Skip to main content

Lihasmass

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Lihasmass

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • Autor
    Postitused
    pkwild618
    Member

Tervist Fitnessi rahvas!

Ma väga vabandan, kui seda teemat on juba käsitletud või on kuskil suurem teemagi, kuid olen kuulnud ja see on ka tõsi (mitte minu arvamuse põhjal), et suurt lihasmassi ei tohiks liiga vara kasvatada. Mis vanuses oleks paras hakata kasvatama suurt lihasmassi? Eks mass kasvab ka, aga kui teha vastupidavus trenni, siis ei kasva mass nii palju ning kreatiini ei tuleks ka vist ennem parajat vanust tarvitada, sest ta kasvatab massi. Usun täitsa, et see on isikuti, aga umbkaudu millises vanuses võib olla see paras hetk, kui hakata kreatiini abiga suuremat massi kasvatama?

Amarillo
    Member

Tervist Fitnessi rahvas!

Ma väga vabandan, kui seda teemat on juba käsitletud või on kuskil suurem teemagi, kuid olen kuulnud ja see on ka tõsi (mitte minu arvamuse põhjal), et suurt lihasmassi ei tohiks liiga vara kasvatada. Mis vanuses oleks paras hakata kasvatama suurt lihasmassi? Eks mass kasvab ka, aga kui teha vastupidavus trenni, siis ei kasva mass nii palju ning kreatiini ei tuleks ka vist ennem parajat vanust tarvitada, sest ta kasvatab massi. Usun täitsa, et see on isikuti, aga umbkaudu millises vanuses võib olla see paras hetk, kui hakata kreatiini abiga suuremat massi kasvatama?

peale 2 aastast trenni, lihasmassi kasvata nii kuidas jaksad, selles midagi ohtlikku pole

pkwild618
    Member

Kas see oleks siis normaalne, kui ma hakkaks 15a -selt kasvatama kuidas jaksan?

gmaster
    Member

Sa alustad veidi valest otsast

alusta korrektse toitumise ja korraliku treeningkavaga ja sul pole kreatiini vajagi arenemiseks

pkwild618
    Member

Ei, Te saite natukene valesti aru. Küsimus ei olnud sellest, millal ma võin kreatiini hakata kasutama, vaid millal ma võin hakata täiega massi kasvatama. Kreatiin oli lihtsalt ühe abiainena näiteks toodud. Seda ma tean jah, et toitumine on tähtis ja olen selle kohta uurinud ka palju siit foorumist, et teada, kuidas õigesti toituda. Olen Fitnessi videodest ka näinud kuidas näiteks Kiivikas toitub. Treeningkava kohta olen ka uurinud siit palju ja päris palju targemaks saanud.

Ei, Te saite natukene valesti aru. Küsimus ei olnud sellest, millal ma võin kreatiini hakata kasutama, vaid millal ma võin hakata täiega massi kasvatama. Kreatiin oli lihtsalt ühe abiainena näiteks toodud. Seda ma tean jah, et toitumine on tähtis ja olen selle kohta uurinud ka palju siit foorumist, et teada, kuidas õigesti toituda. Olen Fitnessi videodest ka näinud kuidas näiteks Kiivikas toitub. Treeningkava kohta olen ka uurinud siit palju ja päris palju targemaks saanud.

Sa hoiad end praegu tagasi jõusaalis? Kasvatad vähe lihasmassi?

Nali?

pkwild618
    Member

Ei. Lihtsalt ühes artiklis oli öeldud, mis vahe on lihasmassi kasvatamise tsükklil ja vastupidavuse treeningus. Vahe on kordade ja seeriate arvus ning kui minu mälu mind ei peta, siis oli vahe ka selles, kui raskeid hantleid jms. kasutada.

Amarillo
    Member

segane, küsi konkreetselt

vaher
    Member

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4324

Loomulikult võid kasvatada mis tahes vanuses omale lihasmassi, peaasi, et jõusaalis oleks tehnika korras!

pkwild618
    Member

Ma ei küsinud viimases lauses midagi. Ainult esimeses küsisin ning sellele sa juba vastasid: 2a trennin ja siis võin täiega lasta. Aga kas see 2a võib siis kehtida ükskõik mis vanuse puhul? Teeb 10-aastane 2a trennin ning 12a võib täiega massi juba kasvatada?

matti
    Member

Ma ei küsinud viimases lauses midagi. Ainult esimeses küsisin ning sellele sa juba vastasid: 2a trennin ja siis võin täiega lasta. Aga kas see 2a võib siis kehtida ükskõik mis vanuse puhul? Teeb 10-aastane 2a trennin ning 12a võib täiega massi juba kasvatada?

10 ega ka 12 aastane ei saa täiega lihasmassi kasvatada,liiga madal androgeenida tase veres. Samal põhjusel ei saa ka 15 aastaselt “täiega ” lihasmassi kasvatada.

pkwild618
    Member

Olgu. Tänud sellisel juhul! Aga kas kreatiini sellisel juhul võib ka vabalt peale kahe aastast treeningut kasutada?

maximus89
    Member

Võid ükskõik millal, aga kas ka kasu on…

Amarillo
    Member

Võid ükskõik millal, aga kas ka kasu on…

kasu oleks ikka, aga pikemas perspektiivis jah on mõttetu kohe laksida trumbiga, mida hiljem võib vaja minna kui lihaskasv pidurdunud

Tuki
    Member

10 ega ka 12 aastane ei saa täiega lihasmassi kasvatada,liiga madal androgeenida tase veres. Samal põhjusel ei saa ka 15 aastaselt “täiega ” lihasmassi kasvatada.

kas ka 18.5 aastasel võib olla madal androgeenide tase veres? Kui ollakse väga suur retardant üleüldiselt?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.