leidsin hea valguallika
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » leidsin hea valguallika
- This topic has 39 replies, 21 voices, and was last updated 16 years tagasi by
KennyLumiste.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 26, 2010 at 9:00 e.l. #252105
trennineiu
MemberJa tegemist võiks olla mis õliga?Hmm, karbil kirjas, et lihtsalt taimeõli, jumal teab, milline täpsemalt.
jaanuar 26, 2010 at 9:56 e.l. #252116Capricorn
MemberHmm, kust selle raskemetallide teema kohta täpsemat infot saaks? Mul nimelt igapäevaselt tuunikala toidukavas sees, kasutan tuunikala tükke vees (mitte purustatud sodi), ning peale nõrutamist segan ise oliiviõliga. Kui tõepoolest on oht saada meeletult raskemetallidega laetud, siis peaks mõtlema midagi muud selle asemele…Tuunikala kohta ma lugesin välja selle:
Söö tihti:
– tehistingimustes kasvatatud kala
– tuunikala ja Läänemere lesta
– avamerest püütud kala *
– tuunikala konservi, heeringat ja makrelli purgis
* v.a. suurt paltust, mõõkkala, haid, raid ja toorest või külmutatud tuunikala
Söö kõige rohkem kord nädalas:
– haugi, ahvenat, koha, lutsu, angerjat ja lesta
– Läänemere ja Põhjalahe räime / heeringat
– looduslikku lõhe ja meriforelli
– looduslikku forelli
jaanuar 26, 2010 at 10:52 e.l. #252122davlenije
Membermis vahe on siis heerigal purgis ja mitte purgi heeringal?
jaanuar 26, 2010 at 10:54 e.l. #252123emmimees
MemberMis vahe on purgi- ja pudeliõllel? Äkki ei olegi vahet?
jaanuar 26, 2010 at 10:59 e.l. #252124davlenije
Memberkas, norra lõhet ikka tohib süüa tihedameni
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 26, 2010 at 11:39 e.l. #252131Capricorn
MemberKui see on tehistingimustes kasvatatud (enamus lõhest on), siis see artikkel nii soovitab jah.
jaanuar 26, 2010 at 11:47 e.l. #252134davlenije
Memberhuvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne… samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?
jaanuar 26, 2010 at 11:50 e.l. #252138Jarmo Oberst
MemberTäna käisin Maximas ja nägin seal heeringafilee soolas , 90grammi neto , 65grammi valku 100g kohta. Hind 3.50
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No see 65grammi valku peab küll eksitus olema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 26, 2010 at 12:05 p.l. #252142Toivo295
Memberhuvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne… samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?Kui kasvanduses elavat lõhet toidetakse üldjuhul mingite graanulite jms. siis meres elav lõhe toitub sellest mis seal leidub. Ja see mõjutab üsna tugevalt omega-3 rasvhapete koostist. Ühesõnaga, tehistingimustes kasvatatud lõhe omega-3 rasvhapped ei ole nii kasulikud/effektiivsed/kõrge kasuteguriga ,kui seda on meres elava lõhe oma.
jaanuar 26, 2010 at 12:07 p.l. #252143Capricorn
Memberhuvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne… samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?Oli vist nii, et ookeanid jms kohad on raskemetallidega reostatud
jaanuar 26, 2010 at 12:19 p.l. #252147soomusk
MemberKui kasvanduses elavat lõhet toidetakse üldjuhul mingite graanulite jms. siis meres elav lõhe toitub sellest mis seal leidub. Ja see mõjutab üsna tugevalt omega-3 rasvhapete koostist. Ühesõnaga, tehistingimustes kasvatatud lõhe omega-3 rasvhapped ei ole nii kasulikud/effektiivsed/kõrge kasuteguriga ,kui seda on meres elava lõhe oma.Kas nt Norras ei kasvata ka lõhet mitte merel asuvates kalakasvatustes? Vaevalt nas seal ainult naturaalse toidu peal on..
jaanuar 26, 2010 at 2:14 p.l. #252176kixs
Memberofftopic:
Hea ja soodne valguallikas peaks olema Prismas müüdav kalmaari filee. Oli vist nii selle toote nimi.
Suur tükk maksis viimati Mustamäe Prismas 24 krooni ja 100% puhas toode ehk ei midagi üleliigset pole küljes.
jaanuar 26, 2010 at 2:25 p.l. #252182soomusk
Memberofftopic:Hea ja soodne valguallikas peaks olema Prismas müüdav kalmaari filee. Oli vist nii selle toote nimi.
Suur tükk maksis viimati Mustamäe Prismas 24 krooni ja 100% puhas toode ehk ei midagi üleliigset pole küljes.
Ma ei ole tänapäeval nendes puhastes toodetes enam üldse kindel. Suuremates poodides on tihti soodushinnaga Talleggi maitsestatud kanafilee http://www.tallegg.ee/?id=641, milles on 80% kana-broilerifileed ja Rakvere kodune hakklihasegu Perenaise http://www.rlk.ee/index.php?main=2&pro…p;productID=800, milles on veiseliha 45%, sealiha 20%. See, mis 100%-lisest lihast puudu jääb, on vist puhas boonus?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 26, 2010 at 2:42 p.l. #252185kame
ModeratorMinu lemmik salat:
Pool pakki kodujuustu
Pool pakki tuunikala
Pool lillat sibulat
Pool pakki mini-tomateid ( või mis iganes need on)
Söön üle päeva õhtuti – väga mõnus
jaanuar 26, 2010 at 3:11 p.l. #252187fatty
MemberKas tuunikala munaga praadida on hea mõte või?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.