Skip to main content

Lihaste aeglaseks jäämine ja selle vältimine

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Lihaste aeglaseks jäämine ja selle vältimine

Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)
  • Autor
    Postitused
    jõuents
    Member

Milline su treening välja näeb, et tahad seda vältida? Kui teed pikamaa jooksu siis ära enam lihtsalt jookse pikka maad. Venitused on tähtsad aga sellega sa teed lihtsalt sidemeid ja lihaseid elastsemaks kuid ei muuda lihaskiudu.

Kui tahad, et lihased oleksid kiired (nagu paljudel

) ja jõuaksid pikaajaliselt anaeroobset tegevust teha siis treeni II tüübi kiudu. Kui tahad, et lihased oleksid üle keskmise kiired (nagu

) siis treeni II x kiudu. Kui aga tahad, et lihased oleksid väga kiired (nagu

) siis treeni II b kiudu. Ehk siis, treenides nagu jõutõstja või tõstja, väldid sa lihaste aeglaseks muutumise.

See kes oskab vähegi inglisekeelt ja bioloogiat ütleb see pilt suht kõik ära:

post-18505-1297094065_thumb.png

jrx
    Member

Pikamaajooks on ka vajalik. Kui selleks aega on.

Undionu
    Member

Tasakaalu ja stabiliseerivate skeletilihaste arendamiseks on väga head eeskükk ja kükk kang sirgetel kätel pea kohal.

fortuna.9
    Member

Milline su treening välja näeb, et tahad seda vältida? Kui teed pikamaa jooksu siis ära enam lihtsalt jookse pikka maad. Venitused on tähtsad aga sellega sa teed lihtsalt sidemeid ja lihaseid elastsemaks kuid ei muuda lihaskiudu.

Kui tahad, et lihased oleksid kiired (nagu paljudel

) ja jõuaksid pikaajaliselt anaeroobset tegevust teha siis treeni II tüübi kiudu. Kui tahad, et lihased oleksid üle keskmise kiired (nagu

) siis treeni II x kiudu. Kui aga tahad, et lihased oleksid väga kiired (nagu

) siis treeni II b kiudu. Ehk siis, treenides nagu jõutõstja või tõstja, väldid sa lihaste aeglaseks muutumise.

See kes oskab vähegi inglisekeelt ja bioloogiat ütleb see pilt suht kõik ära:

post-18505-1297094065_thumb.png

Ma usun, et ma pole ainukene kes ei saanud sellest tabelist aru. Kuidas ma siis pean ennast treenima jõusaalis, et lihased muutuksid kiiremaks(ei jääks aeglaseks)?

Kui kiireid on vaja :

smack
    Member

Ma usun, et ma pole ainukene kes ei saanud sellest tabelist aru. Kuidas ma siis pean ennast treenima jõusaalis, et lihased muutuksid kiiremaks(ei jääks aeglaseks)?

Kui kiireid on vaja :

See tabel annab ülevaate lihaskiudude tüüpidest. Vaata contratcion time ja power production- need millel see kõrge, on need lihased, mis teevad sind kiireks ja võimsaks. Ühesõnaga arenda jõudu. 3×5 on hea jõu arendamiseks. Kükis lased alla kontrollitult ja üles tuled võimalikult kiiresti. Seda kõige harjutuste puhul, surud kiiresti, alla lased kontrollitult. Maadluses ja judos on jõud väga tähtis. Judos tuleb kõik võimsus puusadest. Pead jõutõmmet ja kükki tegema. Eks selg peab ka väga tugev olema.

Sadist2
    Member

mulle tundub, et kiiruse arendamiseks ei pea keskenduma ainult mitte harjutuse dünaamikale, vaid ka puhkuste (seeriatevahelised pausid) õige ajastamise ja üldise närvisüsteemi taluvuse/ärrituvuse arendamisele

smack
    Member

mulle tundub, et kiiruse arendamiseks ei pea keskenduma ainult mitte harjutuse dünaamikale, vaid ka puhkuste (seeriatevahelised pausid) õige ajastamise ja üldise närvisüsteemi taluvuse/ärrituvuse arendamisele

Kui jõudu arendad, siis puhkepaus 3…5 minutit. See tagab närvisüsteemi taastumise.

fortuna.9
    Member

Ega see suur raskus eriti kiiresti ei liigu? Aga selle mõte ongi? Et kui surud pmst maksimaalse raskuse siis töötavad need kiud mis vastutavad lihaskiiruse eest?

smack
    Member

Ega see suur raskus eriti kiiresti ei liigu? Aga selle mõte ongi? Et kui surud pmst maksimaalse raskuse siis töötavad need kiud mis vastutavad lihaskiiruse eest?

Täpselt.

Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.