LE rikkujad
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » LE rikkujad
- This topic has 71 replies, 29 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
detsember 7, 2009 at 1:50 p.l. #240426
Rain 6 kanget
MemberKurat sina oledki see mees kes 85ga sõidab. Just sellised mehed teevadki liikluse ohtlikuks, et sul kergem arvutada oleks siis las spidomeeter näitab 96.süübi natuke teemasse ja loe kõik postitused läbi – minu spido peab näitama 93,et kiirus oleks 90.
detsember 7, 2009 at 1:54 p.l. #240428Alfonze
MemberLoomulikult kõik on rikkunud, kas hajameelsusest, märkamatusest või ka vahel tahtlikult, see polegi teema point nagu ma aru saan. Samas niikaua kui tehakse liikluses lauslollusi on trahve ja tobedaid seadusi tulemas, midagi ei ole teha. See on ammuteada tõde, et nulltolerants tegelikult pole see päris õige tee, aga kahjuks ei aita ka muu, samas ei aita ka see nulltolerants, sest need kellel savi, neil savi edasi (lube pole, trahve ei maksa ja teevad lollusi pidevalt), kannatavad teised.
detsember 7, 2009 at 1:56 p.l. #240429kame
ModeratorMa ei või…
Ise veedan autoroolis päevas keskmiselt tund ja 20 minutit. Töötan keskmiselt 10 h päevas… Kui siis tõesti pean hakkama põdema mõne 44 km/h veniva ,,õpipoisi´´ pärast ja statistikute, kes panevad endale püsikiiruse peale, aga ei viitsi soetada navigatsiooni seadet, kus täpne kiirus näha, kaotan peale aja ka närve.
Ise lasen kõiki vahele, lisavarustuses on suunatuli ja hindan viisakat liiklemist… aga see siin ei ole küll maailmaparandus koht.
Pidage vastu liikluses,
detsember 7, 2009 at 2:23 p.l. #240444greenu
MemberKanadas on ka liikluskaamerate süsteem. Kuid seal vaadatakse mingi hiljutise aja keskmist kiirust. Ala lubatud on 90 kui kõik sõidavad 105ga siis on hetkel lubatud kiirus 105. Üksikud, kes sõidavad 115 võetakse rajalt maha kiiruse ületamise eest. Samas need, kes sõidavad keskmise kiirusega, võivad sõita probleemideta. Seda kardetavasti Eestis veel rakendada ei saa, kuid pärast neljarealiseks tegemist oleks see minu arvates täiesti normaalne süsteem.
detsember 7, 2009 at 2:50 p.l. #240459-TANK-
MemberMa ei või…Ise veedan autoroolis päevas keskmiselt tund ja 20 minutit. Töötan keskmiselt 10 h päevas… Kui siis tõesti pean hakkama põdema mõne 44 km/h veniva ,,õpipoisi´´ pärast ja statistikute, kes panevad endale püsikiiruse peale, aga ei viitsi soetada navigatsiooni seadet, kus täpne kiirus näha, kaotan peale aja ka närve.
Ise lasen kõiki vahele, lisavarustuses on suunatuli ja hindan viisakat liiklemist… aga see siin ei ole küll maailmaparandus koht.
Pidage vastu liikluses,
Kuule kui hakkad koguaeg spidokat või navi pealt kiirust vahtima siis ei jää liikluse jälgimiseks aega.
Kõige haigem kogemus oli mul kui sattusin kahe politsei auto vahele – üks ees ja teine taga.
Esimene liikus vaikselt eest ära, aga järgi ka ei saa rahulikult minna – äkki tagumine võtab maha ja teeb trahvi.
Ja siis oligi nii et pidevalt vahi kiirust. Raisk.
Kallid liiklejad – LÄHME VOOLUGA KAASA! – nii on kõigil mugavam.
detsember 7, 2009 at 2:57 p.l. #240464rinaldo
MemberKallid liiklejad – LÄHME VOOLUGA KAASA! – nii on kõigil mugavam.Just nii ja see vool on tavaliselt lubatust 5 kuni 15 km/h suurem. Omalgi on tavaliselt 10 km/h kella peal rohkem kui lubatud ehk siis 90 alas reaalne kiirus 95, 50 alas 55 jne. Kes õppesõitu on teinud teavad, mida tähendab täpse kiiruse hoidmine – jääd lihtsalt normaalsele liiklusvoolule jalgu.
detsember 7, 2009 at 3:08 p.l. #240469-TANK-
MemberJust nii ja see vool on tavaliselt lubatust 5 kuni 15 km/h suurem. Omalgi on tavaliselt 10 km/h kella peal rohkem kui lubatud ehk siis 90 alas reaalne kiirus 95, 50 alas 55 jne. Kes õppesõitu on teinud teavad, mida tähendab täpse kiiruse hoidmine – jääd lihtsalt normaalsele liiklusvoolule jalgu.IRW.. ma mäletan kui tegin säästliku sõidu õpet.
Hakkasin rahulikult sõitma ja öeldi “algul sõida nii nagu sa tavaliselt sõidad ainult kiirus hoia alla 50-e.”
Selle peale sai vist sellel esiveolisel peerul kummid vist pea siledaks lastud mis juhendajale eriti ei meeldinud.
Foori taga jäin mingi audiga kõrvuti. Kõik liiklejad koondusid selle audi taha arvates, et see õppesõidu masin jääbki sinna.
Kollase süttides sidur lahti ja kummivilinal minema (tänu esiveolise auto olematule pidamisele).
Igatahes sai seda masinat korraliklut hooratud, pidevalt ridu vahetatud (nõelutud) jne. aga kütusekulu vahe oli vist ainult 1-2 liitrit võrreldes hilisema säästliku sõiduga.
detsember 7, 2009 at 4:26 p.l. #240498Xero
MemberVaidleks pisut vastu, nimelt kaks pointi millega pisut mööda paned:1. Kui sul spido järgi kiirus 90, siis tegelik kuskil 84-85 (reeglina on kellad konfitud tehase rehvimõõtu arvestavalt 6kmh valetama ja kui rehv kulunud, siis veel enam), mis on tegelikult heade ilmaolude puhul paljudele natuke vähe ja seepärast tehakse möödasõite.
Minu auto spidomeeter ja veel paari sõbra oma näitab +10km/h. Ehk siis kui sõidan 100km/h, sõidangi täpselt 90km/h ja linnas sõidan 60km/h spidomeetri järgi. Siiamaani ei ole kiirust mõõtvad politseonud märkusi teind ega maha võtnud.
Jah, selles on õigus, et vooluga tuleb kaasa liikuda. Mõtlen linnaliiklust siinkohal.
detsember 7, 2009 at 4:54 p.l. #240506kame
ModeratorKuule kui hakkad koguaeg spidokat või navi pealt kiirust vahtima siis ei jää liikluse jälgimiseks aega.Kõige haigem kogemus oli mul kui sattusin kahe politsei auto vahele – üks ees ja teine taga.
Esimene liikus vaikselt eest ära, aga järgi ka ei saa rahulikult minna – äkki tagumine võtab maha ja teeb trahvi.
Ja siis oligi nii et pidevalt vahi kiirust. Raisk.
Kallid liiklejad – LÄHME VOOLUGA KAASA! – nii on kõigil mugavam.
Hehee
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> olen nõus vooluga liikuma…Ma jälgisin ka navi ja liikusin politsei autost vaikselt mööda, tugev 150 meetrit olin möödas kui ikkagi peeti kinni – et mis teie endast õige arvate…
detsember 7, 2009 at 5:01 p.l. #240508Rain 6 kanget
MemberTundub,et keegi pole endale lähedalseisjat liikluses kaotanud. Kui tekib kiirem liiklusvool, siis ikka tekib neid lendureid, kes peavad kiiremini sellest voolust liikuma. Kuid siis on ka nende lendurite kiirused suuremad. Teiseks topeltmoraal. Teises teemas steroididest rääkides tunnistate enamus, et see on paha ja reeglite rikkumine, miks siis reeglite järgi liikumine autoga ni piinarikas on?
detsember 7, 2009 at 5:04 p.l. #240509ants16
MemberÜldiselt kõik sõidavad +10/15 üle sellepärast et politsei ei vaevu neid maha võtma. Reporteris või kuskil öeldi ka et kui linnas sõidad alla 65e siis midagi ei tehta, ehk siis reaalselt spidoka järgi võid panna 70ga linnas. Ise sõidangi nii ja pole veel kordagi vahele võetud, ptü ptüi muidugi. Ja teatavast need kes sõidavad täpselt 50ga on kas algajad või vanurid ja nende sabas lihtsalt ei julge sõita, kunagi ei tea mis nad teha võivad. Sellepärast ongi üldine vool kiirem kui 50. Ja need kes +30 üle panevad siis las ise teavad mida teevad, mind küll väga ei kepi kui keegi minust 140ga maantel mööda läheb.
detsember 7, 2009 at 5:09 p.l. #240510bohemianrhapsody
MemberÜldiselt kõik sõidavad +10/15 üle sellepärast et politsei ei vaevu neid maha võtma. Reporteris või kuskil öeldi ka et kui linnas sõidad alla 65e siis midagi ei tehta, ehk siis reaalselt spidoka järgi võid panna 70ga linnas. Ise sõidangi nii ja pole veel kordagi vahele võetud, ptü ptüi muidugi.Reaalselt ikka ei või. Kui pole lihtsalt veel vahele jäänud, siis palju õnne – see ei tähenda, et võibki 70ga linnas sõita.
detsember 7, 2009 at 6:12 p.l. #240529rennosport
MemberMa teeks asja väga lihtsaks
Sõidad vooluga kaasa, siis sõidab sust võibolla ainult paar huligaani mööda, koperdades kõigil jalus tekib sinu taha tohutu möödasõitjate armee, kes hakkavad üksteisest mööda puksima ja vot see on ohtlik, siis ei ole ju kuhugi enam ruumi minna.
Käib mats ja kes siis on süüdi—mina arvan, et süüd on see, kes mööda trügis—-aga antud liiklusõnnetuse põhjustas kõigil jalus tolknev juht, kes ei mõtlegi kunagi nii kaugele:(
detsember 7, 2009 at 6:13 p.l. #240531R.Tamm
MemberVaidleks pisut vastu, nimelt kaks pointi millega pisut mööda paned:1. Kui sul spido järgi kiirus 90, siis tegelik kuskil 84-85 (reeglina on kellad konfitud tehase rehvimõõtu arvestavalt 6kmh valetama ja kui rehv kulunud, siis veel enam), mis on tegelikult heade ilmaolude puhul paljudele natuke vähe ja seepärast tehakse möödasõite.
2. 10kmh lisakiirust mõjutab küttekulu ainult võrrimootoriga isenditel (mis polegi normaalseks maanteeliikluseks mõeldud, kuna osad on isegi linnas ökomad kui maanteel, sest mootor jõuetu), minu autol näiteks on 120kmh optimaalne küttekulu piir seatud ja olulist vahet ei ole kas liigun 90kmh või 120kmh kulus. Alla reaalse 90kmh (seier siis kuskil 96-97 peal) puhul on mul viimane käik alles napilt sisse tulnud ja pole nii optimaalne veel, seepärast järgiks pigem õiget kiirust ja sõidaks sellega.
Loomulikult peaks arvestama ilmaolusi ja ohutust, aga lihtsalt sellised tähelepanekud.
Muuseas, kui 70kmh liigelda, siis jõuab ka kohale, jõuab sõiduajal loodust vaadata jne, ses suhtes oleneb millise mätta otsast vaadata. Mina ei poolda põhjendamatut kihutamist, aga näiteks möödasõidul +20kmh oleks igati mõistlik, sest meie kitsastel teedel, kus niigi olematult möödasõiduvõimalusi, oleks mõistlik neid üksikuid sirgeid ohutult kasutada (näiteks pool km sirge ja 3 rekkat üksteise otsas kinni), mitte 70-80kmh sõitvatest punktipealt 90-ga mööda sõita (ja seejuures ise targutada ka veel, et on maailma päästja, no ei ole kuskilt otsast, on hoopis ohu tekitaja) …
Aga et mitte liialt õli tulle valada, siis külma närvi ja rahulikku meelt meie karmis liikluses.
On võibolla ka erandeid, nagu enamike asjade puhul, kuid füüsikaseadused kehtivad kõigele, k.a. suuremootoriga autodele. Seepärast on nt tuuletakistuse mõjud erinevate autode bensiinikulule analoogsed. Kui suured need mõjud konkreetse auto puhul on, sõltub mootori võimsusest, ülekandest, auto aerodünaamilisusest jm karakteristikutest. Kuid mõjud on erinevate autode puhul samade seaduspärasustega.
Mis aga mõõdasõitu puutub, siis on mõistlik nõustuda: piirkiirusega mõõdasõidud võivad tõesti muutuda ohtlikumaks kui lühiajalised kiiruseületamised, eesmärgil mõõdasõidu aega lühendada. Seega võiks mõõdasõitudel olla lubatud mõningane kiiruseületus.
Mõistlik oleks muidugi enne mõõdasõidu tegemist mõtelda, kas selleks on ikka vajadust. Samas tuleks tarbetut autoderivi kasvamist vältida, kuivõrd suureneb ahelkokkupõrgete oht. Piisava pikivahe hoidmine kah alati ei õigusta – kui on ruumi, pikib keegi ikka ennast sinu ja eessõitva auto vahele.
Tuleb tunnistada, et tegelikult on viimase ca. viie aasta jooksul märgata mõningast liikluskultuuri paranemist. See muidugi ei tähenda kaugeltki seda, et paranemisruumi poleks. Kuniks on õnnetusi, ükskõik kui palju või vähe, on probleem ja sellega tuleb tegelda.
detsember 7, 2009 at 7:02 p.l. #240553Martti K.
MemberLähme vooluga kaasa? Ega ometi selle vooluga mis reede õhtuti ja pühap. õhtuti mööda Tallinn-Tartu mnt. voorib?
See ei ole liiklus. See on närvide mäng.
Spidodmeetrid keeratakse tehases sihilikult vahemikus 3-8 km valeks, sest mida silm näeb, seda mõistus usub.
Rividest mööda sõites tuleb mõne aja pärast jälle uus rivi, ma lõpuks annan alla ja sõidan ka siis vastavalt 85km/h reaalselt, kuigi vahel käib klõps ka ja siis pedaal puudutab teatud nuppu põrandas.
Liikluskultuuri paranemine algab iseendast. Tallinn on armutu eksimise kohapealt. Soome liikluse võrdeid pole vist vaja tuua. Tallinnas iga eksimus = maailma halvim inimene, et issand jumal, kust hullarist selline välja lasti. Vägev suhtumine. Ja kel väga kehva päev, need saaavad piki pead ka veel. Nii kahju, et nii pean kirjutama tegelikult. Ise olen ka omajagu eksinud, kuna ei ela ju linnas, täitsa maalt ja hobusega.
Ohutuse kohta ütleb mu ema, et isegi kui sina ei sõida kellegile otsa, siis sulle sõidetakse (ta ei julge linnas siiani sõita, load on olnud juba 15 aastat)
Ning siis lihtsalt, kes viitsib lugeda, väike jutt ühest Kose valla elanikust
Olukord: Rekka siis, sõidab (teatavasti rekkad üle 85-90 km/h kiiremini sõita ei saa, piirajad. Ning jaa, ma tean, osadel pole jne jne) oma rida, hoiab tee äärde, et kui võimalus, siis kes soovib, mingu mööda. Aga tema on selline mees, kes läheb mööda ja hakkab rekkat blokkima, ja nii kasvõi oma 20 km järjest. Ma tean, et me kõik vihkame neid rekkajuhte, kes siin Eesti kaherealistel tigude maratoni korraldavad, ning osad lausa naudivad tropi mängimist. Sellised pole ka õigete rekkameeste seas eriti hinnatud:P
Kui ma niimoodi kuulsin tuttava käitumise kohta, siis tekkis mul endal ettekujutus, et kui olla rekkajuht, siis vist tekib tahtmine peale sellist tralli sellel mehel küll pea sassi lüüa. Kord olevat ka tanklas ligi tuldud ja öeldud, et astu nüüd autost välja ja vaatame kellega tegu on, sellepeale lasi see mees akent 2 cm alla ja pobises, et mis viga?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.