Lamades surumises ja kükis ei toimu arengut
- This topic has 19 replies, 12 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
Rasengan.
-
AutorPostitused
-
märts 10, 2009 at 9:30 p.l. #14750
Rasengan
MemberPealkiri ütleb enam-vähem ära. Ma olen juba paar kuud teinud rinnalt surumist sama raskusega aga korduste arv jääb koguaeg samaks, umbes 4 ringis. Kas peaks raskust vähemaks võtma, või mis ma ise arvasin, et üldse puhata tavalisest surumisest või teha näiteks hantlitega.
Ja kükiga sama asi suht. Pean juba raskust vähemaks võtma, et jõuks mingi 4 kordust teha.
märts 10, 2009 at 9:35 p.l. #186043MWEchamp
MemberProovi lihast üllatada…Rinnalt surumisel, tee hästi laia haaret, kitsast haaret, nii positiivsel kui ka negatiivsel kaldpingil surumist. Samuti tee muid harjutusi rinnale. Kükkimisel proovi nt Hack kükki, suuremat harkseisu, väiksemat harkseisu jne. Kui peale seda 3-4 nädala jooksul ikka mitte mingit muutust ei ole siis mina kahjuks rohkem nõu ei oska anda.
Igaks juhuks küsin…Toitumine on sul ikka korras?
märts 10, 2009 at 9:57 p.l. #186047Alexander Andrusenko
ModeratorTee vahelduseks püramiidi või proovi progresseeruvat kava.
Või tee nii, et teed umbes 5-6 seeriat ja igas seerias 5 kordust, kuid igas seerias lisa raskust juurde. Kui 5 suruda/kükkida ei jõua, siis tee nii palju, kui suudad. Näiteks:
5x50kg + 5x70kg + 5x80kg + 5x90kg + 5x100kg + 3x110kg.
Jälgi, et rind ja jalad piisavalt taastuda saaksid.
märts 11, 2009 at 8:37 e.l. #185873aivo1359
MemberVõib olla on su trenni kava ebapiisav.Mitu korda sa trenni teed ja pane ka kava kirja aimduse saamiseks.Mina soovitan teha kõike harjutusi nädalas vähemalt kaks korda ja teha kindla harjutuse puhul üks seeria raskem.Proovida võiks ka kindla kaalu korral näiteks ettevõetud kordusteni.Näiteks 80kg x 50korda.Teha vajadusel mitu seeriat kuni korrad täis.Kordusi teha algul 6-8korda ja allapoole vastavalt suudlikuseni.Head proovimist.
märts 11, 2009 at 8:48 e.l. #186068Bonsuna
MemberÜhte mootorit lõpmatuseni ei forseeri, tahad võimsust juurde peab algvariant olema juba võimsam.
Ehk siis äkki oleks abi kalorsuse mõningasest suurendamisest ja baasharjutustele keskendumisest mingiks perioodiks. Olen peaaegu kindel , et saavutad peagu uue tasandi nii toimides ja sellelt platoolt siis saaksid jätkata oma forseeringuid. Jne jne. Kindlasti ei ole see ainuke võimalus aga üks kindlasti.
märts 11, 2009 at 12:06 p.l. #186090renku
MemberSoovitaksin proovida näiteks 5×5 ja 3×3 kava. Äkki töötab ka sinu puhul, minu puhul asi toimib julmalt:-)
märts 11, 2009 at 12:12 p.l. #186092zwen
MemberTee horisontaalpingil surumise asemel esimese harjutusena hoopis pos. kaldpingil surumist. Mind on aidanud.
märts 11, 2009 at 1:43 p.l. #186110Rasengan
MemberToitumine mul enda arvates korras. Aga püramiid on see, et lähed järjest suurema raskuse peale jah??
Aga ma seda ka mõtlesin, et kui teha 5×70 5×80 5×90 5×100 5×110, kas see siis treenib lihast paremini kui näiteks teha 3 seeriat 5 kordust ainult 100 kilosega. Jalgade jaoks ei saa hack kükki ega jalapressi teha sest trenažööri pole. Esmaspäeva kava on muidu:
rinnalt surumine
lendamine
pos. kaldpingiga rinnalt surumine
rööbaspuudel surumine
kükk
säärtele päkaletõus kõrgenduse peal
istudes jalgade sirgeks ajamine
Noh ja siis veel kolmapäev triitseps ja reedel jalgadele veel jõutõmme.
Ja selle rinnalt surumise asemel kangiga, ma mõtlesin, et teha trenažööril ja siis selle järjest suuremaks minevate raskustega ning 5 kordust.
märts 11, 2009 at 2:53 p.l. #186120rait83
MemberToitumine mul enda arvates korras. Aga püramiid on see, et lähed järjest suurema raskuse peale jah??Aga ma seda ka mõtlesin, et kui teha 5×70 5×80 5×90 5×100 5×110, kas see siis treenib lihast paremini kui näiteks teha 3 seeriat 5 kordust ainult 100 kilosega. Jalgade jaoks ei saa hack kükki ega jalapressi teha sest trenažööri pole. Esmaspäeva kava on muidu:
rinnalt surumine
lendamine
pos. kaldpingiga rinnalt surumine
rööbaspuudel surumine
kükk
säärtele päkaletõus kõrgenduse peal
istudes jalgade sirgeks ajamine
Noh ja siis veel kolmapäev triitseps ja reedel jalgadele veel jõutõmme.
Ja selle rinnalt surumise asemel kangiga, ma mõtlesin, et teha trenažööril ja siis selle järjest suuremaks minevate raskustega ning 5 kordust.
Ime ka miks ei arene, see kava ei kõlba mitte kuhugi.
Kükki ja rinda tee ikka eraldi päevadel.
märts 11, 2009 at 3:00 p.l. #186124asdfghjkl
MemberSiin on artiklid, mis seletavad “Golgi kõõlussorgan”-i arendamisest* nö:
1. http://vuesdumonde.forumactif.com/exercice…ports-t7998.htm
Mõned abistavad artiklid veel:
In other words, the golgi tendon organ will cause “weightlifting failure” to protect the muscle and tendons from excessive force.(Tõlge: Golgi kõõlussorgan takistab ohtlikult suurt raskust lihasel liigutada)
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Golgi_tendon_organ
Lihase ülemineku kohas kõõluseks moodustub nn. Golgi kõõlussorgan, mis kujutab endast pinge ärrituse vastuvõtjat.3. http://www.tiitilves.ee/lihastevalud/index.html
Nagu seal esimeses artiklis toodi näide käesurumisest, siis kaotamisele lähenev osavõtja kaotab lõpuks kiirema liigutusega, see tulenebki sellest, et golgi saadab selja-ajule signaali, et ohtlikult suur töö/raskus on lihasel käsil, ja parem see ohtli ktegevus lõpetada, seejärel selja-aju saadabki lihaskiududele kontraktsiooni lõpetamise käsu. Ma saan nii aru. Et siis platoo-de ületamisel, esimeses artiklis toodud näitega, kus abilistega 200% Kmax’i seeriaid tehakse, ongi vist selleks, et arendada golgi reageermislävendit suuremaks, nii siis võiks arvata, et too golgi edaspidi Kmax’ist suurema raskuse puhul ilma abilisteta sooritamisel takistavaks teguriks ei osutu. Ma saan nii aru. Soovitaks siis 200% KMax’i seeriaid seda juttu uskudes. Parandage palun kui kuskil mõttekäigus vigu nägite.
märts 11, 2009 at 3:04 p.l. #186126Tohman
MemberMina tõstaksin ka küki teisele päevale..
Pigem vähem harjutusi ja korralikult
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 11, 2009 at 4:43 p.l. #186136Rasengan
MemberMa saan käia 2 korda nädalas jõusaalis. Esmaspäeval teen rinnalt surumist ja kükki, ning reedel jõutõmmet. Ja jõutõmme on mingi jaoks raskem kui kükk, seega teen seda esmaspäeval.
märts 11, 2009 at 5:27 p.l. #186147Alexander Andrusenko
ModeratorToitumine mul enda arvates korras. Aga püramiid on see, et lähed järjest suurema raskuse peale jah??Aga ma seda ka mõtlesin, et kui teha 5×70 5×80 5×90 5×100 5×110, kas see siis treenib lihast paremini kui näiteks teha 3 seeriat 5 kordust ainult 100 kilosega. Jalgade jaoks ei saa hack kükki ega jalapressi teha sest trenažööri pole.
…
3 seeriat ja 5 kordust 100 kiloga ei treeni sul midagi eriti. Liiga vähe seeriaid. Aga kui sa kogu aeg oled harrastanud ühe raskusega kõiki seeriaid tegemist, siis oleks mingi püramiiditaoline kava küll väga abiks. Sul harjus lihas raskustega ära lihtsalt. Ja koormad sa teda 3 seeriaga ka liiga vähe.
Kui sa tahad surumises või kükis arengut, siis sa pead SURUMA JA KÜKKIMA. Kui sa hakkad surumist mingite masinatega asendama, siis mida sa sellega arendad? Surumist küll mitte.
Kava on sul ka imelik. Mina käin ka 2x nädalas saalis, aga arenen küll.
märts 11, 2009 at 5:50 p.l. #186154Rasengan
MemberMis kaval viga on siis? Mida ma muutma peaks?
märts 11, 2009 at 6:03 p.l. #186157Alexander Andrusenko
ModeratorSa ei treeni õlga ja seljalailihast näiteks. Jaota parem kava kolmeks või neljaks. Ja kükis sul ei tulegi arengut, kui sa seda trenni lõpupoole pärast lamades surumist teed.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.