Lihasmassi kava
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Lihasmassi kava
- This topic has 39 replies, 15 voices, and was last updated 15 years, 8 months tagasi by
Indrek18.
-
AutorPostitused
-
märts 23, 2010 at 12:08 p.l. #262258
Nesatur
MemberMinu versioon tõest on mul must-valgelt ka kirja pandud ülevalpool. Loeme hoolikamalt
Lugesin.
Lihtsalt mõtlesin, et äkki Alessil on midagi lisada.
märts 23, 2010 at 12:34 p.l. #262265Alexander Andrusenko
ModeratorNo ma üldiselt mingit ranget klassifitseerimist ei tee, et just mingi täpne kordusvahemik annab jõudu ja mingi teine kordusvahemik annab midagi muud, aga üldine tendents on ikkagi see, et mida madalamad kordused ja suuremad raskused, seda rohkem mõjutab taoline trenn jõu kasvu, mitte vastupidi. Aga selleks, et tagada pidevat jõuarengut, tuleb ka loomulikult muud trenni teha. Ainult 1-3 kordusvahemikuga areng kaua ei kesta.
märts 23, 2010 at 12:45 p.l. #262262MoloM
MemberNo ma üldiselt mingit ranget klassifitseerimist ei tee, et just mingi täpne kordusvahemik annab jõudu ja mingi teine kordusvahemik annab midagi muud, aga üldine tendents on ikkagi see, et mida madalamad kordused ja suuremad raskused, seda rohkem mõjutab taoline trenn jõu kasvu, mitte vastupidi. Aga selleks, et tagada pidevat jõuarengut, tuleb ka loomulikult muud trenni teha. Ainult 1-3 kordusvahemikuga areng kaua ei kesta.Asjalugu peaks siis üldjoones olema selline 8-10 kordust massi. 12-15 kordust reljeefi. Viimased 3-5 kordust peavad tõsiselt “põletama”, nii et ka parema tahtmise juures ei suudaks lisa teha, kui suudab, järelikult raskused valed. Ehk siis ei ole mõtet suvaliste raskustega vehkida 8 kordust ja siis kujutada endale ette, et nüüd massi tuleb mis mühiseb.
Siis rõhuks teemaalgatajale vana tuntud tõde Toitumine ja veel kord toitumine, ilma korraliku toitumiseta ei tule massi, pigem, kui toitumine pole piisav, siis kaotab massi.
Kas panin väga mööda?
märts 23, 2010 at 1:06 p.l. #262266Alexander Andrusenko
ModeratorMa nendes “reljeefikordustes” sügavalt kahtlen. Ei usu hästi, et selline asi üldse eksisteerib. Reljeefi tehakse minu teada köögis (mitte et ma kulturist oleks). Aga seda, et kordusvahemik 8-10 kasvatab lihast paremini kui 1-3, olen enda peal tundnud küll. Kui 8-10 peale üle lähen, siis hakkab lihast küll vohama nii, et vähe pole. 1-3 kordusvahemikuga mingit lihaskasvu ei ole ma tunnetanud praktiliselt üldse.
märts 23, 2010 at 1:09 p.l. #262267gmaster
MemberReljeefitreeningut tõesti ei eksisteeri.
Pigem liigub tendents praegu hoopis sinnapoole, et enne võistlust vähendatakse korduste arvu.
märts 23, 2010 at 1:30 p.l. #262269matjusm
MemberAsjalugu peaks siis üldjoones olema selline 8-10 kordust massi. 12-15 kordust reljeefi. Viimased 3-5 kordust peavad tõsiselt “põletama”, nii et ka parema tahtmise juures ei suudaks lisa teha, kui suudab, järelikult raskused valed. Ehk siis ei ole mõtet suvaliste raskustega vehkida 8 kordust ja siis kujutada endale ette, et nüüd massi tuleb mis mühiseb.Siis rõhuks teemaalgatajale vana tuntud tõde Toitumine ja veel kord toitumine, ilma korraliku toitumiseta ei tule massi, pigem, kui toitumine pole piisav, siis kaotab massi.
Kas panin väga mööda?
märts 23, 2010 at 1:31 p.l. #262270savi_
MemberKõige lihtsam. Varu omale natuke aega.. ja võta lahti I. Otsuse Kulturismi ja Fitnessi “õpik” – http://www.fitness.ee/lehed/amazon/materja…s_kulturism.pdf
Selle lugemiseks ei pea omama erilisi baasteadmisi ning tulevikus jäävad sellised asjad nagu “reljeefi kordused” küsimata
märts 23, 2010 at 4:40 p.l. #262299MoloM
MemberKõige lihtsam. Varu omale natuke aega.. ja võta lahti I. Otsuse Kulturismi ja Fitnessi “õpik” – http://www.fitness.ee/lehed/amazon/materja…s_kulturism.pdfSelle lugemiseks ei pea omama erilisi baasteadmisi ning tulevikus jäävad sellised asjad nagu “reljeefi kordused” küsimata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Küllap ei ole mul terminid selged lihtsalt. Tunnistan et ei ole Otsuse raamatut lugend, mine tea, ehk loen kunagi, see selleks..
Olen isiklikult teinud trenni ühe ameerika väga tunnustatud fitness treeneri kavade järgi nüüd juba ligi aasta. Neid on erinevaid, kõik on kolm kuud pikad ja siislilegi selge, et iga erinev treeningkava eeldab ka erinevat toitumist. Ehk siis seal on sees massikava ja sellise nimega kava “LEAN”, kus on kordused enamasti 12-15 välja arvatud kätekõverdused ja lõuatõmbed, mis on maksimumini. Tehes seda lean-i nüüd esmakordselt (2 kuud 3-st tehtud) Pean tunnistama, et lihased joonistuvad paremini välja ja üldse üldpilt on kaunim jne. Küllap see siis ei tähenda reljeefi, vabandan vale arusaamise pärast.
märts 23, 2010 at 9:23 p.l. #262336RomekR
MemberKüllap ei ole mul terminid selged lihtsalt. Tunnistan et ei ole Otsuse raamatut lugend, mine tea, ehk loen kunagi, see selleks..Olen isiklikult teinud trenni ühe ameerika väga tunnustatud fitness treeneri kavade järgi nüüd juba ligi aasta. Neid on erinevaid, kõik on kolm kuud pikad ja siislilegi selge, et iga erinev treeningkava eeldab ka erinevat toitumist. Ehk siis seal on sees massikava ja sellise nimega kava “LEAN”, kus on kordused enamasti 12-15 välja arvatud kätekõverdused ja lõuatõmbed, mis on maksimumini. Tehes seda lean-i nüüd esmakordselt (2 kuud 3-st tehtud) Pean tunnistama, et lihased joonistuvad paremini välja ja üldse üldpilt on kaunim jne. Küllap see siis ei tähenda reljeefi, vabandan vale arusaamise pärast.
märts 23, 2010 at 9:34 p.l. #262338kaspa
MemberKüllap ei ole mul terminid selged lihtsalt. Tunnistan et ei ole Otsuse raamatut lugend, mine tea, ehk loen kunagi, see selleks..Olen isiklikult teinud trenni ühe ameerika väga tunnustatud fitness treeneri kavade järgi nüüd juba ligi aasta. Neid on erinevaid, kõik on kolm kuud pikad ja siislilegi selge, et iga erinev treeningkava eeldab ka erinevat toitumist. Ehk siis seal on sees massikava ja sellise nimega kava “LEAN”, kus on kordused enamasti 12-15 välja arvatud kätekõverdused ja lõuatõmbed, mis on maksimumini. Tehes seda lean-i nüüd esmakordselt (2 kuud 3-st tehtud) Pean tunnistama, et lihased joonistuvad paremini välja ja üldse üldpilt on kaunim jne. Küllap see siis ei tähenda reljeefi, vabandan vale arusaamise pärast.
märts 24, 2010 at 9:59 e.l. #262363MoloM
MemberSaladus pole siis kelle kavade järgi ?Ei ole, nimi on Tony Horton
märts 24, 2010 at 10:34 e.l. #262370gymer
MemberEi ole, nimi on Tony HortonEga juhtumisi P90X treening? Alustasin ka just selle “proovimist”. Päris korraliku trenni saab
märts 24, 2010 at 10:50 e.l. #262374gmaster
MemberEga juhtumisi P90X treening? Alustasin ka just selle “proovimist”. Päris korraliku trenni saab
märts 24, 2010 at 10:59 e.l. #262376Eluminal
MemberKas tõesti teed 3 kuud reljeefi? sama kavaga?
märts 24, 2010 at 11:10 e.l. #262377gymer
MemberVõiksite sellest P90X-ist veidi rohkem rääkida, tundub huvitav,Hetkel viskan wiki lingi Sealt saab (enamvähem) ülevaate, millega tegu.
Kuna alles alustasin, ei saa väga täpset arvustust omalt poolt lisada, kes kauem teinud, nt. Round 1 (3 nädalat) oskab ehk rohkem kogemusi jagad.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.