Lihased väsivad kiiresti
- This topic has 7 replies, 7 voices, and was last updated 15 years, 9 months tagasi by
LaizeN.
-
AutorPostitused
-
aprill 22, 2010 at 11:56 e.l. #22387
henri112
MemberMiks? Oletame, et teen trenni(mingit tavalist füüsise trenni umbes nagu jooksen ja tantsi värki, mitte mingit ilget lihaste pumpamist), kuid ikkagi lihased väsivad sedavõrd kiiresti! Näiteks, kui kirjutan tahvlile midagi siis hoian kätt üleval ja lihased väsivad ära. Kui ma seda tegevust peaks tegema tund-1,5h järjest, siis on mu käed täiesti väsinud. Mingisugused lollid vastused jätke endale, rääkige seda just pigem bioloogilisest seisukohast. Millest on see tingitud ja nii?
Ettetänades,
Henri
aprill 22, 2010 at 12:43 p.l. #247632LaizeN
MemberMiks? Oletame, et teen trenni(mingit tavalist füüsise trenni umbes nagu jooksen ja tantsi värki, mitte mingit ilget lihaste pumpamist), kuid ikkagi lihased väsivad sedavõrd kiiresti! Näiteks, kui kirjutan tahvlile midagi siis hoian kätt üleval ja lihased väsivad ära. Kui ma seda tegevust peaks tegema tund-1,5h järjest, siis on mu käed täiesti väsinud. Mingisugused lollid vastused jätke endale, rääkige seda just pigem bioloogilisest seisukohast. Millest on see tingitud ja nii?Ettetänades,
Henri
Pole uurinud ja vist pole ka pädev vastama, aga minu arvates võiks selle põhjuseks olla mitte piisav venitamine pärast jõusaali ja ka halb toitumiskava, et lihased lähevad kiiresti täis ja ei taastu ära..aga see vaid arvamus
aprill 22, 2010 at 1:49 p.l. #246985aivo1359
MemberEt täpsemalt mõista,oleks soovitav teada anda palju sa trenni teed.Muidugi on oluline teha enne trenni sooja ja peale trenni venitusi.Minu poolne arvamus omast kogemusest.Lihased võivad olla kurnatud või halvasti venitatud peale trenni.Eks see ole kõigil individuaalne.
aprill 22, 2010 at 2:08 p.l. #246987Alexander Andrusenko
ModeratorTreenimatusest on see tingitud.
aprill 22, 2010 at 6:57 p.l. #245612tereummikust
MemberLihtne ju, sa oled nõrk.
Eks iga ühe käsi väsib mingi ajapärast ära, kui seda järjest üleval hoida ja pidevalt tööle rakendada, sel puhul siis tahvlile kirjutama. Selle nähtuse nimi on gravitatsioon. Kui su lihased on tugevamad, siis nad jaksavad jällegi paremini gravitatsiooni vastu ‘võidelda’.
Tahad vastupidavust suurendada (jooksmine/tantsimine)? Siis hakka jooksma ja tantsima, regulaarselt, mitu korda nädalas ja küll su vastupidavus suureneb juba peale esimesi nädalaid.
Ja eks jõudu ole võimalik muud moodi ka teha, kui läbi ’ilge lihast pumpamise’. Treeni oma enese keharaskusega. Kätekõverdused, Lõuatõmbed, kodused kõhulihaste harjutused, rööbaspuudel (võid kasutada laudu) surumine jne. Avasta maailma, Googelda.
Teine võimalus on see, et sul on lihtsalt mingi kaasasündinud sündroom või defekt. Sel juhul ei oska sulle mitte midagi soovitada, pole meditsiinilist haridust kahjuks. Kui kipud pigem selle peale panustama, siis konsulteeri kindlasti arstiga.
aprill 23, 2010 at 3:28 p.l. #241832henri112
MemberAitäh, sain bioloogia tunnikontrolliks natukene targemaks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 24, 2010 at 5:05 e.l. #240342Madis232
MemberKehvasti sööd
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 24, 2010 at 5:11 e.l. #240344MoloM
MemberMiks? Oletame, et teen trenni(mingit tavalist füüsise trenni umbes nagu jooksen ja tantsi värki, mitte mingit ilget lihaste pumpamist), kuid ikkagi lihased väsivad sedavõrd kiiresti! Näiteks, kui kirjutan tahvlile midagi siis hoian kätt üleval ja lihased väsivad ära. Kui ma seda tegevust peaks tegema tund-1,5h järjest, siis on mu käed täiesti väsinud. Mingisugused lollid vastused jätke endale, rääkige seda just pigem bioloogilisest seisukohast. Millest on see tingitud ja nii?Ettetänades,
Henri
– spordiga alustajal on soovitatav enne jooksu ja jõutreeningute juurde asumist tugevdada lihaseid ja liigessidemeid;
– vastupidavusalade harrastajatel ja tervisesportlastel, kes muidu jõusaalis ei käi, on soovitatav teha oma keharaskusega jõuharjutusi kõikidele lihasgruppidele vähemalt üks kord nädalas, et ära hoida oma eriala iseloomust tulenevaid ülekoormusvigastusi;
– suure jõu ja/või kiiruse osakaaluga spordialade esindajad vajavad periooditi süvalihaste treenimist, sest vaatamata muidu heale füüsilisele vormile võivad järelearendamata süvalihased olla järjestikkuste vigastuste põhjuseks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.