LE rikkujad
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » LE rikkujad
- This topic has 71 replies, 29 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
detsember 7, 2009 at 11:44 e.l. #20540
Rain 6 kanget
MemberTere. mind jäi peale Ahti kaasaga juhtunut kripeldama kihutajate osakaal TLN-TRT maanteel. Sai isegi sel nädalavahetusel seda teed sõidetud ning tegin väikese katse/uuringu. Minu kiirus 90 km/h, hoidis seda püsikiirusehoidja, mis peaks korrektselt töötama. Möödujaid minust terve tee jooksul 35 autot, sealhulgas 11 rohelist lehte kandvat autot. Minuga samal kiirusel sõitjaid, kes ei möödunud – 0. huvitav, mida annab näiteks +10 km/h liikumisest saadav 12 minutiline ajavõit sellele teekonnale? kas tõesti 15 minutit varem pole võimalik kodust väljuda?
Siinkohal teen vahest rumala üleskutse foorumlastele – muuta enda sõiduharjumusi ning pidada kinni LE reeglitest. muudab liiklemise kaaskodanike suhtes hoolivamaks ja turvalisemaks ning samuti säästab see teie raha. 10 lisakilemeetrit tunnis annab kütusekulule kuni 1l 100le kilomeetrile juurde. Teekonna pikkust arvestades on see aga juba 30 EEK võit. mida rohkem sõidad, seda suurem kokkuhoid tuleb.
detsember 7, 2009 at 11:57 e.l. #240388Alfonze
MemberVaidleks pisut vastu, nimelt kaks pointi millega pisut mööda paned:
1. Kui sul spido järgi kiirus 90, siis tegelik kuskil 84-85 (reeglina on kellad konfitud tehase rehvimõõtu arvestavalt 6kmh valetama ja kui rehv kulunud, siis veel enam), mis on tegelikult heade ilmaolude puhul paljudele natuke vähe ja seepärast tehakse möödasõite.
2. 10kmh lisakiirust mõjutab küttekulu ainult võrrimootoriga isenditel (mis polegi normaalseks maanteeliikluseks mõeldud, kuna osad on isegi linnas ökomad kui maanteel, sest mootor jõuetu), minu autol näiteks on 120kmh optimaalne küttekulu piir seatud ja olulist vahet ei ole kas liigun 90kmh või 120kmh kulus. Alla reaalse 90kmh (seier siis kuskil 96-97 peal) puhul on mul viimane käik alles napilt sisse tulnud ja pole nii optimaalne veel, seepärast järgiks pigem õiget kiirust ja sõidaks sellega.
Loomulikult peaks arvestama ilmaolusi ja ohutust, aga lihtsalt sellised tähelepanekud.
Muuseas, kui 70kmh liigelda, siis jõuab ka kohale, jõuab sõiduajal loodust vaadata jne, ses suhtes oleneb millise mätta otsast vaadata. Mina ei poolda põhjendamatut kihutamist, aga näiteks möödasõidul +20kmh oleks igati mõistlik, sest meie kitsastel teedel, kus niigi olematult möödasõiduvõimalusi, oleks mõistlik neid üksikuid sirgeid ohutult kasutada (näiteks pool km sirge ja 3 rekkat üksteise otsas kinni), mitte 70-80kmh sõitvatest punktipealt 90-ga mööda sõita (ja seejuures ise targutada ka veel, et on maailma päästja, no ei ole kuskilt otsast, on hoopis ohu tekitaja) …
Aga et mitte liialt õli tulle valada, siis külma närvi ja rahulikku meelt meie karmis liikluses.
detsember 7, 2009 at 12:03 p.l. #240389Jarmo Oberst
MemberEks see oleks suht ulmeline ka kui kõik kiiruspiirangutest kinni peaks. Ise olen suht korralik liikleja, sõidan oma rohelise lehega ja üle 90km/h ikka eriti ei kipu sõitma , sest ma nii noor, et load mulle natuke tähtsamad kui viis minti varem siin või seal oleksin.
detsember 7, 2009 at 12:05 p.l. #240390Alfonze
MemberLoomulikult peab ajaplaneerimise tegema alati varuga, sest kunagi ei tea mis teel ees ootamas, mõni avarii, teeremont vms.
detsember 7, 2009 at 12:13 p.l. #240392runts
Member10 lisakilemeetrit tunnis annab kütusekulule kuni 1l 100le kilomeetrile juurde.reeglina jah, kui võtta aluseks u105km/h. 10km/h alla annab ligilähedase tulemuse mis ülesse
detsember 7, 2009 at 12:22 p.l. #240394Alfonze
MemberVeelkord, kulu mingil kiirusel liigeldes sõltub siiski vastavast ülekandest, kui on piisavalt käike ja mootoril väänet, siis võib olla ka masin millel on 5ndaga liikudes 90ga sama kulu mis 8ndaga liikuda 130ga (näites toodud 8 käiguseid kaste on turule tulnud juba mitmeid, et maksimaalselt optimerida kulu ja võimalikult effektiivselt mootori karakteristikut ära kasutada). Selles suhtes ei saa üheselt võtta. Loomulikult ei õigusta see kihutamist, aga reaalsest lubatud kiirusest madalamal sõites ei maksa imestada kui ok ilmastiku olude juures kõik mööda lähevad.
detsember 7, 2009 at 12:29 p.l. #240395greenu
MemberKui harva seda teed sõita siis ei loe see 12 minutit midagi, olgu või pool tundi. Saab loodust nautida ja statistikat teha.
Kuid osa inimesi peavad töö tõttu või muudel põhjusel sõitma seda teed mitmeid kordi nädalas ja nende jaoks on see 12 minutit kindlasti väga väärtuslik. Seega iga asjal on 2 külge.
Läbi kiiruskaamerate annab politsei kaudselt mõista, et 96 pole eriline probleem. Nende 96 on minu autol 102 sest 103 tegi juba testperioodil pilti. Siiamaani sõitsin seda maanteed 98-ga kuid nüüd jääb mulje, et politsei soodustaks kiiremat sõitu?
See 10 lisakilomeetrit tunnis maksab 30 eeku rohkem kehtib vaid vaikese mootoriga autode puhul.
Minu meelest peaksid sõitma juhid lubatud maks kiiruse lähedal, siis ei oleks vaja teha ohtlikke möödasõite nendest, kes sõidavad näiteks 80nega. Kõik need “vastassuunda kaldumised” on ju tegelikult tahtlikud möödasõidud aeglasemast autost. Kahjuks aga ei nimetata uudistes asju õigete nimedega ja tean inimesi, kes tõesti arvavad, et autod tehnilise rikke tõttu kalduvad pidevalt vastassuunda. Kui kõik sõidaksid ühtlaselt maks kiiruse lähedal siis oleks liiklus palju rahulikum ja sujuvam. Seega põhjendamatult aeglaselt sõitvad juhid on pigem ohtlikumad kui need, kes “normaalselt” sõidavad.
detsember 7, 2009 at 12:41 p.l. #240397Rain 6 kanget
Memberväike parandus. kiirus on mõõdetud radariga 90 km/h. spidol võrdub see 93. ei tohiks olla võrrimootor minu sõiduvahendil ning tegemist on 7 käiguga reaalseid andmeid võrreldes – suvine sõit ja talvine sõit tln trt maanteel. vahed järgmised – suvise kiirusega 6,4 l sajale, talvise kiirusega 5,4l sajale. Aga vähemalt mingit huvi sai üles.
liiklen samuti tavaliselt 1 kord nädalas seal maanteel. vahel 2 korda vahel üle nädala. kiiruskaamerad on mingil määral sõitmist rahustanud, kuid sellegipoolest on möödujaid palju.
96 km/h on pandud selleks, ma arvan, et püsikiirushoidjat mitteomavad autojuhid kogemata kiirust ületades ei satuks koheselt rikkujate hulka – väheke tolerantsi peab ju sisse kirjutatud olema
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .detsember 7, 2009 at 1:05 p.l. #240404Samakamees
MemberTere. mind jäi peale Ahti kaasaga juhtunut kripeldama kihutajate osakaal TLN-TRT maanteel. Sai isegi sel nädalavahetusel seda teed sõidetud ning tegin väikese katse/uuringu. Minu kiirus 90 km/h, hoidis seda püsikiirusehoidja, mis peaks korrektselt töötama. Möödujaid minust terve tee jooksul 35 autot, sealhulgas 11 rohelist lehte kandvat autot. Minuga samal kiirusel sõitjaid, kes ei möödunud – 0. huvitav, mida annab näiteks +10 km/h liikumisest saadav 12 minutiline ajavõit sellele teekonnale? kas tõesti 15 minutit varem pole võimalik kodust väljuda?Siinkohal teen vahest rumala üleskutse foorumlastele – muuta enda sõiduharjumusi ning pidada kinni LE reeglitest. muudab liiklemise kaaskodanike suhtes hoolivamaks ja turvalisemaks ning samuti säästab see teie raha. 10 lisakilemeetrit tunnis annab kütusekulule kuni 1l 100le kilomeetrile juurde. Teekonna pikkust arvestades on see aga juba 30 EEK võit. mida rohkem sõidad, seda suurem kokkuhoid tuleb.
Suuremosa mitte lihtsalt ei sõida mööda, vaid kihutavad nagu postist mööda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 7, 2009 at 1:21 p.l. #240409-TANK-
MemberNagu vanasõna ütleb mida rohkem käike seda nõrgem mootor. Kui mootor on piisavalt tugev siis pole käigukasti üldse vaja.
Aga mis mina asjast arvan – pigem tuleks karistada neid, kes linnas 30-ga sõites kogu liiklust häirivad.
Suuremosa mitte lihtsalt ei sõida mööda, vaid kihutavad nagu postist mööda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga tuleb tunnistada et endalgi (kui pedaali raskemalt vajutada, siis) kipub 90ga tiksuvatest kolmest väiksemast või kahest suuremast liikurist mööda sõites spidokal esimeseks numbriks 2 tulema.
Kinnisel ringrajal loomullikult – maanteel on kiiruse ületamine keelatud!
detsember 7, 2009 at 1:29 p.l. #240411Samakamees
MemberNagu vanasõna ütleb mida rohkem käike seda nõrgem mootor. Kui mootor on piisavalt tugev siis pole käigukasti üldse vaja.Aga mis mina asjast arvan – pigem tuleks karistada neid, kes linnas 30-ga sõites kogu liiklust häirivad.
Pigem aeglaselt sõitjaid, kui neid, kes kihutavad ja elusid ohtu seavad ? Ma arvan et mitte. See on muidugi õige, et neid tuleks KA trahvida, aga sõna pigem on natuke vale seal ees.
detsember 7, 2009 at 1:32 p.l. #240412Alfonze
MemberLõputu vaidlus, eks peab ise üritama mõistlikult liigelda ja mitte kihutada, ega jalus töllata, kõik võidavad.
detsember 7, 2009 at 1:43 p.l. #240421-TANK-
MemberSee kes on süütu visaku esimene kivi…
Vaevalt on olemas inimest, kes MITTE KUNAGI pole rikkunud MITTE ÜHTEGI liikluseeskirja.
detsember 7, 2009 at 1:45 p.l. #240422rollton
MemberKurat sina oledki see mees kes 85ga sõidab. Just sellised mehed teevadki liikluse ohtlikuks, et sul kergem arvutada oleks siis las spidomeeter näitab 96.
detsember 7, 2009 at 1:48 p.l. #240425Rain 6 kanget
MemberSee kes on süütu visaku esimene kivi…Vaevalt on olemas inimest, kes MITTE KUNAGI pole rikkunud MITTE ÜHTEGI liikluseeskirja.
jah. näiteks helkurit ma ei kanna, seegi ju rikkumine. ja keegi pole siin kellegi pihta kiva loopinud. lihtsalt mõtlesin, et selleks, et maailma paremaks muuta, tuleb kõigepealt ise muutuda ning pakkuda argumente ka teistele enda muutmiseks. Laupäeval kohtasin oma koolikaaslast, kes oli autos, mille juht rikkus liikluseeskirja. ilma karguta ei hakka ta kunagi enam käima ning selga ta kunagi enam sirgeks ei saa. teist koolikaaslast sealsamast autost saan vaid surnuaial mälestamas käia.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.