Skip to main content

Lihasmassi kasvatamine

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Lihasmassi kasvatamine

Viewing 2 posts - 46 through 47 (of 47 total)
  • Autor
    Postitused
    Estoned
    Member

Jalgu viimasena teha on parem, kui mitte midagi, aga arvestades, et tegemist on ikkagi sisuliselt suurimate lihastega inimesel, samuti funktsionaalselt tähtsaimate lihastega, siis kardan ,et sellisel puhul jääb sellise treeningu effektiivsus üsnagi küsitavaks. Mina arvan ,et kui teha jalgu, siis tuleks neid treenida esimesena, kuna nende treenimine, ma pean silmas just effektiivset treenimist, vajab lisaks lihasjõule ka üpris suurt vaimujõudu, kui võrrelda nende treenimist väiksemate lihasgruppidega, nagu triitseps, biitseps või kasvõi õlg.

Eelistan ka ise jalgu esimesena treenida, kuna enne treeninguid teen ca 15min soendust lindi või ergoeetriga, juba siis saavad jalalihased soojaks ning hea raskemaid harjutusi teha. Teisalt kui 1.5h mööda jõusaali siia-sinna käia, on jalalihased mingil määral juba väsinud ning potensiaalsed sooritused võivad jääda veidi nõrgemad kui teha jalgu alguses täie poweriga.

IMO selline kava sobib vaid keemikule. Algaja võib selle peal esimese aasta või kaks areneda enamvähem, aga vaevalt, et ideaalselt.

Ma pigem teeks siis juba nii:

1. päev – Esmaspäev – Rind, Õlg, triitseps, kõht

2. päev – Teisipäev – Selg, Biitseps, Jalad (võib tõesti teha esimese harjutusena, aga ei PEA, subjektiivne)

3. päev – Reede – Rind, Õlg, triitseps, kõht

4. päev – Laupäev – Selg, Biitseps, Jalad

Ehk siis kõik lihased siiski 2x nädalas läbi. Kõhule ja käsivartele pole rõhku eriti vaja. Kõhu jaoks võid mõned kerged keharaskusega seeriad teha kui soovi on. Jalad tee aga mehemoodi.

Vaatan selle kava läbi ning üritan asja tööse viia. Tänud selgitava info eest!

Estoned
    Member

Uurisin selga hiljuti peeglist ja pidin tõdema, et laiust veidi on, aga paksust jääb veidi puudu. Mis võiks olla paar sellist harjutust selleks puhuks, et asjaga algust teha?

Viewing 2 posts - 46 through 47 (of 47 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.