Lihaserebendid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Lihaserebendid
- This topic has 62 replies, 23 voices, and was last updated 10 years, 6 months tagasi by
westbrook.
-
AutorPostitused
-
aprill 22, 2012 at 9:30 e.l. #131731
AlanBStard
ModeratorPole väga minu teema aga kas foam rolling sellise asja jaoks pole mõeldud?
aprill 24, 2012 at 4:24 e.l. #146313gmaster
MemberMassaaž, foam rolling ja vaikselt venitamine ilmselt parimad lahendused..
mai 1, 2012 at 11:18 p.l. #119663AlanBStard
ModeratorMassaaž, foam rolling ja vaikselt venitamine ilmselt parimad lahendused..
Parimad *kättesaadavad* lahendused
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 10, 2012 at 2:28 p.l. #324178karlhannes
MemberTere,
Umbes paar nädalat tagasi tahtsin ma maast kotti võtta, kuid kotti tõstes lõi selja lihasesse tugev valu, esimene päev ei saanud lausa käiagi, teine päev andis selg natukene tunda ja kolmandal päeval oli asi juba ununenud. Peal seda sai trennis käidud, kus selg mitte mingit valu ei teinud nagu poleks midagi olnud. Kuid kui täna hommikul kummardasin ja sokki hakkasin jalga ajama, käis samast lihasest uuesti valu läbi ja jälle on selga valus. Päeval perearstile helistades ning nõu küsides, soovitas ta mul erinevaid kreeme määrida ja paar päeva rahulikult olla. Kui valu läheb paaripäevaga üle, siis pole midagi hullu. Ise ma kahtlustan muidugi midagi tõsisemat, sest kui ma umbes kuuaega tagasi kutsealuse arstlikkus komisjonis käisin, siis seale arst ütles, et mu selja lihased on millegi pärast tugevat pinges.
Kas on võimalik, et on tegemist lihasrebendiga?
Millise arstipoole ma pöörduma peaks? Kas spordiarsti või ortopeedi poole? Soovitage erinevaid arste hinna ja kvaliteedi suhe poolest?
september 10, 2012 at 3:33 p.l. #324180gmaster
MemberEi taha kuidagi uskuda, et see lihas sul nii hooti rebeneb ja paraneb, pigem ikka mingi lülsamba ebastabiilsus.
kiropraktik/manuaalterapeut või spordiarst/ortopeed, kes manuaalteraapiaga tegeleb – minu arvamus
Tallinnas julgen ise ainult 1 juures käia – dr Tiit Ilves
jaanuar 10, 2013 at 12:46 p.l. #334462Diver
MemberSuutsin kätt vigastada käesurumise käigus. Liiges on ok, triceps ka aga biceps ei lase olla. Valu oli alguses vaevu tuntav ja läksin järgmine päev trenni. Selga jõudsin treenida väiksema raskuse juures. Bicepsit treenides lõi suur valu sisse ja lõpetasin peale esimest seeriat. Sellest järgmine päev seega täna läksin uuesti trenni (oh mind rumalat) ja peale väikese raskusega rinnalt surumist läks käsi nii valusaks, et tulin koju. Vigastus tundub väike aga mure suur. Just hakkas hästi minema ja parajalt entusiasmi täis ja nüüd see …
Kaua peaks trennist eemal olema? Kui enam valu ei tunne? Kas aitaks algul paar korda kodus väikeseid raskusi liigutada enne uuesti trenni alustamist?
jaanuar 10, 2013 at 1:55 p.l. #334465gmaster
MemberKaua peaks trennist eemal olema? Olenevalt tõsidusest nädal kuni kuu
Kui enam valu ei tunne? Terav valu peaks kadunud olema jah, väiksem mittehäiriv valu on veel ok
Kas aitaks algul paar korda kodus väikeseid raskusi liigutada enne uuesti trenni alustamist? Õigel hetkel muidugi.
Täpsemini ilma nägemata ei oska öelda.
veebruar 10, 2013 at 12:24 e.l. #335794Timoomblus
MemberTere,
Nüüd on selline probleem, et vigastasin suvel enda rinna keskosa. Täpsemalt seda vahet mis on kahe rinna vahel. Tegelen paljude spordialadega, aga aeg ajalt kevadel ja suvel harrastan sellist ala nagu ghetto workout, tuntud siis ka athletic fitnessi nime all, aga antud ala on ikka rohkem freestyle. Igatahes rippudes toru küljes tõin jalad üle pea käte vahelt läbi ja lükkasin ennast horisontaalselt sirgu ja seisin nii lukustatult umbes kolmkümmend sekundit. Nagu loogiline on, siis antud harjutus paneb suure pinge rinnale ja just nii, et kisub rinda laiali. Loodan, et teil on nii palju ettekujutust
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Peale harjutust on mul juba poo l aastat rinna keskel terav ebameeldiv valu kui teen näiteks rööbastpuudel triitsepsit jne. Ühesõnaga neid harjutusi mis kahe rinna vahelisele alale pinget tekitavad. Saalis igasugu rinnalt surumised ja muu ei tekita üldse valu. Olen ise ka loll, et arstile ei läinud, sest olen nüüd otsapidi Australias ja siin nii head võimalused väljas antud ala harrastada. Valu on nagu vähemaks ajaga läinud aga ikka annab tunda. Küsimus ongi siis seles, et kas tõmbasin mingi roide vahelise kõõluse katki ja kas see on normaalne, et nii kaua võtab taastumist. Sest oleme ausad, ma peale suve ikka läksin jõusaali üle ja tegin kuni selle aasta alguseni massi ja jõu kavasi.Panen ka video antud alast, et mingi ettekujutus tekiks vigastuste ohtudest. Ja unustasin mainida, et kaalun 94 kilo, antud hetkel kui vigastus tekkis olin 86 kilo ja pikkust on 196, seega massi mida tõmmata ja hoida on, vigastusi pole raske tekitada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Timo
veebruar 12, 2013 at 8:51 e.l. #336651Timoomblus
MemberMitte kedagi?
veebruar 12, 2013 at 9:00 e.l. #336652Archangel
MemberMitte kedagi?
Küll jõutakse ka sinuni, aga alati võimalus ise kontakti otsida.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 12, 2013 at 9:59 e.l. #336658ROtter
MemberPeale harjutust on mul juba poo l aastat rinna keskel terav ebameeldiv valu kui teen näiteks rööbastpuudel triitsepsit jne. Ühesõnaga neid harjutusi mis kahe rinna vahelisele alale pinget tekitavad. Saalis igasugu rinnalt surumised ja muu ei tekita üldse valu. Olen ise ka loll, et arstile ei läinud, sest olen nüüd otsapidi Australias ja siin nii head võimalused väljas antud ala harrastada. Valu on nagu vähemaks ajaga läinud aga ikka annab tunda. Küsimus ongi siis seles, et kas tõmbasin mingi roide vahelise kõõluse katki ja kas see on normaalne, et nii kaua võtab taastumist. Sest oleme ausad, ma peale suve ikka läksin jõusaali üle ja tegin kuni selle aasta alguseni massi ja jõu kavasi.
Panen ka video antud alast, et mingi ettekujutus tekiks vigastuste ohtudest. Ja unustasin mainida, et kaalun 94 kilo, antud hetkel kui vigastus tekkis olin 86 kilo ja pikkust on 196, seega massi mida tõmmata ja hoida on, vigastusi pole raske tekitada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Timo
Vigastustest taastumine võtabki kaua aega, isegi aasta ja päris endiseks võib-olla ei saa kunagi.
Enne harjutusi korralikult lihas soojaks, väldi neid harjtusi, kus vigastuse said.
veebruar 12, 2013 at 10:57 e.l. #336664gmaster
MemberJa ega neti teel polegi võimalik öelda, kas rebestasid lihast või venitasid ära mingi kõõluse/sideme.
Minu seisukoht on, et poole aastaga peaks ikkagi probleem kas läinud olema või väga tunduvalt paranenud.
B-foorumist üks härra kannatas rinnakuvalu käes väga pikka aega ilma muutusteta, kuni midagi ette võttis.
Niiet minu seisukoht väldi valu tekitavaid harjutusi ja kui soovid neid teha, siis rahakott hambusse ja arstile-füsiole.
veebruar 13, 2013 at 6:59 e.l. #336724Timoomblus
MemberTänan vastuse eest. Eks ma eelmainitut kartsin ja arvasin. Samas olen siin teinud trenni edasi ja väldin neid harjutisi, mis on loogiline. Muidugi kahju on, et ei saa muscel upe teha, mis on kõige parem harjutus, aga elan üle
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eks kui kunagi kodumaale tagasi tulen, siis tegelen edasi, kui muidugi antud probleem veel eksisteerib.veebruar 13, 2013 at 7:33 e.l. #336725Archangel
MemberTänan vastuse eest. Eks ma eelmainitut kartsin ja arvasin. Samas olen siin teinud trenni edasi ja väldin neid harjutisi, mis on loogiline. Muidugi kahju on, et ei saa muscel upe teha, mis on kõige parem harjutus, aga elan üle
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eks kui kunagi kodumaale tagasi tulen, siis tegelen edasi, kui muidugi antud probleem veel eksisteerib.Samas kui sa hakkad vältima liiga paljusid harjutusi siis võib mõnes mõttes lisa-probleeme tekkida, kui ühed lihased nüüd tunduvalt tugevamaks treenida ning teised täiesti koormuseta jätta. Kogu keha lihasmass toetab siiski teineteist teatud määral ning mõned lihasgrupid päris suurelt
Nagu Gmaster soovitas siis võiks siiski füsioterapeudi juurde minna, kes vaataks probleemid kohapeal üle ning annaks juhendusi taastavatele harjutustele, ning samas annaks nõu kuidas terveid kohti kõige targem treenida oleks, et ei tekiks liigset düsbalansi lihaste vahel ja ei ärritaks olemasolevaid vigastusi.
Kiire ja effektiivne taastumine eeldab üldjuhul siiski omapoolset aktiivset tegutsemist lisaks puhkusele. Kuid niisama ise teadmata on suur tõenäosus asju hullemaks ajada ning läbi neti on õigete soovituste andmine raske. Terapeudid peaksid siiski kohapeal sinu vigastused ära mõõtma, mis ja kui palju sa end liigutada saad ja kui suured on valud jne.
Edu!
veebruar 13, 2013 at 1:45 p.l. #336736salasilm
MemberReeglina teeb läbi valu treenimine asja halvemaks. Erandeid sellele reeglile tohiks teha ainult spets arsti, füsioterapeudi ja vms selle ala profi loal. Seega piirdu nende harjutustega, mis valu ei tekita. Kui nii suur harjutus nagu rinnalt surumine üldse valu ei tee, siis võid loota, et pääsed kergelt. Peale rinnale mõjuvat trenni venita enda lihaseid ka. Enne trenni tee alati õlavöötmele soojendus + soojendusseeriad. Nii soojendus kui venitus tee ka ainult ilma valuta liikumisulatuses.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.