortuna.9
MemberEga see suur raskus eriti kiiresti ei liigu? Aga selle mõte ongi? Et kui surud pmst maksimaalse raskuse siis töötavad need kiud mis vastutavad lihaskiiruse eest?
veebruar 11, 2011 at 2:37 p.l. #289578smack
MemberEga see suur raskus eriti kiiresti ei liigu? Aga selle mõte ongi? Et kui surud pmst maksimaalse raskuse siis töötavad need kiud mis vastutavad lihaskiiruse eest?Täpselt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.