Jätkamaks oma meeldejäävalt ebaedukat poolaastat on tekkinud kahtlus, et olen omandanud lihasepõletiku.
Veebruaris saadud trauma tõttu olin 3 nädalat trennist eemal. Pärast esimest trenni tundsin säärtes kerget valu, kuid lugesin selle lihtsalt lihasevaluks. Kerget valu tundsin umbes nädal pärast jalgu koormanud trenni. Järgneval nädalavahetusel käisin lumelauaga sõitmas ja päev pärast seda tegin jõusaali trenni jalgadele. Järgmisel päeval tundsin jalgades piisavat valu, et trenn vahele jätta, sellele järgneval päeval hakkasin lonkama, mis kestis paar päeva. Tugevam valu oli vasakus sääres, kuid kergelt ka paremas. Järgnevalt lasin jalgadel ligi 3 kuud puhata, esimesed kuu aega oli vasak säär ka soojendusega kinni tõmmatud, tegemata jalatrenne ja jättes ära jooksmised jms.
Eelmine nädal, kui olin üle kuu tundnud, et sääred kõndimisel tunda ei anna ja mingit mõeldavat valu on vaid pärast pikka aega kontsadel püsimist, läksin pooleteiseks tunniks rattaga sõitma. Järgmisel päeval tunnetasin taas tugevat valu säärtes, mis on kestnud nüüdseks poolteist nädalat. Massööri sõnul on säärelihastes tunda krambikohad.
Lihaserebendit ei oska kahtlustada, see peaks tulema koos tuntava tugeva valuga ning hetk peaks märgatav olema. Labast ära tõmbamist ei tahaks ka uskuda – 3 kuud peaks ometigi olema piisav aeg, et hellus ära kaoks. Kas tõesti on muidu terve ja pikalt aktiivset eluviisi elanud/tervislikult toituval 20 aastasel põhjust nii pikalt põletikuga kimpus olla?
Tagataustaks kommenteeriks veel, et varajases teismeeas on diagnoositud süvaveeni põletik ja lümfipaised.
Reedel on ka Sportmedi aeg pandud.
Küsiks kas kellelgi on sarnaseid kogemusi ning kuidas oma lihasepõletikku ravisite?