Lihased
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Lihased
- This topic has 12 replies, 7 voices, and was last updated 17 years, 9 months tagasi by
Skarabeus.
-
AutorPostitused
-
aprill 15, 2008 at 7:12 p.l. #13300
Skarabeus
MemberTervist!
Tean küll, et seda teemat on nii palju küsitud jne, olen isegi lugenud ka, aga mõni küsib küsimusi nii imelikult, et ei saagi aru mida ta täpselt mõtles ning vastused on nii laia lehte. Et oleks paar küsimust Teile lihaste kohta
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõusaalis regulaarselt käinud kuskil 8 kuud.Põhi rõhk on siis nagu meil kõigil massi kasvatamine. Kaal 77kg kasv 187cm, rasva% on 8.8, sooviks siis kaalu saada 85-90 ning rasva% miski 6ele langetada, söön 4-6x päevas ning joon hetkel peale treeninguid RECO2te ning nüüd on plaanis MASS2 või Muscle+ osta, jooksmas käin puhkepäevadel ca 7km, ning teisip. ka jooga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et tahaks teada neid baasharjutusi ning korduste arve, mõni räägib et normaalne on 5-8, kes 10-12, kes ütleb üldse 10-15.
Olen kuulnud ka seda et igale lihas grupile pidi mingi kindel arv seeriaid nädalas olema vms?, või on see täiesti loll jutt?
Et kõhulihasele on normaalne 12 seeriat nädalas, muidu on ületreenimine, või et rinnalihasele on normaalne 9 seeriat nädalas muidu sama värk.
Ise ei taha seda kohe üldse uskuda, ja teinud ikka kõhulihast nii palju, et viimases seerias jaksanud mingi 15 tükki teha, siis on kõhulihas surnud. kohati isegi trenniga teinud 15 seeriat kõhtu, ehk siis 5 erinevat harjutust 3×25 ja ei ole nagu midagi viga olnud.
Ma tean et paljud teist mõtlevad hetkel “mida see mees nüüd ajab”, nimelt taastusin hiljuti õlavigastusest, nimelt tegin rinnalihast “bodybuilderi” stiilis ning 2 kuud jõusaali jäi vahele, ja nüüd tahaks kõik faktid selgeks teha ning kõike korralikult tegema hakata, ei taha enam mingiseid vigastusi ega midagi.
Et tahaks teada, et kas on viga, kui ühes nädalas teen 2x ühte lihasgruppi?, näiteks esmasp. teen rind,biits,triits teisip. selg, õlg kolmap, vaba neljap. jalg,biits
reede rind, triits?, või ei suuda korduvad lihased korralikult taastuda?
ning mis oleks normaalne korduste ja seeriate arv rinnale, seljale, triitsale, kõhule, biitsale, õlgadele, jalgadele?
Sooviks küsida ka, et millal on mõtekas teha jõu ja reljef. tsükkel, pakun, et kohe alguses ei ole vast mõtet nendega kohe pihta hakata.
Ning igast näpunäited on teretulnud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vabandage kui kellelgi on sellistest teemadest siiber ees vms, saan täiesti aru, aga tahtsin ühe teema alla jutu saada, siis vb teistel ka kergem otsida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ettetänades, Artur
aprill 15, 2008 at 7:18 p.l. #150371vaher
MemberJõusaalis regulaarselt käinud kuskil 8 kuud.Põhi rõhk on siis nagu meil kõigil massi kasvatamine. Kaal 77kg kasv 187cm, rasva% on 8.8, sooviks siis kaalu saada 85-90 ning rasva% miski 6ele langetada, söön 4-6x päevas ning joon hetkel peale treeninguid RECO2te ning nüüd on plaanis MASS2 või Muscle+ osta, jooksmas käin puhkepäevadel ca 7km, ning teisip. ka jooga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Väga ulmeline eesmärk sul. Kasvatada oma kaalu 10+ kilo, vähendada samal ajal 2% võrra rasvaprotsenti? ~15 kilo puhast lihast juurde? Edu sulle igatahes!
aprill 15, 2008 at 7:20 p.l. #150372Skarabeus
MemberVäga ulmeline eesmärk sul. Kasvatada oma kaalu 10+ kilo, vähendada samal ajal 2% võrra rasvaprotsenti? ~15 kilo puhast lihast juurde? Edu sulle igatahes!
nagu tähele panid, siis ma ei pannud eesmärgile mitte mingit aega, ma ei taha seda saada aastaga ega kahega, ma lihtsalt räägin, et see on minu eesmärk jõusaalis
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, võtku kas või oma 6 aastat, võtku ka rohkem kui tahab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, aga eesmärk peab igal mehel olema ja selle poole peab ka püüdlema !
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>selline on minu mõtteviis vähemalt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 15, 2008 at 8:02 p.l. #150388undisputed
MemberTervist!Tean küll, et seda teemat on nii palju küsitud jne, olen isegi lugenud ka, aga mõni küsib küsimusi nii imelikult, et ei saagi aru mida ta täpselt mõtles ning vastused on nii laia lehte. Et oleks paar küsimust Teile lihaste kohta
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõusaalis regulaarselt käinud kuskil 8 kuud.Põhi rõhk on siis nagu meil kõigil massi kasvatamine. Kaal 77kg kasv 187cm, rasva% on 8.8, sooviks siis kaalu saada 85-90 ning rasva% miski 6ele langetada, söön 4-6x päevas ning joon hetkel peale treeninguid RECO2te ning nüüd on plaanis MASS2 või Muscle+ osta, jooksmas käin puhkepäevadel ca 7km, ning teisip. ka jooga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et tahaks teada neid baasharjutusi ning korduste arve, mõni räägib et normaalne on 5-8, kes 10-12, kes ütleb üldse 10-15.
Olen kuulnud ka seda et igale lihas grupile pidi mingi kindel arv seeriaid nädalas olema vms?, või on see täiesti loll jutt?
Et kõhulihasele on normaalne 12 seeriat nädalas, muidu on ületreenimine, või et rinnalihasele on normaalne 9 seeriat nädalas muidu sama värk.
Ise ei taha seda kohe üldse uskuda, ja teinud ikka kõhulihast nii palju, et viimases seerias jaksanud mingi 15 tükki teha, siis on kõhulihas surnud. kohati isegi trenniga teinud 15 seeriat kõhtu, ehk siis 5 erinevat harjutust 3×25 ja ei ole nagu midagi viga olnud.
Ma tean et paljud teist mõtlevad hetkel “mida see mees nüüd ajab”, nimelt taastusin hiljuti õlavigastusest, nimelt tegin rinnalihast “bodybuilderi” stiilis ning 2 kuud jõusaali jäi vahele, ja nüüd tahaks kõik faktid selgeks teha ning kõike korralikult tegema hakata, ei taha enam mingiseid vigastusi ega midagi.
Et tahaks teada, et kas on viga, kui ühes nädalas teen 2x ühte lihasgruppi?, näiteks esmasp. teen rind,biits,triits teisip. selg, õlg kolmap, vaba neljap. jalg,biits
ning mis oleks normaalne korduste ja seeriate arv rinnale, seljale, triitsale, kõhule, biitsale, õlgadele, jalgadele?
Sooviks küsida ka, et millal on mõtekas teha jõu ja reljef. tsükkel, pakun, et kohe alguses ei ole vast mõtet nendega kohe pihta hakata.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vabandage kui kellelgi on sellistest teemadest siiber ees vms, saan täiesti aru, aga tahtsin ühe teema alla jutu saada, siis vb teistel ka kergem otsida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ettetänades, Artur
Hetkel pole eriti vaimu süveneda aga kui tahad 2 x nädalas lihast teha siis jaotada võid nii nt.
1. esmaspäev ja neljapäev
1. Rinnalihas
2. Seljalihas
3. Deltalihas
4. Kõht
2. teisipäev ja reede
1. Reie nelipealihas
2. Reie tagalihas
3. Säärelihas
4. Biitseps
5. Triitseps
6. Kõht
Esmaspäev ja teisipäev siis teed lihast raskelt.Neljapäeval ja reedel 80% esmaspäevasest ja teisipäevasest raskusest. Erinevaid harjutusi siis rinnale nt. 3 ja teistele lihastele 2. Seeriaid siis 3-4 ja kordused 8-12. Kui sobib siis jõudu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Toit on muidugi oluline ja see juba teine teemaaprill 15, 2008 at 8:43 p.l. #150401Skarabeus
MemberHetkel pole eriti vaimu süveneda aga kui tahad 2 x nädalas lihast teha siis jaotada võid nii nt.1. esmaspäev ja neljapäev
1. Rinnalihas
2. Seljalihas
3. Deltalihas
4. Kõht
2. teisipäev ja reede
1. Reie nelipealihas
2. Reie tagalihas
3. Säärelihas
4. Biitseps
5. Triitseps
6. Kõht
Esmaspäev ja teisipäev siis teed lihast raskelt.Neljapäeval ja reedel 80% esmaspäevasest ja teisipäevasest raskusest. Erinevaid harjutusi siis rinnale nt. 3 ja teistele lihastele 2. Seeriaid siis 3-4 ja kordused 8-12. Kui sobib siis jõudu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Toit on muidugi oluline ja see juba teine teemaEi see oli lihtsalt näide, et saaksite aru, mida ma mõtlen
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga kui teha 2 harjutust seljale/kõhule siis natukene väheks ei jää?
ning söömine on mul enda arust korras, söön iga 2.5-3 tunni tagant, kus on siis 3 korralikku portsionit ning 2-3 väiksemat, ning üritan hoida toidu taldrikul balantsis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> söömist võiks kindlasti veel lihvida, aga seda juba siis kui keskkool läbi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 15, 2008 at 8:53 p.l. #150403Hellboy
MemberEi see oli lihtsalt näide, et saaksite aru, mida ma mõtlen
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
aga kui teha 2 harjutust seljale/kõhule siis natukene väheks ei jää?
ning söömine on mul enda arust korras, söön iga 2.5-3 tunni tagant, kus on siis 3 korralikku portsionit ning 2-3 väiksemat, ning üritan hoida toidu taldrikul balantsis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> söömist võiks kindlasti veel lihvida, aga seda juba siis kui keskkool läbi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Suurtele lihastele(selg, reied, rind) võidki teha rohkem harjutusi, et võtta läbi mitmekülgselt, näiteks 4 harjutust, aga seeriaid tee 3-4 ja kordusi kuni 12. Koormust, intensiivsust võid suurendada/vähendada vastavalt sellele, kui tunned et ei võtnud korralikult läbi või jaksad veel või vastupidi, kuid samas jälgi korraliku sooritust, siis ei tohiks energiat/jõudu üle jääda.
Kõhule teen näiteks 4 harjutust ja harjutuste valik on selline, et võtaks läbi ülemised, keskmised, alumised ja külgmised kõhulihased(vastavad harjutused otsid ise üles), muidugi võib keegi kohe väita, et pole olemas selliseid harjutusi ja pole mõttet nii teha bla bla bla, aga see on juba teine teema…
aprill 16, 2008 at 4:54 e.l. #150419ristokru
MemberMiks sa ei taha kasutada treening kavasi? Need üleval olemas! Kui sa tahad nii palju kaalu juurde siis algul unusta küll ära oma rasva% ,rasva% vähenda peale massi perioodi.
aprill 16, 2008 at 5:09 e.l. #150422Skarabeus
MemberHellboy: Sooriteuste jälgimisel olen väga tähele panelik ning üritan teha asju parem aeglasemalt kui kangi “loobelda”.
Kõhule tegin ka samamoodi aga lõpus tegin põrandal pikali olles nagu ülemisele alumisele ning külgmistele, nagu lõpetuseks, kohati öeldi jõusaalis et see on mõttetu, kuid samas ei julge oma jõusaalis öeldule toetuda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõtlesingi välja nuputada kava, et kõik lihasgrupid saaksid tehtus ning et suurtematele 3-4 harjutust ning väiksematele 2-3 harjutust
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ristokru: Ma ei taha neid kasutada, kuna kõik harjutused ei istu mulle (nimelt kas õlal on ebamugav vms) ning jõusaalis ei ole piisavalt asju et teha neid harjutusi mida Ott on kokku pannud. Meil on ainult 2 kangi, jalapress, sirutaja/kõverdaja, neg kallakuga pink, 2 reguleeritavat pinki, seljaplokk, kõhulihase/seljasirutaja pink ning triitsa/biitsa/õla/rinna ruut (ei tea mis selle õige nimi on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, põhiliselt tehakse neid lihaseid seal)ning selle kaalu asjaga ei tahagi ma kohe puhtalt lihase arvelt seda saada, nagu ennem juba ütlesin siis see on EESMÄRK
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, aga selle saavutamiseks tuleb teha roppu tööd, ma tean, aga selleks me ju jõusaalis käime, et oma soovitud tulemuseni jõuda, või ma millestki täiesti valesti aru saanud? undisputed:
ning eile pikali olles mõtlesin, et kui ma teen ühel päeval raske ja teisel päeval kerge ülakeha/alakeha kas see mitte ei ole jõutsükkel?
aprill 16, 2008 at 5:52 e.l. #150423undisputed
MemberHellboy: Sooriteuste jälgimisel olen väga tähele panelik ning üritan teha asju parem aeglasemalt kui kangi “loobelda”.Kõhule tegin ka samamoodi aga lõpus tegin põrandal pikali olles nagu ülemisele alumisele ning külgmistele, nagu lõpetuseks, kohati öeldi jõusaalis et see on mõttetu, kuid samas ei julge oma jõusaalis öeldule toetuda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõtlesingi välja nuputada kava, et kõik lihasgrupid saaksid tehtus ning et suurtematele 3-4 harjutust ning väiksematele 2-3 harjutust
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ristokru: Ma ei taha neid kasutada, kuna kõik harjutused ei istu mulle (nimelt kas õlal on ebamugav vms) ning jõusaalis ei ole piisavalt asju et teha neid harjutusi mida Ott on kokku pannud. Meil on ainult 2 kangi, jalapress, sirutaja/kõverdaja, neg kallakuga pink, 2 reguleeritavat pinki, seljaplokk, kõhulihase/seljasirutaja pink ning triitsa/biitsa/õla/rinna ruut (ei tea mis selle õige nimi on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, põhiliselt tehakse neid lihaseid seal)ning selle kaalu asjaga ei tahagi ma kohe puhtalt lihase arvelt seda saada, nagu ennem juba ütlesin siis see on EESMÄRK
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, aga selle saavutamiseks tuleb teha roppu tööd, ma tean, aga selleks me ju jõusaalis käime, et oma soovitud tulemuseni jõuda, või ma millestki täiesti valesti aru saanud? undisputed:
ning eile pikali olles mõtlesin, et kui ma teen ühel päeval raske ja teisel päeval kerge ülakeha/alakeha kas see mitte ei ole jõutsükkel?
Jõutsüklis on sul kordused tunduvalt madalamal. Võid lisada harjutustele mõned seeriad kui tahad. Tsiteerin Fredi :Treenida lihast sagedamini kui kord nädalas ruulib täiega,sest siis ei ole vaja ja ei tohi ka:
sooritada lihasele palju harjutusi,
võtta kogu aeg viimast.
Kui algaja siis kannataks ka vast mõlemal pingutada raskelt. Kuid kui raskused juba suuremad ja tunnetad ka mida teed, siis kaua nii rassiks ….
aprill 27, 2008 at 3:01 e.l. #152020Archangel1
MemberTervist!Tean küll, et seda teemat on nii palju küsitud jne, olen isegi lugenud ka, aga mõni küsib küsimusi nii imelikult, et ei saagi aru mida ta täpselt mõtles ning vastused on nii laia lehte. Et oleks paar küsimust Teile lihaste kohta

Jõusaalis regulaarselt käinud kuskil 8 kuud.Põhi rõhk on siis nagu meil kõigil massi kasvatamine. Kaal 77kg kasv 187cm, rasva% on 8.8, sooviks siis kaalu saada 85-90 ning rasva% miski 6ele langetada, söön 4-6x päevas ning joon hetkel peale treeninguid RECO2te ning nüüd on plaanis MASS2 või Muscle+ osta, jooksmas käin puhkepäevadel ca 7km, ning teisip. ka jooga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vabandage kui kellelgi on sellistest teemadest siiber ees vms, saan täiesti aru, aga tahtsin ühe teema alla jutu saada, siis vb teistel ka kergem otsida
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ettetänades, Artur
Tahad nalja?uks trennib uhte moodi teine teist pidi aga kasvavad m6lemad.Pane toitumine parem paika ja maga nagu karu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 27, 2008 at 8:00 p.l. #152070Skarabeus
MemberTahad nalja?uks trennib uhte moodi teine teist pidi aga kasvavad m6lemad.Pane toitumine parem paika ja maga nagu karu
Magan ma võib öelda et karust paremini, 10nest/11nest 8sani ja ja päeval ka veel oma 2-3 tundi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ning söön ka, nagu juba öeldud, 4-6x päevas+sheik
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 27, 2008 at 10:24 p.l. #152074gmaster
MemberKui sul just vigastus oli, siis on mõtekas alustada kergete raskuste ja pikemate seeriatega, kui sul see juba mingi aeg tagasi oli ja oled juba muud moodi treenind, siis pole enam tähtis…
aprill 29, 2008 at 1:45 p.l. #152326Skarabeus
MemberKui sul just vigastus oli, siis on mõtekas alustada kergete raskuste ja pikemate seeriatega, kui sul see juba mingi aeg tagasi oli ja oled juba muud moodi treenind, siis pole enam tähtis…Alustangi kergete raskustega, kui ennem tegin 50nega siis nüüd on 30.
Ei taha alguses tagasi olla selle vigastusega.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.