Lihase suurus
- This topic has 15 replies, 7 voices, and was last updated 16 years, 7 months tagasi by
pkwild618.
-
AutorPostitused
-
juuni 22, 2009 at 7:57 p.l. #17342
pkwild618
MemberTean, et lihas salvestab oma jõu. Ehk siis kui tükkaega trenni ei tee ja siis järsku tegema hakata, hakkab lihase jõud taastuma. Tahtsin küsida, et kas lihase suurusega on sama asi?
(enda jaoks uskumatu >>) Ei teinud paar nädalat trenni ja sõin päris vähe ning parema käe biitsepsi (kes tahab tähte närida, siis “muskli”, kuna biitsepsit eraldi ei saa mõõta) ümbermõõt oli ainult 40cm (või 40.5cm, ei mäleta täpselt). Nüüd ma tegin nädal aega trenni (4-5 korda), 3-4 päeva sõin korralikult ning parema käe ümbermõõt on sama 44.5cm, mis oli mul u. aasta tagasi. Lihast ju ei tohiks ka juurde tekkida, nagu rasvagi, vaid lihtsalt “padjakesed” täituvad. Kas siis lihas võib oma “padjakestesse” midagi salvestada ka vms., et kui taas treenima hakata, siis täituvad ka vahepeal tühjenenud “padjakesed”? (tegelikult vist rakud, mitte sulepadjad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Kaaluga on mul selline asi, et ma võin mõne söögikorraga võtta kilosid juurde. Paari päevaga võin saada mõne kilo juurde ilma, et ma sööks nagu tõsine kulturist või jõumees. Vist küll üle selle, mis ma kulutan, aga mitte nii meeletult. Seda asja ma pean lihtsalt teadlikult piirama, sest muidu mu kaal läheks päris suureks ja teatud põhjustel ei saa ma seda liiga suureks endal lasta. Tahaks ka ära märkida, et kaal ei tule siiski ainult vedelike või rasva arvelt, nagu seda paljud võivad mainida. Vedelike puhul ei saaks ma niimoodi vast üle nädala oma kaalu tõsta ning rasva puhul oleks sellist kogust kohe näha. Ühe asjana võib ehk süüdistada minu ainevahetust, mis ei ole just kõige kergem (sina ütled kreatiin, mina ütlen burgeen << nali loomulikult, aga pigem kasutaks enda puhul küll seda, kui et esimest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>).PS! Ma oskan numbreid lugeda küll!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 22, 2009 at 8:47 p.l. #203622timo116
MemberLihasmälu peaks olema küll, aga nii kiiresti see 4cm juurde…utoopia minu jaoks..
juuni 22, 2009 at 9:18 p.l. #203630pkwild618
MemberMinu jaoks on ka utoopia, aga silmad on mul korras ja mõõdulint ka. Kui ma 13a hakkasin treenima, siis tuli mul 3 kuuga 6cm juurde. 2cm kadus esialgu ja siis lõi 8cm otsa. Selleks ajaks olin ma saanud juba 14. Peale seda mul kasv tunduvalt aeglustus, kuna tegin samade hantlitega ning raskused jäid ju samaks. Järgmise kas 3 või 4 kuu jooksul oli kasv 2cm, mis oli juba kordades väiksem. Siis tuli suvi ja läks jälle natuke kehvaks asi. Tolle suvega ma eriti ei kaotanudki, kuna sõin korralikult (praegu oli probleem vähene söömine vahepeal) ning aegajalt midagi tegin ka. Peale seda suve mu treeningkordade arv langes kolmeni ning sellise arvu kordadega suutsin ma ainult oma vastupidavust ning jõudu suurendada. Tegelikult küll mitte päris ainult, aga lihasmõõdud jäid tahaplaanile siis. Hakkasin vähem sööma ka ning kaotasin kenasti rasva, aga mõõdud säilitasin. Muidu mul oli vasak käsi koguaeg u 1-1.5cm suurem, aga nüüd on parem u 1-1.5cm suurem.
Jõudu ja massi pole oma elus eriti teinud, kuna teen 5x 20 skeemiga harjutusi. Selle tõttu pole mul eriti suured jõunäitajad (kui võrrelda oma vanuse eliit klassi tüüpidega), aga samas keskmisest kehaehitajast, kes pöörab rohkem tähelepanu massile ja jõule, siiski tunduvalt suuremad (olenevalt harjutusest). 11a suutsin nt. 20kg hantli ühe käega üles tõsta küll ja siis ma veel trenni ei teinud üldse. Lihtsalt sattusin korra jõusaali ja mõtlesin, et proovin. Kaal on mul alati teistest suurem olnud ning juba 11a oli mul käsi 36cm. Tolajal oli mul muidugi rohkem rasva, sest istusin palju arvutis ja eriti ei liigutanud, aga praeguse rasvaprotsendi juures oleks mul ikkagi u. 34cm olnud, mis on 11a inimese kohta, kes pole kordagi jõusaalis käinud, üsna kena number. Kätele olen väiksena nii palju saanud vatti, et kui mul oli mõni jalg nt. kipsis (teatud põhjustel, mitte luumurd vms.), siis liikusin igale poole käte abil. Toolide peale jms. tõstsin end alati kätega (mitte tite mõõdus toolid, vaid tavalised toolid) ja ühe korra olin isegi üle poole aasta niimoodi. Samas väiksena käisin kätel ka päris palju. Küll ei liikunud, aga lihtsalt enda proovile panekuks kõndisin käte peal aegajalt ja kuna mu keha on alati raske olnud, siis nõudis see mu kätelt ka ehk rohkem jõudu, kui mõnel teisel eakaaslasel (kes siiski ei suutnud seda teha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>). Aegajalt tegin siis lõbupärast kätekõverdusi ka ja mõnikord proovisin oma 5kg hantlit ka tõsta. Tõstsin seda seni, kuni 100 korda jaksasin õlalt ära suruda ja see võis olla ehk algklasside esimeses pooles. Tegelikult ma tõstsin seda väga harva, aga lihtsalt kuna mu käed olid koguaeg kasutuses, siis vastupidavus kätel tõusis. Aegajalt isa või mõni sugulane ütles, et noh näita, palju tõsta jaksad ja siis tõstsin. Isa näitas mulle mõningaid harjutusi juba väga varakult ja neid ma mõnikord “imiteerisin” ka. Trenni hakkasin tegema 2007a. novembri esimese nädala esmaspäeval ja tegin koguaeg 5x 20 skeemiga, et vastupidavust suurendada ning südant tugevdada.Söönud olen alati kõike. Kunagi ei jätnud järgi, vaid punnitasin endale sisse. Portsud kasvasid suureks päris varakult ning algklassides, kui teised sõid väikestelt taldrikutelt väikesele taldrikule parajaid portse, oli minul see ääreni täis ja siis 2-3 portsu. Ja kui sai siis 2-3 magustoitu ehk ka. Mingis vanuses hakkas rasva liiga palju tulema ja esialgu jätsin lihtsalt teise portsu söömise ära. Sõin ainult ühe portsu soolastoitu alati. Siis jätsin selle õhtuse näksimise ka ära, aga kuna siis läksime reisile perega ja seal ma sõin sellel ajal, kui sain, siis see õhtune söömine jäi mul ikkagi sisse. Praegu on mu isu väga muutuv. Ma võin süüa koguaeg, kui tahan, aga kõht ei mahuta alati. Samas mao mahutavus suureneb ja väheneb mul 1-2 päevaga. Kui söön üks päev väga palju, siis teine päev on probleem kadunud. Söön paar päeva väga vähe, siis kohe süüa väga ei jaksa. Võin kaks päeva mitte midagi süüa ja ma ei pruugi ikka nälga tunda. Samas kui ma olen eelnevalt palju söönud ja siis järsku võtaksin sellise nälgimise, siis tahaks kõht ikka süüa. Aga väga kähku kaoks see ära. Vahepeal oli mul isegi nii, et kõhu ääreni täis ja 5min pärast võisin sama palju veel süüa. See juhtus siis, kui ma jätsin teise portsu söömise ära ja kõht tahtis süüa saada. Siis üks päev sõin sõin kõht täis ei saanud, paar päeva kannatasin ära ja rohkem ei olnudki vaja, kui üks ports korraga ja 3-??? korda päevas.
juuni 23, 2009 at 9:15 e.l. #203633Sadist
Membersinu juttu j2rgi m6tlesin et sa oled t2nap2eva herakles .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>36 cm 11 aastaselt on nagu wtf .
juuni 23, 2009 at 9:18 e.l. #203634MikroToitaine
Memberma ei loe tekstist välja kui pikk sa oled ja palju sul kaal on ?
juuni 23, 2009 at 10:49 e.l. #203648pkwild618
MemberTegelikult ma tahtsin ju ise ainult teada, et kas suurus ka “salvestub” lihastesse. Pikkust ei tea ja kaalu ka ei tea, kuna kaal läks katki, aga praegu ehk 85-86kg. Pikkust on vähe teatud põhjustel, mida ma olen kirjutanud ja mida võid lugeda kuskilt siit foorumist. Ehk siis põlvest ülespoole on täispikkus, aga säär 15-20cm lühem, kui peaks.
juuni 23, 2009 at 1:51 p.l. #203661Mairomyyr
MemberMa ausalt ei usu et sul oli 11 aastasena muskli ümbermõõt 36cm, ma olen 17 ja mulon sama ja 11 aastase kohta on need päris pirakad käed. ja mai usu et sa siis üle 60kg ka kaalusid
juuni 23, 2009 at 4:50 p.l. #203693pkwild618
MemberMu kaal oli vahemikus 72-75kg (päris täpselt ei mäleta). Ja muide, 17a ja 36cm on pigem pisike käsi, kui et suur, kui sa korralikult sööd.
juuni 23, 2009 at 5:22 p.l. #203701rms
MemberViska pilte siis mitte uskujatele
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>11 a ja 36 cm on jh tõesti päris pirakas,samas sul võib ka olla suur kont või siis kõvasti ülekaalu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen 19 ning mu säär on sinna su 36 cm kanti ehk sis 39 cm
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>44,5 cm hetkeks sul siis,võib olla üpris pirakas:D
juuni 23, 2009 at 6:29 p.l. #203723pkwild618
MemberKondi kohta võin öelda nii palju, et rinnalihast praktiliselt pole (areneb aeglaselt, aga natukene on tulnud ka) ja rinnaümbermõõt 110-112cm. Õlgade laius oli aasta tagasi sama mis isal. Pilte sellest ajast küll pole.
juuni 23, 2009 at 7:56 p.l. #203741Sadist
Membermis su 6lgade laius on ?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mul ise pool meetrit, ja hetkel treenin eelistatult selga .
juuni 24, 2009 at 3:26 p.l. #203809pkwild618
MemberEi tea päris täpselt, kuidas seda mõõdetakse, aga meie mõõtsime õla keskpunktist natukene taha poole (ehk siis mitte päris õla keskpunktini, oleneb kes kust seda õla keskpunkti arvestab) ning mul oli aasta tagasi vist 76cm.
LISAN: võimalik, et mõõtsime mitte päris nii, nagu tegelikult mõõdetakse.
Mõtlesin tegelikult nende väikeste lihaste keskpunktini, mis on õla taga. Mis on väikesed, aga suure jõuga.
Kui netis antud mõõte vaadata, siis vist olen ma lasknud valesti mõõta ning tuleb uuesti mõõta, sest see tundub utoopiliselt suur. Või siis on kulturistid tihti väga kitsaste õlgadega?
juuni 24, 2009 at 5:59 p.l. #203831Sadist
Memberma ei tea kuidas sa kyll m66tsid aga mina tegin yhest 6last teise 6lani .
juuni 24, 2009 at 6:57 p.l. #203845pkwild618
MemberMõõdetakse tegelikult kondist kondini, et laiust teada saada. Õla lihase suurust laiusel ei arvestata.
juuni 24, 2009 at 7:32 p.l. #203848Madis232
MemberMu kaal oli vahemikus 72-75kg (päris täpselt ei mäleta). Ja muide, 17a ja 36cm on pigem pisike käsi, kui et suur, kui sa korralikult sööd.ütleme nii, et mõnedel on geneetiliselt väiksemad käed ntx, ala nagu sinul , eelpool väidetud “väiksemad rinnalihased ”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.